AaB TV: Tilbageblik på Vendsyssel F.F.-AaB

13. april 2019 kl. 08:40 af Rasmus Estrup

I dag kl. 16.00 gæster AaB Vendsyssel F.F. på Nord Energi Arena. 

Inden da kan du i denne video se, hvordan det gik, da AaB senest spillede ude mod dagens modstander. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Friis og AaB forlænger til 2022

12. april 2019 kl. 15:58 af Rasmus Estrup

Tidligere i dag blev Jacob Friis og Allan Gaarde enige om at forlænge samarbejdet frem til sommeren 2022. 

Altså er cheftræneren, der begyndte i AaB som fireårig, blevet forlænget med tre år. 

I dette indslag fra AaB TV kan du høre bevæggrundene bag beslutningen, samt høre, hvilke fremtidsperspektiver Jacob Friis ser i Hele Nordjyllands Hold.

Tags på denne nyhed

Ahlmann tilbage i truppen

12. april 2019 kl. 13:47 af Brian Andersen

Blandt de 19 udtagne navne indgår der 13 egenudviklede spillere fra AaB Talent og 13 af AaB’s partnerklubber.

Cheftræner Jacob Friis har efter fredagens afsluttende træningspas udtaget følgende spillere:

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 8 Rasmus Würtz, 10 Lucas Andersen, 11 Philipp Ochs, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Rasmus Thellufsen, 21 Kasper Risgård, 22 Michael Lansing, 24 Mathias Ross, 25 Frederik Børsting, 26 Robert Kakeeto, 30 Wessam Abou Ali og 32 Kasper Pedersen.

Skadeslisten består af Oliver Abildgaard, Tom van Weert og Marco Ramkilde.

Der er kickoff kl. 16.00 på Nord Energi Arena i Hjørring.

Tags på denne nyhed

AaB og Friis forlænger samarbejdet

12. april 2019 kl. 09:26 af Brian Andersen

42-årige Jacob Friis overtog 26. november 2018 rollen som cheftræner i AaB, og nu er parterne blevet enige om en forlængelse.

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- Ved Jacob Friis’ tiltræden for fire og en halv måned siden var vi bevidste om, at vi rådede over et af landets største trænertalenter, og siden da har Jacob imponeret os både med sin faglighed og sin mandskabsbehandling, men desværre for os alle manglede der som bekendt et enkelt famøst mål for at placere os i Top 6 og deltage i bronzekampen.

- Overordnet set har vi dog ikke været i tvivl om, at holdet er bragt på rette kurs; samlet set er vores præstationsniveau blevet hævet, ligesom vi er blevet mere angrebsivrige og underholdende at se på, siger Allan Gaarde.

- Når man lægger dette sammen med, at Jacob har den fordel, at han kender vores kultur og vores arbejde i AaB Talent indgående, så har vi ikke været i tvivl om, at Jacob er den rigtige mand til at stå i spidsen for vores sportslige ambitioner og værdier, fastslår Allan Gaarde.

Jacob Friis, der med sin P-licens har den højest mulige træneruddannelse i Danmark, ser frem til fortsættelsen i den klub, som han bortset fra to år som assistent i Mexico har været en del af siden, han var fire år:

- Ret hurtigt følte jeg mig afklaret i rollen som cheftræner, og jeg er glad for, at jeg nu endegyldigt er blevet tildelt ansvaret, så jeg udover at have fokus på den forestående kamp også kan arbejde mere langsigtet, hvilket giver både spillertruppen, den øvrige trænerstab og jeg selv nye perspektiver til sammen at udvikle os i den rigtige retning.

- Selvfølgelig var og er vi alle dybt skuffede over at kikse Top 6 på de alleryderste marginaler og tabe en tæt pokalsemifinale, og fodbold er både sort og hvidt og her og nu, og det vigtigste er altid den næste kamp. Men jeg har en tro på, at det er det lange seje træk, der skal til for både at udvikle os og skabe resultater, og den del er vi som hold og som klub allerede godt i gang med, mener Jacob Friis.

- I første omgang er vores fokus at jagte europæisk deltagelse via de kommende playoffkampe, og vi har stor tro på, at den vej er realistisk.

- Samtidig har vi naturligvis for øje at forberede os og stå stærkest muligt til den kommende sæson, herunder at fortsætte arbejdet med at genskabe glæden ved at komme til fodbold på Aalborg Portland Park, og personligt føler jeg mig med en stærk trup og gode og dygtige mennesker omkring mig godt rustet, slutter Jacob Friis.

Næste opgave for Jacob Friis og AaB er udekampen i morgen eftermiddag mod Vendsyssel F.F.

Tags på denne nyhed

Sammen mod homofobi

11. april 2019 kl. 15:00 af Rasmus Estrup

Når Superligaens runde 29 løber af stablen fra fredag til mandag vil alle 7 kampe have en markering, hvor alle står sammen mod homofobi. Alle skal føle sig velkomne i fodboldens verden og på stadions rundt om i landet. 

Markeringen foregår umiddelbart efter line-up, forud for kick off, hvor spillerne samles i 10-15 sek. om et banner med teksten ’Sammen mod homofobi’ for at understrege, at tolerance og fællesskab er blandt fodboldens grundværdier. 

For AaB's vedkommende vil det dermed blive markeret til lokalopgøret mod Vendsyssel F.F. på lørdag kl. 16.00 på Nord Energi Arena i Hjørring. 

Tags på denne nyhed