U/19-holdet med i ny europæisk turnering

26. juli 2018 kl. 15:10 af Rasmus Estrup

Baltic Sea Cup, som er en ny europæisk træningsturnering, ser dagens lys i efteråret 2018. Det er en U/21-klubturnering , der er blevet til på dansk initiativ og skal styrke og udvikle de bedste talenter gennem træningskampe på et højt internationalt niveau.

Baltic Sea Cup skal supplere og bygge videre på de gode erfaringer fra den officielle klubturnering UEFA Youth League og give endnu flere unge danske talenter muligheden for en kompetitiv international matchning i den såkaldte transitionsfase – altså overgangen fra ungdomsfodbold til førsteholdsfodbold ude i de danske topklubber. 

De danske deltagere skal i den nye turnering findes i sluttabellen for U/19 Ligaen, hvor nr. 1 deltager i UEFA Youth League og nr. 2, 3 og 4 altså fremadrettet skal deltage i Baltic Sea Cup. Med en andenplads i U/19 Ligaen er AaB's U/19-ligahold kvalificeret til efterårets turnering. Selvom det er en U/21-turnering bliver stammen på AaB-holdet spillere fra U/19-ligatruppen. 

Vi hilser ideen og tankerne bag Baltic Sea Cup meget velkommen, idet matchning er en vigtig del af den enkelte fodboldspillers udvikling på vej mod en eventuel debut på vores førstehold i AaB. Matchning får vi ofte i den nationale liga, men den internationale matchning via denne klubturnering, hvor vi vil møde hold med en anderledes spillestil, en anderledes attitude til fodboldspillet og et andet sprog, er meget vigtigt for den enkelte spiller og os som talentudviklingsklub, siger AaB's talentchef Anders Damgaard. 

- Derfor glæder vi os meget til at måle den enkelte spiller og os som klub mod nogle udenlandske klubber. Det kunne jo også være, at vi kunne lade os inspirere af dem i vores daglige arbejde med talenterne, fortsætter Anders Damgaard. 

Erfaringerne fra de danske klubbers deltagelse i UEFA Youth League (NextGen) viser, at den høje matchning af de unge spillere i de internationale kampe også ofte er med til at forkorte talenternes vej til klubbernes førstehold. Derfor vækker den nye turnering også stor begejstring hos både DBU og Divisionsforeningen.

- Vi har rigtig gode erfaringer fra de danske hold, der har deltaget i UEFA Youth League og kan se, at det har stor betydning for de enkelte spilleres udvikling i den vigtige transitionsfase. Den erfaring skal vi udnytte og bygge videre på. Den nye U/21-turnering vil kunne skabe endnu flere internationale kampe med noget på spil for vores dygtige unge spillere til gavn for både spillerne, klubberne og landsholdet., siger Ole Bjur, talentansvarlig i Divisionsforeningen, der vil stå for organiseringen af turneringen, der på nuværende tidspunkt er en invitationsturnering for de udenlandske hold.

Det er DBU og Divisionsforeningen, der i samarbejde med klubberne har arbejdet på at få turneringen til at blive en realitet, hvilket betyder adskillige besøg hos vores nabolande i henholdsvis Sverige, Tyskland og Polen. Og hele vejen rundt har begejstringen for den nye turnering været stor, fortæller DBU's Talentudviklingschef på drengesiden, Flemming Berg, der håber, at de syv klubber udvides til først 12 og dernæst 16 hold:

- Ideen om turneringen udspringer fra de forslag som Kommissionen for National Talentudvikling (KNT) forelagde os i 2017, og har derfor været en høj prioritering for os og licensklubberne. Derfor tog vi en dialog med nogle af de klubber, som vi kunne forestille os var med på ideen, fulgt op af besøg i blandt andet Tyskland og Polen. Det er en fantastisk opbakning, vi har fået fra klubber både herhjemme og i udlandet, der ligesom os tror på, at det vil styrke den hjemlige talentudvikling. Jeg glæder mig personligt meget til at se, hvor stærke vores egne unge spillere er, når de afprøves i et mere internationalt setup, udtaler Flemming Berg.

I efteråret vil følgende klubber være med i turneringen: AaB, F.C. København, Halmstad, Hertha Berlin, OB, Pogon Stettin og Union Berlin.

Kampe:

1. runde spilles inden 1. september 2018

AaB – Pogon Stettin       
OB – Halmstad
FCK – Union Berlin

2. runde spilles inden 25. september 2018

Halmstad – Hertha Berlin
Pogon Stettin – OB
Union Berlin - AaB

3. runde spilles inden 20. oktober 2018

Hertha Berlin – FCK
AaB – OB
Union Berlin – Halmstad

4. runde spilles inden 15. november 2015

Halmstad - FCK
Pogon Stettin – Hertha Berlin
OB – Union Berlin

5. runde spilles inden 10. december 2018

FCK – Pogon Stettin
Hertha Berlin – AaB

Tags på denne nyhed

AaB TV: Tilbageblik på FC København-AaB

26. juli 2018 kl. 09:30 af Rasmus Estrup

AaB skal igen i aktion på søndag, hvor Hele Nordjyllands Hold gæster FC København i Telia Parken. Inden da kan du få et gensyn med nogle af AaB's tidligere Superligascoringer i Telia Parken. 

Gense blandt andet Jakob Blåbjergs to udlignende scoringer fra seneste sæson, Kasper Bøgelunds langskud og pletskud fra Kasper Risgård og Christian Bassogog. 

Kampen på søndag spilles kl. 18.00.

AaB TV: AaB Talent Camp 2018

25. juli 2018 kl. 12:05 af Rasmus Estrup

I samarbejde med hummel og Spar Nord holder AaB i denne uge AaB Talent Camp 2018, hvor mange unge fodboldspillere træner dagen lang på Hornevej. Derudover får spillerne også en masse udstyr fra hummel og Spar Nord, samt fodboldbøger doneret af Gyldendal. Endelig kan de løbende i ugen også vinde præmier fra diverse sponsorer.

Tirsdag fik de desuden lov til at spille med nogle af AaB's Superligaspillere, ligesom der var tid til autografer og billeder.

Se et indslag fra AaB Talent Camp 2018 i videoen fra AaB TV ovenfor.  

Tags på denne nyhed

Alle mand til København!

24. juli 2018 kl. 08:20

Navn: Telia Parken

Kapacitet: 38.000

Kapacitet udebaneafsnit: 1400

 

Placering udebaneafsnit: Øvre Imerco (A)-tribunen, afsnit A11. 

Billetpriser i forsalg:

U/15 år: 70,-

O/15 år: 135,-

Køb dine billetter til kampen via dette link

 

Billetpriser på kampdag:

U/15 år: 70,- (+ 40,- i gebyr)

O/15 år: 135,- (+ 40,- i gebyr)

 

Transport til og fra Telia Parken:

Fælles:

ASC arrangerer bustur

Vesttribunen arrangerer bustur:

Se https://www.facebook.com/Vesttribunen for yderligere information

 

Kør selv: 

Adresse:

Per Henrik Lings Allé 2, 2100 København

Parkering:

Parkering på Telia Parkens areal koster 12 kr. i timen alle ugens dage på alle tidspunkter af døgnet. Betaling kan foretages med dankort eller mønter. Derudover kan man betale med mobiltelefon via en betalingsordning hos Easypark eller Siemens. Telia Parken råder desuden over handicap P-pladser, der er placeret på parkeringspladsen bag UNIBET-tribunen (B).

 Se kort over parkering og transport omkring Telia Parken her

 

Facebook-event:

Vis at du tager med, tilmeld dig kampens Facebook-event via dette link

AaB takker Jer alle for at støtte drengene og Nordjylland på udebane.

Tags på denne nyhed

Reserveholdet overmatchede Nørresundby F.B.

23. juli 2018 kl. 19:25 af Rasmus Estrup

Der var klasseforskel fra første fløjt, da AaB's Superligareserver mandag aften besejrede danmarksserieholdet Nørresundby F.B., der spillede sin blot anden testkamp i sommerens opstartsfase. 

At det blåklædte Nørresundby-hold er tidligt i opstarten, var til at se, og AaB sad derfor fuldstændigt på kampen og skabte den ene chance efter den anden. 

Efter tre minutter bragte Kasper Risgård AaB foran efter en assist fra Pavol Safranko. De følgende minutter skabte AaB flere store chancer, som kunne have udbygget føringen, inden Bardhec Bytyqi efter 18 minutter scorede til 2-0 efter et træk ind i banen og et skud mod fjerneste stolpe. 

10 minutter før pausen sparkede Wessam Abou Ali et frispark op i målhjørnet til 3-0, og kort før pausen fandt Robert Kakeeto også vej til målhjørnet på et flot langskud, da han gjorde det til 4-0. 

I første halvlegs sidste minut reducerede Nørresundby F.B., da Simon Siller Pedersen gjorde Robert Kakeeto kunsten efter og sparkede læderet op i krogen uden chance for Michael Lansing, der i AaB-målet bar anførerbindet. 

I pausen blev det aftalt, at anden halvleg blot skulle vare 35 minutter, men også her blev der i alt scoret fem mål. Det første stod Pavol Safranko for, da han i anden halvlegs føste minut headede et indlæg fra Bardhec Bytyqi i nettet ved bagerste stolpe. 

Efter 53 minutter sparkede AaB's anden slovak, Filip Lesniak, bolden resolut ind ved fjerneste stolpe til 6-1, og tre minutter senere scorede Bardhec Bytyqi sit andet mål i kampen til 7-1. 

Et kvarter før slutfløjt blev Wessam Abou Ali også dobbelt målscorer med et tap-in, og små ti minutter senere kunne Pavol Safranko gøre præcis det samme på et indlæg fra indskiftede Casper Gedsted Hansen fra U/17-ligaholdet. Dermed endte det med en AaB-sejr på 9-1. 

- Det er fint, at Nørresundby F.B. stiller op til en testkamp så tidligt i deres opstartsfase, og for os var kampen en fremragende mulighed for at træne vores offensiv. Vi fik også skabt en masse afslutninger og gentagelser i angrebsfasen, så det var meget brugbart, siger assistenttræner Jacob Friis, der sammen med udviklingschef Poul Erik Andreasen stillede med følgende startopstilling:

Michael Lansing
Frederik Børsting, Kasper Pedersen, Nikolaj Lyngø, Bardhec Bytyqi
Nicolai Barrett Laursen (U/19 Liga), Robert Kakeeto, Filip Lesniak, Kasper Risgård
Pavol Safranko, Wessam Abou Ali. 

51 minutter inde i kampen Daniel Mortensen (U/17 Liga) på banen i stedet for Frederik Børsting. Tre minutter senere byttede Kasper Pedersen og Nicolai Barret Laursen plads med Mikkel Konnerup (U/19 Liga) og Oliver Harbo Overgaard (U/17 Liga), og et kvarter før tid kom Casper Gedsted Hansen (U/17 Liga) ind i stedet for Kasper Risgård. 

På bænken havde AaB også Tobias Buus (U/17 Liga), men da Nørresundby F.B. var i bekneb med spillere mod kampens slutning, fik U/17-ligaspilleren spillet kampens sidste kvarter for gæsterne.

Tags på denne nyhed
'