AaB TV: Ajax Amsterdam-AaB 1-1

30. juni 2019 kl. 08:30 af Rasmus Estrup

I videoen ovenfor kan du se sammendrag af lørdagens testkamp mod Ajax Amsterdam, der endte 1-1.

Det hollandske mesterhold kom bedst fra start på Sportpark Vondersweide i Oldenzaal, men efter 17 minutter viste AaB skarphed, da hollandske Tom van Weert sparkede en retur fra Kasper Kusk over stregen til en nordjysk 1-0-føring.

Resten af første halvleg vadede AaB i store chancer. Tom van Weert misbrugte et straffespark, og både Lucas Andersen og Kasper Kusk missede chancerne for at bringe de grønklædte danskere yderligere foran inden pausen.

I begyndelsen af anden halvleg hev Jacob Rinne en dobbeltredning ud af den kortærmede målmandstrøje, inden Ajax Amsterdams Danilo Pereira umiddelbart efter udlignede til 1-1.

Se alle opgørets muligheder i videoen, hvor du også kan høre fra Patrick Olsen, der spillede sin første kamp i AaB-trøjen.

Flot AaB-test mod Ajax Amsterdam

29. juni 2019 kl. 14:52 af Martin Stigaard Skammelsen

I den bagende middagssol i Oldenzaal i Holland, var det værterne fra Ajax der kom bedst fra start i opgøret.

AaB-mandskabet stod kompakt på egen halvdel, mens de rød-hvide fra den hollandske hovedstad havde størstedelen af boldbesiddelsen og initiativet.

Første mulighed i kampen kom til Klaas-Jan Huntelaar, der sparkede på mål efter en tværbold i feltet, men Jacob Rinne snuppede uden problemer skuddet.

Herefter fulgte flere indlæg i AaB-feltet og et par halvhjertede forsøg fra distancen, der dog ikke voldte AaB problemer.

I stedet blev det efter 17 minutter 1-0 ved Tom van Weert, der udnyttede et flot forarbejde fra Lucas Andersen og Kasper Kusk. Sidstnævntes skud på mål fra kanten af det lille felt blev i første omgang afværget, men riposten endte for fødderne af van Weert, der nemt kunne prikke bolden i nettet.

Målet betød at AaB kom længere frem på banen og i flere omgange også skabte store muligheder.

Den nyslåede AaB-anfører Lucas Andersen afsluttede kort efter den halve time et flot AaB-angreb, men alene med målmanden endte bolden snert forbi opstanderen. Umiddelbart efter kunne der være dømt straffespark til Frederik Børsting, men dommerens fløjte forblev tavs.

Straffesparket kom dog med tre minutter til pausen, da en særdeles velspillende Lucas Andersen efter et par fikse træk blev nedlagt i det kriminelle felt.

Tom van Weert placerede desværre sparket fra 11-meter pletten et stykke over mål, inden Kasper Kusk manglede den sidste skarphed i sin afslutning, da han efter 45 minutters spil brød igennem i en to-mod-en situation med Lucas Andersen.

Ved pausen sad man således med fornemmelsen af, at AaB burde havde ført med yderligere et par mål.

Fra anden halvlegs start sendte Ajax 11 friske spillere på banen, og det kunne ses i den indledende fase, hvor AaB’erne kom under pres og også måtte lukke udligningen til 1-1 ind efter 49 minutter.

Jacob Rinne afværgede i første omgang flot to afslutninger tæt under mål, men AaB-forsvaret fik ikke clearet bolden, og i den efterfølgende situation kunne Danilo Pereira sende bolden i mål.

Herefter fulgte en længere periode, hvor kampbilledet mindede meget om dele af første halvleg, hvor cheftræner Jacob Friis’ mandskab stod kompakt og godt organiseret på egen halvdel, mens Ajax var mest på bolden.

Med små 20 minutter igen udfordrede Kasper Kusk ene mand tre Ajax-forsvarere, men afslutningen blev blokeret til et hjørnespark, mens Rasmus Thellufsen få minutter senere flugtede over mål.

I slutfasen søgte begge hold at afgøre kampen til egen fordel, men ingen af mandskaberne kom til nævneværdige chancer, hvorfor opgøret endte 1-1.

AaB’s sidste test inden premieren i 3F Superligaen spilles på fredag 5. juli på udebane mod AC Horsens. Herefter gælder det Lyngby

Match facts testkamp

Ajax Amsterdam-AaB 1-1 (0-1)

17. minut 0-1 Tom van Weert
49. minut 1-1 Danilo Pereira

Ajax Amsterdam: Bruno Varela (46. Kjell Scherpen), Joël Veltman (46. Serginho Dest), Lisandro Magallán (46. Perr Schuurs), Kik Pierie (46. Sven Botman), Lisandro Martinez (46.Jurriën Timber), Dani de Wit (46. Jasper Ter Heide, 63 Dani de Wit), Vaclav Cerny (46. Nicolas Kühn), Victor Jensen (46. Qinten Timber), Klaas-Jan Huntelaar (46. Lassina Traoré), Jurgen Ekkelenkamp (46. Noa Lang), Zakaria Labyad (46. Danilo Pereira Da Silva)

AaB (4-3-3): Jacob Rinne, Patrick Kristensen (78. Kristoffer Pallesen), Jores Okore, Mathias Ross, Jakob Ahlmann (64. Lukas Klitten), Frederik Børsting (64. Rasmus Thellufsen), Magnus Christensen (46. Robert Kakeeto), Patrick Olsen, Kasper Kusk (78. Søren Tengstedt), Tom van Weert (78. Mikkel Kaufmann), Lucas Andersen

Ca. 2.000 tilskuere på Sportpark de Vondersweijde i Oldenzaal, Holland

AaB's startopstilling mod Ajax Amsterdam

29. juni 2019 kl. 11:24 af Martin Stigaard Skammelsen

Cheftræner Jacob Friis har valgt følgende spillere til dagens testkamp mod Ajax Amsterdam i Oldenzaal i Holland.

Jacob Rinne

Patrick Kristensen - Jores Okore - Mathias Ross - Jakob Ahlmann

Frederik Børsting - Magnus Christensen - Patrick Olsen

Kasper Kusk - Tom van Weert - Lucas Andersen

På bænken har AaB: Andreas Hansen, Kristoffer Pallesen, Lukas Klitten, Rasmus Thellufsen, Filip Lesniak, Robert Kakeeto, Søren Tengstedt og Mikkel KAufmann.

Kampen kan følges via live tweets på AaB's officielle Twitter-konto mens AaB TV i løbet af weekenden vil bringe højdepunkter fra kampen.

Lucas Andersen udpeget til anfører

29. juni 2019 kl. 10:00 af Rasmus Estrup

Med karrierestoppet for Rasmus Würtz og Kasper Risgård har cheftræner Jacob Friis og den øvrige trænerstab skullet vælge ny anfører og viceanfører til Hele Nordjyllands Hold. Anførerbindet skal fremover sidde omkring overarmen på 24-årige Lucas Andersen.

- Lucas besidder i høj grad klubbens værdier, og ikke mindst er han yderst professionel både på og uden for banen. Han og jeg har samme passion og vision for AaB, og han brænder for at rykke klubben i den rigtige retning. Han er en person, jeg altid kan stole på, og det samme gælder i øvrigt Tom (van Weert, red), der bliver ny viceanfører, siger cheftræner Jacob Friis.

- Når det er sagt, er det også vigtigt for mig at pointere, at der er flere i truppen med anførerpotentiale, som har været inde i overvejelserne. Selvom Lucas bærer anførerbindet, er det ikke kun ham, der skal føre an. Det er alle spillerne, der skal gå forrest, dirigere med hinanden og støtte op om hinanden på banen. På den måde står holdet stærkest sammen, siger Jacob Friis.

Lucas Andersen kom til AaB som tiårig fra partnerklubben Aalborg Freja. Som 16-årig debuterede han for førsteholdet som den yngste AaB-spiller siden 1922, og som 17-årig blev han solgt til Ajax Amsterdam.

Efter seks år i udlandet vendte han sidste sommer hjem til AaB på en lejekontrakt, og i foråret tegnede han en femårig aftale med klubben.

- Jeg er rigtig stolt over at skulle være anfører for AaB. Det er en meget stor ære at skulle lede min hjerteklub, og jeg vil gøre alt for at leve op til armbindets forpligtelser på den bedst tænkelige måde, siger Lucas Andersen.

I opvisningskampen mod Veddum I.F. for en uge siden bar AaB’s nummer 10 første gang anførerbindet. I dag gør han det for anden gang, når AaB møder Ajax Amsterdam i en testkamp.

AaB TV: Ser frem til svær Ajax-test

28. juni 2019 kl. 17:30 af Rasmus Estrup

Både Tom van Weert og Lucas Andersen viste skarphed ved dagens træning forud for den udfordrende testkamp mod det hollandske mesterhold Ajax Amsterdam.

Lørdagens modstander, der har snuppet 34 mesterskaber i hjemlandet, har tidligere haft Lucas Andersen på holdkortet, og AaB's nummer 10 glæder sig til at vise sig frem for sin tidligere klub.

Derudover kigger Jacob Friis også frem til kampen, der kommer til at kræve et AaB-mandskab, der står på tæer hele kampen igennem.

I videoen ovenfor kan du høre fra både Tom van Weert, Lucas Andersen og cheftræneren om forventningerne til kampen i morgen mod Ajax Amsterdam.

Kampen spilles Sportpark Vondersweide i Oldenzaal. Der vil være liveopdateringer fra kampen på AaB's officielle Twitterkonto.