AaB vinder KMD Cup 2019

11. januar 2019 kl. 22:50 af Rasmus Estrup

AaB er vinder af KMD Cup 2019. 

I en fyldt Ceres Arena kunne AaB fredag aften lade sig hylde som vinder af indendørsturneringen med en finalesejr over Brøndby I.F. på 4-2. 

AaB's vinderhold bestod af Kasper Pedersen i mål, Philipp Ochs, Filip Lesniak, Lucas Andersen, Kasper Kusk, Wessam Abou Ali samt U/19-ligaspillerne Jonatan Flindt, Malthe Højholt og Gabriel Adriano Alves Christensen. 

AaB kom allerede godt fra start ved at besejre Vejle Boldklub med 6-2 i første kamp.

Allerede inden for de to første minutter havde Kasper Kusk og Lucas Andersen bragt AaB foran 2-0, og inden opgøret var halvvejs havde Gabriel Adriano Alves Christensen og Wessam Abou Ali fordoblet den føring til 4-0. 

Her efter fik Vejle Boldklub reduceret to gange, inden Philipp Ochs og Wessam Abou Ali kronede AaB's velspillende præstation med scoringerne til 5-2 og 6-2. 

Anden duel udspillede sig mod Brøndby I.F. og selvom AaB nærmede sig et comeback, tabte Hele Nordjyllands Hold med 6-5.

Brøndby I.F. kom foran både 1-0 og 2-0 inden de første 35 sekunder, og efter 2 minutter og 30 sekunder var de gulblusede også foran 3-0. Malthe Højholt reducerede dog til 1-3, inden Brøndby I.F. igen fik nettet bag Kasper Pedersen til at blafre.

 

Reduceringer af Philipp Ochs og Wessam Abou Ali bragte stillingen på 4-3, inden Brøndby I.F. scorede til 5-3. Wessam Abou Ali reducerede endnu en gang til 5-4, men igen svarede Brøndby I.F. i mod med endnu en scoring. 

20 sekunder før tid reducerede Filip Lesniak til slutresultatet 6-5. 

AaB's tredje kamp stod mod hjemmebaneholdet, AGF, der gik ubesejret ind til kampen. Men ubesejret var aarhusianerne ikke bagefter, da AaB vandt 4-2. 

Med scoringer af Philipp Ochs og Malthe Højholt samt udligninger af AGF stod der 2-2 med to minutter igen. Men inden for 35 sekunder scorede først Kasper Kusk og siden Filip Lesniak, og dermed var den nordjyske sejr sikret. 

Før den sidste gruppekamp mod OB kunne AaB med en sejr spille sig i en finale, mens AGF med et AaB-nederlag fortsat havde muligheden for at spille sig i finalen med en sejr over Brøndby I.F. i den efterfølgende kamp. 

Det så dog tidligt svært ud for AaB, da OB kom foran 2-0 efter mindre end fire minutter, og trods en reducering af Kasper Kusk efter fem minutter kom OB atter foran med to mål efter syv minutter. 

AaB satte dog en stærk slutspurt ind, og lige efter OB's 3-1-scoring reducerede Kasper Kusk til 3-2, inden Philipp Ochs fem sekunder før tid scorede til 3-3 og dermed sendte opgøret i straffesparkskonkurrence. 

Denne tabte AaB efter et brændt forsøg fra Lucas Andersen, og AaB's videre færd i KMD Cup var derfor lagt i hænderne på Brøndby I.F. De gulblusede gjorde arbejdet færdigt, og vandt 5-3. 

Dermed blev finalen en gentagelse af KMD Cup's mest målrige opgør: AaB-Brøndby I.F. 

AaB lagde flot ud i finalen og var ved pausen foran 3-0 på mål af Philipp Ochs, Wessam Abou Ali og Malthe Højholt. 

Efter pausen reducerede Brøndby I.F. til 3-1 og 3-2, men halvandet minut før tid sikrede Kasper Kusk AaB triumfen med den afgørende scoring til 4-2. 

Udover Superligaholdet var AaB's U/14-hold også til KMD Cup, hvor de deltog i Future Stars Cup. I semifinalen førte AaB 2-0 efter scoringer af Kasper Davidsen og Sebastian Lind.

To sene scoringer fra Brøndby I.F. - den seneste fem sekunder før tid, sendte semifinalen i straffesparkskonkurrence. Her vandt Brøndby I.F., hvilket sendte AaB i en kamp om tredjepladsen. I denne tabte AaB med 2-1 til OB. AaB's mål blev sat ind af Kasper Davidsen.

Tags på denne nyhed

Første testkamp lørdag

11. januar 2019 kl. 14:34 af Brian Andersen

I aften deltager AaB i KMD Cup i Aarhus, og allerede i morgen gælder det også den første testkamp på AaB’s anlæg på Hornevej.

Cheftræner Jacob Friis ser frem til at se sine spillere i aktion:

- Ganske vist indledte vi først træningen i lørdags, men allerede i morgen i vores første testkamp vil vi have fokus på forskellige taktiske parametre, som vi skal forbedre i vores spil.

- Vi kan lige så godt benytte enhver mulighed, vi har til rådighed til at finjustere vores spillemæssige udtryk, og derudover har vi selvfølgelig fokus på både præstationen og dét at ville vinde kampen, siger Jacob Friis til aabsport.dk.

Jacob Rinne, Oliver Abildgaard, Magnus Christensen, Rasmus Thellufsen og Mathias Ross er alle optaget af landsholdsopgaver, ligesom U/19-spillerne Anders Bærtelsen, Lukas Klitten, Oliver Klitten, Mikkel Kaufmann og Jeppe Pedersen heller ikke er til disposition – også grundet landskampe.

Den udtagne trup er som følger:
2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 8 Rasmus Würtz, 9 Tom van Weert, 10 Lucas Andersen, 11 Philipp Ochs, 17 Kasper Kusk, 22 Michael Lansing, 23 Filip Lesniak, 25 Frederik Børsting, 26 Robert Kakeeto, 30 Wessam Abou Ali, 32 Kasper Pedersen, 33 Bardhec Bytyqi og U/19 Liga-spillerne Gabriel Adriano Alves Christensen, Thomas Christiansen, Søren Tengstedt og Malthe Højholt.

Kasper Risgård og Marco Ramkilde sidder over.

Opgøret mod Hobro I.K. sættes i gang kl. 12.00, og livetweets kan følges på AaB’s officielle Twitterprofil.

Tags på denne nyhed

AaB forlænger med U/19-landsholdsanfører

11. januar 2019 kl. 10:18 af Brian Andersen

Anders Bærtelsen kom som U/12-spiller til AaB fra partnerklubben Støvring I.F. og fik som 17-årig i april sidste år sin officielle debut for Hele Nordjyllands Hold i en udekamp mod FC Midtjylland.

18-årige Anders Bærtelsen var i sidste sæson med til at vinde DM-sølv i U/19 Ligaen, og i indeværende sæson er AaB’s mandskab i U/19 Ligaen ligeledes placeret på en andenplads.

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- Anders Bærtelsen er en dygtig spillende midterforsvarer med en god fod og et godt overblik, og det er særdeles glædeligt, at vi nu også har ham sikret på en kontrakt, der gælder ind i hans seniorkarriere.

- Potentialet hos Anders er stort, og han skal da også deltage på vores kommende træningslejr i Tyrkiet sammen med Lukas Klitten, Oliver Klitten og Mikkel Kaufmann, der også stadig er U/19-spillere, fortæller Allan Gaarde.

I forvejen er Mathias Ross allerede som førsteårs U/19-spiller rykket op som en fast del af Superligatruppen.

AaB har i de kommende dage hele seks mand med U/19-landsholdet på Cypern. Udover anfører Anders Bærtelsen gælder det Mathias Ross, Lukas Klitten, Oliver Klitten, Mikkel Kaufmann og Jeppe Pedersen.

Anders Bærtelsen står inden opgaverne på Cypern noteret for 28 U-landskampe for Danmark. 

Se AaB’s endelige trup til KMD Cup

10. januar 2019 kl. 16:30 af Rasmus Estrup

Fredag aften deltager AaB ved indendørsstævnet KMD Cup i Aarhus. Udover AaB deltager også AGF, Brøndby I.F., OB og Vejle Boldklub i turneringen, hvor alle møder alle, og de to hold med flest point efter de indledende kampe spiller en finale om titlen. 

- Vi forventer, at det bliver en underholdende aften med mange mål og flotte detaljer. Med mange tilskuere samlet i en hal vil der formentlig også være mega god stemning, så det bliver fedt for spillerne at være en del af, siger assistenttræner Allan K. Jepsen, der står med dirigentstokken på sidelinjen i morgen aften.

- Indendørs er et noget anderledes spil end udendørs. Det bliver intenst og teknisk, og vi stiller med et hold, som vi tror på, kan tage til Aarhus og vinde turneringen. Det er vores ambition, siger Allan K. Jepsen, der sammen med den øvrige trænerstab har udtaget følgende ni spillere: 

10 Lucas Andersen, 11 Philipp Ochs, 17 Kasper Kusk, 23 Filip Lesniak, 30 Wessam Abou Ali, 32 Kasper Pedersen samt U/19-ligaspillerne Jonathan Flindt, Malthe Højholt og Gabriel Adriano Alves Christensen. Kasper Pedersen er tiltænkt pladsen i målet. Rasmus Thellufsen var i første omgang også udtaget, men han kan ikke deltage, da han er på træningslejr med U/21-landsholdet i Mexico. 

AaB’s indledende kampe er som følger:

Kl. 19.40 mod Vejle Boldklub
Kl. 20.10 mod Brøndby I.F.
Kl. 20.40 mod AGF
Kl. 21.10 mod OB
Kl. 22.00 evt. finale

Puljekampene er ni minutter lange, mens finalen i KMD Cup er 2 x 7 minutter. 

Foruden AaB’s Superligahold deltager AaB’s U/14-hold også i en Future Stars Cup ved fredagens indendørsstævne. Her spiller AaB semifinale mod Brøndby I.F. kl. 18.10. En kamp om tredjepladsen spilles kl. 18.40, mens finalen i Future Stars Cup spilles kl. 19.30. 

Det er ikke muligt at købe billetter ved indgangen. Derfor skal billetter købes online. Voksenbilletter købes her, mens børnebilletter købes her. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Hyldest til Superligadebutanter

10. januar 2019 kl. 07:50 af Rasmus Estrup

I efteråret 2018 var der Superligadebut til tre af AaB's egne talenter: Mikkel Kaufmann, Bardhec Bytyqi og Mathias Ross. 

De tre er derfor blevet hyldet ved en ceremoni i Børge Bach Huset. En tradition sportsdirektør Allan Gaarde begyndte indførte sidste år. 

Hør fra de tre Superliga-debutanter i dette indslag fra AaB TV. 

'