U/21-landsholdets afgørende duel i Aalborg i aften

12. oktober 2018 kl. 10:12 af Rasmus Estrup

Aalborg Portland Park lægger i dag græstæppe til en afgørende kamp for Danmarks U/21-landshold. Holdet, der har Oliver Abildgaard og Magnus Christensen med i truppen, møder i aften Polen, og med en dansk sejr vil Danmark være kvalificeret til EM 2019.

- Det er afgørelsens time. Vi har spillet godt indtil videre i kvalifikationen, men det er nu, det gælder. Det er nu, bolden skal trilles ind over stregen, siger AaB’s Oliver Abildgaard. 

Med to runder tilbage ligger Danmark på førstepladsen i kvalifikationspuljen med et point mere end netop Polen. Kun førstepladsen er direkte kvalificeret til EM-slutrunden. 

- Polen har et stærkt hold, der er gået ubesejret igennem kvalifikationen indtil videre. Men vi har en god spillertrup og en god stab omkring holdet, så vi har troen på, at vi kan levere den præstation, der kræves for at få sejren og dermed spille os til EM, siger Oliver Abildgaard, der glæder sig over, at kampen spilles på han og holdkammerat Magnus Christensens sædvanlige hjemmebane.

- Det er altid en fornøjelse at spille på Aalborg Portland Park. Vi får altid en god opbakning, og det ser vi også gerne er tilfældet i denne afgørende kamp, siger Oliver Abildgaard. 

Kampen mod Polen fløjtes i gang i aften kl. 18.00. Der er fri entré til kampen på Aalborg Portland Park. 

Daniel “Shoppen” Mogensen bliver kaptajn på AaB’s eSuperligahold

11. oktober 2018 kl. 15:30 af Rasmus Estrup

Når eSuperligaen skydes i gang 5. november, stiller AaB med en spillertrup på i alt tre spillere. Holdets kaptajn er Daniel “Shoppen” Mogensen, som i øjeblikket ligger på en 15. plads på den danske FIFA-rangliste på sports-gaming.dk.

Holdets to øvrige spillere er Asger Aagard, som ligger på en 43. plads på selvsamme rangliste, og Anders “Hansi” Hansen, der er et ungt FIFA-talent på vej frem.

AaB’s eSuperliga-trænerteam består af Rikke V. Sørensen, Thomas Nygaard og Anette Pedersen, der alle er medlem af AaB Support Club København. 

Det er megafedt for esporten i Danmark, at der kommer en eSuperliga. Det tyder på, at esport bliver mere og mere udbredt, og det er fedt for dem, der gerne vil dyrke det, siger kaptajn Daniel Mogensen.  

Den 18-årige kaptajn har to gange oplevet at vinde 40 kampe i en weekend uden at tabe, og den ene gang sendte det ham på en sjetteplads på verdensranglisten i den weekend. 

Derudover var han i år - sammen med AaB esport - med til at vinde eSportsligaen, som eSport Danmark arrangerede.

I eSuperligaen har han og holdkammeraterne en ambition om at ende i Top-8 og dermed kvalificere sig til eSuperligaens slutspil.

Nu kender vi ikke alle spillerne på de forskellige hold endnu, men det bliver et tæt felt. Vores målsætning er at komme i slutspillet og se, hvad vi kan levere der, siger Daniel Mogensen, der ser frem til at blive en del af et hold med Asger Aagaard og Anders “Hansi” Hansen.

Jeg har altid syntes, at der er noget særligt over at spille på et hold. Det giver et sammenhold og et fællesskab. Man får skabt nye venner, og det er fedt, at vi kan støtte hinanden, siger AaB’s kaptajn.

For fem år siden deltog han i sin første FIFA-turnering, da AaB og EA Sport arrangerede en FIFA-turnering på Aalborg Portland Park. Dengang fik han en andenplads, og nu ser han frem til at repræsentere de rød-hvide farver på Dplay og Canal 9, hvor eSuperligaen vises 

Det er megafedt, at jeg får lov til at spille i AaB’s hjemmebanetrøje. Selvom jeg aldrig har været specielt god til fodbold, har jeg altid støttet AaB, så jeg glæder mig til at være del af klubben gennem esport, siger Daniel “Shoppen” Mogensen. 

eSuperligaen begynder 5. november, og foruden AaB’s hovedsponsor Spar Nord er Mountain Dew også sponsor for eSuperligaholdet.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Klubbesøg i Hadsund og Klejtrup

11. oktober 2018 kl. 09:45 af Rasmus Estrup

AaB's Superligatrup har trænet ude i nogle af partnerklubberne i denne uge. Tirsdag lagde Hele Nordjyllands Hold vejen forbi Hadsund Boldklub, inden det onsdag blev til et besøg i Klejtrup Boldklub. 

I dette indslag fra AaB TV kan du se, hvordan de to besøg gik. 

Tags på denne nyhed

Fem AaB'ere startede inde for U/19-landsholdet

11. oktober 2018 kl. 08:00 af Rasmus Estrup

Anders Bærtelsen bar anførerbindet, og som central forsvarsspiller var han omgivet af holdkammerater. På sin højre side spillede Mathias Ross, og ude på venstreback løb Lukas Klitten rundt. Oppe foran var Mikkel Kaufmann spidsangriber, mens Oliver Klitten huserede på den venstre fløj. 

AaB var med andre ord velrepræsenteret på Danmarks U/19-landshold, da holdet i går spillede EM-kvalifikationskamp mod Finland i Estland. Trods fem AaB-talenter i startopstillingen lykkedes det dog ikke danskerne at vinde kampen, der endte 0-0. 

Finnerne var bedst i store dele af kampen, og med tyve minutter tilbage blev Danmark reduceret til 10 spillere, da FC Nordsjællands Nikolai Baden Frederiksen blev vist ud. 

Udvisningen til trods lykkedes det danskerne at komme til en god mulighed ved Oliver Klitten med otte minutter igen. Klitten-tvillingens forsøg mod det lange hjørne blev dog reddet af Finlands målmand. 

Mens fire af de fem AaB-spillere fik fuld spilletid i opgøret, blev Mikkel Kaufmann skiftet ud i sidste minut. Det ændrede ikke på tingene, og opgøret endte derfor 0-0. 

U/19-landsholdet spiller igen på lørdag på udebane mod Estland i endnu en EM-kvalifikationskamp. 

Pokalottendedelsfinale spilles 31. oktober

10. oktober 2018 kl. 16:34 af Brian Andersen

AaB’s opdaterede kampprogram i både Superligaen og Sydbank Pokalen er dermed som følger:

Superligaen, 13. spillerunde – Søndag 21. oktober kl. 18.00 – AGF-AaB

14. runde – Søndag 28. oktober kl. 18.00 – AaB-Vendsyssel F.F.

Sydbank Pokalen, ottendedelsfinale – Onsdag 31. oktober kl. 19.00 – AaB-AC Horsens

Superligaen, 15. spillerunde – Søndag 4. november kl. 14.30 – FC Nordsjælland-AaB

16. runde – Søndag 11. november kl. 16.00 – AaB-FC København

17. runde – Fredag 23. november kl. 19.00 – Vejle Boldklub-AaB

18. runde – Fredag 30. november kl. 19.00 – Esbjerg fB-AaB

19. runde – Søndag 9. december kl. 14.00 – AaB-AC Horsens

20. runde – Fredag 14. december kl. 19.00 – OB-AaB

21. runde – 8., 9., 10. eller 11. februar 2019 – AaB-Randers FC

22. runde – 15., 16., 17. eller 18. februar – FC Midtjylland-AaB

23. runde – 22., 23., 24. eller 25. februar – AaB-SønderjyskE

24. runde – 1., 2., 3. eller 4. marts – AaB-Hobro I.K.


25. runde – 8., 9., 10. eller 11. marts – Brøndby I.F.-AaB

26. runde – 15., 16., 17. eller 18. marts – AaB-AGF

De seks bedst placerede klubber går i Mesterskabsslutspillet, mens de otte efterfølgende hold skal dyste i to puljer i Gruppespillet om adgang til en kamp om europæisk kvalifikation eller om at undgå playoff om nedrykning.

AaB og Spar Nord Fonden donerer i fællesskab 2 kr. pr. tilskuer til Superligakampe på Aalborg Portland Park til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2018 går til Ønskeland i Brovst, som efter efterårets første seks hjemmekampe allerede er sikret en donation på 73.304 kr.

Køb i forsalg din billet til den kommende hjemmekamp mod Vendsyssel F.F. eller køb sæsonkortabonnement.

'