To ungdomsnederlag mod FC Midtjylland

1. oktober 2018 kl. 11:05 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: FC Midtjylland 4-2 AaB

Der var dømt topkamp i U/19 Ligaen hvor nummer et og nummer to mødtes, men desværre for AaB blev det FC Midtjylland, der tog en sejr på 4-2. 

AaB kunne ikke få styr på spillet i første halvleg, og efter 13 minutter kom hjemmeholdet foran 1-0 på et hjørnespark. To minutter senere blev det også 2-0 til FC Midtjylland, da det sortklædte hjemmehold udnyttede en friløber i AaB-forsvarets bagrum. 

Efter pausen kom AaB bedre ind i opgøret, og et hovedstød fra Anders Bærtelsen efter 73 minutter blev afrettet af en af hjemmeholdets egne spillere, som sendte bolden i eget net til 2-1. 

Kort efter fik midtjyderne dog igen bragt sig foran med to mål, da et langt udspark fra FC Midtjyllands målmand var assist til en scoring som følge af uoverenstemmelse i AaB’s defensiv. 

Nordjyderne svarede dog kort efter igen. Efter fint spil lavede Mikkel Kaufmann en brystaflevering til Oliver Klitten, som sparkede reduceringen til 3-2 i mål. 

Desværre scorede FC Midtjylland kort før tid til slutresultatet 4-2 på et kantfrispark, der højst besynderligt fandt vej til mål ved at gå gennem muren, fortsætte forbi en misset clearing og passere AaB-målmanden. 

- For vores vedkommende var det en rodet forestilling i første halvleg, hvor vi havde svært ved at få greb om spillet. Efter pausen var spillet langt hen ad vejen fint, men når vi lukker fire mål ind mod FC Midtjylland, er det svært at hente point, siger U/19-ligatræner Lasse Stensgaard. 

AaB ligger nu på tredjepladsen i U/19 Ligaen og spiller allerede igen på onsdag på udebane mod SønderjyskE.

 

U/17 Ligaen: FC Midtjylland 4-3 AaB

Også i U/17 Ligaen tabte AaB til FC Midtjylland, men U/17-ligaholdet var tæt på at få point i kampen, der endte med et nederlag på 4-3. 

Hjemmeholdet kom foran allerede efter fem minutter, da AaB-forsvaret blev snydt af en bagrumsbold, der gav et midtjysk føringsmål. Efter et kvarters tid fik AaB dog udlignet, da Oliver Børsting fuldendte en god omstilling. 

27 minutter inde i opgøret kom FC Midtjylland igen foran, da et gennembrud i AaB's venstre forsvarsside gav et indlæg, som blev sparket ind. 

Minuttet senere svarede AaB resolut igen, da Christoffer Ravn Jensen med et fremragende spark med højrebenet krøllede læderet helt op i fjerneste målhjørne fra kanten af feltet til 2-2. 

Efter pausen blev det for tredje gang i kampen til en midtjysk føring, da et indlæg blev headet i eget net af Oliver Overgaard, men for tredje gang i kampen bragte AaB igen balance i stillingen, da Marcus Serup Hannesbo kanonerede bolden i nettet efter et hjørnespark. 

Desværre for de gæstende nordjyder tog hjemmeholdet sejren med en scoring til 4-3 kort før tid, da et fladt indlæg endte med et midtjysk sejrsmål.

- Vi spiller egentlig en rigtig fin kamp, og det er stærkt at score tre mål på udebane mod FC Midtjylland. Når man gør det, skal man også have point, men sådan gik det desværre ikke, for som vi også så i starten af sæsonen, traf vi ikke de rigtige beslutninger i de afgørende situationer, siger U/17-ligatræner David Olsen. 

AaB ligger på 10. pladsen i U/17 Ligaen og spiller på onsdag på udebane mod SønderjyskE.

Danmarksserien: AaB 2-3 Viby I.F.

I Danmarksserien stod AaB søndag over for en vigtig kamp mod Viby I.F., hvor AaB med en sejr kunne lægge afstand til bunden. Det lykkedes ikke, da AaB tabte 3-2. 

AaB lagde fint fra land, men på en dødbold efter en halv times spil, kom gæsterne i front, da opdækningen i AaB-feltet fejlede. 

Nordjyderne fik dog hurtigt rettet op på fejlen med to gode omstillingsmål kort før pausen. Først mundede en omstillingsmulighed ud i en friløber til Christian Høgh Sørensen, som scorede til 1-1. 

Lige før pausefløjtet fik målscoreren en ny stor mulighed efter en omstilling, men alene med keeperen viste AaB-spilleren stort overblik og spillede bolden på tværs til en helt fri Ebrima Ceesay, som kunne sende bolden i et tomt net til 2-1. 

AaB havde kontrol på opgøret i anden halvleg, men midtvejs i halvlegen fik gæsterne et straffespark efter et indlæg fra 25 meter. Straffesparket førte til udligningen til 2-2. 

18 minutter før tid tog Viby I.F. så alle tre point, da en dødbold tæt under mål endte med et selvmål af Oliver Knudsen. 

Kampen blev spillet med høj tænding på, og kort før tid endte det med en udvisning til begge hold, hvor Aske McKernan blev sendt tidligt i bad for hjemmeholdet. 

- Det var et nederlag, der gjorde rigtig ondt, for vi mødte et hold, som vi skulle have point mod for at holde snor i dem. Nu er vi i stedet lidt isoleret i den tunge ende af tabellen, fordi vi igen viser svaghed omkring dødbolde, siger Danmarksserietræner Nickolaj Jonstrup. 

AaB spiller sin næste kamp i Danmarksserien på søndag ude mod Holstebro Boldklub.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Sammendrag af AaB-OB 0-1

1. oktober 2018 kl. 07:19 af Rasmus Estrup

I går eftermiddags tabte Hele Nordjyllands Hold på hjemmebane mod OB, der kunne forlade Aalborg Portland Park med en sejr på 1-0. 

Casper Nielsen bragte gæsterne i foran efter 17 minutter, mens AaB's bedste tilbud i første halvleg tilfaldt Filip Lesniak, der sparkede bolden tæt forbi stolpen på et langskud. 

AaB pressede højere i anden halvleg for at jagte en scoring, men de store chancer udeblev for hjemmeholdet. I stedet fik fynboerne flere gode omstillingsmuligheder, men stolpen, Jacob Rinne og nogle uskarpe afslutninger kom i vejen for gæsterne. 

Trods et AaB-pres til sidst endte det med 1-0 til OB. 

Se opgørets muligheder i sammendraget øverst. 

Tags på denne nyhed

AaB fastholder tredjeplads efter nederlag til OB

30. september 2018 kl. 17:52 af Rasmus Estrup

Efter en tam AaB-indsats tabte AaB søndag eftermiddag 1-0 til OB på Aalborg Portland Park, da Casper Nielsen scorede for gæsterne i første halvleg. Trods nederlaget indtager AaB stadig Superligaens tredjeplads. 

Søndagskampen begyndte chancefattigt, hvor et fladt indlæg efter en glidende tackling fra Jakob Ahlmann efter ni minutter var AaB's mest faretruende angreb i de første ti minutter. 

Kort efter fik OB så sendt opgørets første afslutning afsted. Bashkim Kadrii afdriblede Jores Okore og prøvede lykken fra feltkanten, men OB-angriberen sendte bolden et par meter over mål. 

Efter et kvarters spil viste AaB i en sekvens fine takter offensivt. Kasper Kusk fandt Lucas Andersen, som lagde bolden af til Jakob Ahlmann, men backens indlæg nåede lige akkurat ikke frem til Rasmus Thellufsen. Nordjyderne fastholdt dog angrebet, og Lucas Andersen fik til sidst afsluttet fra distancen, men forsøget blev blokeret. 

I stedet kunne gæsterne efter 17 minutter bringe sig foran 1-0. En fejl i AaB's defensiv gav pludselig OB meget plads et par meter uden for feltet. Casper Nielsen tog sigte og sparkede flot bolden højt op i fjerneste målhjørne uden for Jacob Rinnes rækkevidde. 

Midtvejs i første halvleg var fynboerne tæt på at øge føringen. Gæsterne fik afværget et AaB-indlæg og sat en omstilling i gang. Bashkim Kadrii drev bolden fra eget felt og hele vejen ned til AaB's straffesparksplet, hvorfra angriberen sparkede en meters penge forbi den ene opstander. 

Efter et dusin minutter med et par ufarlige indlæg som de mest farlige momenter i begge ender var AaB efter 36 minutter tæt på en udligning. En afslutning fra Kasper Kusk blev rettet af og endte i modsatte side hos Lucas Andersen. Efter samspil med Jakob Ahlmann endte bolden hos Filip Lesniak som trykkede af, men sendte bolden i sidenettet. 

Kort efter fik AaB en ny, fin mulighed, da Kasper Pedersen nåede op til et hjørnespark mod bagerste stolpe, men forsvarsspillerens hovedstød gik tæt forbi mål. 

AaB kom offensivt ud til anden halvleg, men spillet flød stadig ikke som ønsket. Seks minutter efter pausen fik Kasper Kusk dog trykket af fra distancen, men bolden gik over. 

Kort efter forsøgte den tidligere AaB-angriber Anders K. Jacobsen sig med en afslutning udefra, men forsøget blev straks blokeret. 

Anden halvlegs hidtil bedste mulighed tilfaldt gæsterne efter 62 minutter. OB fik spillet igennem AaB-forsvaret og inde i AaB-feltet kom Julius Eskesen til en kompetent afslutning, som var uden chance for Jacob Rinne, men den prellede af på ydersiden af fjerneste stolpe. 

Små fem minutter senere kom gæsternes Mathias Jørgensen også til afslutning i AaB-feltet, men forsøget fra den spidse vinkel gik forbi fjerneste stang. 

Kort efter forsøgte AaB's indskiftede tysker, Philipp Ochs, sig med et frispark, men venstrebenssparket gik lige forbi nærmeste opstander. 

Med tyve minutter igen prøvede Lucas Andersen sig fra distancen efter et hurtigt temposkifte, men hans forsøg endte på Spar Nord Tribunen. 

AaB sad i denne fase stærkt på spillet, men de store, åbenlyse chancer var svære at få skabt. Derfor var det igen fra distancen, at Philipp Ochs to gange på to minutter senere måtte forsøge sig. Det første skud blev blokeret på vej mod mål, og det andet gik et pænt stykke over.

AaB's jagt på en udligning gav sprækker i den modsatte ende, og med 15 minutter igen løb Mathias Jørgensen fra både Jores Okore og Kasper Pedersen og sikrede sig selv en friløber. Men inde i målet leverede Jacob Rinne en pragtredning. 

Et par minutter senere fik Bashkim Kadrii sendt en ny afslutning mod mål, men denne gik forbi. 

AaB havde meget svært ved at lirke OB-defensiven op, og trods stort spilovertag i slutminutterne udeblev de store målchancer til hjemmeholdet. I stedet var gæsterne tæt på en scoring i tillægstiden, men Mathias Jørgensens afslutning gik forbi AaB-målet.

I tillægstiden smed AaB alt frem på en dødbold, men læderet endte i hænderne på OB-keeperen, hvorefter dommer Peter Kjærsgaard fløjtede kampen af. 

Derfor blev det til et nederlag på 1-0. Dermed har AaB fortsat 18 point i Superligaen, hvilket rækker til en tredjeplads i Superligaen.

Hele Nordjyllands Hold spiller allerede på søndag igen hjemme på Aalborg Portland Park, hvor Brøndby I.F. kommer på besøg kl. 18.00. Køb allerede nu dine billetter til kampen her. 

Matchfacts - Superligaen 11. spillerunde

AaB-OB 0-1 (0-1)
18. min 0-1 Casper Nielsen
Advarsler AaB: Frederik Børsting (72), Jakob Ah
Advarsler OB: Ingen 
5.739 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (4-4-2): Jacob Rinne, Frederik Børsting, Jores Okore, Kasper Pedersen, Jakob Ahlmann, Kasper Kusk (65: Philipp Ochs), Magnus Christensen, Filip Lesniak (57: Kasper Risgård), Rasmus Thellufsen (75: Wessam Abou Ali), Tom van Weert, Lucas Andersen. 

OB (3-5-2): Sten Grytebust, Ramon Leeuwin, Jeppe Tverskov, Alexander Ludwig, Ryan Laursen, Casper Nielsen (53: Jens Jakob Thomasen), Janus Drachmann, Julius Eskesen, Jacob Barett Laursen, Anders K. Jacobsen (63: Mathias Jørgensen), Bashkim Kadrii (79: Mikkel Desler).

Dommer: Peter Kjærsgaard

Tags på denne nyhed

AaB TV: Tilbageblik på AaB-OB

30. september 2018 kl. 09:35 af Rasmus Estrup

I dag kl. 16.00 skal AaB forsøge at spille sig nærmere toppen i Superligaen, når OB kommer på besøg på Aalborg Portland Park. Du kan købe billetter til eftermiddagens kamp her, eller i billethusene ved Aalborg Portland Park fra kl. 15.00. 

I de seneste to kampe har AaB scoret ti mål, og i dette tilbageblik, som du kan se øverst, har AaB TV samlet 11 tidligere hjemmebanescoringer mod OB.

Se blandt scoringer fra Dickson Nwakaeme, Chris Rolfe, Christian Bassogog, Lukas Spalvis, Thomas Augustinussen, Thomas Enevoldsen, Frederik Børsting, Kasper Risgård og anfører Rasmus Würtz. 

Tags på denne nyhed
'