AaB TV: Ross forlænger til sommeren 2023

27. januar 2019 kl. 11:13 af Rasmus Estrup

I efteråret blev Mathias Ross rykket op i Superligatruppen, og nu har AaB og forsvarsspilleren forlænget deres aftale, så den 18-årige Aalborg-dreng spiller i AaB indtil sommeren 2023. 

AaB TV har talt med både Mathias Ross og sportsdirektør Allan Gaarde om forlængelsen. Se det hele i indslaget øverst. 

Tags på denne nyhed

AaB og Ross forlænger til 2023

27. januar 2019 kl. 09:51 af Brian Andersen

Mathias Ross kom som U/13-spiller til AaB fra partnerklubben Aalborg KFUM, og i landsholdssammenhæng er det foreløbig blevet til 18 U-landskampe – senest er anførerbindet tidligere i januar blevet båret på U/19-landsholdet.

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- Mathias er et ekstraordinært forsvarstalent, der hurtigt formår at tilpasse sig næste niveau, og udviklingen sker via talent og ikke mindst en målrettet og seriøs indstilling og i samarbejde med vores dygtige trænerstab omkring både Superligatruppen og AaB Talent.

- Som spiller er Mathias forudseende, hurtig, nærkampsstærk, frygtløs, passioneret og hovedspilsstærk, og som person er han allerede nu en ledertype, der samtidig er meget velovervejet i sin optræden, fremhæver Allan Gaarde.

- Senest så vi ham i december imponere i 90 minutter i Superligaen i en vanskelig udekamp i Odense, og vi mener, det er fuldt legalt at have drømme på Mathias’ vegne, lyder det fra Allan Gaarde.

Mathias Ross ser frem til de kommende år i sin hjerteklub:

- Forlængelsen er et kæmpe skulderklap fra AaB, og samtidig har jeg intet problem med at binde mig i lang tid, så jeg på den måde kan holde fokus og betale tilbage til klubben.

- Jeg skal hele tiden forbedre mig og suge til mig fra de erfarne spillere, og i den forbindelse kigger jeg naturligvis først og fremmest på Jores Okore, Kasper Pedersen og Jakob Blåbjerg, der alle er gode til at give råd og lære fra sig, fortæller Mathias Ross.

- Samtidig har jeg selvfølgelig en ambition om inden for de næste par år at blive fast mand på førsteholdet, og jeg har en god fornemmelse af, at der med den trup vi har til rådighed, er spændende ting i vente, slutter Mathias Ross.   

AaB’s Superligatrup består af 23 spillere, hvoraf hele 15 har spillet ungdomsfodbold i klubben.

Mathias Ross er foreløbig noteret for fire officielle kampe for Hele Nordjyllands Hold.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Tæt på assistenttrænerduoen

26. januar 2019 kl. 10:23 af Rasmus Estrup

Ved begyndelse af dette år begyndte Lasse Stensgaard og Allan K. Jepsen som assistenttrænere i AaB. 

På træningslejren i Tyrkiet har AaB TV talt med de to assistenter om deres nye rolle i AaB's trænerstab, samspillet blandt trænerne og for Allan K. Jepsens vedkommende også returen til Hele Nordjyllands Hold, hvor han var spiller fra 2000 til 2006. 

Se indslaget i videoen ovenfor. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: AaB-Desna 1-0

25. januar 2019 kl. 19:44 af Rasmus Estrup

Fredag eftermiddag vandt AaB's Superligahold 1-0 over ukrainske Desna, der ligger på sjettepladsen i sin hjemlige liga. 

AaB kom godt ud af starthullerne i Tyrkiet, og efter fire minutter headede Kasper Pedersen AaB's scoring ind på et frisparksindlæg fra Kasper Kusk. 

I indslaget ovenfor kan du se et sammendrag af kampen og få reaktioner efter sejren fra Magnus Christensen og cheftræner Jacob Friis. 

AaB-reserver affejede bulgarsk modstand

25. januar 2019 kl. 17:54 af Brian Andersen

AaB dominerede fra første fløjt, men det var holdet fra den bedste bulgarske række, som i det niende minut tog føringen, da et indlæg sejlede direkte i mål.

Udligningen kom dog ikke længe efter, da et Kristoffer Pallesen-indlæg blev ekspederet videre af Wessam Abou Ali, så tilbagevendte Marco Ramkilde kunne udligne.

I begyndelsen af anden halvleg stod indskiftede Robert Kakeeto for forarbejdet for ligeledes indskiftede Mikkel Kaufmann, der headede AaB foran 2-1.

Med 20 minutter igen blev der begået straffespark mod Oliver Klitten, hvilket Kristoffer Pallesen eksekverede sikkert fra pletten, og fem minutter senere blev Mikkel Kaufmann dobbelt målscorer, da han opsnappede en tilbagelægning og scorede fra en særdeles spids vinkel.

Næste opgave for reserverne er dysten på tirsdag mod tyske SV Waldhof Mannheim.

Matchfacts – reserveholdstestkamp på Papillon Fotbol Center i Belek
AaB-Septemvri Sofia  4-1 (1-1)
9. min 0-1, 12. min 1-1 Marco Ramkilde, 55. min 2-1 Mikkel Kaufmann, 70. min 3-1 Kristoffer Pallesen, 75. min 4-1 Mikkel Kaufmann.  

AaB-startopstilling (4-4-2): Michael Lansing, Kristoffer Pallesen, Jores Okore, Mathias Ross, Jakob Ahlmann, Oliver Klitten, Filip Lesniak, Oliver Abildgaard, Rasmus Thellufsen, Marco Ramkilde, Wessam Abou Ali.