U/17 slutter året med nederlag

9. december 2019 kl. 09:22 af Rasmus Estrup

Årets sidste kamp i U/17 Ligaen endte med et nederlag til AaB, der hjemme på Hornevej tabte 3-2 til Randers Freja FC.

I en lidt svingende første halvleg kom AaB frem til et par gode muligheder med blandt andet en dobbeltchance og et skud på overliggeren, men pausestillingen var 0-0.

I anden halvleg lagde AaB godt ud og med et pletskud af Christoffer Ravn og en straffesparksscoring af Christian Wagner var AaB foran 2-0.

Et par minuttere senere reducerede gæsterne til 2-1, inden AaB uforståeligt fik en spiller udvist.

Umiddelbart efter udvisningen udlignede Randers Freja FC til 2-2 på et hjørnespark, da et klumpspil omkring AaB-målmanden, som faldt til jorden og efterfølgende måtte lade sig udskifte, førte til en Randers-scoring.

Fem minutter efter lykkedes det gæsterne at score til sejrsmålet 3-2.

- Det er en meget frustrerende følelse, at vi slutter efteråret på denne måde, for, jeg synes, drengene havde fortjent at få mere ud af kampen, siger U/17-ligatræner Nikolaj Hørby.

- Overordnet set kan vi dele vores efterår op i to, for efter en ringe start på sæsonen har vi lagt flot på spillemæssigt og fået point i seks af de seneste otte kampe, og det giver et løfte om et rigtig fint forår, siger Nikolaj Hørby.

AaB ligger på ottendepladsen efter 12 runder og spiller næste U/17-ligakamp 29. februar på hjemmebane mod OB.

Tags på denne nyhed

Kaufmann klarmeldt for AaB

8. december 2019 kl. 17:29 af Brian Andersen

AaB er inden opgøret i 19. spillerunde et point foran odenseanerne i tabellen.

Efter søndagens træning er følgende 19 spillere inklusive 11 egenudviklede folk fra AaB Talent og 11 af AaB’s partnerklubber udtaget fra en i øvrigt skadesfri Superligatrup:

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 7 Oliver Abildgaard, 8 Iver Fossum, 9 Tom van Weert, 10 Lucas Andersen, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 20 Oliver Klitten, 21 Patrick Olsen, 22 Andreas Hansen, 24 Mathias Ross, 25 Frederik Børsting, 26 Rasmus Thelander, 29 Mikkel Kaufmann og 32 Kasper Pedersen.

Der er i morgen aften kickoff kl. 19.00 på Nature Energy Park.

Tags på denne nyhed

U/19-nederlag i sidste minut i Baltic Sea Cup

7. december 2019 kl. 16:36 af Rasmus Estrup

AaB’s U/19-ligahold spillede i dag efterårets sidste kamp, da nordjyderne på udebane var oppe imod FC Nordsjælland i sidste runde af den internationale turnering, Baltic Sea Cup.

Desværre endte efterårssæsonen med et nederlag til AaB, da mandskabet tabte 1-0 på en FC Nordsjælland-scoring i sidste minut.

FC Nordsjælland var bedst i første halvleg, hvor AaB for ofte mistede bolden og havde svært ved at komme frem til muligheder, mens hjemmeholdet omvendt fremtvang et par fine redninger fra AaB-keeperen.

Til anden halvleg lykkedes AaB med at omstille spillet, hvilket gav mere plads på den offensive midtbane og over kanterne. Det affødte også et par gode muligheder, men desværre ingen AaB-scoringer.

Opgørets eneste mål tilfaldt hjemmeholdet, da en indlægsbold i 90. minut sejlede over i fjerneste målhjørne uden chance for AaB-målmanden.

- Vores første halvleg var skuffende, og det er ærgerligt at slutte med at indkassere en scoring i sidste minut. Men det er rigtig opløftende, at vi til anden halvleg fik omstillet os og som minimum spillede lige op med dem. Blandt andet lykkedes vi også med at presse dem højt, så anden halvleg var meget godkendt, siger Morten Bartholomæussen, der er assistenttræner for AaB’s U/19-ligahold og i dag stod i spidsen for holdet.

Med nederlaget ender AaB med et point i sæsonens udgave af Baltic Sea Cup. I U/19 Ligaen overvintrer AaB på niendepladsen, inden sæsonen genoptages 29. februar kl. 13.00 på hjemmebane mod OB. 

Tags på denne nyhed

Vidste du om OB og AaB…

7. december 2019 kl. 11:56 af Brian Andersen

- at den forestående duel er 3F Superligakamp nummer 84 mellem AaB og OB. Statistikken siger 31 sejre til AaB, 29 uafgjorte og 23 nederlag samt en målscore på 122-111 i AaB’s favør.

- at AaB har vundet de to seneste 3F Superligakampe mod OB, begge i øvrigt med præcis ét mål. Hvis det bliver til endnu en sejr mod OB, vil det være første gang siden august 2011-august 2012, at AaB besejrer OB i tre 3F Superligakampe i træk.

- at klubberne senest mødte hinanden 18. oktober 2019, hvor Lucas Andersens enlige træffer afgjorde affæren på Aalborg Portland Park.

- at det seneste indbyrdes møde i Odense også endte med en AaB-sejr, da det 14. december 2018 endte 2-1 til AaB efter scoringer af Kasper Kusk og Kasper Pedersen.

- at AaB er uden nederlag i de to seneste 3F Superligakampe mod OB i Odense. Faktisk har AaB igennem de seneste godt 14 år fået point mod OB i Odense i 13 ud af 17 3F Superligakampe, hvor det er blevet til seks sejre og syv uafgjorte.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Lucas Andersen (2 mål), Kasper Pedersen (1) og Kasper Kusk (1) også Patrick Kristensen (2 mål) og Frederik Børsting (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en 3F Superligakamp mod OB.

- at i den seneste AaB-sejr mod OB, i oktober i år, lykkedes det som nævnt også AaB at holde OB fra at score. Hvis det igen bliver til et clean sheet mod OB, vil det være første gang siden august-november 2013, at AaB holder OB fra at score i to 3F Superligakampe i træk.

- at ud af de 83 tidligere indbyrdes 3F Superligakampe har AaB scoret først i 41 tilfælde, hvilket har resulteret i 28 sejre, otte uafgjorte og fem nederlag. Omvendt har OB scoret kampens første mål i 33 tilfælde, hvilket har givet AaB tre sejre, 12 uafgjorte og 18 nederlag.

- at de 83 tidligere 3F Superligakampe mellem AaB og OB har budt på ikke færre end 20 udvisninger svarende til et rødt kort i godt hver fjerde kamp. Det har dog ikke været nødvendigt for dommeren at trække det røde kort i de seneste 16 3F Superligakampe mellem AaB og OB.

- at AaB’s topscorer, Mikkel Kaufmann, har scoret syv mål i indeværende sæson og står noteret for otte scoringer i 3F Superligaen i alt. Hvis han scorer to gange mere i efterårssæsonen, vil han blive den tredjeyngste spiller til at have scoret ti mål i 3F Superligaen, kun overgået af Morten Duncan Rasmussen og Andreas Skov Olsen.

- at Mikkel Redder mandag aften dømmer sin 23. 3F Superligakamp, hvor han i de 22 forudgående har udvist to spillere og dømt seks straffespark. Pudsigt nok har hverken OB (0V-2U-4T) eller AaB (0V-0U-1T) endnu vundet en 3F Superligakamp med Mikkel Redder som dommer.

- at AaB’s to seneste 3F Superliga-udekampe afviklet på en mandag har givet seks point og to clean sheets. I august i år blev det til sejr på 5-0 over AC Horsens og fire måneder forinden var det Randers FC, der blev besejret med 2-0.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

AaB bakker op om Vesttribunens årlige tøjindsamling

7. december 2019 kl. 09:01

Tøjet, som indsamles, bliver efter aftale mellem Vesttribunen og Aalborgs varmestuer overdraget til varmestuerne, som efterfølgende står for uddeling af tøjet.

Tøjindsamlingen har til formål at sikre sig, at brugere af varmestuerne i Aalborg kan komme lunt gennem de kolde vintermåneder.

Det primære fokus er derfor på så varmt tøj som muligt, hvilket ideelt set er jakker, varmere trøjer, varmt fodtøj, huer, halstørklæder og handsker, men alt tøj er velkomment. 

Du har mulighed for at aflevere dit tøj hos Vesttribunens frivillige, som er at finde på det nordvestlige hjørne af Aalborg Portland Park fra klokken 16.30-18.30 inden kampen fredag mod FC Nordsjælland, hvor der er kampstart kl. 19.00.

Du kan købe billetter til AaB-FC Nordsjælland her. 

Tags på denne nyhed
'