Blåbjerg har bestået sin bacheloreksamen

25. juni 2019 kl. 14:18 af Rasmus Estrup

Rundt omkring på gymnasier, universiteter og andre uddannelsesinstitutioner afslutter mange storsmilende studerende deres uddannelser i disse dage. 

Forsvarsspiller Jakob Blåbjerg er ingen undtagelse. AaB-spilleren har sideløbende med livet som professionel fodboldspiller studeret på Aalborg Universitet, og i sidste uge bestod Jakob Blåbjerg sin bacheloreksamen, så han nu kan kalde sig bachelor i energi med speciale i mekatronik. 

- Det har været rigtig godt for mig at få stimuleret hjernen på en anden måde, end man gør på fodboldbanen. Jeg har lært en masse, og det har givet mig mulighed for at udvikle mig person og individ, så det at være fodboldspiller ikke har været hele min identitet, siger Jakob Blåbjerg, der bestod sin eksamen sidste mandag. 

Normalt tager en bachelor i energi tre år, men for at kombinere erhvervet som fodboldspiller på Hele Nordjyllands Hold med uddannelsen gjorde Study4player, Nordjysk Elitesport og Aalborg Universitet det muligt for ham at tage bacheloruddannelsen på deltid. Men Jakob Blåbjerg havde så meget fart på uddannelsen, at han nåede det hele på fem år i stedet for de planlagte seks år. 

- Jeg har fået sparring fra Spillerforeningens Study4player og Nordjysk Elitesport undervejs, og Aalborg Universitet har været meget behjælpelige og fleksible i forhold til at flytte eksamener, så de ikke lå samtidig med kampe. Derudover har AaB også givet mig mulighed for at skippe en træning for at komme til en eksamen, når det har været aktuelt, siger Jakob Blåbjerg, der de seneste fem år er taget fra AaB’s træningsanlæg på Hornevej til Aalborg Universitet for at læse.

- Jeg har haft forskellige studiegrupper hvert semester, så jeg hele tiden skullet samarbejde med en ny gruppe, og det har virkelig lært mig at samarbejde med en masse forskellige personer uden for banen, og det har givet mig nogle værktøjer, jeg også kan drage nytte af på banen, siger Jakob Blåbjerg, der også har brugt studietiden som restitution mellem træningerne.

- Som fodboldspillere har vi meget fritid til at restituere, når træningspassene er overstået, og der har jeg kunnet restituere over et skrivebord med nogle ligninger og beregninger. Det har givet mig et pusterum fra fodbolden, som jeg ved har været godt for mig, siger Jakob Blåbjerg.

Med en veloverstået bacheloreksamen er planen, at han også ønsker at tage en kandidatuddannelse. Men ikke lige med det samme. 

- Nu har jeg haft fem år, hvor mit skema har været fyldt med fodbold og studier. Det næste stykke tid glæder jeg mig til at fylde halvdelen af tiden ud med nogle af mine andre interesser, siger Jakob Blåbjerg. 

Jakob Blåbjerg og de øvrige spillere på Hele Nordjyllands Hold begynder 3F Superligasæsonen 14. juli på udebane mod Lyngby Boldklub.

Tags på denne nyhed

Søg Hele Nordjyllands Håndsrækning for efteråret 2019

24. juni 2019 kl. 14:50 af Rasmus Estrup

Hele Nordjyllands Håndsrækning er AaB’s pris, der siden 2015 er doneret halvårligt og ubeskåret til gode formål i Region Nordjylland. Siden efteråret 2017 har Spar Nord Fonden valgt at bakke op om initiativet, så parterne sammen donerer to kroner pr. fremmødt tilskuer til Superligahjemmekampe på Aalborg Portland Park.

I dette forår gik Hele Nordjyllands Håndsrækning til foreningen SKYGGEBØRN, som modtog 83.880 kr. Nu skal der findes en ny modtager til efteråret 2019. 

Hele Nordjyllands Håndsrækning kan tilfalde foreninger, et værested, et behandlingscenter eller noget helt fjerde. Kun fantasien sætter grænser, men der skal dog være tale om et formål, der hverken har kommerciel eller politisk karakter. Udover at donationen skal gå til en god sag, skal modtageren også have postadresse i Region Nordjylland.

Ønsker du at søge Hele Nordjyllands Håndsrækning eller kender du en forening, en organisation eller et andet godt formål, der kunne have fordel af en håndsrækning, kan du søge via knappen nedenfor. 

Ansøgningsfristen for at blive efterårets modtager af Hele Nordjyllands Hold er onsdag 3. juli.

Det er et udvalg bestående af formand for AaB Support Club Lars Simoni, bankdirektør i Spar Nord John Lundsgaard, presse- og kommunikationschef i AaB Brian Andersen, direktør i Skyggebørn Jes Dige og AaB's anfører, der vil gennemgå ansøgninger og udvælge tre kandidater, der efterfølgende kommer til afstemning på aabsport.dk.

Modtageren af Hele Nordjyllands Håndsrækning for efteråret 2019 forventes offentliggjort i dagene op til sæsonens første hjemmekamp.

Læs mere om Hele Nordjyllands Håndsrækning her. 

Tidligere modtagere af Hele Nordjyllands Håndsrækning:

SKYGGEBØRN - forår 2019 - 83.880 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Ønskeland - efterår 2018 - 108.652 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Foreningen Grønlandske Børn – forår 2018 – 85.908 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Børn i sorg – sorggrupperne i Aars – efterår 2017 – 109.850 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Veteran Oasen – velgørenhedstrøje 2017 – 90.000 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)

Kildehuset Fountainhouse – forår 2017 – 31. 249 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Broen Aalborg – efterår 2016 – 69.093 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Hjerterummet og Cykel20 - forår 2016 - 57.357 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

The Back To Life Project - efterår 2015 - 66.410 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Headspace Aalborg - forår 2015 - 54.337 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Tags på denne nyhed

To AaB-talenter udtaget til U/16-landshold

24. juni 2019 kl. 13:30 af Rasmus Estrup

Den nye U/16-landsholdstrup står foran sine første kampe, når Danmark i august deltager i en miniturnering i England. Blandt de 16 spillere, der hidtil er udtaget til truppen, er to AaB-talenter.

Gustav Dahl og Marius Jacobsen, der begge deltog i en træningssamling for U/16-landsholdet i sidste uge, er således med i truppen til de to kampe mod England og Irland 18. august og 20. august. 

Senere på sommeren udtages yderligere fire spillere til landsholdstruppen. 

Tags på denne nyhed

Dansk U/21-exit trods ny sejr

23. juni 2019 kl. 23:17 af Brian Andersen

Den tidligere AaB’er Joakim Mæhle gjorde igen en strålende figur og lagde op til aftenens første træffer, der blev sat ind af Dortmunds Jacob Bruun Larsen.

Straks i anden halvleg blev det også 2-0 ved Empolis Jacob Rasmussen, og der var både før og efter masser af danske muligheder for endnu et pletskud.

Ligeledes fik Philip Billing særdeles tvivlsomt underkendt en scoring, men slutfacit blev altså et farvel til turneringen.

Oliver Abildgaard, der ikke kom på banen, kan nu holde lidt velfortjent ferie, inden midtbanedynamoen tiltræder AaB’s forberedelser til den forestående Superligasæson.

(Foto: Dansk Boldspil-Union).

Udvalgt hold besejret 7-1 i Veddum

22. juni 2019 kl. 19:27 af Brian Andersen

For anden dag i træk besøgte AaB en partnerklub i anledning af et jubilæum – i dette tilfælde Veddum I.F. der kunne fejre 90 års fødselsdag.

Så længe kræfterne holdt ydede dagens modstander ganske pæn modstand, men klasseforskellen var dog som forventet til at få øje på hele vejen.

AaB bragte sig foran i det 13. minut, da Lucas Andersen flugtede Rasmus Thellufsens oplæg i nettet, men det udvalgte hold fik fornyet luft med Chris Sørensens smukke scoring på frispark godt midtvejs i halvlegen.

Frederik Børsting stod for forarbejdet til Tom van Weerts første træffer, mens det var med et fint spark fra distancen, at den hollandske angriber kort efter slog til for anden gang.

Kasper Kusk gjorde til 4-1 før pausen, og få øjeblikke inde i anden halvleg blev det 5-1 ved Oliver Klitten efter samspil med Mikkel Kaufmann.

Kristoffer Pallesen hamrede bolden ind i modsatte sidenet til 6-1, men dagens flotteste detalje lod vente på sig til 88. minut, hvor Mikkel Kaufmann gjorde anledning til en hård afslutning, men i stedet elegant lobbede læderet over den chanceløse målmand.

Et par træningspas venter nu på Hornevej, inden Superligatruppen på onsdag rejser til Holland på træningslejr.

Matchfacts – opvisningskamp på Veddum Stadion
Veddum I.F. (udvalgt hold)-AaB  1-7 (1-4)
13. min 0-1 Lucas Andersen, 25. min 1-1 Chris Sørensen, 33. min 1-2 Tom van Weert, 36. min 1-3 Tom van Weert, 38. min 1-4 Kasper Kusk, 48. min 1-5 Oliver Klitten, 85. min 1-6 Kristoffer Pallesen, 88. min 1-7 Mikkel Kaufmann.

AaB (4-3-3): Andreas Hansen, Kristoffer Pallesen, Mathias Ross, Thomas Christiansen (46: Jores Okore), Lukas Klitten (46: Jakob Ahlmann), Rasmus Thellufsen, Robert Kakeeto, Frederik Børsting (46: Filip Lesniak), Kasper Kusk (46: Søren Tengstedt), Tom van Weert (46: Mikkel Kaufmann), Lucas Andersen (46: Oliver Klitten).

Tags på denne nyhed
'