U/16-landsholdsdebut til to AaB-talenter

19. august 2019 kl. 08:08 af Rasmus Estrup

Søndag spillede det danske U/16-landshold første kamp i en miniturnering i England mod netop England. Kampen, som var den første ungdomslandskamp for spillere af årgang 2004, endte med et dansk nederlag på 2-0.

På bænken fra opgørets start sad to AaB-talenter, forsvarsspiller Marius Jacobsen og midtbanespiller Gustav Dahl. Sidstnævnte fik sin landsholdsdebut, da han med lidt over 20 minutter tilbage blev sendt i aktion. Cirka 10 minutter senere var det så Marius Jacobsens tur til også at debutere for Danmarks U/16-landshold.

I morgen spiller U/16-landsholdet anden kamp ved miniturneringen i England, når det gælder et opgør mod Irland.

AaB TV: Brøndby I.F.-AaB 2-1

19. august 2019 kl. 07:15 af Rasmus Estrup

I videoen øverst kan du se et fyldigt sammendrag af 3F Superligakampen mellem AaB og Brøndby I.F. søndag aften. En kamp AaB tabte 2-1 på Brøndby Stadion.

Selvom AaB i første halvleg ramte overliggeren tre gange, var det hjemmeholdet, der kunne gå til pause foran 1-0 på en scoring af Dominik Kaiser.

Kort inde i anden halvleg udbyggede Kamil Wilczek Brøndby I.F.'s føring med sit mål til 2-0.

10 minutter efter pausen kom Patrick Olsen på måltavlen, da han et par meter fra sidelinjen tog sig af et frispark, som han sendte helt op i fjerneste målhjørne.

Selvom AaB mod slutningen havde stort spilovertag, havde nordjyderne svært ved at skabe chancer, og derfor endte det altså med et nederlag på 2-1.

Reaktioner fra Brøndby Stadion

18. august 2019 kl. 20:59 af Rasmus Estrup

Patrick Olsen (bold.dk/TV3+)

(opdateres)

Spilovertag gav ingen point mod Brøndby I.F.

18. august 2019 kl. 19:51 af Rasmus Estrup

AaB måtte forlade grønsværen på Brøndby Stadion uden point her til aften, da nordjyderne tabte 2-1 til Brøndby I.F. trods nordjysk spilovertag. Dominik Kaiser og Kamil Wilczek fik bragt hjemmeholdet foran 1-0 og 2-0, inden Patrick Olsen reducerede til slutresultatet 2-1.

Hjemmeholdet pressede AaB-mandskabet højt fra første fløjt, og efter blot et minut havde Jesper Lindstrøm allerede sendt kampens første afslutning over mål efter en indøvet hjørnesparkskombination.

Tre minutter senere fulgte en afslutning fra backen Anthony Jung. Heller ikke denne afslutning sad inden for rammen.

Efter den hektiske indledning fik AaB mere styr på spillet med bolden, og efter ni minutter kom Patrick Kristensen til en afslutning efter et veltimet løb fra dagens venstreback. Backen forsøgte sig med en flad afslutning mod nærmeste stolpe, men Marvin Schwäbe fik viftet afslutningen til hjørne. Dette hjørnespark sendte Lucas Andersen ind til Jores Okore, der headede læderet over Brøndby-kassen.

Et kvarter inde i opgøret var Lucas Andersen meget tæt på opgørets første scoring. Efter flot opspil af Kaper Kusk og Oliver Klitten blev AaB-anføreren sat op til afslutning. Skudforsøget blev afrettet og slog en høj bue over Brøndby-keeperen, hvorefter bolden dykkede ned og ramte trekantssammenføjningen.

Brøndby I.F's anfører, Kamil Wilczek var næste i rækken til at komme til afslutning, men hovedstødet fra Brøndby-topscoreren endte over Jacob Rinnes mål.

Cirka midt i første halvleg trak Kevin Mensah ind i banen fra kanten og afsluttede forbi AaB-målet. Kort efter tog Kasper Kusk en lang solotur over en halv banelængde efter gode detaljer fra Patrick Olsen. Kasper Kusks' afslutning midt for mål sneg sig dog lige rundt om stolpen.

Efter en halv time kom hjemmeholdet så i front. Dominik Kaiser modtog bolden omkring straffesparkspletten med ryggen til mål. Tyskeren fik vendt rundt og sparket kuglen helt op i målhjørnet til 1-0.

AaB var dog tæt på hurtigt at svare igen, da Mikkel Kaufmann trykkede af fra distancen. Afslutningen tvang Marvin Schwäbe ud i en stor redning, da målmanden med det yderste af handsken fik viftet bolden på overliggeren.

Efter 39 minutter var overliggeren igen i vejen for AaB. Lucas Andersen tilkæmpede sig et frispark i en glimrende position lige uden for feltet. Frisparket sendte AaB-anføreren over Brøndby-muren, men desværre ramte også dette forsøg altså overliggeren.

Frem mod pausefløjtet var hjemmeholdet i adskillige tilfælde farlige. Først tvang Simon Hedlund en god redning ud af Jacob Rinne ved roden af stolpen. Dernæst fik Patrick Olsen lige akkurat snittet en afslutning fra Josip Radosevic, som måtte se bolden ryge op på overliggeren.

Herefter var det Jesper Lindstrøms tur til at teste Jacob Rinne, og endelig headede Kamil Wilczek forbi AaB-målet.

Brøndby I.F. fortsatte efter pausen, som de sluttede første halvleg, og efter blot tre minutter kunne de skrive 2-0 på måltavlen. Simon Hedlund slap igennem over kanten og fandt Kamil Wilczek foran mål. Herfra sparkede Brøndby-topscoreren sikkert bolden op i krogen uden chance for Jacob Rinne.

Få minutter senere fik Mikkel Kaufmann kastet sig ind i et indlæg fra Kristoffer Pallesen, men afslutningen gik over Brøndby-målet.

Små ti minutter efter pausen kom AaB på måltavlen. Patrick Olsen tog sig af et kantfrispark helt ude ved sidelinjen, og bolden fløj uberørt op i fjerneste målhjørne til 2-1.

Kort efter AaB-scoringen blev Iver Fossum sendt på banen til sin debut, da han blev skiftet ind sammen med Magnus Christensen. Og netop Iver Fossum fik hurtigt en god mulighed, men han faldt desværre i afslutningsøjeblikket.

Efter 72 minutter fik AaB igen spillet sig frem til en ny mulighed. Kasper Kusk fik sat et godt tempo, inden han fandt Mikkel Kaufmann, der dog måtte se sin afslutning afrettet til et hjørnespark.

AaB sad de følgende minutter kraftigt på spillet, men havde svært ved at omsætte presset til deciderede chancer. Med ni minutter igen prøvede Kasper Kusk sig endda med en højrebensafslutning fra distancen, som gik langt forbi.

Selvom AaB mod slutningen igen og igen forsøgte at finde plads i Brøndby-defensiven, lykkedes det ikke at slippe igennem det dybe og kompakte forsvar. Dermed tabte AaB opgøret 2-1.

Nederlaget betyder, at AaB indtager 7. pladsen i 3F Superligaen med syv point efter de første seks spillerunder.

Næste opgave i 3F Superligaen for AaB er mandag 26. august, hvor det gælder en udekamp mod AC Horsens.

Matchfacts - 3F Superligaen, 6. spillerunde

Brøndby I.F.-AaB 2-1 (1-0)
32. min 1-0 Dominik Kaiser, 49. min 2-0 Kamil Wilczek, 55. min 2-1 Patrick Olsen
Advarsler Brøndby I.F.: Josip Radosevic (13)
Advarsler AaB: Magnus Christensen (63)
11.349 tilskuere på Brøndby Stadion

Brøndby I.F. (4-3-3): Marvin Schwäbe, Kevin Mensah, Paulus Arajuuri, Anton Skipper, Anthony Jung, Kasper Fisker (61: Tobias Borchgrevink Børkeeiet)Josip Radosevic, Dominik Kaiser, Simon Hedlund (82: Ante Erceg), Kamil Wilczek, Jesper Lindstrøm (73: Peter Bjur).

AaB (4-4-2): Jacob Rinne, Kristoffer Pallesen, Jores Okore, Kasper Pedersen, Patrick Kristensen (69: Jakob Ahlmann), Frederik Børsting (58: Iver Fossum), Patrick Olsen, Lucas Andersen, Kasper Kusk, Mikkel Kaufmann, Oliver Klitten (58: Magnus Christensen).

Dommer: Jens Maae

AaB TV: Tilbageblik på Brøndby I.F.-AaB

18. august 2019 kl. 09:59 af Rasmus Estrup

I aften kl. 18.00 gæster AaB Brøndby Stadion, når AaB og Brøndby I.F. mødes i sjette runde af 3F Superligaen.

Inden opgøret kan du gense en række af AaB's tidligere udebanemål mod aftenens modstander.

Se blandt andet målene af Kasper Kusk, Tom van Weert og Lucas Andersen fra seneste 3F Superligamøde på Brøndby Stadion.