Abildgaard og Christensen udtaget til U/21 EM

21. maj 2019 kl. 14:49 af Rasmus Estrup

U/21-landstræner Niels Frederiksen har netop offentliggjort sin bruttotrup til sommerens EM-slutrunde i Italien og San Marino, og i blandt de 26 spillere er Magnus Christensen og Oliver Abildgaard samt den tidligere AaB-spiller Joakim Mæhle, der i sidste uge vandt det belgiske mesterskab med K.R.C. Gent.

Magnus Christensen har seks U/21-landskampe og en scoring bag sig, mens Oliver Abildgaard har spillet ni U/21-landskampe og scoret to mål.

Det danske U/21-landshold spiller inden EM-slutrunden en testkamp mod Kroatien 12. juni. Danskernes åbningskamp ved slutrunden er mod Tyskland 17. juni kl. 21.00. Dernæst følger et opgør mod Østrig 20. juni, inden sidste puljekamp spilles mod Serbien 23. juni.

Bruttotruppen skal inden EM-slutrunden skæres fra 26 til 23 spillere.

AaB besøger Aalborg Freja i morgen

21. maj 2019 kl. 08:05 af Rasmus Estrup

AaB’s Superligatrup lægger i morgen vejen forbi partnerklubben Aalborg Freja kl. 16.00. Her vil alle fremmødte børn få mulighed for at træne sammen med Superligaspillerne.

Efter træningen bliver spillertruppen og skriver autografer, og de første 300 børn i køen får også udleveret en AaB-goodiebag.

20. maj 2019 kl. 16:25 af Rasmus Estrup

Det krævede en firemålssejr over Lyngby Boldklub, hvis AaB skulle ende på førstepladsen i Reserveligaen. Derfor var dagens sejr på 2-0 ikke nok, og AaB må nøjes med andenpladsen efter AGF, der har en bedre målscore.

AaB stillede med flere af de sædvanlige Superligastartere i dagens Reserveligakamp mod Lyngby Boldklubs reserver, og i kampens indledning havde AaB flere store muligheder til blandt andre Mikkel Kaufmann og Lucas Andersen uden at det dog førte til scoringer.

Midtvejs i første halvleg kom gæsterne bedre med i opgøret og havde i den resterende del af halvlegen flere gode muligheder, og Marcus Bundgaard i AaB-målet måtte levere et par gode redninger.

Efter pausen fortsatte der med at være chancer i begge ender, og mens AaB manglede skarphed foran, kom Marcus Bundgaard på arbejde foran eget mål. Ikke mindst hev han efter 60 minutter en stor redning ud af ærmet i forbindelse med en Lyngby-friløber.

Minuttet senere scorede indskiftede Søren Tengstedt til 1-0 efter et godt drev fra Kasper Kusk.

Dernæst havde Lyngby Boldklub et forsøg på stolpen, inden AaB mod slutningen havde optræk til flere gode muligheder, men som det var tilfældet kampen igennem, manglede den sidste skarphed i de afgørende sekvenser.

Få minutter før tid scorede Kristoffer Pallesen dog til slutresultatet 2-0 på et oplæg fra Magnus Christensen.

- Normalt er det dejligt at vinde 2-0, men der er ikke noget at juble over i dag, for vi spillede ikke en god kamp. Vi løb ikke nok og tacklede ikke igennem, så det mindede mere om en sommerkamp, siger assistenttræner Lasse Stensgaard, der sammen med assistenttræner Allan K. Jepsen og udviklingschef Poul Erik Andreasen havde valgt følgende startopstilling:

Marcus Bundgaard (U/19 Liga)
Patrick Kristensen, Jores Okore, Jakob Blåbjerg, Jakob Ahlmann
Frederik Børsting, Magnus Christensen, Rasmus Thellufsen
Kasper Kusk, Mikkel Kaufmann, Lucas Andersen

Fra anden halvlegs start kom Kasper Pedersen, Kristoffer Pallesen og U/19-ligaspiller Søren Tengstedt på banen i stedet for Jakob Blåbjerg, Jakob Ahlmann og Mikkel Kaufmann.

Afgørende reserveligakamp kl. 14.00

20. maj 2019 kl. 08:20 af Rasmus Estrup

Før sæsonens sidste kamp ligger AaB på tredjepladsen i Reserveligaen med tre point op til AGF på førstepladsen og to point op til Brøndby I.F. på andenpladsen.

Da både AGF og Brøndby I.F. har spillet alle deres kampe, kan AaB med en sejr på fire mål eller mere snuppe den samlede turneringssejr i Reserveligaen.

Da AaB's Superligasæson sluttede tidligere end for de øvrige klubber, har assistenttrænerne Lasse Stensgaard og Allan K. Jepsen sammen med udviklingschef Poul Erik Andreasen valgt følgende startopstilling:

Jacob Rinne
Frederik Børsting, Magnus Christensen, Lucas Andersen
Kasper Kusk, Mikkel Kaufmann, Rasmus Thellufsen

På bænken sidder Kasper Pedersen, Kristoffer Pallesen, Robert Kakeeto, U/19-ligamålmand Marcus Bundgaard og U/19-ligaspiller Søren Tengstedt.

Der er kickoff kl. 14.00 på Hornevej, og det er gratis for alle interesserede at overvære kampen.

AaB-nederlag i U/17 Ligaen og Danmarksserien

19. maj 2019 kl. 11:50 af Rasmus Estrup

U/17 Ligaen: AaB-Randers Freja FC 1-4

AaB tabte 4-1, da Randers Freja FC gæstede Hornevej i torsdags i en kamp, hvor gæsterne hurtigt bragte sig foran efter blot to minutter.

Scoringen gav gæsterne momentum, og efter 32 minutter blev Randers' føring fordoblet efter et hjørnespark.

Anden halvleg bød ikke på meget etableret spil, men efter 60 minutter kombinerede Randers Freja FC sig igennem til 3-0-scoringen.

Herefter pressede AaB på for en reducering, og denne kom efter 81 minutter, hvor Casper Gedsted Hansen fandt Marcus Hannesbo, som scorede til 3-1.

Mod slutningen lukkede Randers Freja FC opgørets målkonto med scoringen til slutresultatet 4-1.

Efter nederlaget ligger AaB næstsidt i U/17 Ligaen med tre runder tilbage. Næste kamp spilles på Hornevej på lørdag kl. 15.30 mod FC Nordsjælland.

Danmarksserien: AaB-Aarhus Fremad 1-4

Også i Danmarksserien tabte AaB 4-1. Det skete lørdag, da Aarhus Fremad gæstede Hornevej.

Midt i første halvleg kom Aarhus Fremad foran 1-0, og lige efter pausen stod der 2-0 på måltavlen til gæsterne.

10 minutter efter pausen reducerede Christian Høgh Sørensen til 2-1, men blot to minutter senere scorede Aarhus Fremad til 3-1, og med syv minutter tilbage af opgøret blev det 4-1 til gæsterne.

Nederlaget betyder, at AaB ligger på niendepladsen i Danmarksserien med fem point op til den stiplede nedrykningsstreg.

Der er fire kampe tilbage, og den næste venter fredag aften kl. 18.30 på udebane mod Nørresundby FB, der indtager andenpladsen i Danmarksserien.