U/19-nederlag i sidste minut i Baltic Sea Cup

7. december 2019 kl. 16:36 af Rasmus Estrup

AaB’s U/19-ligahold spillede i dag efterårets sidste kamp, da nordjyderne på udebane var oppe imod FC Nordsjælland i sidste runde af den internationale turnering, Baltic Sea Cup.

Desværre endte efterårssæsonen med et nederlag til AaB, da mandskabet tabte 1-0 på en FC Nordsjælland-scoring i sidste minut.

FC Nordsjælland var bedst i første halvleg, hvor AaB for ofte mistede bolden og havde svært ved at komme frem til muligheder, mens hjemmeholdet omvendt fremtvang et par fine redninger fra AaB-keeperen.

Til anden halvleg lykkedes AaB med at omstille spillet, hvilket gav mere plads på den offensive midtbane og over kanterne. Det affødte også et par gode muligheder, men desværre ingen AaB-scoringer.

Opgørets eneste mål tilfaldt hjemmeholdet, da en indlægsbold i 90. minut sejlede over i fjerneste målhjørne uden chance for AaB-målmanden.

- Vores første halvleg var skuffende, og det er ærgerligt at slutte med at indkassere en scoring i sidste minut. Men det er rigtig opløftende, at vi til anden halvleg fik omstillet os og som minimum spillede lige op med dem. Blandt andet lykkedes vi også med at presse dem højt, så anden halvleg var meget godkendt, siger Morten Bartholomæussen, der er assistenttræner for AaB’s U/19-ligahold og i dag stod i spidsen for holdet.

Med nederlaget ender AaB med et point i sæsonens udgave af Baltic Sea Cup. I U/19 Ligaen overvintrer AaB på niendepladsen, inden sæsonen genoptages 29. februar kl. 13.00 på hjemmebane mod OB. 

Tags på denne nyhed

Vidste du om OB og AaB…

7. december 2019 kl. 11:56 af Brian Andersen

- at den forestående duel er 3F Superligakamp nummer 84 mellem AaB og OB. Statistikken siger 31 sejre til AaB, 29 uafgjorte og 23 nederlag samt en målscore på 122-111 i AaB’s favør.

- at AaB har vundet de to seneste 3F Superligakampe mod OB, begge i øvrigt med præcis ét mål. Hvis det bliver til endnu en sejr mod OB, vil det være første gang siden august 2011-august 2012, at AaB besejrer OB i tre 3F Superligakampe i træk.

- at klubberne senest mødte hinanden 18. oktober 2019, hvor Lucas Andersens enlige træffer afgjorde affæren på Aalborg Portland Park.

- at det seneste indbyrdes møde i Odense også endte med en AaB-sejr, da det 14. december 2018 endte 2-1 til AaB efter scoringer af Kasper Kusk og Kasper Pedersen.

- at AaB er uden nederlag i de to seneste 3F Superligakampe mod OB i Odense. Faktisk har AaB igennem de seneste godt 14 år fået point mod OB i Odense i 13 ud af 17 3F Superligakampe, hvor det er blevet til seks sejre og syv uafgjorte.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Lucas Andersen (2 mål), Kasper Pedersen (1) og Kasper Kusk (1) også Patrick Kristensen (2 mål) og Frederik Børsting (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en 3F Superligakamp mod OB.

- at i den seneste AaB-sejr mod OB, i oktober i år, lykkedes det som nævnt også AaB at holde OB fra at score. Hvis det igen bliver til et clean sheet mod OB, vil det være første gang siden august-november 2013, at AaB holder OB fra at score i to 3F Superligakampe i træk.

- at ud af de 83 tidligere indbyrdes 3F Superligakampe har AaB scoret først i 41 tilfælde, hvilket har resulteret i 28 sejre, otte uafgjorte og fem nederlag. Omvendt har OB scoret kampens første mål i 33 tilfælde, hvilket har givet AaB tre sejre, 12 uafgjorte og 18 nederlag.

- at de 83 tidligere 3F Superligakampe mellem AaB og OB har budt på ikke færre end 20 udvisninger svarende til et rødt kort i godt hver fjerde kamp. Det har dog ikke været nødvendigt for dommeren at trække det røde kort i de seneste 16 3F Superligakampe mellem AaB og OB.

- at AaB’s topscorer, Mikkel Kaufmann, har scoret syv mål i indeværende sæson og står noteret for otte scoringer i 3F Superligaen i alt. Hvis han scorer to gange mere i efterårssæsonen, vil han blive den tredjeyngste spiller til at have scoret ti mål i 3F Superligaen, kun overgået af Morten Duncan Rasmussen og Andreas Skov Olsen.

- at Mikkel Redder mandag aften dømmer sin 23. 3F Superligakamp, hvor han i de 22 forudgående har udvist to spillere og dømt seks straffespark. Pudsigt nok har hverken OB (0V-2U-4T) eller AaB (0V-0U-1T) endnu vundet en 3F Superligakamp med Mikkel Redder som dommer.

- at AaB’s to seneste 3F Superliga-udekampe afviklet på en mandag har givet seks point og to clean sheets. I august i år blev det til sejr på 5-0 over AC Horsens og fire måneder forinden var det Randers FC, der blev besejret med 2-0.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

AaB bakker op om Vesttribunens årlige tøjindsamling

7. december 2019 kl. 09:01

Tøjet, som indsamles, bliver efter aftale mellem Vesttribunen og Aalborgs varmestuer overdraget til varmestuerne, som efterfølgende står for uddeling af tøjet.

Tøjindsamlingen har til formål at sikre sig, at brugere af varmestuerne i Aalborg kan komme lunt gennem de kolde vintermåneder.

Det primære fokus er derfor på så varmt tøj som muligt, hvilket ideelt set er jakker, varmere trøjer, varmt fodtøj, huer, halstørklæder og handsker, men alt tøj er velkomment. 

Du har mulighed for at aflevere dit tøj hos Vesttribunens frivillige, som er at finde på det nordvestlige hjørne af Aalborg Portland Park fra klokken 16.30-18.30 inden kampen fredag mod FC Nordsjælland, hvor der er kampstart kl. 19.00.

Du kan købe billetter til AaB-FC Nordsjælland her. 

Tags på denne nyhed

AaB Ølvalg afgjort

6. december 2019 kl. 14:15 af Martin Stigaard Skammelsen

Efter i alt fem valgaftener i henholdsvis Aabybro, Brønderslev, Støvring, Aalborg og København, hvor knap 200 AaB-tilhængere deltog i arrangementerne, står det nu klart hvilken type øl AaB’s nye fanøl skal være.

På hver af de fem valgaftener var der interviews med to AaB-spillere, hvorefter Royal Unibrews kyndige øl-sommelier førte de fremmødte fans igennem de udvalgte fire øl-kandidater præsenteret.

Alle deltagerne skulle herefter smage på øllene og endelig afgive en stemme på en af kandidaterne, inden aftenen blev afrundet med lodtrækning om forskellige præmier.

 

Blandt de fire øl-kandidater fordelte stemmerne på smagsvarianterne sig således:

American Style Lager 15,3% af stemmerne

New England IPA 20,9 % af stemmerne

US Style Red Ale 43,9 % af stemmerne

Brown Ale 19,8% af stemmerne

 

Om det var den AaB-røde farve der gjorde udfaldet vides ikke, men den klare vinder hos de knap 200 AaB-fans blev US Style Red Ale, der dermed bliver smagsretningen for den endelige AaB-øl, der nu skal produceres på Royal Unibrews specialbryggeri.

Præcis hvordan den endelige øl kommer til at se ud og smage forbliver dog en overraskelse indtil lanceringen i foråret.

AaB vil gerne takke Royal Unibrew, samt de mange deltagere der mødte op til alle fem øl-valgaftener, vi glæder os til at præsentere den nye AaB-øl for jer alle i 2020.

Tags på denne nyhed

U/19 slutter efterårssæsonen i morgen

6. december 2019 kl. 08:13 af Rasmus Estrup

AaB’s U/19-ligahold spiller i morgen årets sidste kamp, når det ældste mandskab i AaB Talent skal op imod FC Nordsjælland i fjerde og sidste runde af den internationale U/21-turnering, Baltic Sea Cup.

- Der venter os en svær kamp, for FC Nordsjælland har et af Danmarks absolut bedste ungdomsmandskaber, hvis de stiller med deres stærkeste spillere. De spiller moden ungdomsfodbold med stor afklarethed, så vi får kamp til stregen, siger U/19-ligatræner David Olsen, der selv forventer en moden præstation fra AaB’s U/19-drenge.

- Nu har drengene spillet U/19-ligafodbold i et halvt år, så det skal kunne ses, at vi har flyttet os. Derfor håber jeg, at vi leverer et modent udtryk, hvor vi skal bevise, at vi har flyttet os i blandt andet presdelen, men det bliver uden tvivl en svær opgave, siger David Olsen.

AaB vandt sidste års udgave af Baltic Sea Cup og kvalificerede sig til denne sæsons udgave ved at hive et sæt sølvmedaljer i U/19 Ligaen i juni.

I denne sæson af Baltic Sea Cup har nordjyderne spillet uafgjort mod svenske Halmstads BK og lidt to knebne nederlag til Hertha Berlin og Union Berlin. Sidstnævnte på et mål i sidste sekund.

- Det har været supergodt at deltage i turneringen igen. Vi har spillet nogle gode kampe og leveret nogle gode præstationer. Spillerne er blevet matchet på et internationalt niveau og har til kampene formået at hæve niveauet, siger David Olsen.

Kampen i morgen spilles i Farum kl. 14.00.

Tags på denne nyhed
'