U/19-ligasejr på udebane over FC København

29. oktober 2018 kl. 10:00 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: FC København-AaB 2-3

Efter flere ugers pause fra U/19 Ligaen var AaB's U/19-ligahold tilbage på grønsværen i lørdags, hvor AaB på udebane besejrede FC København med 3-2.

Efter en tempofyldt start kom hjemmeholdet foran 1-0 efter et klumpspil, men et kvarter senere udlignede AaB til 1-1. Mikkel Kaufmann leverede et stærkt forarbejde og sendte bolden i dybden til Nicolai Bech Laursen, som efter en karakteristisk skudfinte sparkede udligningen i netmaskerne. 

Ni minutter efter pausen kunne AaB bringe sig i front. Efter et godt, kollektivt opspil lagde Jonathan Flindt et præcist indlæg ind til Mikkel Kaufmann, som skubbede bolden over stregen til 2-1. 

Kort efter blev Mikkel Kaufmann dobbelt målscorer, da han fra distancen flot sparkede bolden op i fjerneste krog til 3-1.  

FC København var kampen igennem mest på bolden, og fem minutter før tid fik hjemmeholdet reduceret til 2-3 på et langskud. 

- Det er fedt at tage en sejr på en svær udebane, hvor jeg ikke tror, jeg tidligere har været med til at vinde, siger U/19-ligatræner Lasse Stensgaard. 

- Spillemæssigt var det en blandt oplevelse. Vi stod stabilt defensivt, men vi havde ikke succes med vores presspil, hvorfor FC København var på bolden i store dele af kampen. Til gengæld var vi skarpe foran mål, siger U/19-ligatræneren. 

AaB ligger med sejren på andenpladsen i U/19 Ligaen med 18 point efter otte kampe - to point færre end FC Midtjylland på førstepladsen. Næste kamp spilles på lørdag på hjemmebane mod OB kl. 13.00. 

Danmarksserien: AaB-Lystrup I.F. 3-1

I Danmarksserien kravlede AaB i weekenden op på sjettepladsen med en hjemmesejr på 3-1 over bundholdet Lystrup I.F. 

Det var ellers gæsterne, der efter seks minutter bragte sig foran 1-0. Endnu en gang var det efter et hjørnespark, at AaB måtte indkassere en scoring, da bolden inde fra det lille felt blev headet i mål. 

Efter scoringen satte AaB sig på spillet, og med cirka 20 minutter til pausen blev det til 1-1. Et godt gennemspillet angreb blev afsluttet af Christian Søndergaard, som sparkedede bolden ind ved roden af fjerneste stolpe. 

Kort efter gjorde Ebrima Ceesay ham kunsten efter, da han også via modsatte stang scorede til 2-1. 

Herfra kom gæsterne længere frem og jagtede en udligning, og i flere tilfælde var de tæt på at komme til store målschancer. Men midt i anden halvleg lukkede AaB kampen, da Lystrup I.F. blev fanget ubalance, og Christian Høgh Sørensen trak ind i banen og sparkede scoringen til 3-1 i nettet. 

- Det var en frustrerende start, hvor vi igen indkasserede et mål på en dødbold. Heldigvis fik vi sat os fuldstændig på spillet efterfølgende, og formåede også at lukke kampen til sidst trods et par optræk til muligheder fra deres side, siger Danmarksserietræner Nickolaj Jonstrup. 

AaB's Danmarksseriehold, der ligger på sjettepladsen, spiller efterårets sidste kamp på søndag på udebane mod Aarhus Fremad, der indtager niendepladsen i Danmarksserien. 

Tags på denne nyhed

AaB-AC Horsens kampinformation

29. oktober 2018 kl. 08:30 af Rasmus Estrup

Kampinfo

AaB-AC Horsens
Sydbank Pokalens ottendedelsfinale
Spilledato: Onsdag 31. oktober 2018
Kick-off: Kl. 19.00
Dørene åbner kl. 18.00
Dommer: Michael Tykgaard

Køb billet til pokalkampen og få gratis Superligabillet

Ved at købe billet til onsdagens ottendedelsfinale i Sydbank Pokalen mod AC Horsens får du også en billet til dysten mod samme modstander i Superligaen søndag den 9. december.

For billetkøbere betyder det, at når du køber din billet til pokalkampen mod AC Horsens, vil du modtage en e-mail med en PDF-fil. Filen indeholder to sider: en side med din billet til pokalkampen, samt en side med en rabatkode/gavekort til en billet til Superliga-kampen mod AC Horsens. På denne side er det forklaret, hvordan du veksler denne til en billet til Superligakampen mod AC Horsens.

Sæsonkortholdere (og sæsonkortabonnenter), der jo i forvejen har sikret sig adgang til begge ovennævnte kampe, tilbydes til opgøret mod AC Horsens 9. december en ekstra gratis billet. Læs mere om det her. 

Køb dine billetter online her på aabsport.dk eller på kampdagen på Aalborg Portland Park i billethusene, som åbner kl. 18.00.

BEMÆRK: Køber du ståplads-billet til Spar Nord Tribunen på Aalborg Portland Park, så benyt venligst den højre luge i billethuset på hjørnet af Spar Nord og Weber Tribunerne. Denne luge er udelukkende forbeholdt ståpladser.

Har du mistet din billet/sæsonkort, problemer med at printe en billet eller øvrige billetrelaterede problemer, kan du på kampdagen henvende dig i informationen ved Aalborg Portland Parks syd-vestlige hjørne og få hjælp fra en time før kampstart.

Tilhængere fra AC Horsens

Læs praktiske informationer for gæstende fans på Aalborg Portland Park via dette link

Scan din billet fra mobilen

Husk at du kan scanne dine billetter ved indgangen direkte fra mobilen. Du behøver således ikke udskrive din billet hjemmefra.   

Opvarmning før kampen

Fra kl. 17.00 kan du varme op til kampen ved AaB-tyren foran Weber Tribunen sammen med andre AaB-fans. Her vil der være kolde øl og sodavand, samt lækre grillpølser fra Weber Grillen, live musik og Faxe Kondi fancan.

Der sælges 0,5 liter kolde special øl foran Weber Tribunen for kun 50 kr. Du kan naturligvis også nyde den populære Rasmus Wurst pølse med bacon og cheddar direkte fra den store Weber Grill.

Burgerbar på Weber Tribunen og sandwiches i boderne

Der bliver fortsat solgt "byg-selv" burgere i den østlige ende af Weber Tribunen, mens der i boderne på Aalborg Portland Park sælges frisklavet sandwich fra Nadias Sandwich.

Twitter og Instagram

Det officielle hashtag for onsdagens kamp er #AaBACH – følg og benyt dette tag for at læse og deltage i nyhedsstrømmen på Twitter og Instagram før, under og efter kampen.

Facebook

Tilmeld dig kampens officielle begivenhed på Facebook via dette link.

Mad, drikkevarer og Oddset

Boderne på Aalborg Portland Park åbner samtidig med, at du kan komme ind på tribunerne, nemlig en time før kampstart. I alle boder på Aalborg Portland Park kan der anvendes Dankort.

Uden for Weber Tribunen kan du fra to timer før kampstart benytte vores mobile salgsbod, hvor du også kan betale med Dankort. Her vil der også være live musik før kampen, så du kan varme op til det vigtige opgør sammen med andre AaB-fans.

I Oddsets bod i det nordvestlige hjørne af Spar Nord Tribunen kan du endvidere spille på dagens kamp. Boden åbner også en time før kampstart.

Transport

Ankommer du i bil, er GPS-adressen Harald Jensens Vej 7-9, 9000 Aalborg. Du kan lave en rejseplan fra alle destinationer i Danmark ved at klikke her.

Hvis du kommer med bus, kan du tage rute 2  mod væddeløbsbanen – stoppestedet hedder Sct. Joseph. Herfra er der to minutters gang til Aalborg Portland Park.

Du kan også tage rute 16 – stoppested på denne rute hedder Anneberghus. Herfra er der også to minutters gang til Aalborg Portland Park.

Ankommer du med tog, så stå af ved stationen Aalborg Vestby. Herfra er der fem minutters gang til Aalborg Portland Park. Se køreplaner på denne side.

Parkering

Klik her og se et kort over de offentligt tilgængelige parkeringspladser i området omkring Aalborg Portland Park.

I øvrigt henviser vi til C.W. Obel P-hus, som du finder på adressen Badehusvej 5, 9000 Aalborg. Herfra er der fem minutters gang til Aalborg Portland Park.

Handicapforhold

Kørestolsbrugere har som udgangspunkt plads på Weber Tribunen, hvor der forefindes elevatorer op til de særlige kørestolspladser.

Billetter til kørestolsbrugere kan købes i forsalg ved direkte henvendelse til AaB på tlf. 96 35 59 00 eller på kampdagen i billethusene på Aalborg Portland Park.

Alle kørestolsbrugere kan gratis medbringe én medhjælper. Medhjælperbilletten udleveres i forbindelse med billetkøbet.

AaB TV: Sammendrag af AaB-Vendsyssel F.F.

29. oktober 2018 kl. 07:27 af Rasmus Estrup

Søndag aften tabte AaB 1-0 til Vendsyssel F.F. i lokalopgøret på Aalborg Portland Park. 

AaB var kampen igennem i størt boldbesiddelse, men gæsterne bragte sig foran allerede efter 17 minutter, da Søren Henriksens indlæg fra venstresiden sejlede over i fjerneste målhjørne. 

Selvom AaB havde bolden mest udeblev de helt store målchancer for hjemmeholdet. Oliver Abildgaard, Kasper Kusk og Lucas Andersen havde dog i løbet af kampen fine afslutninger. Ikke mindst Lucas Andersen, der sendte et yderst kompetent frispark mod det ene målhjørne. 

Mens AaB mod slutningen pressede højt for at få udlignet, fik Vendsyssel F.F. en stor omstillingsmuligheder, som Jacob Rinne flot fik klaret. 

Du kan se sammendrag af lokalopgøret i videoen ovenfor. 

Bittert nederlag trods spilovertag i lokalopgør

28. oktober 2018 kl. 19:54 af Rasmus Estrup

AaB formåede ikke at score på Vendsyssel F.F., og led derfor et bittert nederlag på 1-0. Sejrsmålet scorede Søren Henriksen i første halvleg, da et indlæg fra hans fod sejlede over i fjerneste hjørne. Med nederlaget er AaB på femtepladsen i Superligaen. 

Hjemmeholdet var fra kampens første fløjt mest på bolden over for et kompakt Vendsyssel-mandskab, som AaB i indledningen havde svært ved at lirke op, og i stedet kunne Vendsyssel F.F. bringe sig foran 1-0 efter 18 minutter, da bolden for første gang i opgøret havde retning mod mål. 

Og det var en tilfældig scoring for gæsterne. Fra venstrekanten forsøgte Søren Henriksen med næsten ryggen til mål at sende et indlæg afsted. Indlægget fortsatte til stor overraskelse for Jacob Rinne og AaB-forsvaret hele vejen over i modsatte målhjørne til en føring til gæsterne. 

Fra scoringen sad AaB tykt på boldbesiddelsen mod et nu endnu mere kompakt udehold, og minuttet senere faldt AaB's første afslutning så, da Kasper Risgård fra kanten af feltet afsluttede på Nicolai Flø. 

Midtvejs i første halvleg kunne Kasper Kusk efter et godt drev med bolden også forsøge sig med en afslutning, men denne sad lige på Vendsyssel-keeperen. 

Lige inden kampen rundede sin første halve time stod Lucas Andersen for AaB's hidtil bedste forsøg. Angriberen tog sig af et frispark fra distancen, som han med et knækkende vristspark sendte mod det ene øvre målhjørne. Nicolai Flø var dog på plads og viftede læderet over overliggeren. 

39 minutter inde i lokalopgøret fik AaB en ny, god mulighed, da Jores Okore steg til vejrs på et hjørnespark, men forsvarsklippen headede over. 

Første halvlegs sidste mulighed tilfaldt også AaB. En tværbold blev slået ind i venstre side af feltet til Lucas Andersen. Efter en uheldig førsteberøring gav han bolden videre til Kasper Kusk, som straks afsluttede forbi fjerneste opstander. 

Anden halvleg fortsatte som første halvleg med AaB dominerende på bolden, og tidligt i anden halvleg sparkede Kasper Kusk igen snert forbi mål, da han fulgte op på en ripost fra et blokeret højrebensforsøg fra Jakob Ahlmann. 

Syv minutter efter pausen faldt Vendsyssel F.F.'s anden afslutning i kampen, da Mikkel Wohlgemuth testede Jacob Rinne fra kanten af feltet, men AaB-målmanden havde fuld kontrol over den flade afslutning. 

En time inde i kampen bankede AaB så på ny på foran gæsternes mål. Først blev farlige forsøg fra Oliver Abildgaard og Jakob Ahlmann blokeret. Sidstnævnte til et hjørnespark der blev sendt fladt ind til Kasper Kusk omkring kanten af det lille felt, men kantspilleren sparkede desværre forbi læderet. 

Seks minutter senere viste AaB fine offensive kombinationer, som førte til en afslutning fra Lucas Andersen, men afslutningen gik langt over mål. 

Med lidt over tyve minutter tilbage fik Vendsyssel F.F. en stor omstillingsmulighed. Bolden blev sendt ind på midten til Ninos Gouriye, som kom forbi Jores Okore og var helt alene med Jacob Rinne, men den svenske målmand leverede en fremragende fodparade i en-mod-en-situationen. 

Ti minutter før tid tvang Oliver Abildgaard en god redning ud af udeholdets keeper. Indskiftede Wessam Abou Ali fik trukket ind i AaB-feltet og spillet skråt bagud, og omkring feltets bue tornede Oliver Abildgaard bolden fladt mod mål, men Nicolai Flø fik foden på afslutningen. 

Trods AaB's spilovertag og et forsøg med Kasper Pedersen som spydspids lykkedes det ikke AaB i slutminutterne af få udlignet stillingen. Derfor endte opgøret med et nederlag på 1-0. 

Efter nederlaget indtager AaB femtepladsen i Superligaen med 19 point efter 14 runder. 

AaB skal allerede i aktion igen på onsdag, hvor AC Horsens gæster Aalborg Portland Park i ottendedelsfinalen i Sydbank Pokalen. Du kan købe billetter til den kamp her. 

Matchfacts - Superligaen, 14. runde

AaB-Vendsyssel F.F. 0-1 (0-1)
18. min 0-1 Lucas Jensen
Advarsler AaB: Kasper Risgård (25), Lucas Andersen (25), Oliver Abildgaard (45), Jakob Ahlmann (88)
Advarsler Vendsyssel F.F.: Andreas Kaltoft (24), Alexander Juel Andersen (90)
6.071 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (4-4-2): Jacob Rinne, Frederik Børsting, Jores Okore, Kasper Pedersen, Jakob Ahlmann, Kasper Kusk, Kasper Risgård (79: Kristoffer Pallesen), Oliver Abildgaard, Rasmus Thellufsen (46: Philipp Ochs), Tom van Weert (66: Wessam Abou Ali), Lucas Andersen. 

Vendsyssel F.F. (3-5-2): Nicolai Flø, Andreas Kaltoft, Sander Fischer, Søren Henriksen, Alexander Juel Andersen, Morten Brander Knudsen, Mikkel Wohlgemuth, Moses Opondo (9: Washington Brandoao), Jon Thorsteinsson (84: Jeppe Svenningsen), Lucas Jensen, Emmanuel Ogude (63: Ninos Gouriye).

Dommer: Jakob Kehlet

Tags på denne nyhed
'