Spændende og målrig remis i Brøndby

10. marts 2019 kl. 19:54 af Rasmus Estrup

Det blev kun til et point, da AaB søndag aften gæstede Brøndby I.F. i næstsidste runde af Superligaens grundspil. Scoringer af Kasper Kusk og Tom van Weert bragte AaB foran 2-1 ved pausen, men to Brøndby-scoringer vendte rundt på stillingen, inden Lucas Andersen udlignede direkte på frispark. 

AaB fik den bedst tænkelige start på den intense kamp, da nordjyderne efter kun fire minutter kom foran 1-0. Kasper Kusk sendte et perfekt indadskruet hjørnepark forbi målmand Marvin Schwäbe og direkte i mål ved fjerneste stolpe. 

Syv minutter inde i opgøret fik Brøndby I.F. en god mulighed for en hurtig udligning. Et indlæg fra Jens Martin Gammelby havnede tilfældigt hos Hany Mukhtar tæt under mål. Tyskeren sparkede fladt mod nærmeste hjørne, men Jacob Rinne kom flot ned med en stærk fodparade og reddede afslutningen. 

De følgende minutter var Brøndby I.F. mest på bolden, uden at hjemmeholdet dog blev farlige omkring straffesparksfeltet. Omvendt lurede AaB på omstillingsmuligheder, men heller ikke disse truede for alvor Brøndby I.F.

Efter 26 minutter fik Brøndby I.F. så bragt balance i stillingen på et straffespark, som Oliver Abildgaard blev dømt for at begå mod Simon Hedlund. Selve sparket tog Kamil Wilczek sig af, og han sendte bolden fladt ind i modsatte side af Jacob Rinne, og dermed stod der 1-1. 

AaB forsøgte straks at svare tilbage. Først fik Lucas Andersen sin afslutning fra straffesparkspletten blokeret. Dernæst sparkede Kasper Kusk forbi fra kanten af feltet, inden et hovedstød fra Jores Okore endte lige i favnen på Marvin Schwäbe. 

Efter 31 minutter kom 2-1-scoringen for AaB. Tom van Weert nåede først på en bold højt på hjemmeholdets banehalvdel, og med en god førsteberøring sikrede hollænderen sig en friløber. Alene med Brøndby-keeperen var Tom van Weert iskold, og han sparkede sin ottende AaB-scoring sikkert ind ved fjerneste opstander. 

Med ti minutter til pausen var Brøndby I.F. igen giftige, da Kamil Wilczek drejede rundt og sendte en afslutning afsted mod mål, men Jacob Rinne viftede sikkert bolden over overliggeren. 

Små fem minutter senere viste hjemmeholdet igen tænder. Først måtte Jacob Rinne levere endnu en af sine gode redninger på en afslutning fra Hany Mukhtar, og efterfølgende blev Jens Martin Gammelbys forsøg blokeret af AaB-defensiven. 

Et par minutter inden pausen var AaB farlige på en omstilling, hvor Magnus Christensen drev bolden frem og fandt Tom van Weert ved bageste stang, men hollænderens træf sendte læderet lige i hænderne på Marvin Schwäbe. 

AaB's føring på 2-1 ved pausen blev dog lynhurtigt udvisket fra anden halvlegs start. Efter 45 sekunder afrettede Kamil Wilczek en afslutning fra Besar Halimi i nettet, og så stod der 2-2 på måltavlen på Brøndby Stadion.

30 minutter før tid kunne Brøndby I.F. bringe sig foran for første gang i kampen. Et Brøndby-opspil endte hos Ante Erceg, som midt i AaB's straffesparksfelt stod fri til at sparke bolden i nettet til en 3-2-føring til hjemmeholdet. 

AaB svarede dog straks tilbage. Oliver Abildgaard fik frispark lige uden for Brøndby-feltet. Lucas Andersen, som AaB netop har ingået en femårig aftale med, gik til bolden, som han flot sendte over muren og ind i netmaskerne til 3-3. 

Midt i anden halvleg var de gulblusede tæt på endnu et føringsmål. Hany Mukhtar afsluttede fra en god position, men igen var Jacob Rinne på plads med en solid redning i målet. 

Et kvarter før tid tilspillede AaB sig en stor chance. Lucas Andersen sendte indskiftede Rasmus Thellufsen i dybden, og  han sendte et fladt indlæg ind til Tom van Weert, som desværre sparkede forbi bolden. 

AaB fastholdt dog presset og til sidst trykkede Jakob Ahlmann af fra distancen, men Brøndby-keeperen greb forsøget. 

Lige bagefter fik Ante Erceg en kæmpechance for at blive dobbeltmålscorer, men Jacob Rinne fik kastet sig ud i angriberen og leverede endnu en flot fodparade. 

I begyndelse af tillægstiden fik Lucas Andersen sendt en stikning mod Rasmus Thellufsen, men kantspilleren fik ikke prikket nok til bolden, som Marvin Schwäbe reddede. Derfor endte den underholdene affære 3-3. 

Pointdelingen betyder, at AaB ligger på 8. pladsen i Superligaen med 33 point, hvilket er et point færre end Randers FC på sjettepladsen.

Sidste runde i Superligaens grundspil venter på søndag kl. 17.00 på Aalborg Portland Park mod AGF. Køb billetter til den kamp her.

Matchfacts - Superligaen, 25. spillerunde

Brøndby I.F.-AaB 3-3 (1-2)
5. min 0-1 Kasper Kusk, 28. min 1-1 Kamil Wilczek, 32. min 1-2 Tom van Weert, 46. min 2-2 Kamil Wilczek, 60. min 3-2 Ante Erceg, 63. min 3-3 Lucas Andersen.
Advarsler Brøndby I.F.: Hany Mukhtar (29)
Advarsler AaB: Oliver Abildgaard (26)
14.152 tilskuere på Brøndby Stadion

Brøndby I.F. (4-4-2): Marvin Schwäbe, Jens Martin Gammelby, Hjörtur Hermannsson, Joel Kabongo, Kevin Mensah (79: Lasse Vigen), Besar Halimi (87: Nikolai Laursen), Dominik Kaiser, Hany Mukhtar, Simon Tibbling (46: Ante Erceg), Simon Hedlund, Kamil Wilczek.

AaB (4-4-2): Jacob Rinne, Patrick Kristensen, Jores Okore, Kasper Pedersen, Jakob Ahlmann, Kasper Kusk (88: Kasper Risgård), Magnus Christensen (80: Rasmus Würtz), Oliver Abildgaard, Frederik Børsting (69: Rasmus Thellufsen), Lucas Andersen, Tom van Weert.

Dommer: Peter Kjærsgaard

Tags på denne nyhed

AaB sikrer sig Lucas Andersen på femårig aftale

10. marts 2019 kl. 17:07 af Brian Andersen

I slutningen af august 2018 vendte Lucas Andersen hjem til AaB på en lejeaftale – seks år efter at han blev solgt til Ajax Amsterdam.

Allerede som tiårig kom Lucas Andersen til AaB fra partnerklubben Aalborg Freja, og i marts 2011 i en alder af blot 16 år blev han AaB’s yngste debutant nogensinde i Superligaen og den yngste debutant i klubben siden 1922.

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- Vi har aldrig været i tvivl om, at Lucas ville blive den profil for os, som han er blevet, og hans topniveau matches ikke af mange i Superligaen.

- Som fodboldspiller er Lucas en ener, og derfor har det også hele tiden været vores mål at tilknytte Lucas på en permanent aftale, og vi er overbeviste om, at vi endnu ikke har set det bedste af Lucas, siger Allan Gaarde.


- Samlet set er en femårig aftale med Lucas Andersen på vej ind i sin bedste fodboldalder et kæmpe scoop for vores klub og for alle, der har AaB i hjertet, og vi ser frem til, at Lucas nu for alvor kan bidrage til at løfte holdets udvikling til næste niveau, lyder det fra Allan Gaarde.

24-årige Lucas Andersen glæder sig over, at der er kommet afklaring omkring fremtiden:

- Jeg føler, at jeg med min tilbagevenden til AaB har fået lige præcis, hvad jeg søgte, nemlig at genfinde spilleglæden.

- Samtidig trives både min familie og jeg i Aalborg, og den tryghed er også medvirkende til, at jeg kan præstere mit bedste, påpeger Lucas Andersen.

- Jeg har stadig store ambitioner, og jeg er ikke i tvivl om, at jeg igennem AaB kan nå mit højeste niveau og sætte et endnu større aftryk, og jeg ser frem til, at vi som hold og som klub fortsætter udviklingen, for vi har altså en trup med et stort potentiale og masser af talentfulde spillere på vej op gennem systemet, siger Lucas Andersen.  

Lucas Andersen er udover sine 58 officielle kampe og ni scoringer for Hele Nordjyllands Hold noteret for tre A-landskampe og 72 U-landskampe for Danmark.

AaB’s Superligatrup består af 23 spillere, hvoraf 15 har spillet ungdomsfodbold i klubben.

Tags på denne nyhed

Truppen er udtaget til vigtig udekamp i Brøndby

9. marts 2019 kl. 17:01 af Rasmus Estrup

Når AaB i morgen gæster Brøndby I.F. på Brøndby Stadion, er der aldeles vigtige point på spil i kampen om en placering i Superligaens Top 6, der giver en plads i Mesterskabsslutspillet efter næste uge.

Inden opgøret ligger AaB på syvendepladsen med 32 point, mens Brøndby I.F. indtager femtepladsen med 34 point. 

Til søndagsopgøret har cheftræner Jacob Friis i fællesskab med den øvrige trænerstab udtaget følgende 19 spillere, hvoraf 12 har spillet ungdomsfodbold i AaB: 

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 7 Oliver Abildgaard, 8 Rasmus Würtz, 9 Tom van Weert, 10 Lucas Andersen, 11 Philipp Ochs, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Rasmus Thellufsen, 21 Kasper Risgård, 22 Michael Lansing, 25 Frederik Børsting, 30 Wessam Abou Ali og 32 Kasper Pedersen. 

Eneste spiller på skadeslisten hos AaB er Marco Ramkilde. 

Dommer Peter Kjærsgaard fløjter kampen mod Brøndby I.F. i gang i morgen kl. 18.00 på Brøndby Stadion. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Tilbageblik på Brøndby I.F.-AaB

9. marts 2019 kl. 09:44 af Rasmus Estrup

I morgen kl. 18.00 spiller AaB mod Brøndby I.F. på Brøndby Stadion i en vigtig kamp for en plads i Top 6. 

Forbered dig på opgøret med dette tilbageblik, hvor vi har samlet 10 af AaB's tidligere udebanemål mod netop Brøndby I.F. 

Gense blandt andet scoringer fra Kasper Kusk og Kasper Risgård.

Tags på denne nyhed

Vidste du om Brøndby I.F. og AaB…

8. marts 2019 kl. 14:07 af Brian Andersen

- at den forestående Superligakamp er nummer 89 mellem Brøndby I.F. og AaB. Statistikken siger 26 sejre til AaB, 27 uafgjorte og 35 nederlag samt en målscore på 116-127 set med AaB’s øjne.

- at Brøndby I.F. mod AaB er det mest spillede opgør i Superligaen, idet de to klubber er de eneste klubber, der har spillet samtlige sæsoner siden Superligaens etablering i 1991. Dog har Brøndby IF spillet to Superligakampe flere end AaB, idet Brøndby I.F. i 2016/2017 endte i mesterskabsspillet, hvorimod AaB endte i gruppespillet.

- at AaB ikke har besejret Brøndby I.F. i de syv seneste Superligakampe, der er endt med fire nederlag og tre uafgjorte. Hvis det heller ikke denne gang bliver til tre point mod Brøndby I.F., vil det være første gang siden oktober 2002-august 2005, at AaB ikke besejrer Brøndby I.F. i otte Superligakampe i træk.

- at på Brøndby Stadion har AaB til gengæld ofte præsteret at tage point i Superligakampe mod Brøndby I.F. Således har Brøndby I.F. kun vundet to hjemmekampe mod AaB siden 2011, hvorimod de resterende ni kampe er endt med tre sejre til AaB og seks uafgjorte, heriblandt de to seneste opgør i maj 2018 (1-1) og september 2017 (0-0).

- at ved ovennævnte 1-1 kamp 21. maj 2018 havde AaB Kasper Risgård som målscorer.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Kasper Risgård (3 mål) også Rasmus Würtz (4 mål), Jores Okore (1), Kasper Kusk (1), Lucas Andersen (1) og Patrick Kristensen (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en Superligakamp mod Brøndby I.F.

- at kampens dommer Peter Kjærsgaard søndag dømmer sin Superligakamp nummer 100 siden debuten i den bedste række i august 2013. Det bliver hans 14. Superligakamp med deltagelse af AaB (2V-5U-6T), men hans første Superligakamp mellem Brøndby I.F. og AaB.

- at AaB har fået point i knap 91 procent af opgørene mod Brøndby I.F. i Superligaen, når AaB har scoret kampens første mål. De 33 kampe med nordjysk scoring først er endt med 22 sejre, otte uafgjorte og blot tre nederlag.

- at Oliver Abildgaard søndag aften kan spille sin officielle kamp nummer 75 for AaB. Han debuterede for AaB i juli 2015.

- at AaB-anfører Rasmus Würtz med spilletid mod Brøndby I.F. søndag aften kan opnå sin 38. Superligakamp for AaB mod Brøndby I.F. Flere indbyrdes opgør mellem de to klubber har ingen andre spillere præsteret, idet Per Nielsen og Mogens Krogh fra Brøndby I.F. ligeledes står noteret for 37 indbyrdes opgør.

- at AaB aldrig tidligere har spillet en DM-kamp på datoen 10. marts. Men det er blevet til tre tidligere Superligakampe i marts måned mod Brøndby I.F., og AaB har fået point i alle tre kampe (to uafgjorte og én sejr).

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed
'