AaB TV: AaB-Slask Wroclaw 2-2

29. januar 2019 kl. 16:00 af Rasmus Estrup

Træningslejrens sidste testkamp for AaB's Superligahold endte 2-2 mod Slask Wroclaw fra Polen.

I en første halvleg, hvor Jacob Rinne flere gange agerede redningsmand, kom AaB fortjent bagud efter 27 minutter på en scoring af Mateusz Radecki.

Efter pausen fik Tom van Weert scoret to gange. Først på et straffespark begået mod angriberen selv, og siden på en indlæg fra Lukas Klitten.

Cirka fem minutter før tid udlignede Slask Wroclaw til 2-2 direkte på frispark.

Se alle mål og de øvrige muligheder i tirsdagens opgør i dette sammendrag af AaB TV og få reaktioner fra anfører Rasmus Würtz, cheftræner Jacob Friis og den dobbelte målscorer, Tom van Weert, der lavede sit første interview på dansk.

AaB-reserver besejrede Waldhof Mannheim

29. januar 2019 kl. 15:14 af Brian Andersen

AaB bragte sig foran i det femte minut, da Kasper Risgård sikkert udnyttede et straffespark begået mod Frederik Børsting.

Blot tre minutter senere fik tyskerne imidlertid udlignet, da en returbold ærgerligt blev sendt i netmaskerne, selvom AaB-målmand Michael Lansing sekunder inden havde præsteret en flot redning oppe ved det ene målhjørne.

Inden pausen kom dog også det, der skulle vise sig at være sejrsmålet for AaB, da Oliver Klitten med et nydeligt chip frispillede Mikkel Kaufmann, der ikke svigtede alene med målmanden.

Næste testkamp for reserverne spilles på søndag mod Vejgaard Boldspilklub.

Matchfacts – reserveholdstestkamp på Papillon Fotbol Center i Belek
AaB-SV Waldhof Mannheim  2-1 (2-1)
5. min 1-0 Kasper Risgård, 8. min 1-1, 34. min 2-1 Mikkel Kaufmann.

AaB’s startopstilling (4-4-2): Michael Lansing, Kristoffer Pallesen, Jores Okore, Mikkel Konnerup, Jakob Ahlmann, Kasper Risgård, Robert Kakeeto, Oliver Abildgaard, Frederik Børsting, Oliver Klitten, Mikkel Kaufmann.

To van Weert-træffere i AaB-remis

29. januar 2019 kl. 14:03 af Brian Andersen

En skidt første halvleg blev afløst af en godkendt anden halvleg, og derfor var uafgjort ikke ufortjent i AaB’s næstsidste testkamp inden forårspremieren i Superligaen.

I en tempofyldt indledning fik polakkerne i det sjette minut opgørets første chance, hvor AaB-målmand Jacob Rinne i første omgang fik reddet, før næste forsøg blev rettet af og gik over mål.

AaB vandt ingen dueller og lavede utallige fejl i opspillet, og den kombination er som oftest et dårligt mix, hvilket da også gjorde Slask Wroclaw til første halvlegs bedste mandskab, og Jacob Rinne reddede yderligere et par gange, inden han i det 27. minut var chanceløs, da et hurtigt kontrastød blev fuldbyrdet med et velplaceret spark fra kanten af straffesparksfeltet af Mateusz Radecki.

Både Kasper Kusk, Jakob Blåbjerg og Rasmus Thellufsen var dog nærgående for AaB, ligesom Tom van Weert fik annulleret en scoring for offside, men Slask Wroclaw fik imidlertid et minut før pausen den største mulighed tæt under mål, men læderet blev sendt uden for målrammen.

Fra anden halvlegs indledning blev det gradvist bedre fra AaB’s side, og især i den sidste halve time sad cheftræner Jacob Friis’ mandskab på begivenhederne.

Slask Wroclaw viste dog stadig farlighed, mens Tom van Weert og Kasper Kusk truede for AaB, før udligningen kom i det 72. minut, da Tom van Weert eksekverede et straffespark begået mod ham selv.

I fortsættelsen fik Lucas Andersen muligheden for at bringe AaB i front, men føringsmålet kom i stedet ti minutter før tid, da netop Lucas Andersen og Rasmus Thellufsen var involveret i flot opspil til indskiftede Lukas Klitten, der lige så fornemt fandt Tom van Weert foran mål, og så stod det 2-1 til AaB.

Desværre holdt føringen kun i fire minutter, da Slask Wroclaw på et direkte frispark fandt vej forbi den indskiftede AaB-målmand Marcus Bundgaard, men indtrykket efter anden halvleg var alligevel godkendt.

I morgen står dagen på hjemrejse fra Tyrkiet, og lørdag venter den sidste testkamp, når Vejle Boldklub er modstanderen. Spillested for kampen er endnu ikke afgjort.

Matchfacts – testkamp på Papillon Fotbol Center i Belek
AaB-Slask Wroclaw  2-2 (0-1)
27. min 0-1 Mateusz Radecki, 72. min 1-1 Tom van Weert, 80. min 2-1 Tom van Weert, 84. min 2-2 Farshad Ahmadzadeh.

AaB (4-4-2): Jacob Rinne (77: Marcus Bundgaard), Patrick Kristensen, Kasper Pedersen, Jakob Blåbjerg, Philipp Ochs, Kasper Kusk, Rasmus Würtz, Magnus Christensen (57: Lukas Klitten), Rasmus Thellufsen, Lucas Andersen, Tom van Weert.

Startopstillinger mod Slask Wroclaw og SV Waldhof Mannheim

29. januar 2019 kl. 08:21 af Brian Andersen

Slask Wroclaw er efter 20 spillerunder placeret som nummer 14 i den hjemlige polske liga, mens SV Waldhof Mannheim ligeledes efter 20 kampe fører den fjerdebedste række i Tyskland.