AaB’ere sejrede i U/16- og U/19-landskampe

16. januar 2019 kl. 09:18 af Brian Andersen

På U/16-landsholdet spillede Christoffer Ravn første halvleg i opgøret mod værterne fra Cypern, der blev besejret 3-1 efter en 1-0 føring ved pausen.

Også U/19-landsholdet havde Cypern som modstander, og her startede Jeppe Pedersen på banen sammen med anfører Mathias Ross.

Danskerne bragte sig efter fint spil foran 2-0 ved pausen, hvor Mikkel Kaufmann kom på banen, mens Mathias Ross gik ud.

Det blev også til slutcifrene 3-0, før også Oliver Klitten og Lukas Klitten blev indskiftet, hvorimod der ikke var spilletid til Anders Bærtelsen denne gang.

Både U/16- og U/19-landsholdet møder igen torsdag cyprioterne inden hjemrejsen til Danmark.

AaB TV: AaB-Thisted FC 6-0

16. januar 2019 kl. 07:27 af Rasmus Estrup

AaB vandt tirsdag eftermiddag 6-0 over 1. divisionsklubben Thisted FC i årets anden testkamp.

Tom van Weert bragte AaB foran 1-0 efter 12 minutter, inden U/19-ligaspiller Malthe Højholt fordoblede føringen seks minutter senere. Lige før pausen gjorde Lucas Andersen det flot til 3-0 på et langskud.

Efter pausen scorede Wessam Abou Ali AaB's tre sidste mål. Først eksekverede han et straffespark begået mod ham selv, dernæst headede han 5-0-scoringen i mål efter oplæg fra Bardhec Bytyqi og endelig lukkede han kampen med et frisparksmål til 6-0.

Se alle målene og opgørets øvrige chancer i AaB TV's sammendrag i videoen øverst. Se også reaktioner fra cheftræner Jacob Friis og hattrickmålscoreren Wessam Abou Ali i samme video.

AaB storsejrede mod Thisted FC

15. januar 2019 kl. 17:57 af Brian Andersen

AaB indledte med stærk medvind og stor dominans, og efter 12 minutter kom føringsmålet, da Lucas Andersen og Philips Ochs stod for forarbejdet, før Tom van Weert opfangede bolden og resolut scorede fladt ved den ene stolpe.

Blot seks minutter senere blev føringen fordoblet, da U/19 Ligaspiller Malthe Højholt nydeligt sendte læderet med et skud fra distancen.

Umiddelbart forinden havde Andreas Heimer haft – skulle det vise sig – gæsternes eneste reelle chance, da Thisted-spilleren efter en dødbold ikke fik kvalitet i sin afslutning fra en fri position ved den bageste stolpe.

Både Malthe Højholt, Kasper Kusk og Lucas Andersen var efterfølgende nærgående for AaB, mens målmand Jacob Rinne i den modsatte ende tog sig af et ellers fint langskudsforsøg fra Mads Vang.

Den ikke uventede scoring til 3-0 kom et minut før pausen, hvor Lucas Andersen fornemt afsluttede et lige så velgennemført angreb.

AaB skiftede alle 11 mand i pausen, og første halvdel af anden halvleg blev mere jævnbyrdig, selvom det dog i det 52. minut blev til en god mulighed til Gabriel Adriano Alves Christensen, der fra tæt hold headede forbi mål.

Efter 69 minutter kom 4-0 målet, da Wessam Abou Ali sikkert udnyttede et straffespark begået mod ham selv, og seks minutter senere blev det også 5-0, da Abou Ali kunne heade glimrende forarbejde af Bardhec Bytyqi og Thomas Christiansen i nettet.

Abou Alis hattrick blev fuldbyrdet tæt på slutfløjt, da den unge AaB-angriber sendte et direkte frispark i kassen.

På mandag rejser AaB på træningslejr i Belek i Tyrkiet, hvor de næste to testkampe spilles.

Matchfacts – testkamp
AaB-Thisted FC  6-0 (3-0)
12. min 1-0 Tom van Weert, 18. min 2-0 Malthe Højholt, 44. min 3-0 Lucas Andersen, 69. min 4-0 Wessam Abou Ali, 75. min 5-0 Wessam Abou Ali, 89. min 6-0 Wessam Abou Ali.

AaB (4-4-2): Jacob Rinne (46: Michael Lansing), Patrick Kristensen (46: Kristoffer Pallesen), Kasper Pedersen (46: Jores Okore), Jakob Blåbjerg (46: Thomas Christiansen), Philipp Ochs (46: Bardhec Bytyqi), Kasper Kusk (46: Oliver Overgaard), Rasmus Würtz (46: Robert Kakeeto), Malthe Højholt (46: Filip Lesniak), Frederik Børsting (46: Gabriel Adriano Alves Christensen), Lucas Andersen (46: Søren Tegnstedt), Tom van Weert (46: Wessam Abou Ali).

Anden testkamp tirsdag

14. januar 2019 kl. 13:49 af Brian Andersen

I forhold til opgøret i lørdags mod Hobro I.K. har Jacob Rinne overstået sine landsholdsopgaver for Sverige og er nu til rådighed for cheftræner Jacob Friis.

- Set på baggrund af Hobro-kampen så har vi absolut plads til forbedring, og vi har evalueret lørdagens kamp og derigennem skærpet kravene, da vi nu har noget håndgribeligt at gå ud fra, forklarer Jacob Friis til aabsport.dk.

- Fordelingen af spilletid vil dog være den samme, så stort set alle udtagne spillere får 45 minutter på banen, siger Jacob Friis.

Oliver Abildgaard, Magnus Christensen, Rasmus Thellufsen og Mathias Ross er alle fortsat optaget af landsholdsopgaver, ligesom U/19-spillerne Anders Bærtelsen, Lukas Klitten, Oliver Klitten, Mikkel Kaufmann og Jeppe Pedersen heller ikke er til disposition – også grundet landskampe.

Den udtagne trup er dermed som følger:

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 8 Rasmus Würtz, 9 Tom van Weert, 10 Lucas Andersen, 11 Philipp Ochs, 17 Kasper Kusk, 22 Michael Lansing, 23 Filip Lesniak, 25 Frederik Børsting, 26 Robert Kakeeto, 30 Wessam Abou Ali, 32 Kasper Pedersen, 33 Bardhec Bytyqi og U/19 Liga-spillerne Malthe Højholt, Thomas Christiansen, Søren Tengstedt, Gabriel Adriano Alves Christensen og Oliver Overgaard.

Jakob Ahlmann, Kasper Risgård og Marco Ramkilde sidder over, men forventes alle tre at komme i kamp, når AaB fra på mandag og ti dage frem er på træningslejr i Tyrkiet.

Opgøret mod Thisted FC sættes i gang kl. 15.00, og livetweets kan følges på AaB’s officielle Twitterprofil.

Kaufmann på måltavlen for U/19-landsholdet

13. januar 2019 kl. 16:07 af Brian Andersen

Alle seks udtagne AaB’ere fik spilletid med Anders Bærtelsen, Oliver Klitten og Mikkel Kaufmann på banen i første halvleg, mens Lukas Klitten og Mathias Ross spillede anden halvleg, hvor også Jeppe Pedersen blev indskiftet.

Oliver Klitten stod i det 26. minut for oplægget til Mikkel Kaufmanns andet landskampsmål, men israelerne udlignede syv minutter før tid.

Anders Bærtelsen var anfører i første halvleg, mens Mathias Ross bar bindet i de sidste 45 minutter.

Næste opgave for U/19-landsholdet er mødet med de cypriotiske værter på tirsdag.