Ross og Pedersen i kamp ved U/17 EM

5. maj 2018 kl. 16:46 af Rasmus Estrup

Halvdelen af AaB's fire talenter, der er med det danske U/17-landshold til EM-slutrunden, fik spilletid i Danmarks første kamp. Lørdag mødte Danmark nemlig Bosnien-Hercegovina i en kamp, hvor Mathias Ross Jensen og Jeppe Pedersen var med.

Mathias Ross Jensen startede i midterforsvaret, hvor fra han kunne se sine holdkammerater bringe sig foran 1-0 ved pausen.

Tidligt i anden halvleg udlignede Bosnien-Hercegovina til 1-1, og med et kvarter igen blev midtbanespiller Jeppe Pedersen sendt i aktion for danskerne.

10 minutter før tid kom Danmark foran 2-1 på en straffesparksscoring. Men føringen forsvandt to minutter senere, da modstanderne udlignede til 2-2. Fem minutter før tid gjorde Bosnien-Hercegovina det også til slutresultatet 3-2.

Dermed startede Danmark desværre EM-slutrunden med et nederlag.

Danmarks næste kamp ved EM-slutrunden spilles på tirsdag mod Irland.

Udover Mathias Ross Jensen og Jeppe Pedersen er også forsvarsspiller Thomas Albert Christiansen og Mikkel Kaufmann med i den danske trup under slutrunden.

AaB TV: Sammendrag af AC Horsens-AaB

5. maj 2018 kl. 08:44 af Rasmus Estrup

I videoen ovenfor kan du se et fyldigt sammendrag af kampen mellem AC Horsens og AaB fredag 4. maj 2018. Opgøret endte med en hjemmesejr til AC Horsens på 2-1, selvom Hele Nordjyllands Hold var foran ved pausen.

Kasper Risgård bragte nordjyderne i front på et straffespark kort før pausefløjtet, men tidligt i anden halvleg udlignede Ayo Simon Okosun for AC Horsens.

Med en halv time igen scorede Kjartan Finnbogason sejrsmålet på et straffespark begået af en ellers velspillende Jacob Rinne.

AaB's næste kamp spilles søndag 13. maj kl. 20.00 mod FC København på Aalborg Portland Park.

Dårlig anden halvleg kostede i Horsens

4. maj 2018 kl. 20:52 af Rasmus Estrup

En ringe præstation i anden halvleg blev dyr for AaB, der gik fra en pauseføring på 1-0 - efter en straffesparksscoring af Kasper Risgård - til at tabe 2-1 efter scoringer af Ayo Simon Okosun og Kjartan Finnbogason.

AaB stillede blandt andet til start med midtstopper Nikolaj Lyngø, der dermed fik sin første officielle kamp for Hele Nordjyllands Hold, og efter blot to minutter fik han sit første gule kort.

Inden da havde AaB haft opgørets første forsøg. Kasper Kusk driblede på tværs af banen, inden han efter et par skudfinter sigtede mod fjerneste målhjørne, men måtte se sin afslutning snige sig forbi opstanderen.

Et kvarter inde i opgøret prøvede Kasper Kusk igen, og denne gang tvang han Marcus Bobjerg til at strække sig helt ud for at vifte bolden til hjørnespark. Skudmuligheden kom efter godt og hurtigt sammenspil af Kasper Kusk, Wessam Abou Ali og Edison Flores, der altså endte med en skudmulighed på kanten af AC Horsens-feltet.

AC Horsens forsøgte at komme frem til muligheder gennem dødbolde og lange indkast, og første gang hjemmeholdet var farlige var efter 19 minutter, da Mikkel Qvist sendte et af sine lange indkast ind midt i AaB-feltet. Her fik Oliver Abildgaard rettet bolden i retning af eget mål, men heldigvis for nordjyderne hoppede bolden centimeter forbi bagstolpen.

Mens det gulklædte hjemmehold havde svært ved at true Jacob Rinnes mål trods flere indlægs- og indkastsforsøg, havde AaB også svært ved for alvor at åbne op for hjemmeholdets defensiv.

AaB's tredje skud på mål kom igen fra Kasper Kusk, der igen prøvede fra distancen 10 minutter før pausefløjtet, men denne gang blev kantspillerens skud blokeret og trillede ind til Marcus Bobjerg.

Fem minutter før pausefløjtet fik AaB muligheden fra 11-meterpletten. Et indlæg mod bagerste stolpe, headede Kasper Risgård ind mod straffesparkspletten, hvor Wessam Abou Ali kom flyvende og headede på mål. Lige efter angriberens træf på bolden, blev han ramt i hovedet af Delphin Tshiembe, hvilket fik dommeren til at tage fløjten i munden pege på pletten.

Kasper Risgård tog sig af straffesparket og scorede sikkert til 1-0. Dagens AaB-anfører sparkede til venstre for sig selv, mens Marcus Bobjerg sprang til den modsatte side.

Ved samme lejlighed måtte Wessam Abou Ali lade sig udskifte med smerter i hovedet, hvorfor slovakiske Pavol Safranko kom på grønsværen.

Få sekunder før pausen fik AaB en ny stor mulighed. Kasper Kusk fik kæmpet sig igennem til en stor chance med et fremstød midt i banen, men venstrebensafslutningen voldte ikke AC Horsens-keeperen store problemer.

AaB startede anden halvleg skidt, og kort efter pausen fik AC Horsens udlignet til 1-1. Et indlæg havnede via Robert Kakeeto hos en helt fri Ayo Simon Okosun, som fra det lille felt udplacerede Jacob Rinne.

Få minutter senere fik Ayo Simon Okosun endnu en stor chance, men inde i målet leverede Jacob Rinne en fremragende redning.

Et kvarter inde i anden halvleg var det AC Horsens' tur til at forsøge sig fra straffesparkspletten, da Jacob Rinne kom for sent til en tackling af Mikkel Qvist, som blev fældet af AaB-keeperen.

Straffesparket tordnede Kjartan Finnbogason op i nettaget, og dermed var AC Horsens foran 2-1.

Det var også tæt på at blive 3-1 efter 63 minutter, da en afslutning fra Ayo Simon Okosun blev rettet af og ramte roden af den ene stolpe.

AaB havde meget svært ved at få spillet til at fungere efter pausen, og midtvejs i halvlegen måtte nordjydernes svenske keeper levere en ny stor redning helt ude ved den ene stolpe, da Oliver Drost fik frit skud inde i AaB-feltet.

Med under et kvarter igen fik Hallur Hansson også en skudchance i AaB-feltet, men AC Horsens-spilleren sparkede forbi fjerneste stang fra små ti meter.

Det tætteste AaB kom på en scoring efter pausen, var en tilbagelægning fra AC Horsens-forsvaret, der snød Marcus Bobjerg, men læderet trillede centimeter forbi stolpen.

Mod slutningen var AC Horsens tættere på 3-1, end AaB var på 2-2, men ingen af holdene scorede yderligere, og derfor endte opgøret med en sejr til AC Horsens på 2-1.

Dermed er AaB kun et point foran AC Horsens i tabellen, hvor nordjyderne ligger nummer fem.

Hele Nordjyllands Holds næste kamp spilles søndag 13. maj på hjemmebane mod FC København.

Matchfacts - Alka Superligaen, 33. spillerunde

AC Horsens-AaB 2-1 (0-1)
43. min 0-1 Kasper Risgård, 51. min 1-1 Ayo Simon Okosun, 60. min 2-1 Kjartan Finnbogason
Advarsler AC Horsens: Ayo Simon Okosun (37), Hallur Hansson (71)
Advarsler AaB: Nikolaj Lyngø (2)
2.420 tilskuere på CASA Arena

AC Horsens (4-4-2): Marcus Bobjerg, Peter Nymann, Delphin Tshiembe (46: Oliver Drost), Alexander Ludwig, Mikkel Qvist, Jonas Thorsen, Bjarke Jacobsen, Mathias Nielsen, Hallur Hansson (90: Thomas Kortegaard), Ayo Simon Okosun, Kjartan Finnbogason (86: Tobias Arndal).

AaB (4-4-2): Jacob Rinne, Kristoffer Pallesen, Nikolaj Lyngø, Jakob Blåbjerg, Jakob Ahlmann, Kasper Kusk, Robert Kakeeto (71: Magnus Christensen), Oliver Abildgaard, Edison Flores, Kasper Risgård (62: Rasmus Thellufsen), Wessam Abou Ali (43: Pavol Safranko).

Dommer: Morten Krogh

AaB TV: Vinder af månedens mål i april

4. maj 2018 kl. 09:39 af Rasmus Estrup

AaB's fans har kåret Filip Lesniaks elegante venstrebensscoring til månedens bedste AaB-mål blandt de otte kandidater. Slovakkens udlignende scoring til 1-1 mod FC Midtjylland på oplæg fra Kasper Kusk fik 35 procent af stemmerne, hvilket var nok til at snuppe titlen som Månedens Mål i april.

AaB takker alle fans, der tog sig tid til at stemme - og samtidig deltog i lodtrækningen om et halvt års sæsonkortabonnement til en af endetribunerne på Aalborg Portland Park.

Vinderen af lodtrækningen blev Mike, som bliver kontaktet på direkte på mail.

Gense månedens mål fra alle kameravinkler i videoen oven for.