AaB TV: AC Horsens-AaB 0-5

27. august 2019 kl. 06:55 af Rasmus Estrup

I dette sammendrag fra AaB TV kan du se alle målene og mulighederne fra mandagskampen mod AC Horsens, der endte med en nordjysk sejr på 5-0.

Lucas Andersen erobrede bolden efter ni minutter og sparkede selv AaB foran 1-0, og tre minutter senere fordoblede Jores Okore føringen, da han headede et hjørnespark fra Lucas Andersen i mål til 2-0.

Den stilling holdt indtil et lille kvarter før tid, hvor Patrick Olsen modtog bolden fra Kasper Kusk, tog et par træk frem i banen og med en stærk afslutning sparkede bolden ind langs stolpen til 3-0.

Knap havde AaB-fansene fået jublet over 3-0-scoringen inden Patrick Olsen leverede endnu et flot mål. Denne gang var Lucas Andersen i oplæggerens rolle, inden Patrick Olsen sendte læderet op i målhjørnet til 4-0.

To minutter senere fik Iver Fossum med en perfekt stikning sendt Lucas Andersen alene mod Michael Lansing, og AaB-anføreren lukkede med sin anden scoring i kampen opgøret med 5-0-målet.

Næste kamp for Hele Nordjyllands Hold er på søndag kl. 16.00, hvor FC København gæster Aalborg Portland Park samtidig med at vi fejrer 20-års jubilæum for mesterskabet i 1999. Køb billetter til kampen her.

Storsejr sender AaB på fjerdepladsen

26. august 2019 kl. 20:50 af Rasmus Estrup

AaB er oppe på fjerdepladsen i 3F Superligaen med mandagens storsejr på 5-0 på udebane over AC Horsens. Både Lucas Andersen og Patrick Olsen blev dobbelte målscorer i kampen, hvor også Jores Okore kom på måltavlen.

AaB forsøgte fra start at kontrollere spillet, men nordjyderne havde lidt vanskeligt ved rigtig at bryde igennem i de første par minutter. Derfor var første afslutning et langskud fra Mikkel Kaufmann, der trods den store afstand til målet sendte et ganske fint forsøg tæt forbi det ene målhjørne.

Efter ni minutter kom AaB's første afslutning inden for målrammen, og det var endda med gevinst. Lucas Andersen erobrede bolden efter en dårlig pasning fra AC Horsens-defensiven. AaB-anføreren tog selv bolden med ind i feltet og sparkede sikkert 1-0-scoringen i nettet bag Michael Lansing.

Tre minutter senere blev føringen fordoblet. Lucas Andersen tog sig af et hjørnespark, som han sendte mod bagerste stolpe, hvor Jores Okore med pandebrasken headede læderet ind til 2-0.

Kasper Kusk forsøgte også at komme på tavlen efter 20 minutter, men det knaldhårde hug fra kanten af feltet gik lige forbi den ene opstander.

AaB havde godt styr på hjemmeholdet, og der var rundet over en halv times spil, før Jacob Rinne første gang måtte tage handskerne i brug. Ayo Simon Okosun nåede øverst til et indlæg og fik headet på mål, men hovedstødet havde ikke nok fart til for alvor at true Jacob Rinne, der sikkert greb kuglen.

Halvlegen ud kom AC Horsens bedre ind i opgøret dog uden at skabe muligheder mod AaB-mandskabet.

Selvom AaB i anden halvleg kom ud som i starten af første halvleg, overtog AC Horsens som i slutningen af første halvleg initiativet, og små ti minutter efter pausen blev hjemmeholdet farlige. Jacob Rinne tabte et indlæg, som havnede hos Jonas Thorsen, der forsøgte sig med et saksespark. Forsøget gik dog over AaB-målet.

Med en halv time tilbage var der comeback til Rasmus Thelander, som erstattede Kasper Pedersen, og kort efter kom også Kristoffer Pallesen på banen i stedet for Patrick Kristensen.

AaB fik efterfølgende lidt bedre kontrol på spillet, men næste AaB-mulighed opstod efter en omstilling, hvor AaB trods en overtalssituation måtte tage til takke med et langskud fra Patrick Olsen, der sneg sig lige rundt om fjerneste stolpe.

Små tyve minutter før tid kom den tidligere AaB-spiller Thomas Kortegaard ind til sin afskedskamp og ligeledes blev Mikkel Qvist sendt på banen for AC Horsens. Der gik ikke mange minutter før sidstnævnte sendte et af sine lange indkast ind i AaB-feltet, hvor Ayo Simon Okosun med hovedet dirigerede bolden mod mål, men Jacob Rinne kom uden besvær i vejen.

Efter 78 minutter tog Patrick Olsen, der kort forinden havde indstillet sigtekornet, chancen fra kanten af feltet og med en følt afslutning ved stolperoden gjorde han det til 3-0.

Tre minutter senere var Patrick Olsens sigtekorn igen perfekt og med en ny afslutning fra kanten af feltet bragte han igen AaB-fansene i ekstase med målet til 4-0.

Og fansene fik øjeblikkeligt mere at juble over, for blot to minutter senere slap Lucas Andersen helt fri igennem på en flot assist af Iver Fossum, og AaB-anføreren missede ikke muligheden for ligeledes at blive dobbelt målscorer, da han gjorde det til 5-0.

Med storsejren rykker AaB op på fjerdepladsen med 10 point efter syv spillerunder.

På søndag kl. 16.00 venter 3F Superligabraget på Aalborg Portland Park, når AaB tager i mod FC København. Køb billetter til kampen her.

Matchfacts - 3F Superligaen, 7. spillerunde

AC Horsens-AaB 0-5 (0-2)
10. min 0-1 Lucas Andersen, 13. min 0-2 Jores Okore, 79. min 0-3 Patrick Olsen, 82. min 0-4 Patrick Olsen, 84. min 0-5 Lucas Andersen
Advarsler AC Horsens: Ayo Simon Okosun (27), Nicolai Brock-Madsen (27)
Advarsler AaB: Jacob Rinne (27), Jakob Ahlmann (27), Lucas Andersen (56),
2.709 tilskuere på Casa Arena Horsens

AC Horsens (4-4-2): Michael Lansing, Peter Nymann (71: Thomas Kortegaard), Erhan Masovic, Alexander Ludwig, Michael Lumb, Louka Prip (71: Mikkel Qvist), Bjarke Jacobsen, Hallur Hansson, Jonas Thorsen, Ayo Simon Okosun, Nicolai Brock-Madsen (54: Rune Frantsen).

AaB (4-3-3): Jacob Rinne, Patrick Kristensen (62: Kristoffer Pallesen), Jores Okore, Kasper Pedersen (60: Rasmus Thelander), Jakob Ahlmann, Patrick Olsen, Magnus Christensen, Iver Fossum, Kasper Kusk (83: Frederik Børsting), Mikkel Kaufmann, Lucas Andersen.

Dommer: Benjamin Willaume-Jantzen

Ross, Kaufmann og Christiansen på U/19-landsholdet

26. august 2019 kl. 16:25 af Rasmus Estrup

Mathias Ross og Mikkel Kaufmann samt U/19-ligaspiller Thomas Albert Christiansen er udtaget til det danske U/19-landshold, der i september spiller en miniturnering på Lolland-Falster.

Danmark åbner turneringen mod Wales 6. september i Nakskov, og mandag 9. september spiller Danmark mod enten Sverige eller Norge i Nykøbing Falster.

Mikkel Kaufmann og Mathias Ross, der har henholdsvis 19 og 21 ungdomslandskampe i bagagen, har begge tidligere optrådt på det danske U/19-landshold, mens Thomas Albert Christiansen, der har 26 ungdomslandskampe under huden, har sin U/19-landsholdsdebut til gode.

Tæt på udsolgt af siddepladser mod FC København

26. august 2019 kl. 13:55 af Rasmus Estrup

Over 7.600 billetter er på nuværende tidspunkt ude til 3F Superligakampen på søndag kl. 16.00 mod FC København, hvor der fejres jubilæumsfest for mesterskabet i 1999, og på Weber Tribunen er der ved at være udsolgt på siddepladserne.

På søndag markeres det, at der er 20-års jubilæum for mesterskabet i 1999. I den anledning koster billetter til Spar Nord Tribunen og 3F tribunen kun 19 kr. for børn og pensionister samt 99 kr. for voksne. Du kan købe billetter til opgøret her.

Som en del af fejringen kommer en lang række af personerne på og omkring det danske mesterhold fra 1999. Blandt andre Hans Backe, Frank Strandli, Anders Andersson, Torben Boye og Henrik "Mini" Rasmussen, som sammen med mange af deres holdkammerater fra 1999 bliver hyldet i pausen.

Inden kampen besøger mange af profilerne fra mesterholdet i 1999 også fanzonen bag Weber Tribunen, og Jens Jessen og Jozo Matovac deltager blandt andet i en quiz om mesterskabet i 1999, inden AaB's nye fanmoasik også bliver offentliggjort på søndag kl. 15.15.

Husk også, at du allerede på onsdag kl. 19.00 i Nordisk Film Biografer City Syd kan være med til at genopleve mesterskabet i 1999, når guldkampen mod Lyngby Boldklub vises i sin fulde længde. Før kampen og i pausen vil kamprekordindehaver Torben Boye, administrerende direktør Thomas Bælum og sportsdirektør Allan Gaarde også være til stede og fortælle om oplevelserne omkring kampen og mesterskabet. Læs mere og køb billet til biografoplevelsen her.