Bitter remis efter stort AaB-overtag

1. marts 2019 kl. 20:57 af Rasmus Estrup

AaB dominerede stort i både spil og chancer, men fik kun det ene point, da Hobro I.K. her til aften gæstede Aalborg Portland Park i et opgør, der endte 1-1.

Pål Kirkevold bragte gæsterne foran ti minutter før pausen, og med et drømmehug udlignede Lucas Andersen til 1-1 efter 70 minutter.

Opgørets første store mulighed tilfaldt AaB, da Patrick Kristensen slog et præcist indlæg ind i panden på Jakob Ahlmann ved bageste stolpe. Desværre gik venstrebackens hovedstød i sidenettet.

Efter ni minutter tabte Magnus Christensen bolden foran eget felt, hvilket gav en god afslutningsmulighed til Pål Kirkevold, men Jacob Rinne viftede nordmandens forsøg mod bagstolpen til hjørne.

Hjørnesparket gav en omstillingsmulighed til Lucas Andersen, og efter et formidabelt drev med højt tempo og gode driblinger fandt Lucas Andersen hele vejen ned til Hobro-feltet, hvor han hårdt presset bagfra var mand mod mand med Jesper Rask. Målmanden fik dog lige akkurat den øverste hånd på afslutningen og holdt dermed læderet ude af nettet.

Til gengæld kickstartede det et større AaB-pres i de næste minutter, hvor Rasmus Thellufsen efter en god dribling fik sin afslutning blokeret til et hjørnespark.

Dette hjørnespark fik Jores Okore tilkæmpet sig vej til på kanten af det lille felt, men forsvarsklippens afslutning blev tæt under mål blokeret til et nyt AaB-hjørnespark.

Efter 18 minutter blev Hobro-keeper Jesper Rask igen sat på prøve. Kasper Kusk tog sig af et kantfrispark, men i stedet for det ventede indlæg, forsøgte kantspilleren af dreje bolden op i fjerneste målhjørne. Præcisionen var der, men gæsternes målmand fik med den ene lab ført bolden over mål.

Omkring midtvejs i første halvleg forsøgte først Lucas Andersen og siden Oliver Abildgaard sig med et par langskud, men præcisionen manglede i begge tilfælde.

Ti minutter før pausen kunne Hobro I.K. så i stedet bringe sig foran 1-0. Edgar Babayan gled forbi Patrick Kristensen og slog et indlæg ind mod nærmeste stolpe, hvorfra Pål Kirkevold stangede bolden ind over stregen helt ude ved stolpen.

Kort efter blev Lucas Andersen efter en god dribling fældet lige uden for gæsternes felt. Frisparket, som angriberen selv tog sig af, ramte muren.

Med få minutter til pausefløjtet gav et flot AaB-opspil en god mulighed til Jakob Ahlmann, men Hobro-defensiven kom i vejen for backens afslutning.

Ligesom i første halvleg var AaB de første til at være farlige i anden halvleg. Først blev Kasper Kusks afslutning blokeret ud til Patrick Kristensen, som sparkede over efter 51 minutter.

Minuttet senere forsøgte Tom van Weert sig med en yderst kompetent afslutning, men desværre for hollænderen prellede læderet af på fjerneste opstander.

De næste minutter stod på fuldstændig AaB-dominans, men det blev ikke til de store muligheder, og frisparkene fra fine indlægspositioner endte alle hos Jesper Rask.

Midt i anden halvleg lagde Patrick Kristensen bolden til rette for Kasper Kusks venstreskøjte på kanten af feltet, men afslutningen fra Kasper Kusk var uden rette retning.

Patrick Kristensen prøvede selv lykken med 21 minutter igen, da han tæmmede bolden med brystet, drejede rundt på en tallerken og flugtede bolden mod mål, men bolden gik lige over mål.

Minuttet senere faldt den fortjente udligning endelig. Lucas Andersen tog sigte fra kanten af feltet. Med en perfekt afslutning sendte han bolden via overliggeren i mål helt oppe ved fjerneste målhjørne. Et drømmemål, ganske enkelt, og så stod der 1-1 på måltavlen.

Efter målet satte AaB-spillerne jagten ind på sejrsmålet. Det var tæt på at komme efter 78 minutter. Med lækre detaljer ved hjørneflaget fik Lucas Andersen driblet sig fri til et indlæg. Bolden sendte han ind mod Tom van Weert, som vendte rundt og sparkede mod mål. Desværre gik kuglen lige forbi målhjørnet.

Med 11 minutter tilbage blev Jacob Rinne sendt i aktion på en afslutning udefra, men den svenske målmand havde fuld kontrol over afslutningen.

Lucas Andersen tog minuttet senere sine fine driblinger med ind i Hobro-feltet, men den teknisk dygtige spiller gled i afslutningsmomentet, og kuglen trillede derfor lige hen til Jesper Rask.

Efter 82 minutter afsluttede netop indskiftede Philipp Ochs med højrebenet fra buen. Afslutningen blev afrettet af gæsternes defensiv og sneg sig få centimeter forbi den ene stolpe.

Med små fem minutter igen forsøgte en anden AaB-indskifter, Wessam Abou Ali, sig med et hovedstød, men dette gik forbi.

AaB's pres fortsatte og fortsatte, og kort efter havnede et indlæg hos Patrick Kristensen i bageste område af feltet. Højrebacken afsluttede resolut, men Jesper Rask hev en stor redning ud af ærmet.

Hobro-målmanden var også på plads, da Oliver Abildgaard efter 89 minutter sendte et langskud afsted.

I tillægstiden sendte både Philipp Ochs og Lucas Andersen afslutninger afsted fra distancen, men symptomatisk for kampen ville afslutningerne ikke ind.

Derfor endte opgøret 1-1. Med det ene point ligger AaB i skrivende stund på femtepladsen i Superligaen med to runder tilbage af grundspillet.

AaB's næste Superligakamp venter næste søndag, 10. marts, på udebane mod Brøndby I.F. kl. 18.00.

Matchfacts - Superligaen, 24. spillerunde

AaB-Hobro I.K. 1-1 (0-1)
35. min 0-1 Pål Alexander Kirkevold, 71. min 1-1 Lucas Andersen
Advarsler AaB: Jakob Ahlmann (58)
Advarsler Hobro I.K.: Yaw-Ihle Amankwah (38), Jonas Brix-Damborg (45), Nicholas Godtfredsen (59)
6.346 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (4-4-2): Jacob Rinne, Patrick Kristensen, Jores Okore, Kasper Pedersen, Jakob Ahlmann, Kasper Kusk (81: Philipp Ochs), Oliver Abildgaard, Magnus Christensen, Rasmus Thellufsen (60: Wessam Abou Ali), Lucas Andersen, Tom van Weert.

Hobro I.K. (4-4-2): Jesper Rask, Jesper Bøge, Yaw-Ihle Amankwah, Rasmus Minor Petersen, Nicholas Godtfredsen, Emmanuel Sabbi (61: Martin Mikkelsen), Vito Hammershøj-Mistrati, Jonas Brix-Damborg, Edgar Babayan (80: Jacob Tjørnelund), Julian Kristoffersen, Pål Alexander Kirkevold (64: Sebastian Grønning).

Dommer: Jens Maae

AaB TV: Sæsonstart for AaB Talent på lørdag

1. marts 2019 kl. 12:15 af Rasmus Estrup

AaB TV har taget temperaturen på AaB's U/19-ligahold og U/17-ligahold inden forårets sæsonstart i morgen på udebane mod AGF.

Indslaget handler blandt andet om forventningerne til foråret og begge holds trænerskifte i vinterpausen.

Se interviews med U/19-ligatræner David Olsen, U/17-ligatræner Nikolaj Hørby, U/19-ligaspiller Gabriel Adriano Alves Christensen og U/17-ligaspiller Oliver Børsting i dette indslag fra AaB TV.

AaB TV: Tilbageblik på AaB-Hobro I.K.

1. marts 2019 kl. 09:01 af Rasmus Estrup

I aften gæster Hobro I.K. igen Aalborg Portland Park, når der kl. 19.00 fløjtes op til det nordjyske lokalopgør.

Inden opgøret kan du i dette tilbageblik gense 10 af AaB's tidligere mål mod Hobro I.K. på Aalborg Portland Park.

Husk i øvrigt, at AaB i aften holder Farlig Fredag, hvor billetter til Spar Nord Tribunen og 3F Tribunen koster 40 kr. Køb dine billetter her, eller i billethusene på Aalborg Portland Park fra kl. 18.00.

Der er desuden følgende tilbud i forbindelse med Farlig Fredag:

• Fadøl koster 40 kr.
  • To sodavand koster 40 kr.
  • To fransk hotdogs koster 40 kr.
  • Sæsonkortholdere og sæsonkortabonnenter får 40 procent rabat på AaB's hjemmebanetrøje i AaB Fanshop.

Truppen til lokalopgør mod Hobro I.K.

28. februar 2019 kl. 15:20 af Rasmus Estrup

Blandt de 19 spillere, der er udtaget til Superligakampen mod Hobro I.K. i morgen, er 12 egenudviklede spillere.

Cheftræner Jacob Friis og den øvrige trænerstab har nemlig udtaget følgende spillere til det nordjyske lokalopgør:

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 7 Oliver Abildgaard, 8 Rasmus Würtz, 9 Tom van Weert, 10 Lucas Andersen, 11 Philipp Ochs, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Rasmus Thellufsen, 21 Kasper Risgård, 22 Michael Lansing, 26 Robert Kakeeto, 30 Wessam Abou Ali og 32 Kasper Pedersen.

Frederik Børsting er den eneste mand på skadeslisten.

Fredagskampen fløjtes i gang kl. 19.00, og dørene åbner kl. 18.00.

Billetter til Spar Nord Tribunen og 3F Tribunen koster kun 40 kr. Du kan købe dine billetter her, eller i billethusene på Aalborg Portland Park, der ligesom dørene åbner kl. 18.00.

AaB og Spar Nord Fonden donerer i fællesskab 2 kr. pr. tilskuer til Superligakampe på Aalborg Portland Park til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i foråret 2019 går ubeskåret til foreningen Skyggebørn. Efter forårets to første hjemmekampe er foreningen Skyggebørn sikret en donation på 17.126 kr.

AaB TV: Farlig Fredag interviewer Würtz

28. februar 2019 kl. 08:49 af Rasmus Estrup

Aalborg Portland Park danner på fredag ramme om Superligaopgøret mod Hobro I.K., og i samarbejde med Radio Nordjyske og ANR holder vi til kampen Farlig Fredag.

Forud for lokalopgøret har Farlig Fredags udsendte reporter talt med anfører Rasmus Würtz om fredagens duel på grønsværen. Hele interviewet kan du se i videoen ovenfor.

I anledning af Farlig Fredag er der desuden en række tilbud på mad- og drikkevarer, som koster 40 kr. Læs mere om det her.

Derudover koster billetter til Spar Nord Tribunen og 3F Tribunen også kun 40 kr. Du kan købe dine billetter til kampen via linket nedenfor.