Pohl: Sæsonens vigtigste kamp på søndag

14. marts 2018 kl. 16:13 af Rasmus Estrup

- Det er en vanvittig vigtig kamp, der venter os på søndag. Sæsonens vigtigste.

Jannik Pohl ligger ikke fingrer imellem, når han taler om udekampen på søndag mod AGF i sidste runde af grundspillet. Efter sejren på 4-0 over Randers FC kan AaB nemlig sikre sig en plads i Alka Superligaens mesterskabsspil med et point i Aarhus.

- Vores målsætning har hele tiden været at komme i top seks, og nu har vi gode muligheder for at nå det. Det er i vores hænder. Vi skal have et point, men vi går selvfølgelig efter tre, så vi kan spille os så højt op i tabellen som muligt. Men det bliver ikke nemt på søndag, siger Jannik Pohl.

Selvom AGF ikke længere kan nå top seks, vil de kæmpe for at få så mange point som muligt, så de kan distancere sig fra nedrykningspladserne. Jeg er også sikker på, at deres fans håber, at de kan tage muligheden for top seks væk fra os. Så der kommer tryk på kedlerne, og derfor har vi brug for al den støtte, vi overhovedet kan få fra vores egne fans, siger angriberen.

Heldigvis er der også grund til at tro på god stemning fra udebaneafsnittet på Ceres Park. Allerede nu er der solgt omkring 350 billetter til udebaneafsnittet, og det samlede antal udebanefans i Aarhus forventes at være cirka det dobbelte.

- Det er rigtig, rigtig fedt, at der kommer så mange og støtter os. Som hold nyder vi det altid, og for mig personligt betyder det utrolig meget, at vi har god opbakning fra fansene. Jeg elsker at spille, når der er god stemning på tribunen, og jeg håber virkelig, at vi har noget at fejre med dem efter kampen på søndag, siger AaB-topscoreren.

Indtil videre har han scoret syv Alka Superligamål i denne sæson. Senest på en glimrende afslutning fra kanten af feltet mod Randers FC i søndagens sejr på 4-0. En kamp der i øvrigt har hævet stemningen på Hornevej.

- Jeg synes, at vi virker som et hold med selvtillid. Der er en god stemning herude på en sund måde. Der er godt humør, og det er positivt, når vi står over for den hidtil vigtigste kamp i sæsonen, siger Jannik Pohl.

Uafgjort er som nævnt nok til at sikre en plads i top seks, og selv med et nederlag kan AaB stadig ende i mesterskabsspillet, såfremt Hobro I.K. ikke besejrer Brøndby I.F.

Kampen på søndag spilles kl. 17.00 på Ceres Park. Billetter til udebaneafsnittet koster 50 kr. for voksne og 25 kr. for børn.

Alle mand til Aarhus - billetter for kun 50 kr!

Vis at du tager med, tilmeld dig kampens Facebook-event via dette link:

AaB takker på forhånd alle for støtten til holdet og Nordjylland på udebane.

Pohl og Christensen på U/21-landsholdet

12. marts 2018 kl. 15:01 af Rasmus Estrup

Efter den vigtige kamp mod AGF på søndag er det igen tid til diverse landsholdssamlinger. Og to AaB'ere er udtaget til det danske U/21-landshold, der først spiller venskabskamp på udebane mod Østrig 22. marts, og som 27. marts spiller EM-kvalifikationskamp på udebane mod Georgien.

De to AaB-spillere er Jannik Pohl og Magnus Christensen. AaB-angriberen er hidtil noteret for to U/21-landskampe og 31 ungdomslandskampe alt i alt. Midtbanespilleren har spillet en U/21-landskamp ud af sine 10 ungdomslandskampe.

Den tidligere AaB-spiller, Joakim Mæhle, der nu spiller i K.R.C. Genk er også udtaget til U/21-landsholdstruppen.

Danmark fører sin EM-kvalifikationsgruppe med 12 point efter fem kampe. Georgien ligger på fjerdepladsen med fire point.

Klitten og Bærtelsen udtaget til U/18-landsholdet

12. marts 2018 kl. 14:05 af Rasmus Estrup

Den danske U/18-landsholdstrup til to kampe mod Tjekkiet senere i marts er netop blevet offentliggjort, og AaB har to talenter med i truppen.

Lukas Klitten og Anders Bærtelsen er således udtaget til de to venskabskampe, der spilles i Tjekkiet 23. marts og 26. marts.

Anders Bærtelsen har optrådt 20 gange på danske ungdomslandshold, heraf tre gange på U/18-landsholdet. Holdkammerat Lukas Klitten har spillet 10 ungdomslandskampe, hvoraf fem af dem har været for U/18-landsholdet.

Reserveholdet tabte til Vendsyssel F.F.

12. marts 2018 kl. 13:42 af Rasmus Estrup

AaB's reservehold tabte mandag til 1. divisionsholdet Vendsyssel F.F., der kunne tage nordpå med en sejr på 3-1.

Vendsyssel F.F. fik sin 1. divisionskamp i weekenden aflyst, og det var derfor et stærkt hold, gæsterne stillede med.

AaB startede alligevel med en fin mulighed til Pavol Safranko efter glimrende AaB-opspil i kampens andet minut. Men efter 11 minutter kom gæsterne foran 1-0, da Lucas Jensen løb fra AaB-forsvaret og udplacerede på Michael Lansing.

Herefter stod der AaB på det meste. Pavol Safranko havde et par gode chancer, og Frederik Børsting fik ligeledes en stor mulighed, inden Rasmus Thellufsen efter 32 minutter udlignede til 1-1, da han blev spillet igennem midt i banen og køligt sparkede bolden i nettet.

Trods AaB-overtaget i første halvleg kunne Vendsyssel F.F. gå til pause foran 2-1, da Jeppe Illum scorede på Lucas Jensens oplæg i halvlegens sidste minut.

Efter pausen havde AaB også nogle muligheder, men Vendsyssel F.F var i større kontrol af kampen og kom også frem til de største chancer. Tre gange inden for de sidste 20 minutter måtte Michael Lansing således diske op med nogle fremragende redninger inde på stregen.

I sidste minut af kampen scorede gæsterne dog til slutresultatet 3-1, da Mikkel Frankoch tæt under mål sparkede en retur fra Michael Lansing i mål.

- Det var en god træningskamp mod en god modstander. Vi er egentlig ret meget i kontrol i første halvleg, men går alligevel til pause bagud 2-1. Efter pausen får de mere af overtaget, og i takt med at vi får skiftet flere unge spillere ind, mister vi noget i rutinen og fysikken. Derfor sidder de især på kampen i den sidste halve time, siger assistenttræner Jacob Friis, der sammen med udviklingschef Poul Erik Andreasen stillede med følgende startopstilling:

Michael Lansing
Kristoffer Pallesen, Oliver Abildgaard, Jakob Blåbjerg, Mathias Johannesen (U/19 Liga)
Frederik Børsting, Kasper Risgård, Filip Lesniak, Rasmus Thellufsen
Pavol Safranko, Wessam Abou Ali

Wessam Abou Ali pådrog sig en lille skade og måtte efter 28 minutter lade sig udskifte med U/17-angriber Mikkel Kaufmann. Ved pausen kom Nikolaj Lyngø og U/19-spiller Lukas Klitten ind i stedet for Filip Lesniak og Mathias Johannsen.

I løbet af anden halvleg kom også U/19-ligaspillerne Jonathan Stæhr Larsen, Oliver Klitten, Mads Stefansen og Emil Lagergaard på banen i stedet for Mikkel Kaufmann, Frederik Børsting, Pavol Safranko og Kasper Risgård.