Christoffer Ravn atter på U/16-landsholdet

19. februar 2019 kl. 12:36 af Rasmus Estrup

AaB Talents Christoffer Ravn er med i flyet, når det danske U/16-landshold i starten af marts rejser til Malta for at spille UEFA Development turnering.

Under turneringen spiller Danmark tre kampe. 4. marts er modstanderen Skotland, to dage senere venter et opgør mod Malta og Danmark afslutter turneringen med en kamp mod Albanien 8. marts.

Christoffer Ravn har inden denne turnering spillet seks U/16-landskampe.

AaB TV: Sammendrag af FC Midtjylland-AaB

19. februar 2019 kl. 11:41 af Rasmus Estrup

Mandag aften tabte AaB 2-1 på udebane til FC Midtjylland i 22. spillerunde af Superligaen.

FC Midtjylland havde overtaget i kampen gennem hele første halvleg, og trods en velspillende Jacob Rinne kunne Paul Onuachu bringe hjemmeholdet i front efter 44 minutter.

Fem minutter efter pausen blev FC Midtjyllands føring fordoblet, da Evander scorede til 2-0.

Indskiftede Tom van Weert reducerede til 2-1, da han tilkæmpede sig en ripost fra en afslutning af Patrick Kristensen efter 56 minutter.

Målet var startskuddet til flere pæne AaB-muligheder, men udligningen udeblev, og dermed endte det med et nederlag på 2-1.

I videoen ovenfor kan du se et fyldigt sammendrag af kampen.

van Weert-scoring ikke nok til point i Herning

18. februar 2019 kl. 20:53 af Rasmus Estrup

AaB tabte mandag aften 2-1 på udebane til FC Midtjylland efter en dårlig første halvleg og en god anden halvleg. Paul Onuachu og Evander bragte hjemmeholdet i front, inden Tom van Weert reducerede til 2-1.

AaB begyndte kampen med fem ændringer i startopstillingen i forhold til seneste kamp. Blandt andet var Jores Okore og Oliver Abildgaard tilbage fra karantæne, mens Lucas Andersen i stedet var karantæneramt til aftenens kamp i Herning.

FC Midtjylland, der ligger på Superligaens andenplads, kom klart bedst ud til kampen, og allerede efter to minutter fik Paul Onuachu en fin hovedstødschance efter et hjørnespark, men angriberen headede forbi stolpen.

Blot tre minutter senere fik Evander en meget stor mulighed. Brasilianeren spillede et-to med Awer Mabil i en kombination, der sendte Evander helt fri på kanten af det lille målfelt, men heldigvis for Jacob Rinne og holdkammeraterne sendte Evander bolden over mål.

Kasper Kusk stod for AaB's to eneste afslutninger i første halvleg. 11 minutter inde i opgøret leverede venstrekanten en god dribling, og efter et godt drev med bolden sparkede han mod fjerneste stolpe, men Jesper Hansen var på plads og fik reddet.

Under et minut senere forsøgte Kasper Kusk sig på ny et par meter uden for feltet, men afslutningen mod nærmeste stang blev afrettet til et hjørnespark af Erik Sviatchenko.

Efter et kvarters tid fik Jacob Rinne i to omgange vist sine kvaliteter på stregen. Først dumpede en lang bold lidt tilfældigt ned til Paul Onuachu, som fra kanten af det lille felt sparkede bolden mod fjerneste målhjørne, men en hurtig refleks fra den svenske keeper sendte bolden ud til et hjørnespark.

Hjørnesparket førte til en masse klumpspil og flere blokerede FC Midtjylland-afslutninger, inden Jacob Rinne måtte ud i fuld længde for igen på fornemste vis at vippe bolden over overliggeren.

En halv time inde i opgøret blev Jacob Rinne testet igen. Ewar Mabil afsluttede fra kanten af feltet og tvang en parade ud af Jacob Rinne. Riposten faldt ud til Paul Onuachu, men den lange angriber overplacerede sit forsøg.

Få minutter senere var FC Midtjylland atter farlige på et hjørnespark. Dette blev slået mod bagerste stolpe, hvor Erik Sviatchenko sendte et helt frit hovedstød på trekantssammenføjningen.

Første halvleg igennem havde FC Midtjylland et stort overtag i både spil og chancer, og et minut før pausen kom hjemmeholdet også i front på måltavlen. Paul Onuachu steg til vejrs på et indlæg fra Kian Hansen, og med et præcist hovedstød sendte nigerianeren bolden i netmaskerne bag den ellers velspillende Jacob Rinne.

Fem minutter efter pausen blev FC Midtjyllands føring fordoblet. Et hjørnespark fandt vej til Evander, som headede bolden ind i det ene målhjørne. I første omgang blev der dømt offside på Paul Onuachu, som bolden passerede lige før målstregen, men efter en samtale mellem dommer Jakob Kehlet og den ene linjedommer blev offsidekendelsen omstødt, og så var FC Midtjylland foran 2-0.

Tom van Weert, der blev indskiftet fra anden halvlegs start, fik dog reduceret efter 56 minutter. I et direkte AaB-angreb kom Patrick Kristensen fra en spids vinkel til afslutning på Jesper Hansen, som måtte give en ripost. Denne fik Tom van Weert tilkæmpet sig, og et par meter fra målstregen kunne hollænderen resolut sparke bolden ind til 2-1.

Scoringen satte gang i AaB-spillet, og cirka midtvejs i anden halvleg, der var mere jævnbyrdig end de første 45 minutter, viste AaB igen tænder i hjemmeholdets felt. Først kom Oliver Abildgaard øverst op til et hjørnespark, men midtbanespilleren headede tæt forbi mål.

Dernæst var Oliver Abildgaard i oplæggerens rolle, da han med en god aflevering fandt indskiftede Rasmus Thellufsen, som afsluttede over mål.

12 minutter før tid måtte Jacob Rinne igen i aktion, da Jakob Poulsen tog sig af et frispark på kanten af feltet. FC Midtjylland-anføreren sparkede mod bagerste stolpe, og her reddede AaB-målmanden sikkert.

Efter 85 minutter var det FC Midtjyllands målmand, Jesper Hansen, der måtte agere redningsmand på et AaB-frispark, som Tom van Weert sparkede fladt mod bagerste stolpe.

Selvom AaB pressede på for en udligning mod slutningen, udeblev de store målchancer, og derfor endte det med et nordjysk nederlag på 2-1.

Nederlaget efterlader AaB på 10. pladsen med tre point op til den sjetteplads, der giver en plads i Mesterskabsslutspillet efter 26. spillerunde.

AaB's næste Superligakamp spilles allerede på fredag på hjemmebane mod SønderjyskE. Køb billetter til den kamp her.

Matchfacts - Superligaen, 22. spillerunde

FC Midtjylland-AaB 2-1 (1-0)
45. min 1-0 Paul Onuachu, 51. min 2-0 Evander, 57. min 2-1 Tom van Weert.
Advarsler FC Midtjylland: Frank Onyeka (89)
Advarsler AaB: Ingen
7.442 tilskuere på MCH Arena

FC Midtjylland (3-4-3): Jesper Hansen - Kian Hansen, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz - Joel Andersson, Jakob Poulsen, Evander, Marc Dal Hende - Awer Mabil (84: Frank Onyeka), Paul Onuachu (90: Mayron George), Rilwan Hassan (71: Bozhidar Kraev)

AaB (3-4-3): Jacob Rinne, Kasper Pedersen, Jores Okore, Jakob Blåbjerg (84: Kasper Risgård), Patrick Kristensen, Magnus Christensen, Oliver Abildgaard, Jakob Ahlmann, Kasper Kusk, Wessam Abou Ali (46: Tom van Weert), Philipp Ochs (70: Rasmus Thellufsen).

Dommer: Jakob Kehlet

U/19 og U/17 blev testet i Göteborg

18. februar 2019 kl. 11:14 af Rasmus Estrup

Hen over weekenden har AaB's U/19- og U/17-hold været på træningslejr i indendørsarenaen Prioritet Serneke Arena i Göteborg. Begge hold spillede to kampe, og det endte med i alt to sejre og to nederlag.

U/19: 3-2 over Sarpsborg 08 og 2-4 mod Fredrikstad FK

Fredag aften spillede U/19-ligaholdet mod Sarpsborg 08, og efter en kaotisk indledning kunne AaB bringe sig foran 1-0 efter 20 minutter, da Anders Bærtelsen eksekverede et straffespark begået mod Mikkel Kaufmann.

To minutter senere headede Søren Tengstedt AaB foran med 2-0 efter flot oplæg af Jeppe Pedersen.

Lige inden pausen reducerede Sarpsborg 08 til 2-1, og først efter 75 minutter kom AaB igen på tavlen. Anders Bærtelesen tog en stærk dribletur frem i banen, og med en solid afslutning sendte han AaB på 3-1, inden Sarpsborg 08 reducerede til 3-2 kort før tid.

Søndag skulle AaB følge op på sejren mod Fredrikstad FK, men trods en god nordjysk start endte det med et nederlag.

AaB kom ellers fortjent foran efter 12 minutter, da Jeppe Pedersen kanonerede læderet i nettet langs den ene opstander. Kort efter fordoblede Søren Tengstedt AaB’s føring, da han vippede bolden over en fremadstormende målmand.

Selvom AaB sad på spillet, blev det ikke udnyttet yderligere, og i stedet fik Fredrikstad FK tilkendt et straffespark. Dette reddede Marcus Bundgaard Sørensen dog flot, men Fredrikstad FK fik reduceret til 2-1 kort før pausen.

Efter pausen kom Fredrikstad FK bedst ud, og nordmændene fik med tre scoringer vendt fuldstændig rundt på kampen.

Bagud 4-2 fik AaB tilspillet sig flere gode muligheder, men skarpheden udeblev, og dermed tabte holdet 4-2.

U/17: 6-0 over Sandareds I.F. og 0-1 mod Fredrikstad FK

AaB’s U/17-ligahold startede weekendens træningslejr med en storsejr over Sandareds I.F.’s U/19-hold.

AaB spillede hurtigt mod de mere fysisk stærke svenskere, og med to scoringer af Casper Gedsted Hansen og en scoring af Simon Vestergaard kunne nordjyderne gå til pausen foran 3-0.

Efter pausen fortsatte AaB’s dominans, og med to mål af Benedikt Axelsson og en kasse af Christian Wagner sikrede AaB sig en storsejr på 6-0.

Søndag var modstanden væsentligt mere jævnbyrdig, da AaB tabte 1-0 til Fredrikstad FK.

Første halvleg var meget lige, mens de fysisk stærke nordmænd efter pausen fik lagt et pres på AaB-spillerne. Presset resulterede også i et sejrsmål til Fredrikstad FK midt i anden halvleg.