Fire AaB-spillere i U/19-landsholdssejr mod Estland – debut til Casper Gedsted på U/17-landsholdet

14. oktober 2018 kl. 13:01 af Brian Andersen

Også Mikkel Kaufmann og Lukas Klitten blev indskiftet undervejs i EM-kvalifikationskampen, hvorimod der ikke var spilletid til Mathias Ross.

Den sidste EM-kvalifikationskamp under opholdet i Estland afvikles tirsdag, hvor danskerne møder Italien.

I U/17-landsholdssammehæng fik Casper Gedsted Hansen i går sin debut, da han to minutter før tid blev indskiftet i 1-1 testkampen på udebane mod Tyskland.

Fuld tid til Abildgaard i vigtigt dansk remis

13. oktober 2018 kl. 15:26

Foran hjemmepublikummet på Aalborg Portland Park bevarede det danske U/21-landshold med det uafgjorte resultat førstepladsen i gruppen, og dermed kan kvalifikationen til EM-slutrunden sikres på tirsdag, når Færøerne kommer på besøg i Aalborg.

Magnus Christensen sad på bænken i hele kampen, der havde Philip Billing fra Huddersfield som dansk målscorer.

Ej heller var der spilletid til Philip Ochs i Ingolstadt, da det tyske U/21-landshold ligeledes i aftes besejrede Norge med 2-1. Tyskland møder på tirsdag Irland.

Og heller ikke Filip Lesniak kom på banen, da Slovakiets U/21-landshold besejrede Estland med 2-0. Her er opgaven på tirsdag Nordirland på udebane.

U/21-landsholdets afgørende duel i Aalborg i aften

12. oktober 2018 kl. 10:12 af Rasmus Estrup

Aalborg Portland Park lægger i dag græstæppe til en afgørende kamp for Danmarks U/21-landshold. Holdet, der har Oliver Abildgaard og Magnus Christensen med i truppen, møder i aften Polen, og med en dansk sejr vil Danmark være kvalificeret til EM 2019.

- Det er afgørelsens time. Vi har spillet godt indtil videre i kvalifikationen, men det er nu, det gælder. Det er nu, bolden skal trilles ind over stregen, siger AaB’s Oliver Abildgaard. 

Med to runder tilbage ligger Danmark på førstepladsen i kvalifikationspuljen med et point mere end netop Polen. Kun førstepladsen er direkte kvalificeret til EM-slutrunden. 

- Polen har et stærkt hold, der er gået ubesejret igennem kvalifikationen indtil videre. Men vi har en god spillertrup og en god stab omkring holdet, så vi har troen på, at vi kan levere den præstation, der kræves for at få sejren og dermed spille os til EM, siger Oliver Abildgaard, der glæder sig over, at kampen spilles på han og holdkammerat Magnus Christensens sædvanlige hjemmebane.

- Det er altid en fornøjelse at spille på Aalborg Portland Park. Vi får altid en god opbakning, og det ser vi også gerne er tilfældet i denne afgørende kamp, siger Oliver Abildgaard. 

Kampen mod Polen fløjtes i gang i aften kl. 18.00. Der er fri entré til kampen på Aalborg Portland Park. 

Daniel “Shoppen” Mogensen bliver kaptajn på AaB’s eSuperligahold

11. oktober 2018 kl. 15:30 af Rasmus Estrup

Når eSuperligaen skydes i gang 5. november, stiller AaB med en spillertrup på i alt tre spillere. Holdets kaptajn er Daniel “Shoppen” Mogensen, som i øjeblikket ligger på en 15. plads på den danske FIFA-rangliste på sports-gaming.dk.

Holdets to øvrige spillere er Asger Aagard, som ligger på en 43. plads på selvsamme rangliste, og Anders “Hansi” Hansen, der er et ungt FIFA-talent på vej frem.

AaB’s eSuperliga-trænerteam består af Rikke V. Sørensen, Thomas Nygaard og Anette Pedersen, der alle er medlem af AaB Support Club København. 

Det er megafedt for esporten i Danmark, at der kommer en eSuperliga. Det tyder på, at esport bliver mere og mere udbredt, og det er fedt for dem, der gerne vil dyrke det, siger kaptajn Daniel Mogensen.  

Den 18-årige kaptajn har to gange oplevet at vinde 40 kampe i en weekend uden at tabe, og den ene gang sendte det ham på en sjetteplads på verdensranglisten i den weekend. 

Derudover var han i år - sammen med AaB esport - med til at vinde eSportsligaen, som eSport Danmark arrangerede.

I eSuperligaen har han og holdkammeraterne en ambition om at ende i Top-8 og dermed kvalificere sig til eSuperligaens slutspil.

Nu kender vi ikke alle spillerne på de forskellige hold endnu, men det bliver et tæt felt. Vores målsætning er at komme i slutspillet og se, hvad vi kan levere der, siger Daniel Mogensen, der ser frem til at blive en del af et hold med Asger Aagaard og Anders “Hansi” Hansen.

Jeg har altid syntes, at der er noget særligt over at spille på et hold. Det giver et sammenhold og et fællesskab. Man får skabt nye venner, og det er fedt, at vi kan støtte hinanden, siger AaB’s kaptajn.

For fem år siden deltog han i sin første FIFA-turnering, da AaB og EA Sport arrangerede en FIFA-turnering på Aalborg Portland Park. Dengang fik han en andenplads, og nu ser han frem til at repræsentere de rød-hvide farver på Dplay og Canal 9, hvor eSuperligaen vises 

Det er megafedt, at jeg får lov til at spille i AaB’s hjemmebanetrøje. Selvom jeg aldrig har været specielt god til fodbold, har jeg altid støttet AaB, så jeg glæder mig til at være del af klubben gennem esport, siger Daniel “Shoppen” Mogensen. 

eSuperligaen begynder 5. november, og foruden AaB’s hovedsponsor Spar Nord er Mountain Dew også sponsor for eSuperligaholdet.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Klubbesøg i Hadsund og Klejtrup

11. oktober 2018 kl. 09:45 af Rasmus Estrup

AaB's Superligatrup har trænet ude i nogle af partnerklubberne i denne uge. Tirsdag lagde Hele Nordjyllands Hold vejen forbi Hadsund Boldklub, inden det onsdag blev til et besøg i Klejtrup Boldklub. 

I dette indslag fra AaB TV kan du se, hvordan de to besøg gik. 

Tags på denne nyhed
'