AaB præsenterer ny hjemmebanetrøje onsdag

15. juli 2019 kl. 11:40 af Martin Stigaard Skammelsen

Når AaB på søndag spiller første hjemmekamp i sæsonen 2019/2020 i 3F Superligaen mod SønderjyskE, sker det i en helt ny AaB-trøje designet og produceret af hummel.

Trøjen præsenteres onsdag eftermiddag på centertorvet i Aalborg Storcenter, hvor anfører Lucas Andersen samt holdkammeraterne Patrick Olsen og Mathias Ross vil være til stede for at præsentere den kl. 15.00.

I forbindelse med præsentationen vil der være interviews med de tre spillere, samt mulighed for at vinde et eksemplar af den helt nye trøje og andre præmier fra AaB og Sportmaster.

Efterfølgende vil der også være mulighed for at købe den nye trøje hos Sportmaster i Aalborg Storcenter, hvor de tre spillere vil skrive autografer. 

Uddeling af billetter til de første 100 fremmødte

De første 100 personer der møder op til autografskrivningen hos Sportmaster i Aalborg Storcenter vil alle få to gratis billetter til søndagens Superliga-kamp mod SønderjyskE, der spilles på Aalborg Portland Park.

Har man ikke mulighed for at deltage ved begivenheden i Aalborg Storcenter vil man også kunne se og købe den nye trøje online her på aabsport.dk fra kl. 15.30 onsdag eftermiddag.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Sammendrag af Lyngby Boldklub-AaB

15. juli 2019 kl. 07:30 af Rasmus Estrup

AaB tabte i går 2-0 til Lyngby Boldklub i sæsonens første kamp i 3F Superligaen. 

Trods en stor hovedstødschance til AaB tidligt i opgøret var det Lyngby Boldklub, der kom først på tavlen, da Frederik Gytkjær headede Lyngby Boldklub foran 1-0 med ti minutter til pausen. 

I begyndelsen af anden halvleg udbyggede hjemmeholdet sin føring - igen ved Frederik Gytkjær. 

Selvom AaB forsøgte at skabe målgivende muligheder resten af kampen lykkedes det ikke at få bolden over målstregen, og dermed tabte AaB 2-0. 

Se sammendrag af kampen i videoen øverst. 

AaB-nederlag i Lyngby

14. juli 2019 kl. 15:59 af Martin Stigaard Skammelsen

På et solbeskinnet Lyngby Stadion var det oprykkerne der fra start tog initiativet og var mest på bolden, mens AaB i den indledende fase ikke fik udbytte af to hjørnespark.

Første store AaB-mulighed opstod efter ti minutters spil, da et indlæg fra Patrick Kristensen fandt Tom van Weert på kanten af det lille felt, men angriberens flyvende hovedstød blev desværre afværget af Thomas Mikkelsen i Lyngby-målet.

Blot minuttet senere var det så hjemmeholdet der var nærgående, da Jacob Rinne måtte levere en refleks-fodparade på et afrettet skud fra Patrick da Silva på kanten af feltet.

En skade hos Jacob Ahlmann betød at Lukas Klitten efter 27 minutter kom på banen, og han måtte ni minutter senere se hjemmeholdets Frederik Gytkjær bringe Lyngby foran 1-0, da han uhindret fik lov at heade et indlæg i mål via fjerneste stolpe uden chance for Jacob Rinne.

Frem til scoringen havde hjemmeholdet haft et lille overtag, men målet fremkaldte en trodsreaktion hos AaB’erne, der i resten af første halvleg pressede voldsomt på for en udligning.

En solotur af Lucas Andersen var tæt på at give udbytte, mens efterfølgende forsøg fra Kasper Kusk og debuterende Patrick Olsen begge blev reddet af Thomas Mikkelsen i Lyngby-målet.

Fra anden halvlegs start kom Kristoffer Pallesen på banen, da han måtte erstatte en uheldig Lukas Klitten, der efter første halvleg også måtte udgå med en skade.

Ondt blev til værre for AaB, da Frederik Gytkjær kort inde i anden halvleg blev dobbelt målscorer, da han slap forbi Mathias Ross og udplacerede Jacob Rinne til stillingen 2-0.

Selvsamme Rinne blev minutter senere fanget på mellemhånd, men Gytkjærs afslutning fra en spids vinkel strøg forbi det tomme AaB-mål.

Værterne var i flere omgange tæt på at lukke kampen, mens AaB jagtede både reducering og udligning. Med 25 minutter igen måtte Patrick Olsen og Patrick Kristensen se skud i feltet blokeret, inden Mikkel Kaufmann efter 69 minutter erstattede Kasper Kusk.

Med godt et kvarter igen tvang Tom van Weert en god redning ud af Lyngbys Thomas Mikkelsen, og i slutfasen blev hjemmeholdet trykket godt i bund af Jacob Friis’ mandskab, men de helt store chancer udeblev.

Lucas Andersen måtte se endnu et skud pareret, mens Tom van Weert i de døende minutter headede tæt over mål efter indlæg fra Kristoffer Pallesen.

Tættere på kom AaB dog ikke, og premierenederlaget var derfor en realitet.

Om en uge gælder det sæsonens første hjemmekamp mod Sønderjyske,    

Matchfacts - 3F Superligaen 1. spillerunde

Lyngby Boldklub-AaB 2-0 (1-0)

1-0 36. Frederik Gytkjær
2-0 47. Frederik Gytkjær

Advarsler

Lyngby Boldklub: 16. Martin Ørnskov

AaB:  34. Frederik Børsting, 67. Magnus Christensen

2.971 tilskuere på Lyngby Stadion

Lyngby Boldklub: Thomas, Mikkelsen, Kasper Enghardt, Nikolaj Geertsen, Frederik Winther, Lasse Fosgaard, Martin Ørnskov (65.  Lasse Nielsen), Jesper Christjansen, Patrick Da Silva, Adnan Mohammad (71. Magnus Westergaard), Frederik Gytkjær, André Riel (56. Emil Nielsen)

AaB: Jacob Rinne, Patrick Kristensen, Jores Okore, Mathias Ross, Jakob Ahlmann (27. Lukas Klitten (46. Kristoffer Pallesen), Patrick Olsen, Magnus Christensen, Frederik Børsting, Kasper Kusk (69. Mikkel Kaufmann), Tom van Weert, Lucas Andersen

Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt

Tre kandidater i finalen om Hele Nordjyllands Håndsrækning

14. juli 2019 kl. 10:00 af Martin Stigaard Skammelsen

AaB’s pris Hele Nordjyllands Håndsrækning har siden 2015 været doneret ubeskåret af AaB til gode formål i Region Nordjylland, og siden 2017 har Spar Nord Fonden valgt at støtte op om initiativet, så parterne sammen donerer to kroner pr. fremmødt tilskuer til alle Superligahjemmekampe på Aalborg Portland Park. 

Hele Nordjyllands Håndsrækning kan tilfalde foreninger, et værested, et behandlingscenter eller noget helt fjerde. Kun fantasien sætter grænser, men der skal dog være tale om et formål, der hverken har kommerciel eller politisk karakter. Udover at donationen skal gå til en god sag, skal modtageren også have postadresse i Region Nordjylland. 

Et udvalg bestående af formand for AaB Support Club Lars Simoni, AaB-anfører Lucas Andersen, bankdirektør i Spar Nord John Lundsgaard, formand for Spar Nord Fonden Michael Slavensky Dahl, kommunikationschef i AaB Brian Andersen samt Per Andersen, formand hos Skyggebørn (den seneste modtager af HNH, red.) har i denne uge gennemgået og vurderet de mange indkomne ansøgninger, hvoraf følgende tre kandidater er nomineret til at modtage Hele Nordjyllands Håndsrækning for foråret 2019.

Barnets Blå Hus i Vesthimmerland
Den primære målgruppe er børn i alderen 0 - 13 år, som er vokset op i familier med alkohol eller stofmisbrug.

I Barnets Blå Hus arbejdes på at styrke børnenes modstandsdygtighed og evne til at tage vare på sig selv i den problematiske situation, de typisk befinder sig i.

Den primære indsats er rettet mod børnene, men indsatser hvor forældrene er involveret er en integreret del af huset og tilbuddet.

Med Hele Nordjyllands Håndsrækning vil man gerne holde åbent i huset fire gange om ugen, med alt hvad dette indbefatter af aktiviteter og muligheder.

Børns Voksenvenner
Børns Voksenvenner matcher børn mellem 0 og 18 år med voksenvenner, som har brug for mere voksenkontakt. Det er almindelige børn, som er påvirket af omstændighederne omkring dem. Ofte vokser de op ved kun en forælder og mangler derfor ofte et netværk. Det kan skyldes skilsmisse, dødsfald, konflikt eller alvorlig sygdom i familien, som gør, at barnet har få voksne omkring sig.

Den voksne fungerer som rollemodel og ven for barnet, og som voksenven bliver man en meget vigtig, stabil og nær person i barnets og den lille families liv, hvor man er stærkt medvirkende til, at barnet føler tryghed i at vide, at der er andre end mor eller far, der er til stede for en.

Modtager Børns Voksenvenner Hele Nordjyllands Håndsrækning, skal midlerne benyttes til igangsætning af et frivilligt matcherteam i Aalborg, samt til at kunne rekruttere, uddanne og godkende voksenvenner.

Råt&Godt – et værksted i udvikling
Råt&Godt er en socialøkonomisk virksomhed i Aalborg, som hjælper socialt udsatte unge på kanten af samfundet til gavn for både individ og samfund.

De unge bliver tilknyttet værkstedet, hvor de gennem autodidakt læring afprøver forskellige håndværksmæssige fag såsom tømrer, snedker, syerske m.m. Alle produkter/projekter produceres af genbrugsmaterialer, og virksomhedsprofilen er både social og miljømæssig bæredygtig. Produkterne sælges til virksomheder og private, hvorefter overskuddet går til de unge i form af gratis frokost, træning, sociale arrangementer samt udvikling af arbejdspladsen med mere.

Såfremt Råt&Godt modtager Hele Nordjyllands Håndsrækning skal midlerne bruges til etableringen af et nyt værksted, som vil give plads til 12 unge.

Afstemning
Afstemningen er nu i gang, og man kan afgive sin stemme på en af de tre kandidater via linket her.

Afstemningen slutter på torsdag den 18. juli kl. 12.00, og modtageren af Hele Nordjyllands Håndsrækning for foråret 2019 offentliggøres om eftermiddagen samme dag.

Søndag den 21. juli, spiller AaB sin første hjemmekamp i den nye sæson i 3F Superligaen, når SønderjyskE kommer på besøg på Aalborg Portland Park.

 

Tidligere modtagere af Hele Nordjyllands Håndsrækning

Skyggebørn – forår 2019 – 83.880 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

AaB Support Club – velgørenhedstrøje 2018 – 38.400 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)

Ønskeland – efterår 2018 – 108.652 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Foreningen Grønlandske Børn – forår 2018 – 85.908 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Børn i sorg – sorggrupperne i Aars – efterår 2017 – 109.850 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Veteran Oasen – velgørenhedstrøje 2017 – 90.000 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)

Kildehuset Fountainhouse – forår 2017 – 31.249 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Broen Aalborg – efterår 2016 – 69.093 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Hjerterummet og Cykel20 - forår 2016 - 57.357 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

The Back To Life Project - efterår 2015 - 66.410 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Headspace Aalborg - forår 2015 - 54.337 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Tags på denne nyhed
'