Würtz udtaget til pokalkamp

25. september 2018 kl. 13:38 af Brian Andersen

AaB skal forsøge at følge op på weekendens 5-0 sejr mod Hobro I.K., mens FC Roskilde ligeledes kommer fra en positiv oplevelse i 1. division, hvor Hvidovre blev slået 3-0 i cheftræner Christian Lønstrups blot anden kamp i spidsen for FC Roskilde.

AaB-kollega Morten Wieghorst udtaler:

- Pokalturneringen vægter vi altid højt, og vi ser frem til i morgen at træde ind i turneringen.

- Det er altafgørende for os at komme videre, men vi kommer til Roskilde med respekt for en modstander, hvor flere af spillerne har Superligaerfaring, konstaterer Morten Wieghorst.

- Vi kommer motiverede og koncentrerede frem til opgaven og glæder os til kampen, fastslår Morten Wieghorst, der efter tirsdagens træningspas har udtaget følgende 19 spillere:

1 Jacob Rinne, 4 Jakob Blåbjerg, 6 Kristoffer Pallesen, 8 Rasmus Würtz, 9 Tom van Weert, 10 Lucas Andersen, 11 Philipp Ochs, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Rasmus Thellufsen, 21 Kasper Risgård, 22 Michael Lansing, 23 Filip Lesniak, 25 Frederik Børsting, 27 Oliver Abildgaard, 30 Wessam Abou Ali, 32 Kasper Pedersen, 33 Bardhec Bytyqi og U/19 Ligaspiller Mathias Ross.

Kun Marco Ramkilde er skadet hos AaB, mens Patrick Kristensen på sin vej tilbage fra skade skal i aktion, når der på mandag er kamp i Reserveholdsturneringen.

Livetweets kan følges fra kampen fra AaB's officielle Twiiterprofil - kickoff i morgen aften lyder kl. 18.30.

Fire AaB'ere i U/19-landsholdstrup

25. september 2018 kl. 08:45 af Rasmus Estrup

Med fire spillere er AaB den mest repræsenterede klub i den danske U/19-landsholdstrup, som U/19-landstræner Henrik Clausen indtil videre har udtaget. Truppen består på nuværende tidspunkt af 15 spillere, men antallet øges i den kommende weekend. 

I den nuværende 15-mandstrup er midtstopperne Anders Bærtelsen og Mathias Ross, samt tvillingerne Lukas Klitten og Oliver Klitten, som altså er udtaget til tre EM-kvalifikationskampe i oktober. 

Onsdag 10. oktober spiller Danmark mod Finland, lørdag 13. oktober er modstanderen Estland og 16. oktober gælder det et opgør mod Italien. Alle kampe spilles i Estland. 

Af de fire AaB-spillere har Anders Bærtelsen den største erfaring med ungdomslandsholdene med i alt 23 kampe, heraf fire på U/19-landsholdet. Lukas Klitten har dog seks U/19-landskampe med sig ud af sine i alt 16 ungdomslandskampe. Mathias Ross og Oliver Klitten har begge spillet to U/19-landskampe, men mens det for Oliver Klitten udgør alle hans ungdomslandskampe hidtil, har Mathias Ross i alt optrådt 13 gange i landsholdstrøjen. 

Vidste du om FC Roskilde og AaB…

24. september 2018 kl. 16:05 af Brian Andersen

- at AaB onsdag aften som den første danske klub spiller sin kamp nummer 200 i Sydbank Pokalen. Faktisk kan der argumenteres for, at det kun er nummer 199, da resultatet af en af de første kampe blev annulleret og dikteret spillet om.

- at AaB tager hul på klubbens 65. sæson i Sydbank Pokalen og således har deltaget i samtlige udgaver af turneringen. I alle på nær én turnering har AaB været direkte kvalificeret til pokalturneringen.

- at AaB også 5. april 2016 mødte FC Roskilde på udebane i Sydbank Pokalen; dengang blev resultatet 4-0 til AaB efter scoringer af Nicolaj Thomsen, Frederik Børsting og to gange Thomas Enevoldsen.

- at AaB’s seneste pokalkamp mod en klub fra den næstbedste række var for et halvt år siden mod FC Fredericia. AaB tabte med 3-1 og forspildte dermed muligheden for at kvalificere sig til semifinalen.

- at AaB har gode erfaringer med pokalkampe afviklet på datoen 26. september. I såvel 1974 (4-1 mod B 1903), 2007 (2-0 mod FC Fyn) og 2008 (3-2 mod Brønshøj Boldklub) sejrede AaB; kun i sidstnævnte tilfælde efter forlænget spilletid.

- at AaB-anfører Rasmus Würtz onsdag aften kan spille sin pokalkamp nummer 40 for AaB. Med spilletid mod FC Roskilde vil det således være knap 16 år side, at han spillede sin første pokalkamp for AaB.

- at onsdag aftens dommer Peter Kjærsgaard senest dømte en kamp med deltagelse af AaB 15. april 2018, hvor det blev til en sejr på 2-0 over AC Horsens efter scoringer af Jakob Blåbjerg og Kasper Kusk.

- at AaB i alt har spillet tre pokalkampe mod FC Roskilde (tidligere Roskilde Boldklub) med følgende resultat:
24. november 1963, AaB-Roskilde Boldklub 0-1 efter forlænget spilletid
5. august 1984, Roskilde Boldklub-AaB 1-3
5. april 2016, FC Roskilde-AaB 0-4

- at AaB tre gange har vundet pokaltitlen – i 2014, 1970 og 1966 – og yderligere har deltaget i finalen otte andre gange.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

AaB TV: Kasper Risgård og AaB forlænger

24. september 2018 kl. 12:00

I går blev det offentliggjort, at Kasper Risgård har forlænget sin aftale med Hele Nordjyllands Hold frem til sommer. I dette indslag med AaB TV taler truppens alderspræsident ud omkring bevæggrundene for sit valg. 

Kasper Risgård kommer også omkring forholdet til fansene og klubben, samt sin nuværende rolle på Hele Nordjyllands Hold. 

Hidtil har Kasper Risgård spillet 326 officielle kampe for AaB og scoret 46 mål. 

Tags på denne nyhed

U/17 tog sæsonens første ligasejr over Brøndby I.F.

24. september 2018 kl. 10:40 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: AaB 2-1 Brøndby I.F.

Lørdag vandt AaB’s U/19-ligahold med en scoring få sekunder før tid 2-1 over Brøndby I.F. 

AaB dominerede stort i første halvleg, men de gulklædte gæster kom foran efter 14 minutter, da en ripost i et tætpakket område af feltet førte til et føringsmål. 

AaB var i løbet af hele halvlegen tæt på en udligning med flere rigtig store chancer og et annulleret mål.

Kort inden pause kom udligningen endelig. Et kantfrispark blev slået over mod bagerste stolpe, hvor Mathias Ross headede bolden ind på Brøndby-målmanden, som gav en ripost til Mikkel Kaufmann, der tæt under mål kunne sende bolden det sidste stykke over stregen til 1-1. 

Anden halvleg blev en mere rodet affære, men få minutter før slutfløjtet blev gæsterne reduceret til 10 mand på grund af et rødt kort, og herfra satsede AaB stort på at snuppe sejren. 

Det lykkedes få sekunder før dommerens sidste fløjt. Lukas Klitten drev bolden op i venstresiden og spillede den videre til tvillingbror Oliver Klitten. Han fandt Mikkel Kaufmann, som med et fremragende vip spillede Oliver Klitten helt fri med Brøndby I.F.’s målmand, som køligt blev passeret, og så vandt AaB 2-1. 

- Det er altid en supersejr, når man få sekunder før slutfløjt scorer sejrsmålet mod Brøndby I.F. Kampen havde ellers været svingende, for vi dominerede klart i første halvleg, mens Brøndby I.F. var bedst efter pausen. Men for anden kamp i træk vandt vi efter at have været bagud, og det er et sundhedstegn for truppen, siger U/19-ligatræner Lasse Stensgaard.

Det var AaB’s fjerde sejr i de første fem U/19-ligakampe i denne sæson, hvilket rækker til en andenplads i U/19 Ligaen efter FC Midtjylland. De to tophold møder hinanden på lørdag kl. 11.00 i Ikast. 

 

U/17 Ligaen: AaB 2-0 Brøndby I.F.

AaB’s U/17-ligahold fik sæsonens første sejr, da Brøndby I.F. gæstede Hornevej i lørdags. 

De to hold lagde jævnbyrdigt fra land, dog med gæsterne mest på bolden. Men på et hjørnespark midtvejs i første halvleg kunne AaB bringe sig foran. På en ripost fra hjørnesparket sparkede Marcus Hannesbo fra kanten af målfeltet bolden i nettet til 1-0. 

AaB gik ind til pausen med et godt udtryk, men fra anden halvlegs start kom nordjyderne til at stå lidt for langt tilbage. Til gengæld var de bolsjetstribede kampen igennem farlige på omstillinger, og kom generelt frem til flere afslutninger end de mere boldbesidende gæster, der blev holdt fra flere store målchancer. 

Med lidt over et kvarter tilbage lukkede AaB kampen på netop en omstilling. Oliver Børsting fandt Oliver Overgaard i et overlap. Sidstnævnte slog bolden på tværs til kanten af feltet, hvor Casper Gedsted Hansen tog bolden til sig, og efter et træk til højre sparkede han resolut bolden højt i målet til slutresultatet. 

- Det er rigtig dejligt endelig at komme på tavlen. Vi har følt, at vi skulle have haft point tidligere i sæsonen, men der manglede vi den sidste skarphed i begge ender. Den havde vi i lørdags, og det var fortjent, at vi vandt. For selvom Brøndby I.F. var mest på bolden, kom vi frem til flere afslutninger, end de gjorde, på grund af stærkt omstillingsspil, mens vi i vores defensive struktur også så fine ud, siger U/17-ligatræner David Olsen. 

AaB har nu tre point i U/17 Ligaen og spiller igen på lørdag på udebane mod FC Midtjylland kl. 15.15. 

Danmarksserien: Vataspor 3-1 AaB

I Danmarksserien blev det til et nederlag for AaB’s unge mandskab, der søndag besøgte Vatanspor. 

AaB havde cirka midtvejs i første halvleg en friløber, som blev misbrugt, og i stedet kunne hjemmeholdet bringe sig foran 1-0 kort efter, da et frispark lige uden for feltet gav en ripost, som blev sparket i mål. 

Efter pausen forsøgte AaB at sadle om og få mere fart ind på banen, og små ti minutter efter pausen faldt udligningen, da Christian Søndergaard fik tacklet bolden forbi Vatanspors forsvar og sparket bolden over stregen. 

AaB fortsatte med at presse på for yderligere en scoring, men på et hjørnespark efter en times spil kom Vatanspor foran 2-1, da indlægget blev slået ind tæt under mål, hvorfra en Vatanspor-spiller kunne sende bolden i mål. 

Mod slutningen jagtede AaB en udlignende scoring, men det gav i stedet en omstillingsmulighed til hjemmeholdet, som førte til opgørets sidste scoring til 3-1. 

- Efter vores udligning valgt vi at køre på for at få endnu en scoring, men set i bakspejlet skulle vi måske have forsøgt at lukke af og få de ene point i stedet for. Vi har et meget ungt hold, og i går kunne vi godt se, at vi mangler noget erfaring i forhold til nogle af de andre modstander, siger Danmarksserietræner Nickolaj Jonstrup.

AaB’s Danmarksseriehold spiller igen på søndag mod Viby I.F. kl. 13.00 på Hornevej. 

Tags på denne nyhed
'