AaB's startopstilling mod Ajax Amsterdam

29. juni 2019 kl. 11:24 af Martin Stigaard Skammelsen

Cheftræner Jacob Friis har valgt følgende spillere til dagens testkamp mod Ajax Amsterdam i Oldenzaal i Holland.

Jacob Rinne

Patrick Kristensen - Jores Okore - Mathias Ross - Jakob Ahlmann

Frederik Børsting - Magnus Christensen - Patrick Olsen

Kasper Kusk - Tom van Weert - Lucas Andersen

 

På bænken har AaB: Andreas Hansen, Kristoffer Pallesen, Lukas Klitten, Rasmus Thellufsen, Filip Lesniak, Robert Kakeeto, Søren Tengstedt og Mikkel KAufmann.

 

Kampen kan følges via live tweets på AaB's officielle Twitter-konto mens AaB TV i løbet af weekenden vil bringe højdepunkter fra kampen.

 

Tags på denne nyhed

Lucas Andersen udpeget til anfører

29. juni 2019 kl. 10:00 af Rasmus Estrup

Med karrierestoppet for Rasmus Würtz og Kasper Risgård har cheftræner Jacob Friis og den øvrige trænerstab skullet vælge ny anfører og viceanfører til Hele Nordjyllands Hold. Anførerbindet skal fremover sidde omkring overarmen på 24-årige Lucas Andersen.

- Lucas besidder i høj grad klubbens værdier, og ikke mindst er han yderst professionel både på og uden for banen. Han og jeg har samme passion og vision for AaB, og han brænder for at rykke klubben i den rigtige retning. Han er en person, jeg altid kan stole på, og det samme gælder i øvrigt Tom (van Weert, red), der bliver ny viceanfører, siger cheftræner Jacob Friis.

- Når det er sagt, er det også vigtigt for mig at pointere, at der er flere i truppen med anførerpotentiale, som har været inde i overvejelserne. Selvom Lucas bærer anførerbindet, er det ikke kun ham, der skal føre an. Det er alle spillerne, der skal gå forrest, dirigere med hinanden og støtte op om hinanden på banen. På den måde står holdet stærkest sammen, siger Jacob Friis.

Lucas Andersen kom til AaB som tiårig fra partnerklubben Aalborg Freja. Som 16-årig debuterede han for førsteholdet som den yngste AaB-spiller siden 1922, og som 17-årig blev han solgt til Ajax Amsterdam.

Efter seks år i udlandet vendte han sidste sommer hjem til AaB på en lejekontrakt, og i foråret tegnede han en femårig aftale med klubben.

- Jeg er rigtig stolt over at skulle være anfører for AaB. Det er en meget stor ære at skulle lede min hjerteklub, og jeg vil gøre alt for at leve op til armbindets forpligtelser på den bedst tænkelige måde, siger Lucas Andersen.

I opvisningskampen mod Veddum I.F. for en uge siden bar AaB’s nummer 10 første gang anførerbindet. I dag gør han det for anden gang, når AaB møder Ajax Amsterdam i en testkamp.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Ser frem til svær Ajax-test

28. juni 2019 kl. 17:30 af Rasmus Estrup

Både Tom van Weert og Lucas Andersen viste skarphed ved dagens træning forud for den udfordrende testkamp mod det hollandske mesterhold Ajax Amsterdam. 

Lørdagens modstander, der har snuppet 34 mesterskaber i hjemlandet, har tidligere haft Lucas Andersen på holdkortet, og AaB's nummer 10 glæder sig til at vise sig frem for sin tidligere klub. 

Derudover kigger Jacob Friis også frem til kampen, der kommer til at kræve et AaB-mandskab, der står på tæer hele kampen igennem. 

I videoen ovenfor kan du høre fra både Tom van Weert, Lucas Andersen og cheftræneren om forventningerne til kampen i morgen mod Ajax Amsterdam. 

Kampen spilles Sportpark Vondersweide i Oldenzaal. Der vil være liveopdateringer fra kampen på AaB's officielle Twitterkonto. 

Truppen udtaget til testkamp mod Ajax

28. juni 2019 kl. 14:05 af Rasmus Estrup

Der venter AaB en udfordrende test, når Hele Nordjyllands Hold i morgen kl. 12.00 møder Ajax Amsterdam på Sportpark Vondersweide i byen Oldenzaal. 

I sidste sæson vandt Ajax Amsterdam mesterskabet i den hollandske Æresdivision samt pokaltitlen i KNVB Cup, mens det i UEFA Champions League blev til en semifinaleplads. 

Cheftræner Jacob Friis har til den spændende udfordring mod det hollandske mesterhold udtaget følgende 19 spillere: 

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 9 Tom van Weert, 10 Lucas Andersen, 15 Lukas Klitten, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Rasmus Thellufsen, 21 Patrick Olsen, 22 Andreas Hansen, 23 Filip Lesniak, 24 Mathias Ross, 25 Frederik Børsting, 26 Robert Kakeeto, 27 Søren Tengstedt og 29 Mikkel Kaufmann. 

Oliver Abildgaard og Pavol Safranko holder fortsat ferie, mens Oliver Klitten, Anders Bærtelsen og U/19-ligaspiller Thomas Albert Christiansen er skadet. Jakob Blåbjerg og Wessam Abou Ali var efter skader tilbage på træningsbanen i dag, men skånes til kampen i morgen. 

Der er plads til 7.000 tilskuere på Sportpark Vondersweide i Oldenzaal, som sædvanligvis er hjemmebane for klubben Quick '20. Adressen til stadion er Primulastraat 15, 7572 AS Oldenzaal. 

AaB's officielle Twitterkonto vil liveopdatere fra kampen. Senere lørdag kan der læses referat af kampen på aabsport.dk, og søndag vil det være muligt at se sammendrag og reaktioner fra opgøret. 

Tags på denne nyhed

Nyt træningstøj til AaB-truppen

28. juni 2019 kl. 08:55 af Martin Stigaard Skammelsen

Da AaB-truppen i sidste uge vendte tilbage til Hornevej efter sommerferien, ventede der hver enkelt af spillerne en lækker pakke med helt nyt træningstøj fra AaB’s tøjleverandør hummel.

AaB er således blandt de første klubber, der får lov at benytte hummels nye authentic pro linje af træningstøj.

- Det unikke ved denne kollektion er, at vi i samarbejde med AaB lancerer den et halvt år før den er tilgængelig i butikkerne. Authentic pro er en kollektion, der er dedikeret til vores topklubber i de respektive lande, hummel er repræsenteret i, så det var naturligt for os, at AaB var de første i Danmark til at få denne nye kollektion, udtaler sponsorship manager for hummel Lars Westergaard.

I alt er hver spiller udstyret med fire forskellige dele af det nye træningstøj:

  • Hummel Authentic Pro jersey
  • Hummel Authentic Pro shorts
  • Hummel Authentic Pro zip sweat
  • Hummel Authentic Pro jakke

Fælles for alle fire dele er, at træningstøjet er lavet i et enkelt design med meget strækbart letvægtsmateriale, der både understøtter åndbarhed og stor behagelighed under performance.

- I forvejen havde vi godt træningstøj fra hummel, men med denne nye kollektion er niveauet blevet hævet endnu et stykke. Det er virkelig en god oplevelse at trække i tøjet til træningen hver dag, og det er selvfølgelig vigtigt, da det sammen med fodboldstøvler, bolde og benskinner udgør et væsentligt værktøj for os alle i truppen, lyder det fra Rasmus Thellufsen, der på billederne ses i det nye træningstøj.

I dagene op til første hjemmekamp i den nye sæson i Superligaen, opgøret mod SønderjyskE den 21. juli, lancerer AaB og hummel også en ny specialdesignet hjemmebanetrøje.

Tags på denne nyhed
'