Første testsejr til AaB

30. juni 2018 kl. 18:27 af Brian Andersen

Præstationsmæssigt leverede AaB en glimrende første time, hvor føringen kunne have været større end to mål, hvorimod det haltede i opgørets sidste tredjedel.

AaB tilspillede sig allerede i det tredje minut sin første chance, da et velgennemført angreb med en assist fra Kasper Kusk satte Kasper Risgård op i venstre side af straffesparksfeltet, men den følte indersideafslutning med højrebenet gik snert forbi fjerneste målhjørne.

Trods tydelig dominans til AaB måtte målmand Jacob Rinne to gange vise sin klasse, da han henholdsvis i det 12. og i det 15. minut måtte redde en farlig afslutning fra Erik Marxen og en stor mulighed til Saba Lobjanidze.

Midtvejs i halvlegen tog AaB i stedet fortjent føringen, da en bold fra Magnus Christensen blev eminent spillet videre med brystet af Pavol Safranko, så Jannik Pohl fik frit løb og i næste fase kunne udplacere Randers-målmand Frederik Due med en afslutning med venstrebenet.

AaB havde et stort overtag i denne fase, og i det 34. minut gav det plads til en klassisk Kasper Kusk-afslutning mod fjerneste hjørne, men Frederik Due redde fornemt.

Bare minuttet senere blev føringen alligevel fordoblet, da et smukt angreb med Jakob Ahlmann og Kasper Kusk som næstsidste stationer endte med en aflevering skråt bagud fra sidstnævnte, hvilket Pavol Safranko eksekverede sikkert med en indersideafslutning op i nettaget.

Fra anden halvlegs begyndelse indledte AaB i samme stil, og Magnus Christensen fik chancen efter 50 minutter, da han løb dybt og modtog en præcis pasning fra Kristoffer Pallesen, men denne gang lod Frederik Due sig ikke passere.

Endnu tættere på 3-0 var det fire minutter senere, da Kasper Kusk efter en regulær Diego Maradona-solotur fra midterlinjen med et slangehug med højrebenet(!) sendte bolden på opstanderen.

Herfra gik AaB imidlertid i stå, og Emil Riis kunne i det 68. minut reducere, da et skidt afspil fra den indskiftede AaB-målmand Michael Lansing fangede AaB’erne ude af position.

I den resterende del af dysten pressede Randers-mandskabet på, men den åbne mulighed for en udligning kom aldrig.

AaB’s sidste test inden sæsonpremieren spilles på lørdag på Aalborg Portland Park mod Silkeborg I.F.

Matchfacts – testkamp på Farsø Stadion
AaB-Randers FC  2-1 (2-0)
22. min 1-0 Jannik Pohl, 35. min 2-0 Pavol Safranko, 68. min 2-1 Emil Riis.

AaB (4-4-2): Jacob Rinne (46: Michael Lansing), Kristoffer Pallesen, Jores Okore, Jakob Blåbjerg, Jakob Ahlmann (72: Bardhec Bytyqi), Kasper Kusk, Magnus Christensen (72: Rasmus Würtz), Filip Lesniak, Kasper Risgård (66: Rasmus Thellufsen), Jannik Pohl, Pavol Safranko (77: Wessam Abou Ali).

Tags på denne nyhed

Lørdagstest mod Randers FC i Farsø

29. juni 2018 kl. 12:30 af Rasmus Estrup

Græstæppet på Farsø Stadion er underlaget, når Hele Nordjyllands Hold i morgen spiller sommerens tredje testkamp. Randers FC er modstanderen, og kampen fløjtes op kl. 14.00. 

- Det er jo ikke så tit, at Superligahold spiller i Farsø, så jeg håber, at der kommer et fint fremmøde, ligesom der var i mandags, hvor vi spillede i Als. Det er altid rart at være med til at skabe en glædelig event i lokalområdet, siger cheftræner Morten Wieghorst, der skal bruge testkampen på at forberede holdet inden sæsonpremieren mod SønderjyskE 13. juli. 

- Vi er kommet tættere på sæsonstarten, og der vil ikke være lige så hyppige og tidlige udskiftninger, som i vores første testkamp. Vi kommer til at arbejde med vores eget spil - blandt andet med evnen til at opbygge spillet og spille hurtigt, når vi erobrer bolden, siger Morten Wieghorst. 

Følgende 23 spillere er udtaget til lørdagens testkamp:

1 Jacob Rinne, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 8 Rasmus Würtz, 9 Jannik Pohl, 14 Pavol Safranko, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Rasmus Thellufsen, 21 Kasper Risgård, 22 Michael Lansing, 23 Filip Lesniak, 24 Nikolaj Lyngø, 26 Robert Kakeeto, 27 Oliver Abildgaard, 30 Wessam Abou Ali, 33 Bardhec Bytyqi, samt U/19-ligaspillerne Anders Bærtelsen, Jeppe Pedersen, Mikkel Kaufmann og Oliver Klitten. 

Patrick Kristensen, Marco Ramkilde, Frederik Børsting og Kasper Pedersen er ukampdygtige, mens Edison Flores ikke er vendt retur til Aalborg som følge af VM-deltagelsen med Peru. Han ventes at være tilbage på træningsbanen på Hornevej 16. juli. 

Der er fri entré til opgøret, som sættes i gang kl. 14.00 på Farsø Stadion. Adressen er Jeppe Åkjærsvej 27, 9640 Farsø. 

Ingen Rolim-afklaring

29. juni 2018 kl. 11:06 af Brian Andersen

Offensivspilleren blev hentet til AaB på en etårig lejeaftale fra den brasilianske klub Barra Futebol Clube, og sæsonen før var Yann Rolim udlejet til tyske Karlsruher SC.

- Yann er en dygtig spiller, som vi stadig har interesse i, men i øjeblikket gør både Yann og vi os overvejelser i forhold til, om det er den vej, vi skal gå, siger AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde til aabsport.dk.

Yann Rolim scorede i den forgangne sæson fire mål i 21 officielle kampe for AaB.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Børsting forlænger med AaB til 2022

28. juni 2018 kl. 15:41 af Rasmus Estrup

I dette tv-indslag fra AaB TV kan få den 23-årige AaB-spillers tanker om forlængelsen, fremtiden, barndomsklubben RKG Klarup og tilliden i AaB. 

Få også sportsdirektør Allan Gaardes syn på forlængelsen med spilleren, der allerede nu har spillet 122 kampe for AaB og deltaget ved U/21 EM og OL i Rio for to år siden. 

Tags på denne nyhed

Også Børsting-forlængelse på plads

28. juni 2018 kl. 12:07 af Brian Andersen

Frederik Børsting skiftede til AaB som tiårig fra partnerklubben RKG Klarup, og i den nuværende Superligatrup har 16 ud af 25 spillere spillet ungdomsfodbold i AaB Talent.

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- Frederik Børsting er en spiller, der på flere måder betyder noget for vores hold og vores trup, og vi er meget glade for, at ”Frede” har sagt ja til at underskrive en ny aftale.

- Med sin uortodokse spillestil kan nogle måske umiddelbart undervurdere Frederiks evner, men det har bare vist sig, at enhver træner finder plads til ham på sit hold, påpeger Allan Gaarde.

- Frederik er pålidelig, fleksibel og målfarlig, og efterhånden har han sin forholdsvis unge alder til trods også oparbejdet en del erfaring fra allerede flere end 120 kampe for AaB samt landskampe inklusive en U/21-EM slutrunde og OL, ligesom hans gode humør og optimistiske sind er en gave til fælleskabet, siger Allan Gaarde.

23-årige Frederik Børsting ser frem til at udvikle sig yderligere i AaB:

- Jeg elsker at være i AaB, og med kontraktforlængelsen får jeg ro til at fortsætte min udvikling og vise klubben, at de har set rigtigt ved at tilbyde mig en ny aftale.

- Vores setup i klubben er suverænt, og vores trup viste i slutningen af sidste sæson at vi sagtens kan være med mod de nuværende top tre-klubber, og det skal vi bygge videre på med det samme i den nye sæson, mener Frederik Børsting.

- Personligt er det en målsætning at bide mig fast på holdet som højre back, selvom vi har stor konkurrence på positionen, men jeg er selvfølgelig også klar, hvis Morten (Wieghorst, AaB’s cheftræner, red.) vælger at placere mig et andet sted på banen, konstaterer Frederik Børsting og tilføjer:

- Jeg håber, vi allerede fra første kamp kan slippe tøjlerne, så vi kan få en god sæsonstart og dermed også give tilbage til vores fantastiske fans, som det altid er en fornøjelse at mærke opbakningen fra.  

Udover sine 28 ungdomslandskampe er Frederik Børsting foreløbig noteret for 122 officielle kampe og 16 scoringer for Hele Nordjyllands Hold.

Tags på denne nyhed