Vidste du om sæsonpremieren…

11. juli 2018 kl. 14:10 af Brian Andersen

- at den forestående duel er Superligakamp nummer 35 mellem SønderjyskE og AaB. Statistikken siger 13 sejre til AaB, ni uafgjorte og 12 nederlag samt en målscore på 47-45 i AaB’s favør.

- at AaB har fået point i de seneste fem Superligakampe på udebane mod SønderjyskE (3V-2U-0T). Faktisk har AaB som oftest taget point med hjem fra Haderslev, idet det er blevet til point i 13 ud af 18 Superliga-udekampe mod SønderjyskE (7V-6U-5T).

- at klubbernes seneste indbyrdes møde på Sydbank Park 1. marts 2018 sluttede 1-0 til AaB efter en tidlig hovedstødstræffer af Jores Okore.

- at fra den nuværende trup har udover Jores Okore (1 mål) også Kasper Risgård (3 mål), Kasper Kusk (2), Jannik Pohl (1), Frederik Børsting (1), Rasmus Würtz (1) og Patrick Kristensen (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en Superligakamp mod SønderjyskE.

- at ud af de 34 tidligere Superligakampe mod SønderjyskE har AaB scoret først i 17 tilfælde, hvilket har resulteret i 12 sejre, to uafgjorte og tre nederlag. Omvendt har SønderjyskE scoret kampens første mål i 15 tilfælde, hvilket har givet AaB én sejr, fem uafgjorte og ni nederlag.

- at på trods af blot 34 indbyrdes spillede Superligakampe, er der dømt ti straffespark i opgør mellem SønderjyskE og AaB. Alene i de fire seneste indbyrdes Superligaopgør er der dømt fem straffespark, hvoraf de tre har været til AaB med to scoringer som udfald.

- at AaB er uden sejr i de seneste seks Superligakampe på fremmed græs, hvor det er blevet til to uafgjorte og fire nederlag. Seneste sejr på udebane daterer sig således tilbage til netop 1. marts 2018 og 1-0 gevinsten i Haderslev.

- at sæsonens første Superligakamp har betydet point for AaB i hver af de seneste otte sæsoner. I to tilfælde har AaB lagt ud med en sejr, i de seks andre med uafgjort, heriblandt de seneste fire sæsonåbninger, hvoraf de tre seneste alle er endt 1-1.

- at AaB har mødt SønderjyskE med fredag aftens dommer Jens Maae som dommer ved tre tidligere lejligheder i Superligaen. Og det har været tre glædelige bekendtskaber, idet alle tre kampe er endt med sejr til AaB, heriblandt føromtalte sejr på 1-0 i det seneste opgør i marts 2018.

- at AaB’s tre tidligere besøg i Haderslev på en fredag alle er endt med en sejr til AaB, senest i november 2015. Det er samtidig AaB’s seneste sejr i en fredagsudekamp i Superligaen, idet de fem efterfølgende er endt med en uafgjort og fire nederlag. Dengang i november (6.) 2015 var det to træffere af Thomas Enevoldsen, der sørgede for en 2-1 sejr til AaB.

- at AaB blot en gang tidligere har spillet en Superligakamp på datoen 13. juli. I 2012 var modstanderen AGF i Aarhus med 1-1 som resultat. Her udlignede Jeppe Curth i sidste minut for AaB.

- at på opfordring fra hovedparten af klubbernes fans vil der fra den kommende sæson - og for første gang siden 2011 - være separat indløb ved alle Superligakampe.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Superligaen indfører videopanel

11. juli 2018 kl. 13:37 af Brian Andersen

Når Superligasæsonen sparkes i gang på fredag, vil der som noget nyt til hver kamp blive påsat en observatør, som gennemser tv-transmissionen hjemmefra. Hvis der observeres episoder, som normalvis kunne have medført en udvisning – og episoden ikke er bedømt af kampens dommer - skal observatøren foretage en indberetning til Fodboldens Disciplinærinstans. Instansen vurderer herefter, om der skal rejses en sag, og om den skal føre til sanktion over for spilleren (eller træneren). Eneste undtagelse for om dommeren har set og bedømt situationen er ”film”. Dermed kan en spiller efterfølgende straffes for ”film”, selvom dommeren har bedømt situationen (anderledes) i kampen. For eksempel hvis det med overbevisning kan dokumenteres, at en spiller har filmet sig til et straffespark, som vil blive takseret ”at bringe spillet i miskredit”. Klubber og spillere skal være opmærksomme på, at der er ekstra øjne på dem i alle kampe i forhold til episoder dommeren ikke ser.

- Klubberne har haft et ønske om, at alle kampe bliver underlagt det samme kritiske eftersyn af for eksempel voldelige eller miskrediterende episoder. Med det her tiltag forsøger vi at opnå en større ensartethed i forhold til hvilke sager, der tages op i Fodboldens Disciplinærinstans – og samtidig ønsker vi at sætte ekstra fokus på ”film”, som er med til at sætte spillet i miskredit, siger turneringschef i Divisionsforeningen Peter Ebbesen.

Observatørerne vælges blandt de nuværende cirka 20 Superliga-dommerudviklere. På baggrund af rapporten fra observatøren er det fortsat alene Fodboldens Disciplinærinstans, der som den dømmende instans afgør, om der skal tages en sag op, og om den skal medføre sanktion.

I den kommende sæson er der video-observatør på samtlige 251 kampe. Sæsonen indledes fredag med Vejle Boldklub–Hobro I.K. kl. 18.00 efterfulgt af SønderjyskE–AaB kl. 20.15.

Tags på denne nyhed

Ny udebanetrøje lanceres i Sportmaster kl. 16.00

11. juli 2018 kl. 10:44 af Rasmus Estrup

Offentliggørelsen finder sted i eftermiddag klokken 16.00 i Sportmaster Aalborg Storcenter, hvor Kasper Kusk, Kasper Risgård og Wessam Abou Ali vil præsentere trøjen.

Efter præsentationen vil der være mulighed for at købe trøjen samt tage en selfie med de tre AaB-spillere og få en autograf. De 50 første fremmødte vil modtage en gratis AaB-fodbold.

Op til lanceringen har der været holdt en konkurrence, hvor man har kunnet uploade et billede under #minAaBtrøje. Heraf er der fundet tre finalister. De tre finalister vil ved lanceringen i dag modtage AaB's nye udebanetrøje. Derudover skal de også dyste i en jongleringskonkurrence med en AaB-spiller, og vinderen af jongleringskonkurrencen modtager et gavekort på 1.000 kr. til Sportmaster Aalborg Storcenter. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: AaB-ambassadør Nikolaj Ehlers

10. juli 2018 kl. 11:44 af Rasmus Estrup

Ishockeystjernen Nikolaj Ehlers bor i Winnipeg og spiller ishockey for NHL-klubben Winnipeg Jets. Men i en travl tilværelse som professionel ishockeyspiller tager den 22-årige aalborgenser sig tid til at følge Hele Nordjyllands Hold. 

Nikolaj Ehlers, der er søn af ishockeylegenden Heinz Ehlers, er nemlig stor AaB-fan, og han er vores nyeste AaB-ambassadør.

AaB TV har talt med Nikolaj Ehlers under hans sommerferie i Aalborg, og i dette tv-indslag kan du blive klogere på ishockeystjernens tilknytning til Hele Nordjyllands Hold. 

Tags på denne nyhed

Alle mand til Haderslev!

10. juli 2018 kl. 08:38

Bemærk venligst, at udebaneafsnittet til fredagens kamp er flyttet til Vesttribunen.

Navn: Sydbank Park     

Kapacitet: 10.000

Kapacitet udebaneafsnit: Minimum 300 til fredagens kamp

Placering udebaneafsnit: Vesttribunen – Indgang ved krydset mellem Louisevej og Gymnasiestien

Billetpriser:

Bemærk venligst, at du trods det flyttet udebaneafsnit fortsat skal købe billetter til det almindelige udebaneafsnit.

U/7 år: Gratis

U/17 år: 50,-

Voksen: 100,-

Klik her for at gå direkte til billetsalget til kampen.

 

Transport til og fra Haderslev

Fælles:

ASC arrangerer bustur: Læs mere og bestil billetter her

Vesttribunen arrangerer bustur: https://www.facebook.com/Vesttribunen - for yderligere information

 

Kør selv:

Adresse: Sydbank Park, Stadionvej 7, 6100 Haderslev

 

Facebook-event:

Vis at du tager med, tilmeld dig kampens Facebook-event via dette link

 

AaB takker alle for støtten til drengene og Nordjylland på udebane.  

Tags på denne nyhed
'