Nederlag i generalprøve

7. juli 2018 kl. 16:27 af Rasmus Estrup

Trods mange muligheder tabte AaB 2-1 i generalprøven til Superligasæsonen, da Silkeborg I.F. i dag gæstede Aalborg Portland Park. 

Simon Jakobsen bragte gæsterne i front i første halvleg. Efter pausen øgede Davit Skhirtladze føringen, inden Bardhec Bytyqi reducerede til slutresultatet. 

AaB stillede til start uden tre sygdomsramte spillere. Jacob Rinne, Kristoffer Pallesen og Jakob Ahlmann var alle blevet ramt af sygdom fra fredag til lørdag og var derfor ude af truppen. Eneste supplement til fredagens udtagne trup var U/17-målmand Nicolai Christensen, der startede på bænken. 

Opgøret startede meget bølgende med store muligheder i begge ender. Efter tre minutter var gæsterne meget farlige, da Jakob Blåbjerg blev overhalet af Davit Skhirtladze, der endte alene med Michael Lansing. Angriberen fik læderet forbi AaB-keeperen, men bolden prellede af på bagstolpen. 

Silkeborg I.F. fastholdt presset, og Ibrahim Moro kom til afslutning fra distancen, men midtbanespilleren sparkede over mål. 

Efter ti minutters spil fik Kasper Kusk en stor mulighed. Godt sammenspil i venstresiden førte til et indlæg mod feltets højre side, hvor Kasper Kusk var helt fri til afslutning. Kantspilleren sparkede fladt mod bagerste stolpe, men målmand Thomas Nørgaard nåede ned og fik pareret bolden. Pavol Safranko jagtede returen, men Silkeborgs defensiv fik ekspederet kuglen ud af feltet. 

AaB genvandt bolden og slog et indlæg over til Kasper Risgård ved bagerste stolpe, men Risgårds afslutning havde ikke retning mod målet. 

Efter en blokeret afslutning fra Casper Sloth overtog AaB lidt af mulighederne. Kasper Risgård og Kasper Kusk kom blandt andet til afslutninger som blev blokeret, mens også Jores Okore havde et hovedstødsforsøg, som gik over Silkeborg-målet. 

Midtvejs i første halvleg fik Silkeborg I.F. overtaget i muligheder, og i tre tilfælde ved Magnus Mattsson. Først fik han en stor mulighed ved bagstolpen på et indlæg fra venstre, men Silkeborg-spilleren fik ikke træf på bolden. 

Kort efter tog Magnus Mattsson sig af et frispark, som han sendte tæt forbi Michael Lansings ene opstander.

Ti minutter før pausen kunne Silkeborg I.F. så bringe sig foran 1-0. Magnus Mattsson slog et frispark ind i AaB-feltet, hvor Simon Jakobsen dukkede op og headede bolden ind ved fjerneste stolpe. 

AaB forsøgte straks at svare igen, men Kasper Risgårds afslutning mod fjerneste målhjørne gik forbi. Dernæst sparkede Kasper Kusk lige på Thomas Nørgaard med sin skudmulighed en håndfuld minutter før pausen.  

Fire minutter inde i anden halvleg bragte Silkeborg I.F. sig foran 2-0. AaB-forsvaret forærede med en aflevering på tværs i eget felt bolden til Davit Skhirtladze, som alene med Michael Lasning scorede sikkert. 

Minuttet senere rettede AaB op på fejlen, da Bardhec Bytyqi blev spillet helt fri til en skudmulighed på kanten af feltet, hvorfra backen flot sparkede bolden op i nettetaget til 1-2. 

De følgende fem minutter var AaB tæt på endnu en scoring. Først fik Kasper Risgård en god skudmulighed, men forsøget fra dagens AaB-anfører blev blokeret. 

Næste mulighed tilfaldt Pavol Safranko efter et indlæg fra Bardhec Bytyqi, men angriberens forsøg blev også blokeret. Riposten havnede hos Kasper Risgård, som sparkede på mål med det samme, men igen blev afslutningen afværget. 

Med en halv time igen lagde Kasper Risgård bolden op til Pavol Safranko, som drev bolden frem, inden han spillede på tværs til Jannik Pohl, der fik en god skudmulighed. Men igen kom Silkeborg-defensiven i vejen for AaB-afslutningen. 

AaB fortsatte med at jagte en udligning, men det gav også omstillingsmuligheder i den anden ende af banen. Her havde Jeppe Okkels blandt andet et par gode muligheder, men Michael Lansing var på plads i buret. 

I slutminutterne truede AaB for alvor Silkeborg-målet. Wessam Abou Ali, Pavol Safranko og Jannik Pohl kom alle frem til fine muligheder. Mens de to førstnævntes forsøg gik forbi, blev sidstnævntes forsøg blev uheldigvis blokeret af den slovakiske angrebskollega. 

Den største chance i slutminutterne tilfaldt Kasper Risgård, som fra en spids vinkel vippede bolden over Thomas Nørgaard i målet, men på stregen blev læderet sparket væk af Silkeborg-defensiven. 

Dermed endte sommerens sidste test med et nederlag på 2-1. 

AaB starter Superligasæsonen på fredag, hvor Hele Nordjyllands Hold gæster SønderjyskE på Sydbank Park kl. 20.15. 

Matchfacts - Testkamp

AaB-Silkeborg I.F. 1-2 (0-1)
33. min 0-1 Simon Jakobsen, 49. min 0-2 Davit Skhirtladze, 50. min 1-2 Bardhec Bytyqi.
Advarsler AaB: Magnus Christensen (27)

AaB (4-4-2): Michael Lansing, Rasmus Thellufsen, Jores Okore, Jakob Blåbjerg, Bardhec Bytyqi, Kasper Kusk (46: Wessam Abou Ali), Magnus Christensen, Filip Lesniak (63: Rasmus Würtz), Kasper Risgård, Jannik Pohl (76: Oliver Abildgaard), Pavol Safranko. 

Tags på denne nyhed

AaB klar til sidste testkamp inden sæsonstart

6. juli 2018 kl. 13:25 af Rasmus Estrup

Sommerens fjerde og sidste testkamp spilles i morgen, når AaB tager imod Silkeborg I.F. på Aalborg Portland Park kl. 14.00. Der er fri entré til kampen, hvor A. Enggaard Tribunen vil være åben for alle interesserede

AaB har i de tre forrige testkampe både fået et nederlag til Viborg F.F., en remis mod Hobro I.K. og senest en sejr over Randers FC. 

- I visse faser af spillet tog vi et trin op i vores niveau mod Randers FC. Især i den første time. I morgen vil vi arbejde videre med spillet på bolden og vi har fokus på at skabe chancer og score mål ved at finde balancen mellem det opbyggende spil og hurtigt, fremadrettet spil, siger cheftræner Morten Wieghorst. 

- Fysisk er vi længere fremme, end vi var i vores seneste kamp, og vi har forsøgt at dosere træningsmængden, så spillerne i næste uge er fysisk klar til sæsonstarten mod SønderjyskE, siger cheftræneren, der har udtaget følgende 19 spillere til testkampen mod Silkeborg I.F. i morgen:

1 Jacob Rinne, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 8 Rasmus Würtz, 9 Jannik Pohl, 14 Pavol Safranko, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Rasmus Thellufsen, 21 Kasper Risgård, 22 Michael Lansing, 23 Filip Lesniak, 24 Nikolaj Lyngø, 26 Robert Kakeeto, 27 Oliver Abildgaard, 30 Wessam Abou Ali og 33 Bardhec Bytyqi. 

Edison Flores har fortsat ferie efter VM-slutrunden med Peru, mens Patrick Kristensen, Marco Ramkilde, Frederik Børsting og Kasper Pedersen er ukampdygtige. 

Tags på denne nyhed

Historisk aftale i dansk klubfodbold

5. juli 2018 kl. 11:32 af Rasmus Estrup
Samarbejdet i dansk fodbold er nu sikret minimum de næste 13 sæsoner. Klubberne i Superligaen og NordicBet Liga har forpligtet sig til hinanden i en historisk aftale, der gælder helt frem til 2031. De relevante rettigheder samles i et fælles selskab, som sikrer solidaritet og investeringer i fremtiden for dansk fodbold.
 
- Jeg er stolt over, at klubberne har valgt at lave den her aftale, som får afgørende indflydelse for dansk fodbolds fremtid. Klubberne har så at sige ”taget klubtrøjen af” og valgt at se på, hvad der er bedst for dansk klubfodbold samlet set, lyder det fra direktør i Divisionsforeningen Claus Thomsen.
 
Udover den langsigtede investering i det fremtidige samarbejde er klubberne også blevet enige om at skære Superligaen ned til 12 hold fra sæsonen 2020-21. 2019-20 bliver en overgangssæson med tre nedrykkere og kun en oprykker fra den næstbedste række. NordicBet Liga fortsætter med at have 12 hold.
 
Aftalen betyder også, at den næstbedste række i fremtiden får allokeret væsentlig flere midler fra de fælles aftaler til gavn for det fodboldmæssige, men også for at højne standarden af stadion og baner.
 
Når Superligaen går over til 12 hold bliver det fortsat med et slutspil. Efter 22 runders grundspil spiller top 6 et mesterskabsspil helt som i dag, mens nummer 7-12 tilsvarende mødes ude og hjemme i et kvalifikationsspil. Nummer 11 og 12 rykker ned, mens vinderen af kvalifikationsspillet skal møde nr. 3, 4 eller 5 i mesterskabsspillet om den sidste plads i Europa.
 
En markant ting i den nye aftale er, at klubberne er enige med de to eksisterende rettighedshavere Nordic Entertainment Group (tidligere MTG) og Discovery Networks Danmark om at søge at forlænge samarbejdet om Superligaen og NordicBet Liga frem til sommeren 2024. Det forudsætter godkendelse af relevante danske myndigheder. En forlængelse af aftalerne vil give grundlag for, at alle klubber og partnere bedre kan investere i udviklingen af dansk klubfodbold på og uden for banen til glæde for fans, tilskuere og seere.
 
Anmodningen om justering af antallet af hold og turneringsformatet i Superligaen fra de to rækker skal vedtages af Divisionsforeningens bestyrelse for at være på plads.
Tags på denne nyhed

AaB TV: Medaljer til U/19 og U/17

5. juli 2018 kl. 08:45 af Rasmus Estrup

Den forgangne sæson bragte metal til AaB Talent. I U/19 Ligaen snuppede AaB andenpladsen og sølvmedaljer, mens det i U/17 Ligaen blev til tredjepladsen og bronzemedaljer. 

Og det er til trods for, at spillerudvikling er vigtigere i AaB Talent, end tabellen er. 

Hør nærmere om det i dette indslag fra AaB TV, hvor U/19-ligatræner Lasse Stensgaard og U/17-ligatræner David Olsen evaluerer den forgangne sæson og kigger frem mod næste sæson i U/19 Ligaen og U/17 Ligaen. 

Tags på denne nyhed

Børnebilletter for 10 kr. mod FC Midtjylland

4. juli 2018 kl. 10:08 af Simon Vangsgaard Jensen

Alle sommerferieramte børn kan komme billigt til ind den første hjemmekamp på Aalborg Portland Park mod de forsvarende mestre fra FC Midtjylland fredag 20. juli.

Ved indgangen får alle børn også et gratis autografkort, og AaB-spillerne vil umiddelbart efter kampen komme rundt til banderne og skrive autografer.

Billetter til hjemmebanekampene mod FC Nordsjælland søndag 12. august kl. 14.00 og Esbjerg fB 27. august kl. 19.00 er ligeledes sat til salg.

Tags på denne nyhed