AaB-nederlag i både U/19 Ligaen og U/17 Ligaen

12. november 2018 kl. 10:15 af Rasmus Estrup

FC Nordsjælland 5-3 AaB

AaB tabte i U/19 Ligaen 5-3 på udebane til FC Nordsjælland i lørdags.

Allerede inden uret rundede sit første minut, havde hjemmeholdet bragt sig foran 1-0, da en forsvarsfejl førte til en friløber.

AaB fik dog udlignet til 1-1 ti minutter senere på et langskud fra Oliver Klitten. Den stilling holdt til midt i første halvleg, hvor FC Nordsjælland bragte sig på 2-1.

Efter pausen kom AaB bedre ud til kampen, men FC Nordsjælland fik alligevel bragt sig foran 3-1 ti minutter efter pausen.

Midt i anden halvleg reducerede Gabriel Adriano Alves Christensen til 3-2 efter indlæg fra Lukas Klitten.

Ti minutter før tid blev det 4-2 til hjemmeholdet, men få minutter før slutfløjt headede Emil Rask Colding en reducering i nettet efter et indlæg. 4-3.

I tillægstiden lukkede FC Nordsjælland kampen, da de på en dødbold fangede et passivt AaB-forsvar og scorede til 5-3.

- Det var en skidt præstation fra start til slut. Vi spillede passivt, usammenhængende og rodet. Det blev lidt bedre efter pausen, men det blev aldrig rigtig godt, siger U/19-ligatræner Lasse Stensgaard.

AaB ligger på andenpladsen i U/19 Ligaen og spiller først igen en ligakamp lørdag 1. december på udebane mod Silkeborg I.F.

FC Nordsjælland 5-0 AaB

Også i U/17 Ligaen endte det med et nederlag på udebane mod FC Nordsjælland.

Allerede efter seks minutter kom hjemmeholdet i front, og fire minutter senere udbyggede FC Nordsjælland deres føring til 2-0 på et straffespark.

AaB virkede efterfølgende rystede, og inden pausen var AaB kommet yderliggere bagud med 4-0. 3-0-målet kom på efter en duelbold, som FC Nordsjælland vandt, og 4-0-scoringen faldt efter endnu et straffespark.

I pausen sadlede AaB om for at lukke ned defensivt, men fem minutter inde i anden halvleg blev FC Nordsjælland foræret en scoring til 5-0, som blev slutresultatet.

- Vi er mentalt helt nede. Vi gik ind til kampen med en tro på, at vi kunne snuppe tre point, men så snart de kom tidligt foran, blev vi rystet, og vi faldt helt sammen, siger U/17-ligatræner David Olsen.

AaB ligger på 11. pladsen i U/17-ligaen og skal på lørdag spille på udebane mod 12. pladsen, FC København, kl. 15.30.

AaB TV: Sammendrag af AaB-FC København

12. november 2018 kl. 07:15 af Rasmus Estrup

I videoen ovenfor kan du se et fyldigt sammendrag af søndagskampen mod FC København. En kamp, der efter en god indsats af AaB-spillerne endte 1-1.

Lucas Andersen bragte hjemmeholdet i front efter 57 minutter, da han kanonerede bolden i mål via stolpen, men i 83. minut udlignede FC Københavns topscorer, Dame N'Doye, da han tæskede bolden helt op i det ene målhjørne.

Trods et par fine AaB-muligheder mod slutningen endte Superligakampen 1-1.

Dermed har AaB 21 point, hvilket rækker til en syvendeplads, men Hele Nordjyllands Hold har samme pointantal som OB på fjerdepladsen.

God præstation rakte kun til uafgjort

11. november 2018 kl. 17:59 af Rasmus Estrup

AaB måtte søndag tage til takke med et enkelt point efter en stærk præstation mod FC København, der endte med et 1-1-resultat. Lucas Andersen bragte ellers Hele Nordjyllands Hold i front, men Dame N'Doye udlignede små ti minutter før tid til slutresultat.

AaB gik ind til første halvleg med en god energi, og i kampens spæde fase førte et sammestød med Kasper Pedersen og Pieros Sotiriou til et længere spilstop, hvor begge spillere blev iklædt hovedforbindinger, inden de kunne vende tilbage på banen.

Selvom FC København i indledningen havde bolden mest, var AaB først til at nærme sig målchancer. Blandt andet med en omstilling efter 10 minutter, der desværre løb ud i sandet, da Kasper Kusk, Lucas Andersen og Tom van Weert nåede op til gæsternes felt. Syv minutter senere fulgte et hjørnespark til de rød-hvid-klædte nordjyder, men også dette blev afværget.

I stedet kunne FC København levere opgørets første afslutning efter 20 minutter, da Robert Skov kanonerede et fladt skud fra feltkanten på indersiden af nærmeste stolpe.

Fire minutter senere var gæsterne igen tæt på. Denne gang prøvede Pierre Bengtsson på et skud mod fjerneste målhjørne, men Jacob Rinne fik reddet bolden flot til indkast.

26 minutter inde i opgøret var der lovende takter fra AaB. AaB spillede med højt tempo bolden fra Jacob Rinne til Kristoffer Pallesen til Tom van Weert til Kasper Kusk og Philipp Ochs, som fra feltets venstreside forsøgte sig med et fladt indlæg mod Kasper Kusk, der desværre gik ud til hjørne. Dette hjørnespark sendte Lucas Andersen direkte mod mål, men læderet ramte forstolpen.

Med et kvarters tid til pausen var AaB igen i offensiven. Denne gang endte det med en afslutning fra distancen af anfører Rasmus Würtz, der flugtede bolden over mål.

FC Københavns Denis Vavro sparkede et par minutter senere også bolden over mål på en ellers god frisparksmulighed et par meter uden for AaB-feltet.

Fem minutter før pausen var det Tom van Weerts tur til at forsøge sig med afslutning. Hollænderen blev med et veltimet løb sendt i dybden, og fra en spids vinkel sparkede han bolden mod nærmeste stolpe, hvor Jesse Joronen parerede kuglen til hjørne.

Lige efter pausen var AaB tæt på et føringsmål. Philipp Ochs drev med lækre driblinger gæk med defensiven hos Superligaens førerhold. Tyskeren fulgte op med et hårdt fladt indlæg, som Tom van Weert rettede mod mål. Desværre gik hollænderens afretning få centimeter forbi bagerste stolpe.

I tredje minut af anden halvleg prøvede Lucas Andersen lykken, da Jesse Joronen blev fanget ude af sit mål efter en dårlig clearing fra keeperen selv. Lucas Andersen opsnappede bolden og tog sigte fra 45 meter, men forsøget gik forbi.

Fem minutter efter pausen fik FC København atter en god frisparksmulighed lige uden for AaB's felt. Robert Skov tog sig denne gang af frisparket, som han sendte over muren, men inde på stregen reddede Jacob Rinne sikkert.

I 58. minut kom AaB efter en god periode foran 1-0. Jakob Ahlmann sendte et hårdt indlæg ind i feltet, hvor Lucas Andersen tæmmede bolden, inden han tæskede 1-0-scoringen i mål via den ene stolpe.

Kort efter scoringen forsøgte Robert Skov sig igen med et frisparksforsøg, men igen reddede Jacob Rinne sikkert forsøget.

Midt i anden halvleg fik Dame N'Doye københavnernes hidtil bedste mulighed i kampen, da Pierre Bengtsson sendte et indlæg ind i det lille felt til angriberen, som dirigerede bolden over mål.

Med tyve minutter tilbage af opgøret fik Philipp Ochs en god mulighed. En velspillende og hårdtarbejdende Jakob Ahlmann stod for det flotte forarbejde, der førte til en skudchance til Philipp Ochs i FC Københavns felt, men desværre sparkede tyskeren over.

Et kvarters tid før slutfløjt forsøgte Robert Skov sig et par gange med skud fra distancen, men det lykkedes ikke kantspilleren at overliste Jacob Rinne.

I 83. minut faldt udligningen dog for gæsterne. Et indlæg blev slået ind til Dame N'Doye, som tog læderet ned og sparkede det for fuld kraft op i det ene målhjørne uden chance for Jacob Rinne.

Kort efter var Dame N'Doye også tæt på endnu en scoring. Angriberens forsøg fra kanten af feltet blev rettet af og var lige ved at overliste Jacob Rinne, men bolden gik lige forbi den ene stolpe til et hjørnespark.

Dette hjørnespark formåede AaB at skabe en god omstilling på. Lucas Andersen fik med høj fart ført bolden op i modsatte ende, hvor han med en god tværbold fandt Rasmus Thellufsen. Han afleverede bolden på tværs igen, hvor Lucas Andersen var fri til afslutning, men AaB-spilleren sendte kuglen over mål.

I 89. minut var AaB igen farlige. Tom van Weert spillede bolden fra baglinjen på tværs, men læderet endte lige bag en ellers ganske fri Rasmus Thellufsen, der dermed ikke fik dirigeret bolden mod mål.

I tillægstiden fik Tom van Weert en god hovedstødsmulighed, da Lucas Andersen sendte et indlæg ind i panden på hollænderen, der desværre fik sin afslutning reddet af Jesse Joronen.

Opgøret endte uden yderligere scoringer, og dermed er AaB med det ene point oppe på 21 point i Superligaen, hvilket rækker til en sjetteplads.

På grund af kommende landskampe spilles AaB's næste Superligakamp først 23. november kl. 19.00 på udebane mod Vejle Boldklub.

Matchfacts - Superligaen, 16. spillerunde

AaB-FC København 1-1 (0-0)
58. min 1-0 Lucas Andersen, 83. min 1-1 Dame N'Doye
Advarsler AaB: Oliver Abildgaard (24), Rasmus Thellufsen (79)
Advarsler FC København: Andreas Bjelland (38), Jan Gregus (45), Rasmus Falk (90)
6.947 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (4-4-2): Jacob Rinne, Kristoffer Pallesen, Kasper Pedersen (46: Jakob Blåbjerg), Jores Okore, Jakob Ahlmann, Kasper Kusk, Rasmus Würtz (78: Filip Lesniak), Oliver Abildgaard, Philipp Ochs (74: Rasmus Thellufsen), Tom van Weert, Lucas Andersen.

FC København (4-4-2): Jesse Joronen, Peter Ankersen, Denis Vavro, Andreas Bjelland, Pierre Bengtsson, Robert Skov, Zeca, Jan Gregus (46: Nicolaj Thomsen), Rasmus Falk, Dame N'Doye, Pieros Sotiriou (46: Jonas Wind).

Dommer: Michael Tykgaard