6. november 2018 kl. 14:20 af Brian Andersen

I U/18-sammenhæng er Thomas Christiansen, Jeppe Pedersen og Mikkel Kaufmann udtaget til to testkampe mod Ukraine, og begge opgør afvikles i spanske Huelva – henholdsvis 16. og 19. november.

På U/19-landsholdet er Anders Bærtelsen og tvillingerne Lukas Klitten og Oliver Klitten udvalgt til to møder med Schweiz. Også er Huelva rammen om den første kamp 16. november, hvorimod dysten tre dage senere er henlagt til Vila Real de Santo Antonio i Portugal.

6. november 2018 kl. 10:14 af Brian Andersen

Til gengæld er Oliver Abildgaard igen til disposition for cheftræner Morten Wieghorst efter overstået karantæne.

Abildgaard atter udtaget til U/21-landsholdet

5. november 2018 kl. 14:30 af Rasmus Estrup

Midtbanespiller Oliver Abildgaard er blevet udtaget til Niels Frederiksens U/21-landsholdstrup, der står foran to venskabskampe i november.

14. november spiller Danmark på udebane mod Spanien, og 20. november gælder det et opgør mod England i Esbjerg.

Oliver Abildgaard har hidtil optrådt fem gange på U/21-landsholdet med et mål til følge. I alt har midtbanespilleren spillet seks ungdomslandskampe for Danmark.

Reserveholdet led efterårets første nederlag

5. november 2018 kl. 14:01 af Rasmus Estrup

Det blev til efterårets første pointtab i Reserveholdsturneringen, da AaB i dag tabte 2-1 til Vendsyssel F.F. trods en pauseføring på 1-0.

Efter en indledning med afslutninger i begge ender overtog AaB i løbet af første halvleg kontrol over opgøret. Efter flere optræk til muligheder fra blandt andet Frederik Børsting og Mikkel Kaufmann fik Oliver Klitten efter 24 minutter den første rigtig store chance i kampen. Mikkel Kaufmann udviste stor fysik og fik sendt bolden videre til Oliver Klitten. Sidstnævnte afdriblede sin nærmeste modstander og skaffede dermed sig selv en friløber over en hel banehalvdel, men desværre reddede målmand Michael Tørnes afslutningen fra Oliver Klitten.

Efter en halv times spil scorede Oliver Abildgaard AaB's føringsmål til 1-0. Et kantfrispark blev slået ind omkring det lille felt, hvor Oliver Abildgaard steg til vejrs og fik pandebrasken på læderet. Bolden blev dernæst afrettet af en Vendsyssel-spiller og fortsatte over stregen.

Fem minutter senere var Frederik Børsting nærgående efter oplæg fra Kasper Risgård, men ind gik bolden ikke.

Kort inden pausefløjtet var Vendsyssel F.F. centimeter fra en udligning, da Ninos Gouriye ramte stolpen på en nedfaldsbold.

Efter pausen kom Vendsyssel F.F. bedre med i kampen, og ti minutter efter pausen måtte Michael Lanisng levere en flot fodparade for at afværge en afslutning fra Myroslav Slavov.

Den tårnhøje angriber skulle dog kun vente indtil 60. minut på at blive målscorer. Vendsyssel F.F. fik tilkendt et straffespark, som blev dømt mod Anders Bærtelsen, og straffesparket eksekverede Myroslav Slavov sikkert.

I løbet af anden halvleg fik AaB foretaget alle sine fem udskiftninger, så da Jakob Blåbjerg efter 81 minutter forlod banen med en skade, måtte AaB spille med en mand i undertal.

Det gav straks gæsterne et overtag, og efter 85 minutter scorede Marcus Solberg til 2-1, da han efter flere blokerede Vendsyssel-afslutninger fik sendt bolden forbi Michael Lansing.

I slutminutterne blev Mikkel Kaufman flot spillet igennem til afslutning af Nicolai Bech Laursen, men inde i målet levende Michael Tørnes en god redning.

I stedet blev kampen afsluttet med et overliggerskud fra Vendsyssel F.F., der vandt kampen 2-1.

- Opgøret startede lidt blandet, men vi satte os mere og mere på spillet i løbet af første halvleg, hvor vi egentlig skal score yderligere og lukke kampen. Anden halvleg bliver en rodet affære, hvor de får et tvivlsomt straffespark, og da vi bliver en mand i undertal, får vi svært ved at stå imod, siger assistenttræner Thomas Augustinussen, der sammen med udviklingschef Poul Erik Andreasen stod i spidsen for dagens reservehold, der stillede op i følgende opstilling:

Michael Lansing
Patrick Kristensen, Anders Bærtelsen (U/19 Liga), Jakob Blåbjerg, Frederik Børsting
Philipp Ochs, Kasper Risgård, Oliver Abildgaard, Bardhec Bytyqi
Mikkel Kaufmann (U/19 Liga), Oliver Klitten (U/19 Liga)

I pausen erstattede U/19-ligaspiller Malthe Højholt Oliver Abildgaard, og ti minutter senere kom U/19-ligaspiller Jeppe Pedersen ind i stedet for Kasper Risgård. Midtvejs i anden halvleg blev U/19-ligaspillerne Lukas Klitten og Nicolai Bech Laursen sendt på banen i stedet for Frederik Børsting og Oliver Klitten. Endelig blev Anders Bærtelsen med et kvarter igen erstattet af U/19-ligaspiller Thomas Albert Christiansen.

Dagens nederlag var det første pointtab i Reserveholdsturneringen i dette efterår, hvor AaB står med 12 point efter fem kampe, hvilket rækker til en førsteplads inden sidste reserveholdskamp, der spilles 3. december ude mod FC Midtjylland.

U/19-ligaholdet tog sæsonens syvende sejr

5. november 2018 kl. 11:14 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: AaB-OB 2-0

I U/19 Ligaen tog AaB i weekenden efterårets syvende sejr, da OB måtte forlade Hornevej med et nederlag på 2-0.

AaB var kampen igennem i kontrol mod fynboerne, og efter 36 minutter kom AaB flot foran, da Nicolai Bech Laursen flugtede et indlæg fra Jonathan Flindt i nettet til 1-0.

Kort inde i anden halvleg blev AaB’s føring fordoblet. Efter et tilfældigt klumpspil i OB-feltet kunne Oliver Klitten sende sin ottende sæsonscoring i mål til 2-0.

Få minutter efter AaB’s 2-0-scoring blev gæsterne ramt af en udvisning og var dermed reduceret til 10 mand. Herfra kunne AaB sikkert køre sejren i land.

- Vi var i kontrol under hele kampen, og spillerne fik prøvet lidt af hvert, fordi OB forsøgte sig med forskelligt presspil gennem hele kampen. Dermed var det en meget udviklende kamp, og det var var fedt at være en del af, siger U/19-ligatræner Lasse Stensgaard.

AaB’s U/19-ligamandskab ligger på andenpladsen med 21 point efter ni kampe. Næsten U/19-ligakamp spilles på lørdag på udebane mod FC Nordsjælland.

U/17 Ligaen: AaB-OB 1-3

Efter en lang pause uden ligakampe var AaB’s U/17-ligahold tilbage i AaB’s bolsjestribede dragter, da OB besøgte Hornevej i en kamp fynboerne vandt 3-1.

AaB stod ellers solidt defensivt i første halvleg, hvor gæsterne ikke havde åbne målschancer. Til gengæld havde AaB flere gode omstillingsmuligheder, der desværre ikke udmøntede sig i scoringer.

Tidligt i anden halvleg scorede gæsterne så to hurtige mål på to minutter. Begge mål blev sat ind på langskud, og AaB-spillerne virkede efterfølgende rystede.

Fem minutter efter OB’s anden scoring udbyggede fynboerne føringen yderligere med et hovedstødsmål til 3-0.

AaB sadlede efterfølgende om og overtog initiativet i kampen. Fem minutter før tid kom AaB på tavlen med en flot reducering, hvor Casper Gedsted Hansen med en cutback-aflevering fandt Christian Wagner, der scorede til 3-1.

Selvom nordjyderne pressede på mod slutningen, var der ikke yderligere gevinst, og derfor endte det med et nederlag på 3-1.

- Egentlig er vi langt end ad vejen tilfreds med præstationen, for vi spiller en rigtig god første halvleg, hvor vi står godt defensivt og er skarpe i omstillingerne. Men desværre mangler vi igen den sidste kvalitet i de afgørende situationer, siger U/17-ligatræner David Olsen.

I U/17 Ligaen ligger AaB på tiendepladsen. Næste kamp spilles ligesom U/19-ligaholdet på lørdag på udebane mod FC Nordsjælland.

Danmarksserien: Aarhus Fremad-AaB 3-2

I Danmarksserien fik AaB en ærgerlig afslutning på efterårssæsonen, da nordjyderne søndag tabte 3-2 til Aarhus Fremad, der dermed kravler tættere på AaB i tabellen.

AaB holdt ellers hjemmeholdet fra åbne målchancer i store dele af første halvleg, men Aarhus Fremad kunne alligevel bringe sig foran 1-0 inden pausen, da en indlægsbold blev sparket i mål.

Efter pausen forsøgte AaB at sadle om, men inden for anden halvlegs første kvarter havde det aarhusianske hjemmehold scoret yderligere to gange på to omstillinger.

Midtvejs i anden halvleg fik AaB dog reduceret til 3-1, da Ebrima Ceesay halvflugtede et gennemspillet angreb i nettet.

Ebrima Ceesay var også på pletten små ti minutter før tid, da et klumpspil endte med en friløber til målscoreren, der scorede sit andet mål i kampen til 3-2.

I løbet af opgørets sidste ti minutter havde AaB flere store chancer, og nordjyderne fik også bolden over stregen endnu en gang, men målet blev annulleret for offside. Dermed endte det med et nordjysk nederlag.

- Det var en rigtig trist afslutning på efterårssæsonen, for vi havde håbet, at vi vi kunne holde en større afstand til Aarhus Fremad, der ligger under stregen med et point færre end os. Så lige nu er vi skuffede, men vi må kigge frem mod forårssæsonen, hvor vores ambition er at blive i Danmarksserien, siger Danmarksserietræner Nickolaj Jonstrup.

AaB ligger på syvendepladsen i Danmarksserien og går på vinterferie nu. Holdet spiller derfor først igen 23. marts, hvor topholdet Nørresundby FB gæster Hornevej.