Remis i Danmarksserien

17. september 2018 kl. 09:55 af Rasmus Estrup

Mens U/19 Ligaen og U/17 Ligaen lå stille i weekenden, var AaB's danmarksseriehold i aktion lørdag, hvor de bolsjestribede på hjemmebane tog imod FC Djursland i et opgør, der endte 1-1. 

Med en stram defensiv organisation havde AaB i første halvleg fin kontrol over kampen, men efter pausen blev det hele lidt mere rodet. AaB var dog først til at udnytte det.

Et højt AaB-pres endte i et dårligt udspark af gæsternes målmand. Bolden gik lige i panden på den spillende træner Nickolaj Jonstrup, der headede bolden frem mod Christian Høgh Sørensen, som sikkert sparkede bolden i nettet til en nordjysk 1-0-føring.

Føringen holdt ind til et kvarters tid før slutfløjtet. Alle forventede, at et kantfrispark langt ude fra ville blive slået ind som et indlæg, men FC Djurslands sparker tog chancen og trykkede på mål. Det snød AaB's keeper, og så var der balance i stillingen. 

Hverken hjemmeholdet eller udeholdet lykkedes mod slutningen med at komme frem til de helt store muligheder, og derfor endte duellen 1-1. 

- Set over hele kampen var uafgjort et fair resultat. Vi har nogle chancer i første halvleg, som vi burde have udnyttet, men omvendt havde de også nogle perioder i kampen, hvor de var bedst, siger danmarksserietræner Nickolaj Jonstrup. 

AaB ligger syvendepladsen i Danmarksserien med otte point og gæster på søndag Vatanspor, der indtager femtepladsen med ni point. 

Tags på denne nyhed

Okore er tilbage for AaB

16. september 2018 kl. 17:28 af Brian Andersen

Oprykkerne fra Vejle Boldklub har ikke været modstander for AaB i Superligaen siden april 2009, men AaB-cheftræner Morten Wieghorst ser frem til duellen mod vejlenserne:

- Det er vores første kamp efter landskampsperioden, og det er vigtigt, at vi med det samme kommer tilbage på sporet – også set i lyset af at vi tabte vores seneste hjemmekamp (mod Esbjerg fB 27. august, red.).

- Velvidende at vi ikke må give lige så mange chancer væk som i vores opgør i Randers, så skal vi tage initiativet og angribe kampen mod en ganske vist kompetent modstander, der senest hentede point i Horsens, konstaterer Morten Wieghorst, der efter søndagens træningspas har udtaget følgende 20 spillere:

1 Jacob Rinne, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 9 Tom van Weert, 10 Lucas Andersen, 11 Philipp Ochs, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Rasmus Thellufsen, 21 Kasper Risgård, 22 Michael Lansing, 23 Filip Lesniak, 25 Frederik Børsting, 27 Oliver Abildgaard, 30 Wessam Abou Ali, 32 Kasper Pedersen, 33 Bardhec Bytyqi og U/19 Ligaspiller Mathias Ross.

Kun Marco Ramkilde er skadet hos AaB.

AaB og Spar Nord Fonden donerer i fællesskab 2 kr. pr. tilskuer til Alka Superligakampe på Aalborg Portland Park til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2018 går ubeskåret til Ønskeland i Brovst, som efter efterårets første tre hjemmekampe allerede er sikret en donation på 33.136 kr. Køb i forsalg billet til dysten mod Vejle Boldklub her.

Tags på denne nyhed

Fanmosaik præsenteres i morgen kl. 18.15

16. september 2018 kl. 08:35 af Rasmus Estrup

Som en hyldest til AaB's sæsonkortholdere har Aalborg Portland valgt at donere endnu et element til AaB Tyren, der står ved fagområdet bag Weber Tribunen. Således vil der i morgen kl. 18.15 blive præsenteret et AaB-logo udformet af en mosaik af billeder af hundredevis af AaB's sæsonkortholdere på AaB Tyrens sokkel. 

Sæsonkortholderne har selv haft mulighed for at indsende et billede til mosaikken, og den mulighed har flere hundrede sæsonkortholdere altså benyttet sig af. 

Ved offentliggørelsen vil der være et interview med AaB's administrerende direktør, Thomas Bælum, samt en af de sæsonkortholdere, der er afbilledet på AaB-logoet. 

Det hele starter 45 minutter før kickoff til AaB-Vejle Boldklub, altså kl. 18.15. Alle er velkomne til at komme forbi seancen inden kampen. 

Husk at du kan købe billet til opgøret i billethusene på Aalborg Portland Park i morgen fra kl. 18.00 eller i forsalg her på aabsport.dk. Ved din tilstedeværelse til kampen støtter du desuden Hele Nordjyllands Håndsrækning, hvorigennem AaB og Spar Nord Fonden i dette efterår giver to kr. pr. tilskuer til Ønskeland i Brovst.  

Tags på denne nyhed

Vidste du om AaB og Vejle Boldklub…

15. september 2018 kl. 16:01 af Brian Andersen

- at den forestående duel er Superligakamp nummer 29 mellem AaB og Vejle Boldklub. Statistikken siger 18 sejre til AaB, syv uafgjorte og tre nederlag samt en målscore på 62-30 i AaB’s favør.

- at mandag aftens opgør er den første Superligakamp i godt ni år mellem de to klubber. Seneste kamp var i april 2009, hvor det på Aalborg Portland Park endte helt uden scoringer.

- at AaB blot har tabt til Vejle Boldklub i tre ud af 28 tidligere opgør i Superligaen, hvilket senest skete i oktober 2001! Alle tre nederlag har været i Vejle, hvorfor AaB er ubesejret mod Vejle Boldklub på Aalborg Portland Park, hvor det er blevet til 12 sejre og tre uafgjorte.

- at i de 15 foreløbige Superliga-hjemmekampe mod Vejle Boldklub har AaB ikke blot fået point hver gang, men det er også blevet til mange scoringer. Således er det blevet til ikke færre end 39 mål til AaB mod kun ni til Vejle Boldklub, hvilket har givet AaB ikke færre end ni clean sheets.

- at AaB har vundet de tre seneste Superliga-hjemmekampe afviklet i september og har kun et september-nederlag på hjemmebane siden 2013 (6V-2U-1T). Med en sejr over Vejle Boldklub vil AaB tage fire Superligasejre i træk i september for første gang siden 1995-1997.

- at hvis AaB mandag aften scorer det første mål, har det historisk været ensbetydende med (næsten) tre point. AaB har således vundet 15 ud af de 16 Superligakampe mod Vejle Boldklub, hvor AaB har scoret kampens første mål; den sidste kamp endte uafgjort.

- at tre spillere i AaB’s aktuelle Superligatrup tidligere har spillet mod Vejle Boldklub i Superligaen. Ingen af de tre spillere, Rasmus Würtz, Patrick Kristensen og Kasper Risgård, har tabt til Vejle Boldklub, og alle tre har endda scoret mod Vejle Boldklub. Sidstnævnte har scoret to gange for AaB mod vejlenserne, mens Rasmus Würtz og Patrick Kristensen begge har nettet en enkelt gang.

- at AaB på det seneste ikke har haft den store succes med mandags-hjemmekampe i Superligaen. De fire seneste er i tre tilfælde endt med nederlag, den sidste uafgjort, og det er kun lykkedes AaB at score ét mål i disse fire kampe.

- at AaB også i sidste sæson var i aktion på datoen 17. september; her blev facit 0-0 på udebane mod Brøndby I.F.

- at AaB og Spar Nord Fonden i fællesskab donerer 2 kr. pr. tilskuer til Superligakampe på Aalborg Portland Park til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2018 går ubeskåret til Ønskeland i Brovst, som efter efterårets første tre hjemmekampe allerede er sikret en donation på 33.136 kr. Køb i forsalg billet til opgøret mod Vejle Boldklub her.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

Pokalkamp 26. september

14. september 2018 kl. 14:01 af Brian Andersen

I første omgang gælder det dog for AaB hjemmekampen i Superligaen på mandag kl. 19.00 mod Vejle Boldklub. Køb i forsalg din billet her.

Tags på denne nyhed
'