Kaptajn Würtz går fra borde

22. marts 2019 kl. 11:56 af Brian Andersen

17 år efter sit skifte til AaB fra barndomsklubben Skive I.K. er det slut. Manden i dansk fodbold med flest Superligakampe nogensinde (447) har besluttet, at støvlerne stilles på hylden, når indeværende sæson når sit udløb. 101 gule kort er i øvrigt også Superligarekord.

I AaB har 35-årige Rasmus Würtz allerede legendestatus med sine foreløbige 482 officielle kampe, hvilket er næstflest i klubbens historie siden 1885. Antallet af kampe er således kun overgået af klubrekordholder Torben Boye med sine 560 officielle optrædener for Hele Nordjyllands Hold.

Rekorden havde givetvis været inden for Würtz’ rækkevidde, havde det ikke været for to sæsoner fra sommeren 2007 til sommeren 2009 hos FC København og Vejle Boldklub.

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- Med karrierestop fra både Kasper Risgård og Rasmus Würtz tager vi afsked med både stor kvalitet og enorm erfaring, og Würtz er ligesom Risgård et regulært klubikon i AaB og en stor del af vores kultur.

- Når jeg noterer mig antallet af Rasmus’ gule kort, så finder jeg det egentlig paradoksalt, for jeg tror faktisk, at både dommere og modspillere betragter Rasmus som en fair spiller, der blot har indkasseret langt hovedparten af sine advarsler via sin aggressive spillestil, som også har været medvirkende til at gøre ham til en af de bedste 6’ere i Superligaens historie, mener Allan Gaarde.

- I hvert fald er Rasmus en sand gentleman at omgås, og han har været og er stadig en forbilledlig anfører for vores trup, ligesom det er svært at forestille sig en bedre ambassadør end ham for vores klub, hvilket gælder i både medgang og modgang, siger Allan Gaarde.

- Nu skal Rasmus finde frem til, hvad næste skridt i hans liv skal være, men fra AaB’s side kan vi sagtens se Rasmus i en rolle for vores klub engang i fremtiden, slutter Allan Gaarde.   

Rasmus Würtz, der har scoret 21 mål for AaB og i 2014 var med til at sikre den historiske The Double med både et dansk mesterskab og pokalfinalesejr, har brugt lang tid på at nå frem til sin beslutning:

- Det er klart, at når man elsker at spille fodbold og elsker AaB, så er en beslutning om at stoppe ikke bare én, man tager henover natten.

- Men efter nøje overvejelser er jeg nået frem til, at tidspunktet er det rigtige nu, selvom jeg i et svagt øjeblik også kan drømme mig frem til en ny femårig aftale med AaB, lyder det med et glimt i øjet fra Rasmus Würtz, der har færdiggjort en uddannelse på UCN som serviceøkonom og i dag er i gang med at uddanne sig inden for ledelse og coaching.

- Fakta er, at jeg kan glæde mig over et fantastisk fodboldliv i AaB, og jeg føler mig heldig og ydmyg over at have oplevet alle de ting, jeg har. Og også at have udviklet mig som menneske. Det er jeg taknemmelig for.

- Jeg er ufattelig opsat på at slutte ordentligt af både til træning og kampe, og jeg har da en stille drøm og ambition om igen at nå frem til pokalfinalen og vinde den, hvilket ville være den bedste afskedsgave at give til vores suveræne fans, fastslår Rasmus Würtz.    

Rasmus Würtz har udover sine bedrifter for AaB spillet 12 A-landskampe og 52 U-landskampe for Danmark.

Truppen mod Odds Ballklubb

21. marts 2019 kl. 16:37 af Brian Andersen

Odds Ballklubb indleder sæsonen næste lørdag, mens AaB dagen efter tager hul på gruppespillet med hjemmekampen mod Randers FC.

Blandt de 18 udtagne navne indgår der 11 egenudviklede spillere fra AaB Talent.

Cheftræner Jacob Friis har udtaget følgende spillere til opgøret mod nordmændene:

4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 8 Rasmus Würtz, 9 Tom van Weert, 11 Philipp Ochs, 17 Kasper Kusk, 21 Kasper Risgård, 22 Michael Lansing, 23 Filip Lesniak, 26 Robert Kakeeto, 32 Kasper Pedersen og U/19 Ligaspillerne Malthe Højholt, Jeppe Pedersen, Nicolai Bech Laursen, Søren Tengstedt, Thomas Christiansen og Marcus Bundgaard.

Oliver Abildgaard, Magnus Christensen, Mathias Ross og Wessam Abou Ali er optaget af landsholdsopgaver, mens alle øvrige medlemmer af Superligatruppen sidder over.

Der er gratis entré og kickoff på Hornevej kl. 15.00, ligesom der fra kampstart kan følges livetweets på AaB’s officielle Twitterprofil.

Tags på denne nyhed

Christensen støder til U/21-landsholdet

21. marts 2019 kl. 13:53 af Rasmus Estrup

Oliver Abildgaard forenes med sin midtbanemakker i AaB, når Magnus Christensen nu støder til den danske U/21-landsholdstrup. 

Mens Rasmus Thellufsen tidligere på ugen måtte forlade landsholdslejren, er Magnus Christensen i dag blevet indkaldt til landsholdstruppen, der på søndag spiller på udebane mod Frankrig i endnu en testkamp.

Magnus Christensen har indtil videre spillet seks U/21-landskampe. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Klubbesøg i IF Fremad Nørhalne

21. marts 2019 kl. 10:30 af Rasmus Estrup

Det vrimlede med unge, talentfulde spillere, da Hele Nordjyllands Hold onsdag lagde vejen forbi IF Fremad Nørhalne. 

Her fik de unge spillere fra Nørhalne, Biersted og Vadum mulighed for at træne og spille kamp med Superligaspillerne, inden der selvfølgelig var autografer og goodiebags til de unge. 

Se AaB TV's indslag fra klubbesøget i videoen ovenfor. 

Tags på denne nyhed

Store nederlag i eSuperligaen

21. marts 2019 kl. 08:17 af Rasmus Estrup

AaB-Vejle Boldklub 3-7

I første duel mod Vejle Boldklub var Anders “Hansi” Hansen oppe imod MrLillelys. Vejle-spilleren bragte sig hurtigt foran 1-0 efter ni minutter. 10 minutter senere fik “Hansi” et straffespark, men misbrugte muligheden forat udligne. I stedet scorede Vejle Boldklub til både 2-0 og 3-0 inden pausen. 

Kort inde i anden halvleg scorede MrLillelys også til 4-0, men mellem 71. minut og 79. minut viste “Hansi” sin skarphed to gange og fik reduceret til 4-2. 

Det resultatet tvang AaB-kaptajn Jacob Krageund frem i offensiven, men efter 18 minutter blev han straffet i en omstilling af Vejle-spiller LordHjorth, der kvitterede til 1-0. 

Kragelund kom først selv på tavlen med en udligning efter 65 minutter, men mod slutningen af kampen lukkede LordHjorth opgøret med først en scoring til 2-1 og i tillægstiden gjorde han det til 3-1.

Dermed tabte AaB samlet 7-3. 

 

AaB-FC Helsingør 2-5

Udgangspunktet efter første kamp var bedre, da AaB onsdag mødte topholdet FC Helsingør. Daniel “Shoppen” Mogensen spillede på udebane imod KAZ. Efter en målløs første halvleg bragte KAZ sig foran 1-0 efter 58 minutter, men “Shoppen” svarede igen mindre end ti minutter senere med udligningen til 1-1. 

I returopgøret spillede Jacob Kragelund mod FifaÜstun, og her var det Kragelund, der først fandt vej til netmaskerne efter 13 minutter. 

FifaÜstun udlignede dog til 1-1 efter 30 minutter, og inden pausefløjtet var FC Helsingør foran i opgøret med 3-1. 

Efter pausen fik Kragelund ikke gang i sit spil, og FifaÜstun brændte flere store chancer, heriblandt et straffespark, inden han med et kvarter igen lukkede kampen med et vanvittigt hovedstødsmål til 4-1 og en samlet FC Helsingør-sejr på 5-2. 

AaB ligger nu på ottendepladsen med 12 point efter otte runder, og spiller i næste uge mod Randers FC på tirsdag kl. 21.45 og Esbjerg fB på onsdag kl. 21.45. 

 

Tags på denne nyhed
'