AaB TV: Dalsgaard forbereder VM-formen i AaB

17. maj 2018 kl. 09:29 af Rasmus Estrup

Den tidligere AaB-spiller - og nuværende danske landsholdspiller - Henrik Dalsgaard har i denne uge trænet på Hornevej sammen med Hele Nordjyllands Hold. Højrebacken skal nemlig vedligeholde formen, inden at han skal samles med den danske bruttotrup før VM-slutrunden i Rusland. 

Hør hvad Brentford FC-spilleren tænker om at være tilbage i vante rammer i dette indslag på AaB TV. 

Tags på denne nyhed

Vidste du om AaB og FC Nordsjælland...

17. maj 2018 kl. 07:30 af Brian Andersen

- at den forestående duel er Alka Superligakamp nummer 48 mellem AaB og FC Nordsjælland. Statistikken siger 17 sejre til AaB, 14 uafgjorte og 16 nederlag samt en målscore på 60-61 set med AaB’s øjne.

- at AaB ikke har besejret FC Nordsjælland i de fire seneste Alka Superligakampe, der er endt med to uafgjorte og to nederlag. Det er imidlertid kun sket én gang tidligere, at AaB ikke har besejret FC Nordsjælland i fem Alka Superligakampe i træk; oktober 2010-november 2013.

- at hjemme på Aalborg Portland Park har AaB fået point, to sejre og to uafgjorte, i de fire seneste Alka Superligakampe mod FC Nordsjælland.

- at klubbernes seneste indbyrdes møde i Aalborg fandt sted 25. februar 2018, hvor det sluttede 1-1 efter en AaB-træffer af Jannik Pohl.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Jannik Pohl (2 mål) også Kasper Kusk (2 mål), Kasper Risgård (2), Rasmus Würtz (2), Edison Flores (1) og Kasper Pedersen (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en Alka Superligakamp mod FC Nordsjælland.

- at ud af de 47 tidligere indbyrdes Alka Superligakampe klubberne imellem har AaB scoret først i 22 tilfælde, hvilket har resulteret i 13 sejre, fem uafgjorte og fire nederlag. Omvendt har FC Nordsjælland scoret kampens første mål i 23 tilfælde, hvilket har givet AaB fire sejre, syv uafgjorte og 12 nederlag.

- at AaB med en sejr fredag aften mod FC Nordsjælland kan tage to sejre i træk på Aalborg Portland Park for første gang siden september-oktober 2017. Hvis det samtidig skulle lykkes AaB at holde nullet, vil det være første gang siden december 2016-februar 2017, at AaB præsterer to clean sheets i træk på hjemmebane.

- at AaB i de otte seneste Alka Superligakampe på Aalborg Portland Park en fredag aften blot har opnået to sejre, to uafgjorte og fire nederlag. Men de to gange, hvor modstanderen har været FC Nordsjælland, er begge endt med point til AaB; sejr og uafgjort.

- at AaB indtager Alka Superligaens førsteplads over flest clean sheets i indeværende sæson, idet det er lykkedes at holde nullet i 12 ud af de 34 foreløbige Alka Superligakampe. Det har AaB ikke præsteret bedre siden 2009/2010, hvor det blev til 14 clean sheets i 33 kampe.

- at AaB senest var i aktion i Alka Superligaen på datoen 18. maj, da det i 2014 blev 1-0 på Aalborg Portland Park over AGF efter et hovedstød af Kasper Pedersen.

- at AaB og Spar Nord Fonden i fællesskab donerer 2 kr. pr. tilskuer til Alka Superligakampe på Aalborg Portland Park til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i foråret 2018 går ubeskåret til Foreningen Grønlandske Børn, som efter forårets otte første hjemmekampe allerede er sikret en donation på 75.774 kr. Køb i forsalg billet til opgøret mod FC Nordsjælland her.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

AaB TV: AaB forlænger med Jakob Ahlmann

16. maj 2018 kl. 12:25 af Rasmus Estrup

Jakob Ahlmann og AaB har forlænget venstrebackens kontrakt frem til 31. december 2021. Oven for kan du se et tv-indslag med Jakob Ahlmann, der taler med AaB TV om forlængelsen, fansenes betydning, klubbens betydning og Jakob Ahlmanns nuværende rolle på Hele Nordjyllands Hold. 

Tags på denne nyhed

AaB og Ahlmann forlænger samarbejdet

16. maj 2018 kl. 10:13 af Brian Andersen

Den dygtige venstreforsvarer kom som 12-årig til AaB fra samarbejdsklubben Brønderslev I.F.

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- Efter tidligere i karrieren at have oplevet modgang så nærmer Jakob Ahlmann sig igen sit topniveau, hvilket han senest demonstrerede, da vi i søndags besejrede FC København.

- Jakob er både en kontant og elegant spiller, der således både evner at forsvare og bidrage til offensiven, og i AaB er vi stadig af den opfattelse, at Jakob er en af landets allerbedste på sin position, siger Allan Gaarde.

- Derfor er vi selvfølgelig også glade for at en forlængelse er faldet på plads, og det er vores forventning, at vi hans mange gode kampe til trods ikke har set det bedste fra Jakob’s side endnu, lyder det fra Allan Gaarde.

27-årige Jakob Ahlmann ser ligeledes frem til de kommende sæsoner i AaB-trøjen:

- Det har været en nem beslutning for mig at forlænge med AaB, da det er her, jeg trives og også kan se gode fremtidsperspektiver for både klubben og holdet.

- Det er fedt at være en del af en af de største klubber i Danmark, og jeg er stolt over at være udset til at skulle være en af de bærende spillere i de kommende sæsoner, og det ansvar er jeg klar til at påtage mig.

- Både AaB og fansene har også i mine svære perioder vist mig stor tillid, og ambitionen for holdet må i den kommende periode være at komme tættere på de top fire-klubber, som i denne sæson er et stykke foran os, slutter Jakob Ahlmann.

Jakob Ahlmann er foreløbig noteret for 157 officielle kampe og fire scoringer for Hele Nordjyllands Hold inklusive The Double i 2014.

I AaB’s nuværende Superligatrup har 16 ud af 25 spillere – altså 64 procent – spillet ungdomsfodbold i klubben, og så sent som i søndags i sejren mod FC København var der syv spillere af egen avl i startopstillingen, hvilket undervejs blev suppleret af yderligere to mand fra indskiftningsbænken.

Jakob Ahlmann har spillet to A-landskampe og 19 U-landskampe for Danmark, ligesom han i januar i år var en del af ligalandsholdet.

Tags på denne nyhed

Vind billetter til AaB-FC Nordsjælland i morgen fra kl. 14-17

15. maj 2018 kl. 21:06 af Rasmus Estrup

På fredag spiller AaB sæsonens sidste hjemmekamp, når FC Nordsjælland gæster Aalborg Portland Park kl. 18.00. Og i morgen har du mulighed for at vinde billetter til kampen. 

Foran hovedsponsor Spar Nords lokaler på Nytorv i Aalborg vil der i morgen mellem kl. 14.00 og 17.00 være flere af AaB’s Superligaspillere, som står klar til at skrive autografer, mens der bliver afholdt en konkurrence, hvor man kan vinde to billetter pr. deltager til fredagskampen.  

Du kan vinde billetterne ved at sparke en fodbold ind i hullet på AaB’s Faxe Kondi fancan, som normalt står oppustet ved Weber Tribunen på kampdage. 

Så kig forbi vores hovedsponsor Spar Nord i morgen fra kl. 14.00 til 17.00. 

Tags på denne nyhed
'