AaB møder Brøndby I.F. i Sydbank Pokalens semifinale

14. marts 2019 kl. 20:11 af Rasmus Estrup

Umiddelbart efter kvartfinalesejren over Næstved Boldklub på 3-1 skulle AaB-anfører Rasmus Würtz trække lod til Sydbank Pokalens semifinaler, som AaB, OB, FC Midtjylland og Brøndby I.F. har kvalificeret sig til.

Lodtrækningen endte med disse kampe:

FC Midtjylland-OB
Brøndby I.F.-AaB

Semifinalerne spilles 3. april og 4. april.

AaB videre til pokalsemifinalen

14. marts 2019 kl. 19:53 af Rasmus Estrup

AaB er videre til semifinalen i Sydbank Pokalen med en sejr over Næstved Boldklub på 3-1. Tom van Weert scorede kampens første to mål, inden Kristoffer Munksgaard reducerede kort før pausen. Efter pausen kom Magnus Christensen også på tavlen for Hele Nordjyllands Hold. Derudover var der debut til 18-årige Oliver Klitten.

AaB indledte opgøret bedst, og efter to minutter leverede Kristoffer Pallesen første afslutning, da han trak ind i feltet og forsøgte sig med et venstrebens hug, som fór fladt forbi fjerneste opstander.

Fem minutter inde i opgøret var hjemmeholdet fra 1. division farlige, da et frispark fra Andreas Moos blev afrettet af muren og snød Jacob Rinne, der dog kunne ånde lettet op øjeblikket senere, da bolden gik lige forbi den modsatte stolpe.

Minuttet senere kom AaB foran 1-0. Lucas Andersen tog flot bolden ned og gav den videre til Kasper Kusk. Sidstnævnte gik til baglinjen, og med et præcist indlæg med højreskøjten fandt han sin sølvdragtsklædte holdkammerat Tom van Weert, som tæt under mål sendte læderet i netmaskerne til en AaB-føring.

Næstved Boldklubs Christoffer Boateng truede AaB-målet to gange efter cirka et kvarter. Første gang blev kantspilleren sendt af sted i noget, der lignede en friløber, men Philipp Ochs nåede tilbage og snuppede bolden lige inden afslutningsmomentet.

Dernæst tabte AaB bolden i et opspil, hvilket førte til en afslutning fra Christoffer Boateng, men Jacob Rinne reddede flot i målet.

18 minutter inde i pokalkvartfinalen blev Tom van Weert målscorer for anden gang i kampen. Rasmus Thellufsens forsøg på en flad tværpasning i feltet blev blokeret, men Tom van Weert var hurtigt over kuglen, som han resolut sendte helt op i nærmeste målhjørne til en nordjysk føring på 2-0.

Næstved Boldklub lod sig ikke slå ud af scoringen, og cirka ti minutter senere var Ahmed Hassan meget tæt på en reducering. Angriberen viste stor fysik og vendte rundt på Kasper Pedersen på kanten af feltet, hvorefter han sparkede bolden fladt mod mål. Jacob Rinne nåede flot ned med en fremragende fodparade, som via overliggeren førte bolden over mål.

Med ti minutter til pausen satte Lucas Andersen Philipp Ochs op til afslutning fra en spids vinkel. Backen afsluttede meget kompetent, men inde på stregen hev målmand Jacob Pryts Larsen en stor redning ud af det regnvåde ærme.

Fem minutter før pausen gav hjemmeholdet det fremmødte hjemmepublikum noget at klappe over. Næstved Boldklub førte et opspil ud omkring AaB's højreside, hvorfra et fladt indlæg fandt vej til Kristoffer Munksgaard, som fra det lille felt sendte reduceringen til 2-1 ind bag Jacob Rinne.

Efter pausen fremtvang Tom van Weert et frispark på kanten af feltet efter gode detaljer af Rasmus Thellufsen. Kasper Kusk forsøgte at sparke frisparket mod målmandens side, men bolden strøg cirka en meter forbi øvre målhjørne.

Efter 51 minutter tog Kasper Kusk sig af endnu et frispark. Denne gang et kantfrispark, som kantspilleren slog ind i feltet, hvor Magnus Christensen fik kastet sig frem og sparket AaB foran 3-1.

Ti minutter senere forsøgte hjemmeholdets Mark Kongstedt sig med en afslutning fra distancen, men forsøget sad lige på Jacob Rinne.

Målmanden i den anden ende, Jacob Pryts Larsen, måtte med 25 minutter igen lade sig udskifte med Christoffer Petersen efter et sammenstød med Tom van Weert.

Men næste målmand i aktion var AaB's Jacob Rinne. Et hjørnespark fra hjemmeholdet stangede Ahmed Hassan mod AaB-målet, men læderet sad lige i favnen på den svenske keeper.

Tom van Weert var første mand til at teste den indskiftede Næstved-målmand. Først leverede Lucas Andersen nogle gode træk, inden hollænderen headede bolden mod mål, og med cirka et kvarter igen prøvede Tom van Weert med et nyt og mere kraftfuldt hovedstød på et indlæg fra anfører Rasmus Würtz, men begge forsøg blev reddet af Christoffer Petersen.

Med lidt over 10 minutter tilbage jagtede Kristoffer Pallesen sin første scoring i AaB-trøjen, da han tog sigte fra distancen. Backen fik et solidt træf på bolden, der havde retning mod øverste målhjørne, men Næstved-målmanden kom i vejen.

Både Kasper Risgård og Jores Okore fik også hovedstødsmuligheder i de næste par minutter, men begge var uden gevinst.

Efter 82 minutter blev U/19-ligaspiller Oliver Klitten så indskiftet til sin AaB-debut. En debut der kommer cirka halvandet år efter tvillingebror Lukas Klittens debut, som også faldt i en pokalkamp.

Hele Nordjyllands Hold kørte mod slutningen sikkert sejren på 3-1 hjem, og dermed er AaB kvalificeret til Sydbank Pokalens semifinaler, hvor også FC Midtjylland, Brøndby I.F. og OB er kvalificeret.

Men inden semifinalerne venter der AaB en meget vigtig kamp allerede på søndag kl. 17.00. Her kommer AGF på besøg på Aalborg Portland Park i en altafgørende kamp for at ende i Superligaens Mesterskabsslutspil. Køb billetter til kampen om Top 6 her.

Matchfacts - Sydbank Pokalen, kvartfinale

Næstved Boldklub-AaB 1-3 (1-2)
7. min 0-1 Tom van Weert, 19. min 0-2 Tom van Weert, 40. min 1-2 Kristoffer Munksgaard, 52. min 1-3 Magnus Christensen
Advarsler Næstved Boldklub: Mark Kongstedt (32)
Advarsler AaB: Tom van Weert (63)
2.214 tilskuere på ProfaGroupPark

Næstved Boldklub (4-5-1): Jacob Pryts Larsen (65: Christoffer Petersen), Boris Saric, Jesper Christiansen, Nikolaj Hansen, Andreas Moos, Christoffer Boateng (34: Souheib Dhaflaoui), Mark Kongstedt, Tobias Christensen, Daniel Norouzi (54: Peter Therkildsen), Kristoffer Munksgaard, Ahmed Hassan.

AaB (4-4-2): Jacob Rinne, Kristoffer Pallesen, Jores Okore, Kasper Pedersen, Philipp Ochs, Kasper Kusk (57: Kasper Risgård), Magnus Christensen, Rasmus Würtz, Rasmus Thellufsen (82: Oliver Klitten), Lucas Andersen, Tom van Weert (89: Jakob Blåbjerg).

Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen

AaB TV: Tilbageblik på sæsonens pokalscoringer

14. marts 2019 kl. 10:10 af Rasmus Estrup

Med en sejr på 5-0 over FC Roskilde og 1-0 over AC Horsens har AaB spillet sig i Sydbank Pokalens kvartfinale, der spilles i aften kl. 18.00 mod Næstved Boldklub.

Inden pokalkvartfinalen, der spilles på ProfaGroupPark og vises på TV3 Sport, kan du i dette tilbageblik se eller gense AaB's seks hidtidige scoringer i Sydbank Pokalen i denne sæson.

Scoringerne er blandt andet sat ind af Kasper Risgård (2), Wessam Abou Ali (2) og Tom van Weert.

To eSuperligasejre over OB og FC Midtjylland

14. marts 2019 kl. 08:27 af Rasmus Estrup

AaB vandt begge uges opgør i eSuperligaen og ligger dermed på femtepladsen med 12 point efter seks runder.

OB-AaB 0-3

Tirsdag aften lagde AaB-kaptajn Jacob "Kragelund" ud mod OB's Keglekongen, og AaB-anføreren bragte sig foran 1-0 efter cirka et kvarters tid.

Fem minutter før tid fik Keglekongen muligheden for at udligne på et straffespark, men "Kragelund" havde læst sparket og reddede forsøget midt i målet.

I returopgøret spillede Daniel "Shoppen" Mogensen mod Hagelquist, og der skulle spilles hele 60 minutter, før "Shoppen" fik gang i målscoringen. Kort før tid lukkede "Shoppen" kampen definitivt med målet til 2-0, og dermed tog AaB en samlet sejr på 3-0.

AaB-FC Midtjylland 6-2

Onsdag aften bød på mere målrige opgør, da AaB besejrede FC Midtjylland. Anders "Hansi" Hansen spillede føret mod JeppeLK, der netop har kvalificeret sig til Champions League, men det betød intet for "Hansi", der kort før pausen gjorde det til 1-0, og efter pausen leverede et fremragende oplæg til 2-0-målet.

Den sejr skulle Daniel "Shoppen" Mogensen forsøge at forsvare mod The Kid, og det gik lige efter planen, for blot ti minutter inde i kampen kom AaB foran med 1-0, og kort før pausen nettede "Shoppen" også til 2-0.

Med en halv time igen blev det til en nordjysk føring på 3-0, men FC Midtjylland reducerede til 3-1 ti minutter senere. "Shoppen" svarede straks tilbage med målet til 4-1, inden The Kid i tillægstiden pyntede på resultatet med målet til 4-2, hvilket gav AaB en samlet sejr på 6-2.

AaB's næste kampe venter på tirsdag og onsdag i næste uge. Tirsdag spiller AaB mod Vejle Boldklub kl. 21.45, mens AaB onsdag møder FC Helsingør 21.45. Begge kampe kan ses på Canal9 og Dplays A-stream.