Udesejr over Brøndby I.F. i U/19 Ligaen

8. april 2019 kl. 09:29 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: Brøndby I.F.-AaB 2-3

AaB spillede lørdag eftermiddag på udebane mod Brøndby I.F., og efter en tempofyldt indledning, hvor AaB dominerede fuldstændigt og havde flere store chancer, kom hjemmeholdet pludselig foran 1-0 på en fejl i den nordjyske defensiv efter en halv times spil.

AaB måtte derfor lettere lamslået gå til pause bagud 1-0. Fra anden halvlegs start blev AaB ved med at skabe muligheder, og det gav endelig pote, da Søren Tengsted sparkede et indlæg ind til Oliver Klitten, der stod for scoringen til 1-1.

Herefter fulgte endnu en periode med mange AaB-muligheder, men med en halv time igen scorede Brøndby I.F. til 2-1 på et imponerende spark.

Nordjyderne svarede straks tilbage med et 2-2-mål af Søren Tegnstedt, og seks minutter før tid sendte en hårdt presset Brøndby-spiller bolden i eget net til en AaB-føring på 3-2.

Selvom Brøndby I.F. forsøgte at presse på til sidst, holdt AaB skansen og tog alle tre point med hjem.

- Især i første halvleg dominerer vi Brøndby I.F. totalt og burde have været foran ved pausen. Efter pausen er vi også mest på bolden og skaber mest, men kommer igen bagud. Spillerne skal have stor ros for, at vi formår at slå igen og vinde en kamp, hvor vi trods massivt spilovertag kommer bagud hele to gange, siger U/19-ligatræner David Olsen.

AaB ligger på andenpladsen i U/19 Ligaen med tre point op til FC Midtjylland på førstepladsen. De to tophold mødes på lørdag kl. 13.00 på AaB's anlæg på Hornevej.

U/17 Ligaen: Brøndby I.F.-AaB 1-1

Efter U/19-ligasejren skulle AaB’s U/17-ligahold forsøge at følge op, og det startede godt for nordjyderne. Efter 12 minutter slap Casper Gedsted igennem på kanten og slog et præcist indlæg ind til Oliver Børsting, der med et veltimet løb bragte AaB foran 1-0.

I en kamp, hvor det polerede fodboldspil var svært at få øje på på grund af mange fysiske dueller og Brøndbys høje pres, kunne Brøndby I.F. med med et kvarter igen udligne til 1-1 på et hovedstød.

Herefter havde Brøndby I.F. endnu en mulighed for at score, men AaB-målmand Nicolai Christensen hev en stor redning ud af ærmet.

I de døende minutter var AaB tæt på at stjæle sejren med en stor hovedstødschance, som desværre blev brændt, og derfor sluttede opgøret uafgjort.

- Vi spillede en fin kamp ud fra de svære betingelser, Brøndby I.F. gav os med deres voldsomme pres. Ikke mindst er jeg glad for, at spillerne gav sig selv maksimalt i duellerne og kæmpede det ene point hjem, siger U/17-ligatræner Nikolaj Hørby.

AaB indtager 10. pladsen i U/17 Ligaen og spiller først igen torsdag 18. april på udebane mod Esbjerg fB.

Danmarksserien: AaB-Vatanspor 3-2

AaB tog et vigtigt skridt væk fra nedrykningstregen i weekendens hjemmekamp mod Vatanspor. Gæsterne havde ellers flere gode muligheder i de første ti minutter, men misbrugte dem.

Dernæst misbrugte AaB også en række store tilbud, inden Johan Ejsing efter 23 minutter afsluttede en stærk AaB-omstilling med målet til 1-0.

En halv time inde i opgøret kunne Vatanspor udligne til 1-1 på et straffespark, hvorefter AaB igen leverede nogle gode minutter, der fem minutter før pausen mundede ud i scoringen til 2-1. Ebrima Ceesay blev spillet igennem, trak ned mod keeperen og fuldendte chancen ved at sende bolden mellem benene på målmanden.

En time inde i kampen blev det 3-1 til AaB, da Ebrima Ceesay efter dårligt forsvarsspil kunne afdrible målmanden og score i et tomt mål.

Med en scoring fem minutter før tid fik Vatanspor skabt spænding til sidst, men AaB holdt stand og vandt kampen 3-2. En sejr, der betyder, at AaB hopper op på sjettepladsen i Danmarksserien.

- Det var en vigtig sejr, og det er godt for spillernes selvtillid, at vi igen kunne snuppe tre point. Men selvom vi kan glæde os over at være rykket over nedrykningsstregen, har vi også en lidt ærgerlig fornemmelse, fordi vi brændte så mange chancer, siger Danmarksserietræner Nickolaj Jonstrup.

AaB TV: Sammendrag af Hobro I.K.-AaB

8. april 2019 kl. 07:05 af Rasmus Estrup

I videoen øverst kan du se AaB TV's sammendrag af lokalopgøret på DS Arena mellem Hobro I.K. og AaB. Et opgør, der endte 1-1.

Hobro I.K. kom foran efter 19 minutter, da Pål Alexander Kirkevold udnyttede en fejl i AaB-defensiven og scorede til 1-0 ved at lægge bolden forbi Jacob Rinne, der stod langt ude af sit mål.

Mod slutningen af opgøret pressede AaB på for en udligning, og det gav muligheder i begge ender. Sebastian Grønning misbrugte en stor chance til hjemmeholdet, og Wessam Abou Ali måtte se sin afslutning reddet på stregen i modsatte ende.

I tillægstiden udlignede indskiftede Mikkel Kaufmann til 1-1, da han i kølvandet på et hjørnespark scorede sit første AaB-mål.

Kaufmann-kasse sikrer uafgjort i Hobro

7. april 2019 kl. 13:56 af Rasmus Estrup

Med en scoring af Mikkel Kaufmann i tillægstiden fik AaB 1-1 mod Hobro I.K. Pointet betyder, at AaB er sikret en plads i Europa Playoff efter gruppespillet. Pål Alexander Kirkevold bragte ellers Hobro I.K. foran 1-0 efter 19 minutter.

Indledningen af lokalopgøret var jævnbyrdig og chancefattig. Hjemmeholdet var det første hold til at være nærgående, da et hjørnespark mod bageste stolpe blev headet i sidenettet.

Første afslutning inden for målrammen opstod i modsatte ende efter 18 minutter. Lucas Andersen fandt med en fiks hælaflevering Krstoffer Pallesen, der lagde bolden videre til Kasper Kusk. Kantspilleren forsøgte sig med en kompetent, flad afslutning, som Jesper Rask halvklarede på stregen. Men riposten røg ud til Kristoffer Pallesen i offsideposition.

Minuttet senere kunne hjemmeholdet så bringe sig foran 1-0. Der opstod en stor misforståelse mellem Kasper Pedersen og Jacob Rinne, og det endte med, at bolden havnede hos Pål Alexander Kirkevold lige uden for AaB-feltet. Herfra hævede Hobro-angriberen sikkert bolden forbi Jacob Rinne, der stod langt ude af målet, og så var Hobro I.K. foran.

Umiddelbart efter kom AaB's anden afslutning i opgøret. Efter klumpspil i kølvandet på et hjørnespark endte læderet hos Frederik Børsting bagerst i feltet. Dagens venstrekant sparkede fladt mod fjerneste stolpe, men kuglen gik forbi målrammen.

Efter en halv time var Hobro I.K. tæt på at fordoble føringen. Edgar Babayan blev spillet i dybden til en friløber mod Jacob Rinne. AaB-målmanden kom dog godt ud af målet og vandt duellen.

AaB havde halvlegen igennem svært ved at skabe muligheder. Men mod pausen var der alligevel optræk til et par stykker. Kristoffer Pallesen prøvede sig med et langskud, der sad lige på Jesper Rask, og fem minutter senere sendte højrebacken et indlæg ind i panden på Kasper Kusk, der headede forbi fjerneste stang.

Lige inden pausen spillede AaB sig igennem til en afslutning fra Wessam Abou Ali, men AaB-angriberens skud blev blokeret.

Tidligt i anden halvleg fik Lucas Andersen en god afslutningsmulighed på kanten af feltet. Men AaB-angriberen overplacerede afslutningen mod fjerneste målhjørne.

Et kvarter inde i anden halvleg var Hobro I.K. for første gang efter pausen farlige, da Vito Hammershøj-Mistrati fra straffesparksfeltets bue sparkede på mål. Et spark, der blev afrettet til et hjørnespark. Hjørnesparket nåede Julian Kristoffersen op til ved forreste stang, men angriberne headede over.

AaB havde ligesom i første halvleg meget svært ved at sætte spil sammen og skabe chancer mod det kompakte Hobro-mandskab, der efter 75 minutter kom frem til en ny afslutning til Pål Alexander Kirkevold, der drejede rundt i feltet og afsluttede, men blev blokeret af AaB-defensiven.

Minuttet senere løb Mikkel Kaufmann bolden ned i Hobro-feltet og trak ind i banen, men blev stoppet på vejen, hvilket førte til store AaB-appeller for et straffespark.

Kort efter fik Lucas Andersen en ny mulighed et par meter uden for feltet, men den driblestærke nordjyde sparkede over.

AaB fortsatte presset i de følgende minutter og 10 minutter før tid dumpede bolden ned til Oliver Abildgaard, der afsluttede fra kanten af feltet. Jores Okore afrettede afslutningen, men kuglen sneg sig forbi fjerneste opstander.

I en omstilling syv minutter før tid var Hobro I.K. centimeter fra scoringen til 2-0. Bolden blev slået på tværs til indskiftede Sebastian Grønning, der var fri tæt under mål, men sparkede bolden lige over.

AaB pressede gevaldigt på for en udligning til sidst. Wessam Abou Ali fik blandt andet prikket bolden forbi Jesper Rask, men bolden blev afværget på stregen.

Fire minutter inde i tillægstiden faldt den forløsende udligning, da AaB smed alt frem på et hjørnespark. Efter klumpspil i det lille felt kunne Mikkel Kaufmann til sidst prikke 1-1-scoringen over stregen.

Dermed ligger AaB fortsat på andenpladsen i gruppespilspuljen med et point op til Randers FC på førstepladsen og 13 point ned til Vendsyssel F.F. på tredjepladsen. Da der kun er 12 point tilbage at spille om, er AaB sikker på at ende blandt de to øverste hold, der skal spille Europa Playoff efter gruppespillet.

AaB spiller næste kamp i Superligaens gruppespil på udebane lørdag 13. april mod Vendsyssel F.F.

Matchfacts - Superligaen, 28. spillerunde

Hobro I.K.-AaB 1-1 (1-0)
20. min 1-0 Pål Alexander Kirkevold, 90. min 1-1 Mikkel Kaufmann.
Advarsler Hobro I.K.:
Advarsler AaB: Frederik Børsting (39), Oliver Abildgaard (55)
2.634 tilskuere på DS Arena

Hobro I.K. (4-4-2): Jesper Rask, Mathias Haarup (68:Mikkel M. Pedersen), Jesper Bøge, Rasmus Minor Petersen, Nicholas Gotfredsen, Martin Mikkelsen (67: Emmanuel Sabbi), Vito Hammershøj-Mistrati, Jonas Brix-Damborg, Edgar Babayan, Julian Kristoffersen (77: Sebastian Grønning), Pål Alexander Kirkevold.

AaB (4-4-2): Jacob Rinne, Kristoffer Pallesen (72: Patrick Kristensen), Jores Okore, Kasper Pedersen, Philipp Ochs, Kasper Kusk, Magnus Christensen (71: Kasper Risgård), Oliver Abildgaard, Frederik Børsting (59: Mikkel Kaufmann), Lucas Andersen, Wessam Abou Ali.

Dommer: Peter Munch Larsen

AaB TV: Tilbageblik på Hobro I.K.-AaB

7. april 2019 kl. 08:12 af Rasmus Estrup

I dag kl. 12.00 spiller AaB anden gruppespilskamp, når de bolsjestribede nordjyder gæster Hobro I.K. på DS Arena.

Sidst AaB spillede på udebane mod Hobro I.K. endte det med en 5-0-sejr til AaB på mål af Tom van Weert (2 mål), Kasper Pedersen (1), Lucas Andersen (1) og et selvmål.

Alle målene fra sæsonens tidligere udekamp i Hobro I.K. kan ses i videoen øverst.