Andreas Hansen: AaB er en fed og ambitiøs klub

4. juni 2019 kl. 12:45 af Rasmus Estrup

Når Superligatruppen 19. juni vender tilbage til træningen på AaB’s anlæg, vil der være en ny keeper i truppen. Som det blev offentliggjort i begyndelsen af marts, skal den hidtidige HB Køge-målmand Andreas Hansen nemlig trække i målmandshandskerne på Hornevej, der vil være hans daglige arbejdsplads fra sommer og frem til udgangen af 2021. 

- Jeg glæder mig meget. AaB er stor klub i Superligaen, og det er en fed klub, der er kendt for at spille god fodbold. For mig er det også et stort skridt at tage, så jeg er rigtig spændt på at komme i gang heroppe og blive en del af holdet, siger Andreas Hansen. 

- Faciliteterne er rigtig gode, og jeg forventer, at miljøet er mere professionelt i en stor Superligaklub som AaB, end det er i en klub fra NordicBet Ligaen. Tempoet til træning bliver nok også højere, og så bliver det fedt at komme til en klub, der har ambitioner om at være med i toppen af Superligaen, hvor den også hører til, siger målmanden, der fik sin fodboldopvækst i Brøndby I.F., inden han i 2016 skiftede til HB Køge.

23-årige Andreas Hansen har allerede spillet over 100 kampe for NordicBet Ligaholdet HB Køge. Han har i løbet af de kampe leveret over 40 clean sheets, og i 2017 blev han kåret til årets spiller i klubben. 

- Mine år i HB Køge har givet mig en masse minutter og erfaring, og jeg har minimeret antallet af fejl især i denne sæson. Samtidig har jeg fået blod på tanden i forhold til at spille hver eneste weekend, siger Andreas Hansen, der beskriver sig selv som god med fødderne og reaktionsstærkt inde på stregen. 

I AaB kommer han til at indgå i målmandsteam med Jacob Rinne under ledelse af målmandstræner Poul Buus. 

- Jeg kommer selvfølgelig med en ambition om at spille, men jeg ved også godt, at jeg skal konkurrere med en af de bedste målmænd i Superligaen, hvis ikke den bedste. Jacob (Rinne, red) har jo spillet på et niveau eller to højere end mig, så jeg kan lære af ham. Samtidig er jeg sikker på, at vi i den daglige træning kan supplere hinanden og på den med være med til at udvikle hinanden, siger Andreas Hansen. 

Målmanden, der får trøjenummer 22 i AaB, har tidligere optrådt på danske ungdomslandshold sammen med Lucas Andersen, Jakob Blåbjerg og Frederik Børsting, og han bliver genforenet med de tre samt resten af AaB-mandskabet, når der er træningsstart 19. juni. 

Tags på denne nyhed

Storsejr til AaB i U/17 Ligaen

3. juni 2019 kl. 11:30 af Brian Andersen

AaB begyndte kampen med højt tempo og højt pres, og allerede i det ottende minut kunne Casper Gedsted udnytte et indlæg fra Oliver Børsting.

AaB fortsatte sit flotte spil og tempo, og efter 20 minutter blev det også 2-0, da Jakob Gaardsøe bankede bolden ind med ydersiden.

Hjemmeholdet fik reduceret i det 33. minut, men fem minutter efter pausen var AaB igen foran med to mål, da Oliver Børsting kom på måltavlen til 3-1.

Blot fire minutter senere fik Randers Freja imidlertid igen reduceret, men godt midtvejs i halvlegen headede Casper Gedsted AaB på 4-2, og sejren blev endeligt cementeret, da Marcus Hannesbo med et kvarter igen gjorde det til 4-2 efter nydeligt forarbejde af Jakob Gaardsøe.

Sæsonens sidste kamp spilles på hjemmebane på lørdag den 8. juni kl. 15.15 mod Silkeborg I.F. Forinden kan U/19 Ligaholdet med en sejr mod samme modstander sikre sig det danske mesterskab. Her er der kickoff kl. 13.00 på AaB’s anlæg på Hornevej.

Nederlag i Danmarksserien
I Danmarksserien tabte AaB i seneste spillerunde for tredje kamp i træk, da FC Djursland kunne rejse fra Aalborg med en 2-1 gevinst.

Alle scoringer faldt i første halvleg, hvor AaB udlignede til 1-1 ved Mads Bruun Davidsen i det 26. minut.

Med resultatet er AaB inden de sidste to spillerunder stadig næstsidst – på søndag gælder det opgøret på udebane mod det foranliggende hold fra Vatanspor.

Tags på denne nyhed

Køb den perfekte fars dags gave senest i morgen

2. juni 2019 kl. 08:00 af Thomas Fiele

Vi har samlet et udvalg af AaB-merchandise, der passer perfekt til en fars dags gave, så du kan give den helt rigtige gave på onsdag.

Gaven skal bestilles senest i morgen, mandag 3. juni, kl. 12.00, hvis din pakke skal leveres inden fars dag.

Flere af varerne kan du få til halv pris. Klik på knappen nedenfor og se vores gave-forslag.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Alle sæsonens AaB-mål

1. juni 2019 kl. 08:00 af Rasmus Estrup

I sæsonen 2018/2019 scorede AaB i alt 53 mål. 44 scoringer i Superligaen, hvor AaB endte på en niendeplads, og ni mål i Sydbank Pokalen, hvor semifinalen blev endestationen for Hele Nordjyllands Hold. 

I videoen øverst kan du se alle AaB's 53 scoringer fra den forgangne sæson. 

Scoringerne fordeler sig således: 

Tom van Weert - 11 mål
Lucas Andersen - 10 mål
Kasper Kusk - 5 mål
Kasper Risgård - 5 mål
Kasper Pedersen - 4 mål
Rasmus Thellufsen - 4 mål
Wessam Abou Ali - 3 mål
Magnus Christensen - 2 mål
Oliver Abildgaard - 1 mål
Frederik Børsting - 1 mål
Mikkel Kaufmann - 1 mål
Patrick Kristensen - 1 mål
Philipp Ochs - 1 mål
Jannik Pohl - 1 mål
Selvmål - 3 mål

Tags på denne nyhed

AaB og Ramkilde tager afsked

30. maj 2019 kl. 09:24 af Brian Andersen

Marco Ramkilde kom allerede som U/11-spiller til AaB fra partnerklubben Aalborg KFUM, og for to år siden blev den talentfulde angriber rykket op i Superligatruppen.

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- Marco er en dygtig angriber, der har været uhørt uheldig i sine første to år som seniorspiller, hvor et problem med en ankel desværre har forfulgt ham og forhindret et gennembrud.

- Det har været imponerende at følge Marcos helt ekstraordinære mentale styrke og moral, og han har ikke på noget tidspunkt beklaget sig, men har hele tiden formået at holde fokus, konstaterer Allan Gaarde.

- I samråd er vi nu blevet enige om, at det bedste for Marco vil være at få en ny begyndelse, og vi ønsker ham alt det bedste fremover og ser ham gerne tilbage i AaB-trøjen på et tidspunkt, slutter Allan Gaarde.

21-årige Marco Ramkilde, der er noteret for 29 U-landskampe og syv scoringer for Danmark, tilføjer:

- Det bliver underligt at forlade AaB, hvor jeg i mange år har haft en fantastisk tid, men omvendt kan det også være positivt for mig at få ny luft.

- I første omgang er mit fokus at blive fuldstændig klar til at spille fodbold igen, og så må jeg se på, hvilke muligheder der byder sig, siger Marco Ramkilde.

- Jeg vil gerne takke enhver, som jeg har haft berøring med i min tid i klubben, og hvem ved, om der på et tidspunkt bliver tale om et gensyn. Det vil jeg i hvert fald ikke afvise, understreger Marco Ramkilde.

Marco Ramkilde opnåede fem officielle kampe for AaB.

Tags på denne nyhed