AaB og Friis forlænger samarbejdet

12. april 2019 kl. 09:26 af Brian Andersen

42-årige Jacob Friis overtog 26. november 2018 rollen som cheftræner i AaB, og nu er parterne blevet enige om en forlængelse.

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- Ved Jacob Friis’ tiltræden for fire og en halv måned siden var vi bevidste om, at vi rådede over et af landets største trænertalenter, og siden da har Jacob imponeret os både med sin faglighed og sin mandskabsbehandling, men desværre for os alle manglede der som bekendt et enkelt famøst mål for at placere os i Top 6 og deltage i bronzekampen.

- Overordnet set har vi dog ikke været i tvivl om, at holdet er bragt på rette kurs; samlet set er vores præstationsniveau blevet hævet, ligesom vi er blevet mere angrebsivrige og underholdende at se på, siger Allan Gaarde.

- Når man lægger dette sammen med, at Jacob har den fordel, at han kender vores kultur og vores arbejde i AaB Talent indgående, så har vi ikke været i tvivl om, at Jacob er den rigtige mand til at stå i spidsen for vores sportslige ambitioner og værdier, fastslår Allan Gaarde.

Jacob Friis, der med sin P-licens har den højest mulige træneruddannelse i Danmark, ser frem til fortsættelsen i den klub, som han bortset fra to år som assistent i Mexico har været en del af siden, han var fire år:

- Ret hurtigt følte jeg mig afklaret i rollen som cheftræner, og jeg er glad for, at jeg nu endegyldigt er blevet tildelt ansvaret, så jeg udover at have fokus på den forestående kamp også kan arbejde mere langsigtet, hvilket giver både spillertruppen, den øvrige trænerstab og jeg selv nye perspektiver til sammen at udvikle os i den rigtige retning.

- Selvfølgelig var og er vi alle dybt skuffede over at kikse Top 6 på de alleryderste marginaler og tabe en tæt pokalsemifinale, og fodbold er både sort og hvidt og her og nu, og det vigtigste er altid den næste kamp. Men jeg har en tro på, at det er det lange seje træk, der skal til for både at udvikle os og skabe resultater, og den del er vi som hold og som klub allerede godt i gang med, mener Jacob Friis.

- I første omgang er vores fokus at jagte europæisk deltagelse via de kommende playoffkampe, og vi har stor tro på, at den vej er realistisk.

- Samtidig har vi naturligvis for øje at forberede os og stå stærkest muligt til den kommende sæson, herunder at fortsætte arbejdet med at genskabe glæden ved at komme til fodbold på Aalborg Portland Park, og personligt føler jeg mig med en stærk trup og gode og dygtige mennesker omkring mig godt rustet, slutter Jacob Friis.

Næste opgave for Jacob Friis og AaB er udekampen i morgen eftermiddag mod Vendsyssel F.F.

Tags på denne nyhed

Sammen mod homofobi

11. april 2019 kl. 15:00 af Rasmus Estrup

Når Superligaens runde 29 løber af stablen fra fredag til mandag vil alle 7 kampe have en markering, hvor alle står sammen mod homofobi. Alle skal føle sig velkomne i fodboldens verden og på stadions rundt om i landet. 

Markeringen foregår umiddelbart efter line-up, forud for kick off, hvor spillerne samles i 10-15 sek. om et banner med teksten ’Sammen mod homofobi’ for at understrege, at tolerance og fællesskab er blandt fodboldens grundværdier. 

For AaB's vedkommende vil det dermed blive markeret til lokalopgøret mod Vendsyssel F.F. på lørdag kl. 16.00 på Nord Energi Arena i Hjørring. 

Tags på denne nyhed

Vidste du om Vendsyssel F.F. og AaB...

11. april 2019 kl. 10:15 af Rasmus Estrup

- at det er den tredje Superligakamp mellem Vendsyssel F.F. og AaB. De to tidligere Superligaopgør mellem de to klubber er endt med en sejr til hver side, begge i øvrigt med 1-0 på udebane.

- at Kasper Risgård, der har scoret 49 mål for AaB, er den eneste spiller i truppen, de har scoret et Superligamål mod Vendsyssel F.F.

- at AaB’s seneste 12 Superligakampe på udebane har i alle på nær ét tilfælde resulteret i point. Fire sejre, syv uafgjorte og et nederlag er det blevet til.

- at AaB har scoret kampens første mål i otte af indeværende sæsons 14 Superliga-udekampe, hvorimod det kun i fem tilfælde har været modstanderen, der scorede først. De otte kampe med AaB-scoring først har givet point i alle otte tilfælde; fire sejre og fire uafgjorte.

- at Kasper Kusk og Kasper Pedersen kan begge spille deres Superligakamp nr. 125 for AaB. Kasper Kusk har derudover spillet 67 Superligakampe for FC København, hvorfor hans total inden opgøret mod Vendsyssel FF lyder på 191 Superligakampe.

- at hvis AaB kan holde nullet, er der gode chancer for tre point, da Vendsyssel F.F. kun har opnået ét clean sheet i indeværende sæson. Det lykkedes, da Vendsyssel F.F. gæstede Aalborg Portland Park 28. oktober. Til sammenligning har AaB præsteret at holde buret rent i seks ud af sæsonens 28 kampe. 

- at ingen AaB-spillere er i karantæne mod Vendsyssel F.F. Til den efterfølgende hjemmekamp mod Vendsyssel F.F. på onsdag risikerer Oliver Abildgaard, Frederik Børsting og Rasmus Thellufsen karantæne i tilfælde af et gult kort.

- at AaB med en scoring mod Vendsyssel F.F. kan opnå 11. Superliga-udekamp i træk med scoring. Det har AaB ikke præsteret bedre siden oktober 2006-maj 2007, hvor det blev til scoringer i 11 udekampe i træk.

- at det er 12. gang, at AaB spiller en DM-kamp på datoen 13. april, hvor det er blevet til seks sejre, to uafgjorte og tre nederlag. Seneste tilfælde var i 2014, hvor Brøndby IF blev besejret med 2-0 i Aalborg på to scoringer af Lukas Spalvis.

- at det er første gang i over et år, siden februar 2018, at AaB spiller en Superligakamp på en lørdag. Bortset fra to kampe har AaB fået point i samtlige 14 Superliga-udekampe afviklet på en lørdag siden 2014 (6V-6U-2T).

- at Philipp Ochs kan spille sin officielle kamp nr. 25 for AaB.

- at Michael Tykgaard vil være den tredje dommer til at dømme en Superligakamp mellem AaB og Vendsyssel F.F. Tidligere har Sandi Putros og Jakob Kehlet haft fløjten i det nordjyske lokalopgør. 

- at AaB's fans på lørdag kl. 16.00 er med til at indvie det nye udebaneafsnit på Nord Energi Arena.

(Kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk)

Tags på denne nyhed

AaB slutter uden for Top 8 i eSuperligaen

11. april 2019 kl. 08:47 af Rasmus Estrup

Hobro I.K.-AaB 3-2

Kampen mod Hobro I.K. tirsdag aften var meget afgørende for AaB's sæson i eSuperligaen. Hobro I.K. og AaB lå side om side på ottende- og niendepladsen inden kampen. Og ved ugens udgang ville de otte bedste hold være kvalificeret til eSuperliga Finals. 

Første kamp mellem Anders "Hansi" Hansen og Kølbæk endte, som den startede, 0-0. Anden kamp mellem Daniel "Shoppen" Mogensen og Bech begyndte godt set med AaB-øjne. Efter 32 minutter var AaB nemlig foran 2-0.

Desværre svarede Hobro I.K. igen med en reducering lige inden pausen, og med en halv time tilbage på uret blev der også udlignet til 2-2. 

Et kvarter før tid scorede Hobro I.K. også til slutresultatet 3-2, og dermed så det meget svært ud for AaB at finde en plads ved finalestævnet før sidstedagen. 

Brøndby I.F.-AaB 5-2

Onsdag begyndte med et opgør mod de forsvarende eSuperligamestre, Brøndby I.F. Trods en god AaB-start på kampen mellem Daniel "Shoppen" Mogensen og Dingo kom Brøndby I.F. foran 1-0 efter en halv times spil, og Dingo gjorde det senere i kampen også til 2-0 for Brøndby I.F. 

Opgaven var derfor stor for Jacob Kragelund, der sad over for Fredberg i anden kamp, og det var da også Brøndby-spilleren der først kom på tavlen ti minutter før pausen. 

I begyndelsen af anden halvleg udlignede "Kragelund" til 1-1, men ti minutter før tid scorede Fredberg et pragtmål til 2-1. 

Kort efter udlignede "Kragelund" endnu engang, men i tillægstiden lukkede Fredberg definitivt kampen med målet til 3-2, der altså gav en samlet Brøndby-sejr på 5-2. 

FC København-AaB 3-0

AaB's sidste kamp i denne sæson af eSuperligaen var mod eSuperligaens førsteplads, FC København, og det endte med en favoritsejr til FC København på 3-0. 

Første duel stod mellem den tidligere verdensmester "Agge" og Daniel "Shoppen" Mogensen, og her tabte AaB med 2-0. 

I den afsluttende kamp var Jacob Kragelund oppe i mod denne sæsons suveræne eSuperliga-topscorer Marcuzo, som Kragelund dog fik holdt nede på blot en enkelt scoring i nederlaget på 1-0. Vi har desværre ikke fået en video med målene fra kampen mod FC København endnu. 

Ugens tre nederlag betyder, at AaB ender på niendepladsen i anden sæson af eSuperligaen med seks point op til Top 8. 

De otte bedste hold i denne sæson spiller eSuperliga Finals i KB Hallen på onsdag. Kvalificeret til eSuperliga Finals er FC København, FC Helsingør, Brøndby I.F., Randers FC, Esbjerg fB, Vejle Boldklub, Vendsyssel F.F. og Hobro I.K. 

Tags på denne nyhed

Bliv samarbejdspartner i AaB

10. april 2019 kl. 08:21 af Rasmus Estrup

Som samarbejdspartner i AaB har du gode muligheder for at få gavn af samarbejdet gennem fire hovedområder: Hospitality, eksponering, digitalt og AaB Netværket.

Hospitality: Tag dine medarbejdere, forretningsforbindelser eller dit netværk med til unikke oplevelser, når Hele Nordjyllands Hold går på banen på Aalborg Portland Park. Med gennemsnitligt 700 erhvervsfolk i de eksklusive lounger og skyboxe får du adgang til et unikt netværk af potentielle forretningsforbindelser, der kommer for at udbygge både det personlige og erhvervsmæssige netværk. Læs mere her.

Eksponering: En samarbejdsaftale med AaB kan sikre jeres virksomhed en både effektiv og dynamisk eksponering, og derved øge kendskabet til jeres virksomhed og virksomhedens produkter. AaB tilbyder en lang række forskellige muligheder indenfor eksponering af jeres virksomhed, hvor I kan målrette jeres markedsføring mod flere forskellige målgrupper. Læs mere her.

Digitalt: Som samarbejdspartner har I mulighed for at blive en del AaB's voksende digitale univers, der spreder sig over en række forskellige platforme. Fra website og Facebook til elektroniske billetter, nyhedsmails, Twitter, Instagram og web TV. Læs mere her.

AaB Netværket: AaB Netværket kan blive jeres genvej til nye forretninger og giver jer en enestående mulighed for at vise jeres virksomhed frem og skabe større opmærksomhed omkring jeres produkter og ydelser. Læs mere her.

Tags på denne nyhed
'