Flores og Peru forlader VM med sejr over Australien

26. juni 2018 kl. 18:23 af Rasmus Estrup

Her til eftermiddag var Edison Flores involveret i Perus første sejr ved et VM i 40 år - siden VM i Argentina 1978. Peru besejrede nemlig Australien med 2-0.

Peru havde inden kampen ingen mulighed for at gå videre fra gruppen, mens Australien omvendt havde mulighed for avancement med en sejr, såfremt Danmark også tabte til Frankrig.

Et peruviansk hold, der for tredje VM-kamp i streg havde AaB's Edison Flores i startopstilling, var i indledningen ikke meget på bolden, men på Perus første afslutning i kampen bragte André Carillo peruvianerne foran 1-0 i 18. minut, da han på Paolo Guerreros oplæg flugtede læderet ind i netmaskerne ved fjerneste stolpe.

Fem minutter efter pausen slukkede Paolo Guerrero Australiens håb endeligt, da han satte 2-0-scoringen ind.

Edison Flores fik for anden kamp i streg ved slutrunden fuld spilletid, og AaB-spilleren er nu noteret for 33 landskampe for hjemlandet, der kan forlade Rusland med en sejr i bagagen og en tredjeplads i puljen med tre point.

Det er to point færre end Danmark, der med uafgjort mod Frankrig selv gjorde arbejdet færdigt og kvalificerede sig til ottendedelsfinalen. Frankrig ender på førstepladsen i puljen med syv point, mens Australien snupper fjerdepladsen med et enkelt point.

AaB TV: Sammendrag af Hobro I.K.-AaB

26. juni 2018 kl. 07:12 af Rasmus Estrup

I ovenstående video kan du se sammendrag af testkampen mod Hobro I.K. og få reaktioner fra Jores Okore, målscorer Kasper Kusk og cheftræner Morten Wieghorst.

Testkampen, der blev spillet i partnerklubben Boldklubben Viking - Als Boldklub, endte trods AaB-dominans 1-1. Tidligt i anden halvleg bragte Kasper Kusk de bolsjestribede i front efter en omstilling.

Men til allersidst kunne Edgar Babayan afdrible AaB's defensiv og gøre det til slutresultatet 1-1.

AaB smed testsejr i sidste minut

25. juni 2018 kl. 20:55 af Brian Andersen

Resultatet syntes i den grad misvisende, men AaB kan kun klandre sig selv for ikke at vinde dagens duel komfortabelt.

AaB satte sig med det samme på kampen, og der var forsøg fra både Oliver Abildgaard, Pavol Safranko, Kasper Kusk og Bardhec Bytyqi, inden en stor mulighed opstod i det 20. minut, hvor Kristoffer Pallesen med en perfekt bold fandt Jakob Blåbjerg ved den bageste stolpe, men hovedstødet fra Blåbjerg gik få centimeter forbi modsatte stang hos en ellers prisgivet Jesper Rask i Hobro-målet.

Sidste sæsons Superligatopscorer Pål Alexander Kirkevold havde et par sporadiske forsøg for Hobro-mandskabet, mens Kasper Risgård efter 33 minutter tvang Jesper Rask til en god redning.

AaB fortsatte med at true, men kun i få tilfælde blev det for alvor farligt – eksempelvis da Oliver Abildgaard tre minutter før pausen headede en hjørnesparksbold forbi stolpen.

Hobro begyndte mere optimistisk i anden halvleg, men snart blev kampbilledet det samme som i første, og det fortjente føringsmål kom i det 58. minut, hvor en ellers på dagen ikke særlig synlig Jannik Pohl sørgede for et flot forarbejde til en til gengæld velspillende Kasper Kusk, der udnyttede muligheden med en for Kusk flad signaturafslutning med indersiden.

AaB var i fuldstændig kontrol og burde have fordoblet føringen, da Kristoffer Pallesen efter 70 minutter sendte en præcis bold ind i panden på Pavol Safranko, der desværre headede forbi mål.

Stadig styrede AaB begivenhederne, og en udligning var på intet tidspunkt under opsejling, før Edgar Babayan i sidste minut pludselig fik oceaner af plads til at spadsere igennem AaB-defensiven og afdrible AaB-keeper Jacob Rinne, inden bolden blev skubbet over stregen til slutfacit 1-1.

Næste opgave og næstsidste testkamp for AaB er opgøret på lørdag på Farsø Stadion mod Randers FC.

Matchfacts – testkamp på Als Stadion
AaB-Hobro I.K.  1-1 (0-0)
58. min 1-0 Kasper Kusk, 90. min 1-1 Edgar Babayan.

AaB (4-4-2): Jacob Rinne, Kristoffer Pallesen, Jores Okore, Jakob Blåbjerg, Bardhec Bytyqi (86: Nikolaj Lyngø), Kasper Kusk (74: Jeppe Pedersen), Oliver Abildgaard (66: Rasmus Würtz), Filip Lesniak (66: Magnus Christensen), Kasper Risgård (66: Oliver Klitten), Pavol Safranko, Jannik Pohl (66: Mikkel Kaufmann).

Ny testkamp i eftermiddag

25. juni 2018 kl. 11:23 af Brian Andersen

AaB og cheftræner Morten Wieghorst forventer at stille med nogenlunde samme trup som i lørdags:

- Umiddelbart inden turen senere i dag går mod Als Stadion, så tester vi lige, om nogen har brug for at sidde over for ikke at blive overbelastet i en fysisk hård periode, men som udgangspunkt møder vi frem med samme trup.

- Dog vil der i modsætning til i lørdags, hvor spilletiden blev fordelt ligeligt blandt 22 mand, være mere spilletid til en del spillere, konstaterer Morten Wieghorst.

Opgøret på Als Stadion (Vikingvej 6, 9560 Hadsund) afvikles kl. 16.30, og der er gratis entre, ligesom kampen kan følges via livetweets på AaB’s officielle Twitterkonto.