Okore med igen for AaB

3. november 2018 kl. 20:42 af Brian Andersen

AaB skal forsøge at følge op på onsdag aftens pokalsejr mod AC Horsens og den gode udebanestatistik i Superligaen, hvor AaB indtil videre blot har tabt én ud af syv kampe.

Morten Wieghorst udtaler:

- Vi fik et positivt resultat i midtugen, men nu venter der et opgør mod FC Nordsjælland, der vel rent spillemæssigt er den diametrale modsætning af AC Horsens, som vi mødte i onsdags.

- Men igen ved vi, hvad der møder os, og vi har forberedt os grundigt og trænet på kunstgræs de seneste par dage, og nu ser vi frem til at udbygge vores positive udebanestatistik, siger Morten Wieghorst, der efter lørdag aftens træningspas i Farum har udtaget følgende 19 spillere:

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 8 Rasmus Würtz, 9 Tom van Weert, 10 Lucas Andersen, 11 Philipp Ochs, 17 Kasper Kusk, 18 Rasmus Thellufsen, 21 Kasper Risgård, 22 Michael Lansing, 23 Filip Lesniak, 25 Frederik Børsting, 32 Kasper Pedersen, 33 Bardhec Bytyqi og U/19 Ligaspiller Mikkel Kaufmann.

Oliver Abildgaard har karantæne, mens skadeslisten omfatter Wessam Abou Ali, Magnus Christensen, Mathias Ross og Marco Ramkilde.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Tilbageblik på FC Nordsjælland-AaB

3. november 2018 kl. 10:42 af Rasmus Estrup

I morgen kl. 14.30 spiller AaB mod FC Nordsjælland på Right to Dream Park i Farum. Op til kampen har AaB TV samlet en række tidligere udebanemål mod netop FC Nordsjælland.

Se blandt andet scoringer fra Kasper Kusk og Kasper Risgård i tilbageblikket i videoen øverst. 

Tags på denne nyhed

Vidste du om FC Nordsjælland og AaB…

2. november 2018 kl. 14:02 af Brian Andersen

- at det forestående møde er Superligakamp nummer 50 mellem FC Nordsjælland og AaB. Statistikken siger 18 sejre til AaB, 15 uafgjorte og 16 nederlag samt en målscore på 61-61 set med AaB’s øjne.

- at AaB er uden nederlag i de fem seneste Superliga-udekampe, der er endt med to sejre og tre uafgjorte. Hvis det bliver til point mod FC Nordsjælland, vil det være AaB’s bedste præstation på udebane siden april-august 2014, hvor det blev til otte udekampe i træk med point.

- at AaB vandt det seneste Superligaopgør mod FC Nordsjælland og har holdt nullet i de to seneste opgør mod nordsjællænderne. Hvis det bliver til endnu et clean sheet, vil det være første gang siden maj 2004-maj 2005, at AaB holder FC Nordsjælland fra at score i tre Superligakampe i træk.

- at klubbernes seneste indbyrdes duel forekom 12. august 2018, hvor Philipp Ochs blev matchvinder for AaB i 1-0 sejren på Aalborg Portland Park.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Philipp Ochs (1 mål) også Kasper Kusk (2 mål), Kasper Risgård (2), Rasmus Würtz (2) og Kasper Pedersen (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en Superligakamp mod FC Nordsjælland.

- at ud af de 49 tidligere Superligakampe har AaB scoret først i 23 tilfælde, hvilket har resulteret i 14 sejre, fem uafgjorte og fire nederlag. Omvendt har FC Nordsjælland scoret kampens første mål i 23 tilfælde, hvilket har givet AaB fire sejre, syv uafgjorte og 12 nederlag.

- at hvis Kasper Risgård scorer mod FC Nordsjælland, vil det være hans femte scoring mod FC Nordsjælland i Superligaen, hvoraf to har været for Silkeborg I.F. Samtidig vil det være hans scoring nummer 50 for AaB i alle officielle turneringer.

- at der kun er faldet to udvisninger i de 49 tidligere Superligakampe mellem FC Nordsjælland og AaB. De er til gengæld begge faldet i 2018; først Mads ’Mini’ Pedersen i februar og derefter Philipp Ochs i sin debutkamp for AaB i august.

- at AaB aldrig har forladt en Superligakamp mod FC Nordsjælland i november uden point. De fem tidligere tilfælde har budt på tre uafgjorte og to sejre, og hvis systematikken følges, vil det betyde sejr til AaB i det kommende opgør mod FC Nordsjælland.

- at med søndagens dommer Jørgen Daugbjerg Burchardt som dommer har AaB fået point i 11 ud af 12 Superligakampe (5V-6U-1T). En af kampene var mod FC Nordsjælland i oktober 2016, hvor det blev til en pointdeling efter 1-1 og scoringer af henholdsvis Joakim Mæhle for AaB og Marcus Ingvartsen for FC Nordsjælland. I dag er de to spillere holdkammerater i belgiske KRC Genk.

- at AaB i tilfælde af tre point mod FC Nordsjælland vil opnå sejr nummer 375 i Superligaen (ud af 924 Superligakampe). Denne milepæl har kun FC København og Brøndby I.F. tidligere passeret i Superligaen.

- at AaB er uden sejr i de syv seneste DM-kampe afviklet på datoen 4. november, hvor det er blevet til fem uafgjorte og to nederlag. Hvis det bliver til sejr mod FC Nordsjælland, vil det således være første gang i 56 år, at AaB vinder en DM-kamp på denne dato. Dengang i 1962 blev det i 2. division til en 2-1 gevinst på udebane mod B 93.

- at AaB og FC Nordsjælland også i 2006 mødtes i Farum i et Superligaopgør på datoen 4. november. Dengang for 12 år siden med Rasmus Würtz på banen sluttede det 1-1 efter en AaB-træffer af Mattias Lindström.

- at AaB’s 16 scoringer i indeværende sæson er faldet med fire i første halvleg og 12 i anden halvleg. Kun i ét tilfælde har AaB formået at score i løbet af kampens første 30 minutter, hvorimod ti af de 16 scoringer er faldet i kampens sidste 30 minutter.

- at AaB i tilfælde af et dømt straffespark mod sig vil runde 100 begåede straffespark i Superligaen. AaB vil i givet fald være den første klub i Superligaen til at passere den milepæl.

- at Kasper Kusk søndag kan spille sin officielle kamp nummer 125 for AaB, og Lucas Andersen kan runde 50 officielle kampe for AaB.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

AaB TV: Stem på månedens mål i oktober

2. november 2018 kl. 12:20 af Rasmus Estrup

Vi er nu gået ind i november, og derfor skal vi have kåret månedens mål i oktober. 

De fire kandidater er:

1: Kasper Risgård mod Brøndby I.F., 7. oktober
2: Magnus Christensen mod AGF, 21. oktober
3: Wessam Abou Ali mod AGF, 21. oktober
4: Tom van Weert mod AC Horsens, 31. oktober

Via linket nedenfor kan du stemme på din favorit, og så deltager du samtidig i lodtrækningen om en signeret AaB-udebanetrøje. 

Vinderen af lodtrækningen findes på søndag. 

Tags på denne nyhed

Augustinussen skifter karrierespor

2. november 2018 kl. 10:18 af Brian Andersen

37-årige Thomas Augustinussen stoppede i sommeren 2016 sin aktive fodboldkarriere, hvor han blandt andet igennem 420 officielle kampe, hvilket er fjerdeflest i klubbens historie, og 45 scoringer har bidraget til to danske mesterskaber og en pokaltitel.

Siden karrierestoppet på grønsværen har Thomas Augustinussen i stedet været en del af AaB’s trænerstab under henholdsvis cheftræner Lars Søndergaard og cheftræner Morten Wieghorst, ligesom han har bidraget hos AaB Talent.

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde er ærgerlig over afskeden med Thomas Augustinussen:

- Thomas Augustinussen er en legende i AaB, og vi er kede af, at han nu har valgt at forlade os.  

- Både på og uden for banen har ”Augo” bidraget enormt til vores kultur, og konkret har han jo i indeværende efterår om nogen været manden bag vores positive statistik i Superligaen på standardsituationer, fortæller Allan Gaarde. 

- Af flere årsager begræder vi derfor også Thomas’ afgang, men samtidig har vi også forståelse for, at han nu ønsker at prøve sig af i erhvervslivet, hvor en helt ny hverdag og weekend venter, og vi ønsker ”Augo” alt det bedste fremover, siger Allan Gaarde.    

Thomas Augustinussen kom i januar 1995 til AaB som drengespiller fra samarbejdsklubben Aabybro I.F. og var sidenhen med til at vinde DM-guld både i U/17- og U/19 Ligaen.

- AaB har været en del af mit liv, siden jeg var 13 år, og derfor har det også været en stor beslutning for mig at forlade klubben, lyder det fra Thomas Augustinussen.

- Jeg er stolt af at have været med til at sætte et aftryk i AaB’s historie, men samtidig har jeg i et stykke tid overvejet, om tiden var kommet til at prøve noget andet, konstaterer Thomas Augustinussen. 

- Det er ikke til at vide, om det på et tidspunkt bliver til et gensyn, men lige nu glæder jeg mig over at være blevet tilbudt et spændende job, hvor jeg tiltræder 1. januar, slutter Thomas Augustinussen.

Thomas Augustinussen har i landsholdssammenhæng opnået to A-landskampe og 33 U-landskampe for Danmark.

Tags på denne nyhed
'