AaB TV: Tilbageblik på Esbjerg fB-AaB

29. november 2018 kl. 08:23 af Rasmus Estrup

I morgen aften gæster AaB Esbjerg fB på Blue Water Arena kl. 19.00. I den anledning har AaB TV samlet syv af AaB's tidligere Superligascoringer i Esbjerg. 

Gense blandt andet to mål af Kasper Risgård, et langskud fra Kasper Kusk og et drømmemål af Frederik Børsting. 

Tags på denne nyhed

Vidste du om Esbjerg fB og AaB...

28. november 2018 kl. 13:30 af Brian Andersen

- at det forestående møde er Superligakamp nummer 49 mellem Esbjerg fB og AaB. Statistikken siger 19 sejre til AaB, 15 uafgjorte og 14 nederlag samt en målscore på 57-50 i AaB’s favør.

- at AaB er ubesejret i de syv seneste udekampe i Superligaen, hvor det er blevet til to sejre og fem uafgjorte. Det er AaB’s bedste serie på udebane siden april-august 2014, hvor otte udekampe endte ligeligt i fire sejre og fire uafgjorte.

- at AaB i tilfælde af uafgjort mod Esbjerg fB vil opnå den fjerde uafgjorte Superligakamp i træk, hvilket senest skete i august 2017. Ender kampen endda 1-1, vil det være første gang i Danmarksturneringen, at AaB spiller uafgjort 1-1 i fire kampe i træk.

- at AaB har tabt de to seneste Superligakampe til Esbjerg fB, senest i august 2018. Hvis det igen bliver til nederlag mod Esbjerg fB, vil det være første gang, at AaB taber tre Superligakampe i træk til vestjyderne.

- at AaB’s seneste sejr i Esbjerg forekom 19. oktober 2015, hvor Kasper Risgård og Lukas Spalvis nettede i gevinsten på 2-1.

- at fra den nuværende trup har udover Kasper Risgård (5 mål) også Oliver Abildgaard (1 mål), Frederik Børsting (1) og Kasper Kusk (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en Superligakamp mod Esbjerg fB.

- at med blot 107 scoringer i de 48 tidligere indbyrdes Superligakampe mellem Esbjerg fB og AaB scores der blot 2,23 mål pr. kamp i gennemsnit, hvilket inkluderer hele syv målløse opgør. Dog ser det lidt bedre ud i Esbjerg, hvor der er scoret 61 mål i 24 kampe (gennemsnitligt 2,54 mål pr. kamp).

- at ud af de 48 tidligere indbyrdes Superligakampe har AaB scoret først i 19 tilfælde, hvilket har resulteret i 13 sejre, fem uafgjorte og et nederlag. Omvendt har Esbjerg fB scoret kampens første mål i 22 tilfælde, hvilket har givet AaB seks sejre, tre uafgjorte og 13 nederlag.

- at Jacob Friis fredag aften debuterer som træner for AaB. Dermed bliver han den 15. træner til at stå i spidsen for AaB i Superligaen.

- at AaB i tilfælde af tre point mod Esbjerg fB vil opnå sejr nummer 375 i Superligaen (ud af 927 Superligakampe). Denne milepæl har kun FC København og Brøndby I.F. tidligere passeret i Superligaen.

- at AaB ikke har tabt en Superligakamp med fredag aftens dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen som dommer siden 2016. I 2017 og 2018 er det blevet til i alt seks Superligakampe med Mads-Kristoffer Kristoffersen som dommer med to sejre og fire uafgjorte som resultat.

- at AaB i tilfælde af et dømt straffespark mod klubben vil passere 100 begåede straffespark i Superligaen. AaB vil i givet fald være den første klub i Superligaen til at passere den milepæl.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

Ærgerlig uge i eSuperligaen

28. november 2018 kl. 08:45 af Rasmus Estrup

eSuperligaen - 7. runde - AaB-Esbjerg fB 5-6

Ugens første duel stod mellem AaB's Asger "Aagaard" og Esbjerg fB's "Chrøis". AaB startede på hjemmebane, men gæsterne lagde bedst fra land og kom foran 2-0. Med to hurtige scoringer midt i anden halvleg fik "Aagaard" udlignet til 2-2. 

Esbjerg fB kom dog hurtigt tilbage i front med en scoring til 3-2, men lige så hurtigt efterfølgende fulgte "Aagaard" op og udlignede til 3-3. 

Desværre for nordjyderne scorede "Chrøis" to mål mod slutningen og vandt dermed første opgør 5-3. 

Derfor var det en svær opgave, der blev lagt i hænderne på Daniel "Shoppen" Mogensen i anden kamp. Men AaB-spilleren begyndte opgøret forrygende og leverede ifølge kommentatorerne en af de bedste eSuperliga-halvlege hidtil. Det førte også til en pauseføring på 2-0. Dermed manglede AaB blot et enkelt mål for at tage den samlede sejr. 

Desværre blev kampens sidste scoring sat ind af Esbjerg fB's "Qack", der reducerede til slutresultatet 2-1, hvilket gav Esbjerg fB en samlet sejr på 6-5. 

eSuperligaen - 8. runde - Silkeborg I.F.-AaB 3-1

Tirsdag aften skulle AaB forsøge at snuppe point mod Silkeborg I.F., men det nordjyske mandskab tabte 3-1. 

Asger "Aagaard" sad over for "Pilm" i første kamp, og Silkeborg-spilleren, der var på udebane, dominerede opgøret med et højt pres. "Aagaard" var i forsvarsposition i stort set hele opgøret, men defensiven stod solidt, og det blev blot til et nederlag på 1-0 til AaB. 

I returopgøret mellem Daniel "Shoppen" Mogensen og "Adellovich" var "Shoppen" flere gange i kampen uheldig med træværket, og i stedet kunne "Adellovich" sendte Silkeborg I.F. foran med 2-0. Et kvarter før tid fik "Shoppen" pyntet på resultatet med opgørets sidste scoring til 2-1. Dermed tabte AaB i alt 3-1. 

Med ugens to nederlag ligger AaB på 13. pladsen før næste uges kampe mod SønderjyskE mandag og Randers FC tirsdag. 

Se sammendrag fra ugens eSuperligakampe nedenfor. 

Tags på denne nyhed

AaB’s administration søger praktikanter til foråret

27. november 2018 kl. 08:30 af Thomas Fiele

Med start fra foråret søger AaB’s administration to praktikanter til følgende to områder.

Marketing, kommunikation og oplevelse.

En praktikplads i denne afdeling kan indeholde følgende opgaver

 • Analyse af billet- og kampdata samt praktisk anvendelse heraf
 • E-mailmarketing og automation
 • Fanundersøgelser og research
 • Grafiske opgaver
 • Udnyttelse af gamification
 • UX og UI optimering
 • Merchandise udvikling
 • Ad hoc opgaver

Vi forventer ikke, at du har kompetencer inden for alle ovenstående områder, men dit forløb vil blive tilpasset din uddannelse og dine kompetencer. 

Event, hospitality og kampafvikling.

En praktikplads i denne afdeling kan indeholde følgende opgaver

 • Forberedelse til kampdage
 • Hospitality på kampdage
 • Eventkoordinering fra planlægning til udførsel
 • Aktivering af sponsorater
 • Koordinering med sponsorer
 • Arbejde i CRM og hjemmeside back-end
 • Ad hoc opgaver

Vi forventer ikke, at du har kompetencer inden for alle ovenstående områder, men dit forløb vil blive tilpasset din uddannelse og dine kompetencer.

Vi ser gerne, at dit praktikophold forløber sig over minimum ti uger, så du har mulighed for at prøve kræfter med forskellige opgaver.

Har du interesse for en af ovenstående områder og mangler en praktikplads til foråret, så er AaB måske stedet for dig.

Klik ind og udfyld ansøgningsformularen senest 5. december.

AaB TV: Indslag med Allan Gaarde og Jacob Friis

26. november 2018 kl. 17:01 af Rasmus Estrup

Samarbejdet med Morten Wieghorst er ophævet. Jacob Friis står dermed i spidsen for Hele Nordjyllands Hold i efterårets resterende tre kampe. 

AaB TV har talt med sportsdirektør Allan Gaarde og cheftræner Jacob Friis om situationen. 

Tags på denne nyhed