Kaufmann-kasse sikrer uafgjort i Hobro

7. april 2019 kl. 13:56 af Rasmus Estrup

Med en scoring af Mikkel Kaufmann i tillægstiden fik AaB 1-1 mod Hobro I.K. Pointet betyder, at AaB er sikret en plads i Europa Playoff efter gruppespillet. Pål Alexander Kirkevold bragte ellers Hobro I.K. foran 1-0 efter 19 minutter.  

Indledningen af lokalopgøret var jævnbyrdig og chancefattig. Hjemmeholdet var det første hold til at være nærgående, da et hjørnespark mod bageste stolpe blev headet i sidenettet. 

Første afslutning inden for målrammen opstod i modsatte ende efter 18 minutter. Lucas Andersen fandt med en fiks hælaflevering Krstoffer Pallesen, der lagde bolden videre til Kasper Kusk. Kantspilleren forsøgte sig med en kompetent, flad afslutning, som Jesper Rask halvklarede på stregen. Men riposten røg ud til Kristoffer Pallesen i offsideposition. 

Minuttet senere kunne hjemmeholdet så bringe sig foran 1-0. Der opstod en stor misforståelse mellem Kasper Pedersen og Jacob Rinne, og det endte med, at bolden havnede hos Pål Alexander Kirkevold lige uden for AaB-feltet. Herfra hævede Hobro-angriberen sikkert bolden forbi Jacob Rinne, der stod langt ude af målet, og så var Hobro I.K. foran. 

Umiddelbart efter kom AaB's anden afslutning i opgøret. Efter klumpspil i kølvandet på et hjørnespark endte læderet hos Frederik Børsting bagerst i feltet. Dagens venstrekant sparkede fladt mod fjerneste stolpe, men kuglen gik forbi målrammen. 

Efter en halv time var Hobro I.K. tæt på at fordoble føringen. Edgar Babayan blev spillet i dybden til en friløber mod Jacob Rinne. AaB-målmanden kom dog godt ud af målet og vandt duellen. 

AaB havde halvlegen igennem svært ved at skabe muligheder. Men mod pausen var der alligevel optræk til et par stykker. Kristoffer Pallesen prøvede sig med et langskud, der sad lige på Jesper Rask, og fem minutter senere sendte højrebacken et indlæg ind i panden på Kasper Kusk, der headede forbi fjerneste stang. 

Lige inden pausen spillede AaB sig igennem til en afslutning fra Wessam Abou Ali, men AaB-angriberens skud blev blokeret. 

Tidligt i anden halvleg fik Lucas Andersen en god afslutningsmulighed på kanten af feltet. Men AaB-angriberen overplacerede afslutningen mod fjerneste målhjørne. 

Et kvarter inde i anden halvleg var Hobro I.K. for første gang efter pausen farlige, da Vito Hammershøj-Mistrati fra straffesparksfeltets bue sparkede på mål. Et spark, der blev afrettet til et hjørnespark. Hjørnesparket nåede Julian Kristoffersen op til ved forreste stang, men angriberne headede over. 

AaB havde ligesom i første halvleg meget svært ved at sætte spil sammen og skabe chancer mod det kompakte Hobro-mandskab, der efter 75 minutter kom frem til en ny afslutning til Pål Alexander Kirkevold, der drejede rundt i feltet og afsluttede, men blev blokeret af AaB-defensiven. 

Minuttet senere løb Mikkel Kaufmann bolden ned i Hobro-feltet og trak ind i banen, men blev stoppet på vejen, hvilket førte til store AaB-appeller for et straffespark. 

Kort efter fik Lucas Andersen en ny mulighed et par meter uden for feltet, men den driblestærke nordjyde sparkede over. 

AaB fortsatte presset i de følgende minutter og 10 minutter før tid dumpede bolden ned til Oliver Abildgaard, der afsluttede fra kanten af feltet. Jores Okore afrettede afslutningen, men kuglen sneg sig forbi fjerneste opstander. 

I en omstilling syv minutter før tid var Hobro I.K. centimeter fra scoringen til 2-0. Bolden blev slået på tværs til indskiftede Sebastian Grønning, der var fri tæt under mål, men sparkede bolden lige over. 

AaB pressede gevaldigt på for en udligning til sidst. Wessam Abou Ali fik blandt andet prikket bolden forbi Jesper Rask, men bolden blev afværget på stregen. 

Fire minutter inde i tillægstiden faldt den forløsende udligning, da AaB smed alt frem på et hjørnespark. Efter klumpspil i det lille felt kunne Mikkel Kaufmann til sidst prikke 1-1-scoringen over stregen. 

Dermed ligger AaB fortsat på andenpladsen i gruppespilspuljen med et point op til Randers FC på førstepladsen og 13 point ned til Vendsyssel F.F. på tredjepladsen. Da der kun er 12 point tilbage at spille om, er AaB sikker på at ende blandt de to øverste hold, der skal spille Europa Playoff efter gruppespillet. 

AaB spiller næste kamp i Superligaens gruppespil på udebane lørdag 13. april mod Vendsyssel F.F. 

Matchfacts - Superligaen, 28. spillerunde

Hobro I.K.-AaB 1-1 (1-0)
20. min 1-0 Pål Alexander Kirkevold, 90. min 1-1 Mikkel Kaufmann.
Advarsler Hobro I.K.:
Advarsler AaB: Frederik Børsting (39), Oliver Abildgaard (55)
2.634 tilskuere på DS Arena

Hobro I.K. (4-4-2): Jesper Rask, Mathias Haarup (68:Mikkel M. Pedersen), Jesper Bøge, Rasmus Minor Petersen, Nicholas Gotfredsen, Martin Mikkelsen (67: Emmanuel Sabbi), Vito Hammershøj-Mistrati, Jonas Brix-Damborg, Edgar Babayan, Julian Kristoffersen (77: Sebastian Grønning), Pål Alexander Kirkevold. 

AaB (4-4-2): Jacob Rinne, Kristoffer Pallesen (72: Patrick Kristensen), Jores Okore, Kasper Pedersen, Philipp Ochs, Kasper Kusk, Magnus Christensen (71: Kasper Risgård), Oliver Abildgaard, Frederik Børsting (59: Mikkel Kaufmann), Lucas Andersen, Wessam Abou Ali. 

Dommer: Peter Munch Larsen

Tags på denne nyhed

AaB TV: Tilbageblik på Hobro I.K.-AaB

7. april 2019 kl. 08:12 af Rasmus Estrup

I dag kl. 12.00 spiller AaB anden gruppespilskamp, når de bolsjestribede nordjyder gæster Hobro I.K. på DS Arena. 

Sidst AaB spillede på udebane mod Hobro I.K. endte det med en 5-0-sejr til AaB på mål af Tom van Weert (2 mål), Kasper Pedersen (1), Lucas Andersen (1) og et selvmål. 

Alle målene fra sæsonens tidligere udekamp i Hobro I.K. kan ses i videoen øverst. 

Tags på denne nyhed

Truppen mod Hobro I.K. er udtaget

6. april 2019 kl. 16:00 af Brian Andersen

Blandt de 20 udtagne navne indgår der hele 14 egenudviklede spillere fra AaB Talent og 13 af AaB’s partnerklubber.

Cheftræner Jacob Friis har efter lørdagens afsluttende træningspas udtaget følgende spillere:

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 7 Oliver Abildgaard, 8 Rasmus Würtz, 10 Lucas Andersen, 11 Philipp Ochs, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Rasmus Thellufsen, 21 Kasper Risgård, 22 Michael Lansing, 24 Mathias Ross, 25 Frederik Børsting, 26 Robert Kakeeto, 30 Wessam Abou Ali, 32 Kasper Pedersen og U/19 Ligaspiller Mikkel Kaufmann.

Skadeslisten består af Jakob Ahlmann, Tom van Weert og Marco Ramkilde.

Der er kickoff kl. 12.00 på DS Arena i Hobro.

Tags på denne nyhed

Giv os din mening om AaB

6. april 2019 kl. 09:57 af Martin Stigaard Skammelsen

For ottende år i træk gennemføres den store tilskuerundersøgelse Superliga Survey blandt alle Superliga-klubbers tilskuere.

I 2018 deltog over 700 AaB-fans i undersøgelsen, men AaB vil i år gerne have endnu flere besvarelser, så vi med endnu større sikkerhed kan forbedre oplevelsen før, under og efter vores tilskueres besøg på Aalborg Portland Park.

Superliga Survey er således et vigtigt værktøj for AaB i det løbende arbejde med at forbedre kampoplevelsen, både på og udenfor stadion. Undersøgelsen hjælper med at udvikle og søsætte nye tiltag, der kan løfte oplevelsen som tilskuer fremover.

Du kan derfor være med til at gøre en forskel ved at besvare spørgsmålene i årets Superliga Survey.

Giv din mening til kende, og vær med til at skabe en endnu bedre AaB-oplevelse for dig selv og de øvrige AaB-tilhængere.

AaB takker på forhånd alle deltagere for deres hjælp.

Tags på denne nyhed

Vidste du om Hobro I.K. og AaB...

5. april 2019 kl. 14:40 af Rasmus Estrup

- at det er 11. Superligakamp mellem Hobro I.K. og AaB. Statistikken siger seks sejre til AaB, tre uafgjorte og ét nederlag samt en målscore på 23-4 set med AaB’s øjne.

- at AaB med en sejr over Hobro I.K. endeligt kan sikre sig en af de to de to øverste pladser i pulje 2 i gruppespillet. Dermed vil AaB indgå i de afgørende playoffkampe om en europæisk plads efter gruppespillet. 

- at AaB har fået point i ni af de 10 tidligere Superligakampe mod Hobro I.K., heraf i de otte seneste opgør (6V-2U-0T). Tillige har Hobro I.K. aldrig scoret mere end et mål pr. kamp mod AaB, og det er endda kun sket i fire af de 10 tidligere kampe, at søndagens hjemmehold er kommet på måltavlen.

- at kampens første mål i de 10 hidtidige Superligakampe mellem Hobro I.K. og AaB har haft betydning for kampens endelige resultat. I de syv kampe, hvor AaB har scoret først, er kampen endt med point til AaB (6V-1U-0T); i de tre andre kampe, hvor Hobro I.K. har scoret først, er kampen endt uden sejr til AaB (0V-2U-1T).

- at Lucas Andersen har scoret i hver af hans fire seneste Superligakampe, og hvis det lykkes ham at score for femte kamp i træk, vil han tangere den bedste præstation af en AaB-spiller i Superligaen. Fem kampe i træk med mål er tidligere præsteret af Thomas Enevoldsen (2015), Morten 'Duncan' Rasmussen (2011) og Frank Strandli (2001).

- at Lucas Andersen, Tom van Weert, Kasper Pedersen og Kasper Risgård alle har scoret to Superligamål mod Hobro I.K. Derudover er Frederik Børsting (1 mål) eneste AaB'er i den nuværende trup, der har scoret mod søndagens modstander.

- at Kasper Risgård kan spille sin Superligakamp nummer 275 for AaB. Han bliver i givet fald den sjette AaB-spiller til at runde denne milepæl efter Rasmus Würtz, Thomas Augustinussen, Jimmy Nielsen, Henrik Rasmussen og Torben Boye. Til hans samlede antal Superligakampe skal tillægges 63 kampe for Silkeborg I.F.

- at AaB med en scoring på søndag kan runde et lille jubilæum, idet det vil være 10. Superliga-udekamp i træk med en AaB-scoring. Det har AaB ikke præsteret bedre siden oktober 2006-maj 2007, hvor det blev til scoringer i 11 udekampe i træk.

- at AaB’s seneste besøg i Hobro gav en sejr på 5-0, via scoringer af Tom van Weert (2), Kasper Pedersen (1), Lucas Andersen (1) og et selvmål. Siden har Hobro I.K. på hjemmebane kun tabt to kampe, vundet fire kampe og spillet to uafgjort.

- at AaB's seneste Superligakamp på datoen 7. april blev spillet i 2002, hvor en scoring af Mikkel Beck sikrede Aab en udesejr på 1-0 over Esbjerg fB. 

- at ingen AaB-spillere er i karantæne til kampen på søndag. Til den efterfølgende kamp mod Vendsyssel F.F. er Rasmus Thellufsen den eneste AaB-spiller, der risikerer karantæne i tilfælde af et gult kort.

- at dommer Peter Munch Larsen dømmer sin 37. Superligakamp efter debuten i august 2016. Han har noget usædvanligt været involveret i tre Superligakampe, hvor dommeren måtte udskiftes; i to tilfælde ham selv og i et enkelt tilfælde måtte han træde til.

(Kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk)

Tags på denne nyhed