Thelander tilbage i AaB

22. august 2019 kl. 09:30 af Brian Andersen

Efterfølgende har Rasmus Thelander også repræsenteret FC Zürich i Schweiz og senest hollandske Vitesse Arnhem. AaB hentede i sommeren 2012 Rasmus Thelander hos AB i Gladsaxe.

I AaB huskes Rasmus Thelander udover sit kontante forsvarsspil også for pokalfinalen i 2014 mod FC København og sine to hovedstødsmål, der var med til at sikre AaB The Double.

Ligeledes i Schweiz oplevede Rasmus Thelander at blive pokalvinder, da han 27. maj 2018 blev kåret til kampens bedste spiller i finalesejren over forhåndsfavoritterne fra BSC Young Boys.

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- Vi kender Rasmus som en fysisk stærk forsvarsspiller med et kæmpe fighterhjerte og et fortræffeligt hovedspil såvel defensivt som offensivt, og vi er særdeles glade for, at han i den forhandlingsproces vi har været igennem, har udtrykt så brændende et ønske om at vende tilbage til AaB, som han vitterligt har.

- Rasmus har i de seneste fire år opnået stor international erfaring, og han har også fået en alder, hvor han skal bidrage som leder og foregangsmand både på og uden for banen, og vi er selvfølgelig meget tilfredse med at have ham tilbage, så han både kan styrke os som hold og skærpe konkurrencen i truppen, siger Allan Gaarde.

I alt har 28-årige Rasmus Thelander spillet 70 kampe på sin europæiske rundtur, ligesom den stærke midterforsvarer står noteret for tre U-landskampe for Danmark.

- Først og fremmest er jeg utrolig glad for, at det har kunnet lykkes at komme hjem – og når jeg siger hjem, så mener jeg virkelig hjem; AaB og Aalborg er hjemme for mig, siger Rasmus Thelander.

- Ligeledes glæder jeg mig til at blive en del af en stærk trup, som jeg mener, både vi selv og fansene skal have store forventninger til og stille krav til.

- Det kræver hårdt arbejde at nå vores målsætninger, og jeg har en kæmpe lyst til at tage ansvar og bidrage med mine kompetencer på vejen dertil, lyder det fra Rasmus Thelander.    

Efter høflig forespørgsel fra Rasmus Thelander har udlejede Robert Kakeeto udvist stor gestus og sagt ja til at afgive sit trøjenummer, så Thelander ligesom i sine første 76 officielle kampe for AaB kan bære nummer 26 på ryggen.

Rasmus Thelander har i alt scoret fire gange for Hele Nordjyllands Hold, og allerede i formiddag træner han med på anlægget på Hornevej.

Tags på denne nyhed

Gustav Dahl-scoring for U/16-landsholdet

21. august 2019 kl. 09:00 af Rasmus Estrup

U/16-landsholdet med Marius Jacobsen og Gustav Dahl vandt i går 4-2 over Irland i anden kamp ved en international miniturnering i England. 

De to AaB-spillere, der begyndte U/16-landsholdets første kamp på bænken, var begge at finde i startopstillingen i går, og forsvarsspiller Marius Jacobsen bar endda anførerbindet. 

Efter 19 minutter fik midtbanespiller Gustav Dahl vist sig flot frem, da han med en fremragende langskudsscoring bragte Danmark i front med 1-0.

Inden pausen var danskerne foran 2-0, og i løbet af anden halvleg blev føringen udbygget til 3-0 og 4-0, inden Irland et kvarter før tid reducerede til 4-1. 

Marius Jacobsen fik fuld spilletid i U/16-landskampen, mens Gustav Dahl otte minutter før tid blev skiftet ud. I sidste minut reducerede Irland til slutresultatet 4-2. 

De to AaB-talenter har nu begge optrådt to gange for det danske U/16-landshold. 

Tags på denne nyhed

Genoplev guldkampen fra 1999 i biografen

21. august 2019 kl. 08:11 af Martin Stigaard Skammelsen

Onsdag 28. august varmes der således op til den forestående markering af 20-års jubilæet for DM-triumfen i 1999, en markering der sker i forbindelse med hjemmekampen mod FC København søndag den 1. september.

Hos Nordisk Film Biograf i City Syd vises således hele guldkampen fra 1999 mellem AaB og Lyngby, og arrangementet vil udover kampen også få besøg af AaB’s kamprekordholder Torben Boye, der selv deltog i kampen, samt sportsdirektør Allan Gaarde og administrerende direktør Thomas Bælum, der ligeledes var involveret i guldopgøret.

Alle tre vil give deres indblik i guldsæsonen 98/99 og komme med anekdoter og fortællinger fra dengang, ligesom der vil blive sat fokus på guldkampen mod Lyngby og hvad der skete i klubben op til og under kampen, samt ikke mindst efterfølgende da mesterskabet var i hus.

Programmet for dagen er som følger:

Kl. 19.00 Check-in. Her veksles din billet til en egentlig biografbillet.

Kl. 19.15 Dørene til biografsalen åbner.

Kl. 19.30 Aftenens arrangement begynder - og bolden ruller.

Billetter koster 99 kr. Med i prisen er foruden biografbilletten også en AaB-popcorn og en øl/sodavand. Popcorn og drikkevarer udleveres i bodområdet inden arrangementets start.

Billetterne sælges nu til alle interesserede, i det fristen for sæsonkortholdere til eksklusivt at kunne købe billetterne er udløbet.

Bemærk at din billet skal udskrives og medbringes til arrangementet.

Tags på denne nyhed

God reserveholdskamp endte i nederlag

20. august 2019 kl. 17:01 af Rasmus Estrup

AaB led desværre sit tredje nederlag i reserveholdsturneringen, da nordjyderne i dag gæstede AGF, som vandt kampen 3-1. 

I en velspillet og tæt reserveholdskamp, var det ellers AaB, der tidligt kom foran med 1-0, da Wessam Abou Ali sparkede et frispark direkte i mål efter seks minutters spil. 

Midt i første halvleg udlignede hjemmeholdet til 1-1 på en returbold i kølvandet på et indkast, og efter 33 minutter kom AGF foran 2-1 på endnu en returbold.  

Selvom AaB havde en overvægt i spillet i en forholdsvis chancefattig kamp, lukkede AGF kampen på en straffesparksscoring 20 minutter før tid. 

- Det er egentlig kun resultatet, vi kan være utilfredse med, for det var en god kamp mod en god modstander. Indsatsen var god fra start til slut, og spillet mindede meget om en Superligakamp. Det var også jævnbyrdigt, så det var en kamp, spillerne får noget ud af, og som hold leverede vi også en god præstation, nederlaget til trods, siger assistenttræner Lasse Stensgaard, der sammen med assistenttræner Allan K. Jepsen havde valgt følgende startopstilling: 

Andreas Hansen
Daniel Skovgaard Mortensen (U/19 Liga), Mathias Ross, Jakob Blåbjerg, Jakob Ahlmann
Iver Fossum, Magnus Christensen, Oliver Abildgaard
Søren Tengstedt, Wessam Abou Ali, Jeppe Pedersen (U/19 Liga)

I pausen blev U/19-ligaspiller Jonatan Flindt skiftet ind i stedet for Daniel Skovgaard Mortensen, og 12 minutter før tid kom de to U/19-ligaspillere Oliver Overgaard og Oliver Børsting på banen i stedet for Søren Tengstedt og Jeppe Pedersen. 

AaB's næste opgave i reserveholdsturneringen spilles mandag 16. september kl. 14.00 på hjemmebane mod Randers FC. 

Tags på denne nyhed

Pokalkamp spilles 11. september

20. august 2019 kl. 12:35 af Brian Andersen

Dermed ser det opdaterede kampprogram således ud:

3F Superligaen, 7. spillerunde – Mandag 26. august kl. 19.00 – AC Horsens-AaB

8. runde – Søndag 1. september kl. 16.00 – AaB-FC København

Sydbank Pokalen, 2. runde – Onsdag 11. september kl. 17.15 – Nørresundby FB-AaB

3F Superligaen, 9. spillerunde – Søndag 15. september kl. 12.00 – AGF-AaB

10. runde – Søndag 22. september kl. 14.00 – FC Nordsjælland-AaB

11. runde – Søndag 29. september kl. 14.00 – AaB-Randers FC

12. runde – 4., 5., 6. eller 7. oktober – Hobro I.K.-AaB

13. runde – 18., 19., 20. eller 21. oktober – AaB-OB

14. runde – 25., 26., 27. eller 28. oktober – SønderjyskE-AaB

15. runde – 1., 2., 3. eller 4. november – AaB-FC Midtjylland

16. runde – 8., 9., 10. eller 11. november – Randers FC-AaB

17. runde – 22., 23., 24. eller 25. november – AaB-AC Horsens

18. runde – 29., 30. november, 1. eller 2. december – AaB-Hobro I.K.

19. runde – 6., 7., 8. eller 9. december – OB-AaB

20. runde – 13., 14., 15. eller 16. december – AaB-FC Nordsjælland

21. runde – 14., 15., 16. eller 17. februar 2020 – Silkeborg I.F.-AaB

22. runde – 21., 22., 23. eller 24. februar – AaB-Brøndby I.F.

23. runde – 28., 29. februar, 1. eller 2. marts – FC København-AaB

24. runde – 6., 7., 8. eller 9. marts – AaB-Lyngby Boldklub

25. runde – 13., 14., 15. eller 16. marts – Esbjerg fB-AaB

26. runde – 20., 21., 22. eller 23. marts – AaB-AGF

De seks bedst placerede klubber går i Mesterskabsslutspillet, mens de otte efterfølgende hold skal dyste i to puljer i Gruppespillet om adgang til en kamp om europæisk kvalifikation eller om at undgå nedrykning.

AaB og Spar Nord Fonden donerer i fællesskab 2 kr. pr. tilskuer til 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2019 går ubeskåret til Barnets Blå Hus i Vesthimmerland, som efter efterårets første tre hjemmekampe allerede er sikret en donation på 29.240 kr. Køb i forsalg billet til den forestående hjemmekamp mod FC København her.

Køb sæsonkort til AaB’s hjemmekampe her.

Tags på denne nyhed