AaB TV: Sammendrag af AaB-Odds Ballklubb

23. marts 2019 kl. 08:42 af Rasmus Estrup

I videoen øverst kan du se AaB TV's fyldige sammendrag af fredagens testkamp mod norske Odds Ballklubb. En testkamp, der endte med et nordjysk nederlag på 2-0. 

AaB sad på indledningen af kampen, men gæsterne kom bedre og bedre med i opgøret, og kort inde i anden halvleg bragte Elbasan Rashani Odds Ballklubb på 1-0. 

2-0-scoringen til nordmændene blev scoret cirka fem minutter før tid af Markus Kaasa. 

Udover et sammendrag kan du også høre Jacob Friis' vurdering af fredagens test i ovenstående indslag. 

Tags på denne nyhed

AaB tabte mod nordmænd

22. marts 2019 kl. 17:49 af Brian Andersen

Resultatet kunne være gået begge veje i et opgør, hvor mange unge talenter fik værdifuld spilletid.

AaB var meget dominerende i kampens indledende fase, og Tom van Weert var nærgående i to omgange, mens udeholdets André Södlund blev af afværget en enkelt gang af AaB-målmand Michael Lansing.

En kæmpe chance tilfaldt dog Odds i det 26. minut, da en upresset Vebjørn Hoff fra få meter og midt for mål helkiksede sin afslutning.

Tempoet sivede herfra langsomt ud af dysten, men AaB kunne have bragt sig i front tre minutter før pausen, da Kristoffer Pallesen og ikke mindst Malthe Højholt sørgede for et fint forarbejde til Kasper Risgård, hvis flade forsøg blev reddet med en refleks af Odds-keeper Sondre Rosbach.

AaB skiftede fire mand i pausen, men åbningen på anden halvleg blev ikke optimal, da den tidligere Brøndby-spiller Elbasan Rashani tidligt med en afslutning via indersiden af stolpen kunne bringe gæsterne foran.

Efter 56 minutter kom Michael Lansing i vejen for et afrettet frisparksforsøg fra Tobias Lauritsen, og herfra bød opgøret på 20-25 minutters dødvande med masser af fight, men lidet poleret fodboldspil.

I det 79. minut manglede Søren Tengstedt dog blot en støvlespids for at udnytte Kasper Risgårds smukke pasning, og to minutter senere fik AaB et gigantisk tilbud, men Jores Okore headede fra et par meter en præcis bold fra Philipp Ochs over tværribben.

I stedet kunne Markus Kaasa afgøre affæren med sin træffer til 2-0 seks minutter før tid, og AaB kom aldrig tæt på en reducering, selvom der var udmærkede forsøg fra Søren Tengstedt og Philipp Ochs.

Næste opgave er den første dyst i gruppespillet, hvor Randers FC gæster Aalborg Portland Park søndag den 31. marts. Køb i forsalg din billet her.

Matchfacts – testkamp
AaB-Odds Ballklubb  0-2 (0-0)
47. min 0-1 Elbasan Rashani, 84. min 0-2 Markus Kaasa.

AaB (3-4-3): Michael Lansing, Kasper Pedersen (46: Thomas Christiansen), Jores Okore, Jakob Blåbjerg, Kristoffer Pallesen, Rasmus Würtz (46: Robert Kakeeto), Malthe Højholt (46: Jeppe Pedersen), Philipp Ochs, Tom van Weert (64: Filip Lesniak), Nicolai Bech Laursen (46: Søren Tengstedt), Kasper Risgård.

Tags på denne nyhed

Kaptajn Würtz går fra borde

22. marts 2019 kl. 11:56 af Brian Andersen

17 år efter sit skifte til AaB fra barndomsklubben Skive I.K. er det slut. Manden i dansk fodbold med flest Superligakampe nogensinde (447) har besluttet, at støvlerne stilles på hylden, når indeværende sæson når sit udløb. 101 gule kort er i øvrigt også Superligarekord.

I AaB har 35-årige Rasmus Würtz allerede legendestatus med sine foreløbige 482 officielle kampe, hvilket er næstflest i klubbens historie siden 1885. Antallet af kampe er således kun overgået af klubrekordholder Torben Boye med sine 560 officielle optrædener for Hele Nordjyllands Hold.

Rekorden havde givetvis været inden for Würtz’ rækkevidde, havde det ikke været for to sæsoner fra sommeren 2007 til sommeren 2009 hos FC København og Vejle Boldklub.

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- Med karrierestop fra både Kasper Risgård og Rasmus Würtz tager vi afsked med både stor kvalitet og enorm erfaring, og Würtz er ligesom Risgård et regulært klubikon i AaB og en stor del af vores kultur.

- Når jeg noterer mig antallet af Rasmus’ gule kort, så finder jeg det egentlig paradoksalt, for jeg tror faktisk, at både dommere og modspillere betragter Rasmus som en fair spiller, der blot har indkasseret langt hovedparten af sine advarsler via sin aggressive spillestil, som også har været medvirkende til at gøre ham til en af de bedste 6’ere i Superligaens historie, mener Allan Gaarde.

- I hvert fald er Rasmus en sand gentleman at omgås, og han har været og er stadig en forbilledlig anfører for vores trup, ligesom det er svært at forestille sig en bedre ambassadør end ham for vores klub, hvilket gælder i både medgang og modgang, siger Allan Gaarde.

- Nu skal Rasmus finde frem til, hvad næste skridt i hans liv skal være, men fra AaB’s side kan vi sagtens se Rasmus i en rolle for vores klub engang i fremtiden, slutter Allan Gaarde.   

Rasmus Würtz, der har scoret 21 mål for AaB og i 2014 var med til at sikre den historiske The Double med både et dansk mesterskab og pokalfinalesejr, har brugt lang tid på at nå frem til sin beslutning:

- Det er klart, at når man elsker at spille fodbold og elsker AaB, så er en beslutning om at stoppe ikke bare én, man tager henover natten.

- Men efter nøje overvejelser er jeg nået frem til, at tidspunktet er det rigtige nu, selvom jeg i et svagt øjeblik også kan drømme mig frem til en ny femårig aftale med AaB, lyder det med et glimt i øjet fra Rasmus Würtz, der har færdiggjort en uddannelse på UCN som serviceøkonom og i dag er i gang med at uddanne sig inden for ledelse og coaching.

- Fakta er, at jeg kan glæde mig over et fantastisk fodboldliv i AaB, og jeg føler mig heldig og ydmyg over at have oplevet alle de ting, jeg har. Og også at have udviklet mig som menneske. Det er jeg taknemmelig for.

- Jeg er ufattelig opsat på at slutte ordentligt af både til træning og kampe, og jeg har da en stille drøm og ambition om igen at nå frem til pokalfinalen og vinde den, hvilket ville være den bedste afskedsgave at give til vores suveræne fans, fastslår Rasmus Würtz.    

Rasmus Würtz har udover sine bedrifter for AaB spillet 12 A-landskampe og 52 U-landskampe for Danmark.

Truppen mod Odds Ballklubb

21. marts 2019 kl. 16:37 af Brian Andersen

Odds Ballklubb indleder sæsonen næste lørdag, mens AaB dagen efter tager hul på gruppespillet med hjemmekampen mod Randers FC.

Blandt de 18 udtagne navne indgår der 11 egenudviklede spillere fra AaB Talent.

Cheftræner Jacob Friis har udtaget følgende spillere til opgøret mod nordmændene:

4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 8 Rasmus Würtz, 9 Tom van Weert, 11 Philipp Ochs, 17 Kasper Kusk, 21 Kasper Risgård, 22 Michael Lansing, 23 Filip Lesniak, 26 Robert Kakeeto, 32 Kasper Pedersen og U/19 Ligaspillerne Malthe Højholt, Jeppe Pedersen, Nicolai Bech Laursen, Søren Tengstedt, Thomas Christiansen og Marcus Bundgaard.

Oliver Abildgaard, Magnus Christensen, Mathias Ross og Wessam Abou Ali er optaget af landsholdsopgaver, mens alle øvrige medlemmer af Superligatruppen sidder over.

Der er gratis entré og kickoff på Hornevej kl. 15.00, ligesom der fra kampstart kan følges livetweets på AaB’s officielle Twitterprofil.

Tags på denne nyhed

Christensen støder til U/21-landsholdet

21. marts 2019 kl. 13:53 af Rasmus Estrup

Oliver Abildgaard forenes med sin midtbanemakker i AaB, når Magnus Christensen nu støder til den danske U/21-landsholdstrup. 

Mens Rasmus Thellufsen tidligere på ugen måtte forlade landsholdslejren, er Magnus Christensen i dag blevet indkaldt til landsholdstruppen, der på søndag spiller på udebane mod Frankrig i endnu en testkamp.

Magnus Christensen har indtil videre spillet seks U/21-landskampe. 

Tags på denne nyhed
'