Oliver Klitten matchvinder i landsholdsdebut

8. september 2018 kl. 10:35 af Rasmus Estrup

Det danske U/19-landshold var i aktion fredag, og her var fire spillere fra AaB Talent i startopstillingen. Mens forsvaret blandt andre bestod af Lukas Klitten, Mikkel Konnerup og anfører Anders Bærtelsen var Oliver Klitten at finde på venstrekanten. 

Det var Oliver Klitten første optræden på et dansk ungdomslandshold, mens det for Mikkel Konnerup var første landsholdsoptræden siden sin ene U/16-landskamp for tre år siden. 

Danmark mødte Norge, og selvom nordmændene spillede bedst i første halvleg, gik de to mandskaber til pause uden scoringer. 

I pausen blev en femte AaB-spiller, Mathias Ross, skiftet ind, mens blandt andre Lukas Klitten gik ud. 

64 minutter ind i opgøret kunne nordmændene bringe sig foran 1-0 på et hjørnespark, og minuttet senere blev Mikkel Konnerup skiftet ud. 

Et kvarter før tid fik danskerne udlignet til 1-1, og ni minutter før tid sikrede Oliver Klitten en dansk sejr på 2-1 med sit debutmål for det danske U/19-landshold. 

Mens det var Oliver Klitten første ungdomslandskamp og Mikkel Konnerups anden ungdomslandskamp, kunne Mathias Ross lade sig notere for sin første U/19-landskamp og sin 12. ungdomslandskamp i alt. Lukas Klitten har nu optrådt fem gange på U/19-landsholdet og 15 gange i alt, mens fredagens anfører Anders Bærtelsen har spillet tre U/19-landskampe i sine 22. ungdomslandskampe. 

Den sjette AaB-spiller der er med i U/19-landsholdstruppen, Mikkel Kaufmann, kom ikke i aktion fredag aften, men får en ny mulighed på mandag, hvor Danmark møder Østrig. 

Ochs og Abildgaard i U/21-sejre

8. september 2018 kl. 08:24 af Rasmus Estrup

To AaB-spillere fik hver især en halvlegs spilletid i hver sin U/21-landskamp fredag aften. Nemlig Oliver Abildgaard og Philipp Ochs, der begge fik sejre ud af deres indsatser. 

Philipp Ochs var i startopstillingen for det tyske U/21-landshold, der spillede venskabskamp mod Mexico og vandt 3-0. AaB-spilleren startede som venstreback, og med et hjørnespark midtvejs i første halvleg stod han for en assist til opgørets første mål, der blev scoret af Janni Serra. 

Den tyske U/21-landstræner Stefan Kuntz skiftede ni spillere i pausen ved stillingen 1-0. En af dem, der tog plads på bænken, var Philipp Ochs. Han kunne derfra se tyskerne køre en sikker sejr på 3-0 i land. 

Opgøret var Philipp Ochs' sjette U/21-landskamp for Tyskland, der på tirsdag spiller EM-kvalifikationskamp mod Irland. 

Abildgaard indskiftet i dansk sejr

Mens tyskerne spillede venskabskamp var det danske landshold i gang med en vigtig EM-kvalifikationskamp mod Finland på Aalborg Portland Park. I denne kom Oliver Abildgaard på banen i pausen, da Danmark var foran 1-0 på en scoring af Mikkel Duelund. 

AaB-midtbanespilleren, der spillede sin anden U/21-landskamp, fik efter få minutter på banen sparket kompetent på mål i forsøget på at øge føringen, men inde på stregen stod den finske målmand i vejen. 

Med en scoring i tillægstiden af Andreas Skov Olsen vandt Danmark opgøret 2-0. Med sejren ligger Danmark på førstepladsen i EM-kvalifikationspuljen med 16 point efter syv kampe. Det er et point mere end Polen på andenpladsen. 

De to tidligere AaB-spillere Jannik Pohl og Joakim Mæhle kom ikke på banen fredag aften. 

Danmark skal spiller en ny EM-kvalifikationskamp på tirsdag på udebane mod Litauen. 

 

AaB TV: Jannik Pohl om tiden i AaB

7. september 2018 kl. 13:21 af Rasmus Estrup

Den nu tidligere AaB-angriber er tilbage i Aalborg, da han i aften er med i truppen til U/21-landsholdets EM-kvalifikationskamp, der spilles på Aalborg Portland Park. 

I den forbindelse har AaB TV talt med Jannik Pohl om tiden i AaB, forholdet mellem ham og fansene og skiftet til hollandske FC Groningen i sidste uge. 

Se indslaget fra AaB TV øverst. 

Tags på denne nyhed

Lesniak indskiftet i slovakisk sejr over Italien

7. september 2018 kl. 08:15 af Rasmus Estrup

Ti minutter før tid i torsdagens U/21-landskamp mellem Slovakiet og Italien blev AaB's Filip Lesniak sendt på banen til sin ottende U/21-landskmap for Slovakiet. Dermed var han med i Slovakiets sejr på 3-0 over italienerne. 

Slovakiet kom foran tidligt i første halvleg og i løbet af de første ti minutter af anden halvleg blev sejren med to yderligere scoringer cementeret. 

Kampen torsdag aften var en venskabskamp, men tirsdag 11. september spiller Slovakiets U/21-landshold EM-kvalifikationskamp mod Island. 

Tags på denne nyhed

Oplev Abildgaard, Pohl og Mæhle for U/21-landsholdet fredag aften

6. september 2018 kl. 15:37 af Brian Andersen

Her gælder det i EM-kvalifikationsgruppe 3 besøget af Finland, som efter de første seks spillerunder af ti i alt er placeret på en tredjeplads – fire point efter danskerne, der har yderligere et point op til Polen.

AaB’s midtbanedynamo Oliver Abildgaard, der i søndags scorede til 2-2 i udekampen mod Randers FC, glæder sig til oplevelsen i de vante rammer:

- Det er fedt, at vi reelt er tre AaB’ere sammen med de bedste jævnaldrende landsmænd, og vi glæder os til kampen i morgen mod et stærkt, finsk mandskab. Ikke mindst fordi kampen spilles på Aalborg Portland Park, hvor vi altid mærker stor opbakning, lyder det fra Oliver Abildgaard til aabsport.dk.

Umiddelbart er kun Weber Tribunen åben til opgøret, hvor der er fri entré og kickoff kl. 18.00.

'