AaB TV: Nyt fanhalstørklæde til salg i AaB Fanshop

19. juli 2018 kl. 08:10 af Rasmus Estrup

Når Aalborg Portland Park i morgen slår dørene op til den nye Superligasæson ved sæsonens første hjemmekamp, vil der være et nyt halstørklæde på hylderne. Halstørklædet er designet og udvalgt af AaB's fans, og det koster 99 kr. Køb fanhalstørklædet i AaB Webshop her.

Tidligere i år var AaB's merchandise-fanpanel samlet, og udvalgte tre halstørklædekandidater, der skulle til afstemning om at blive AaB's nye fanhalstørklæde. AaB TV var med ved mødet, som du kan se mere om i tv-indslaget øverst.

Ved afstemingen på aabsport.dk vandt designet, som du ser ved siden af, og det sælges i morgen i AaB Fanshop i forbindelse med sæsonens første hjemmekamp mod FC Midtjylland. 

Til det opgør kan børn under 15 år i øvrigt komme ind til kampen for kun 10 kr. Køb dine billetter til kampen her.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Tilbageblik på AaB-FC Midtjylland

18. juli 2018 kl. 15:20 af Rasmus Estrup

Kan du huske Filip Lesniaks mål i vores seneste hjemmekamp mod FC Midtjylland på Aalborg Portland Park? Eller husker du bedre Wessam Abou Alis første Superligascoring i samme kamp? Eller hvad med Kasper Risgårds hovedstødscoring efter oplæg fra Jakob Ahlmann i foråret 2014?

Hvis ikke, kan du få genopfrisket hukommelsen med tilbageblikket ovenfor, hvor der er samlet fem tidligere hjemmebanescoringer mod FC Midtjylland, der fredag kl. 19.00 igen gæster Aalborg Portland Park. 

Kampen er sæsonens første hjemmekamp, og børnebilletter til opgøret koster kun 10 kr. Køb dine billetter her. 

Desuden vil spillerne umiddelbart efter slutfløjt skrive autografer på uddelte autografkort langs banderne ved hver tribune på Aalborg Portland Park. 

Tags på denne nyhed

Fredag kårer AaB Support Club sæsonens AaB'er

18. juli 2018 kl. 13:30 af Rasmus Estrup

Til sæsonens første hjemmekamp, der spilles på fredag kl. 19.00 mod FC Midtjylland, vil AaB Support Club overrække prisen som sæsonens AaB'er for sæsonen 2017/18.

AaB Support Club har holdt en afstemning for alle medlemmer, og der er nu fundet en vinder, som offentliggøres lige før kick-off til fredagens kamp, hvor børnebilletter til Aalborg Portland Park i øvrigt kun koster 10 kr. Køb dine billetter til kampen her.

Mens prisoverrækkelsen sker umiddelbart før kampstart, vil alle spillerne lige efter slutfløjt gå rundt langs banderne og skrive autografer på uddelte autografkort til alle interesserede. 

Prisen som sæsonens AaB'er blev første gang uddelt i 1991, hvor Calle Facius blev kåret til sæsonens AaB'er. Efter nogle sæsoners pause vendte kåringen tilbage ved mesterskabssæsonen i 1994/95. Siden er sæsonens AaB'er blevet kåret efter hver sæson. Læs mere om prisen på AaB Support Clubs hjemmeside. 

Her kan du se den samlede liste over sæsonens AaB’ere:

1991: Calle Facius
1994-95: Jes Høgh
1995-96: Ib Simonsen
1996-97: Jens Jessen
1997-98: Ståle Solbakken
1998-99: Ståle Solbakken
1999-00: Anders Andersson
2000-01: Michael Silberbauer
2001-02: Michael Silberbauer
2002-03: Rasmus Würtz
2003-04: Jimmy Nielsen
2004-05: Martin Ericsson
2005-06: Thomas Augustinussen
2006-07: Rade Prica
2007-08: Thomas Augustinussen
2009-10: Kjetil Wæhler
2010-11: Rasmus Würtz
2011-12: Nicklas Helenius
2012-13: Nicklas Helenius
2013-14: Rasmus Würtz
2014-15: Rasmus Würtz
2015-16: Nicolaj Thomsen
2016-17: Joakim Mæhle

Tags på denne nyhed

Vidste du om AaB og FC Midtjylland…

18. juli 2018 kl. 11:20 af Brian Andersen

- at børn under 15 år har adgang for kun ti kroner til kampen mod FC Midtjylland. Dørene til Aalborg Park åbner kl. 18.00, og du kan i forsalg købe billet her.

- at den forestående duel er Superligakamp nummer 55 mellem AaB og FC Midtjylland. Statistikken siger 21 sejre til AaB, otte uafgjorte og 25 nederlag samt en målscore på 69-80 set med AaB’s øjne.

- at AaB er uden sejr i de 11 seneste Superligakampe mod FC Midtjylland, hvilket allerede er AaB’s længste serie uden sejr mod uldjyderne. På Aalborg Portland Park er det de seks seneste hjemmekampe mod FC Midtjylland, der ikke er endt med sejr til AaB (0V-3U-3T).

- at AaB således ikke har besejret FC Midtjylland siden 26. juli 2014, hvor det blev 2-0 på Aalborg Portland Park efter scoringer af Anders K. Jacobsen og Nicklas Helenius.

- at klubbernes seneste møde på Aalborg Portland Park forekom 22. april 2018, hvor det sluttede 3-3 efter AaB-træffere af Filip Lesniak, Pavol Safranko og Wessam Abou Ali.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Filip Lesniak (1 mål), Pavol Safranko (1) og Wessam Abou Ali (1) også Kasper Kusk (3 mål), Kasper Risgård (2), Jannik Pohl (1) og Frederik Børsting (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en Superligakamp mod FC Midtjylland.

- at ud af de 54 tidligere Superligakampe mod FC Midtjylland har AaB scoret først i 23 tilfælde, hvilket har resulteret i 17 sejre, tre uafgjorte og tre nederlag. Omvendt har FC Midtjylland scoret kampens første mål i 30 tilfælde, hvilket har givet AaB fire sejre, fire uafgjorte og 22 nederlag.

- at de 31 tidligere Superligakampe i Aalborg mellem AaB og FC Midtjylland gennemsnitligt har budt på 2,48 mål pr. kamp.

- at AaB med en sejr mod FC Midtjylland kan tage seks point i sæsonens to første kampe for første gang siden sæsonen 2013/2014. Det vil i givet fald være tiende Superligasæson med maksimumpoint for AaB efter to kampe.

- at AaB i de seneste to hjemmekampe har holdt såvel FC København som FC Nordsjælland fra at score på Aalborg Portland Park. Hvis det tillige lykkes at holde FC Midtjylland fra at score fredag aften, vil det være første gang siden december 2013-marts 2014, at AaB præsterer tre clean sheets i træk på hjemmebane.

- at fredag aftens dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen en gang tidligere har dømt en Superligakamp mellem AaB og FC Midtjylland; dengang i februar 2016 endte dysten i Herning 1-1 efter en AaB-scoring af Lukas Spalvis.

- at AaB har sin første sejr til gode i Superligaen på datoen 20. juli. De fire tidligere kampe på denne dato er endt med tre nederlag og en uafgjort; sidstnævnte i den seneste kamp på denne dato i 2015, hvor det blev 1-1 mod Esbjerg fB. Her kom Oliver Abildgaard på måltavlen for AaB i sin debut.

- at AaB og Spar Nord Fonden i fællesskab donerer 2 kr. pr. tilskuer til Superligakampe på Aalborg Portland Park til Hele Nordjyllands Håndsrækning. Modtageren af Hele Nordjyllands Håndsrækning for efteråret 2018 offentliggøres i morgen.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

Sidste frist for at stemme om Hele Nordjyllands Håndsrækning

18. juli 2018 kl. 08:11 af Brian Andersen

Hele Nordjyllands Håndsrækning doneres ubeskåret af AaB til gode formål i Region Nordjylland, og siden 2017 har Spar Nord Fonden valgt at støtte op om initiativet, så parterne sammen donerer to kroner pr. fremmødt tilskuer til alle Superligahjemmekampe på Aalborg Portland Park.

Hele Nordjyllands Håndsrækning kan tilfalde foreninger, et værested, et behandlingscenter eller noget helt fjerde. Kun fantasien sætter grænser, men der skal dog være tale om et formål, der hverken har kommerciel eller politisk karakter. Udover at donationen skal gå til en god sag, skal modtageren også have postadresse i Region Nordjylland.

Et udvalg bestående af formand for AaB Support Club Lars Simoni, AaB-anfører Rasmus Würtz, bankdirektør i Spar Nord John Lundsgaard, presse- og kommunikationschef i AaB Brian Andersen og teamleder hos Foreningen Grønlandske Børn (den seneste modtager af HNH, red.) Jeppe Bülow Sørensen har i fællesskab vurderet de indkomne ansøgninger og fundet frem til følgende tre kandidater til at modtage Hele Nordjyllands Håndsrækning for efteråret 2018:

Hjerteven; foreningen Hjerteven støtter enlige mødre og sårbare familier, der ikke har råd til almindelige fornødenheder.
En donation fra Hele Nordjyllands Håndsrækning skal bruges til at holde et julearrangement i Aalborg, hvor sårbare familier kan komme og få en gave og noget julemad. Eventuelle overskydende midler vil herudover blive brugt til køb af en trailer, så Hjerteven fremover kan bringe ud til de, der ikke kan afhente hjælpen selv.

Café Parasollen; Café Parasollen er et socialt spise- og værested for socialt udsatte mennesker i Aalborg. Hos Café Parasollen kommer der dagligt i omegnen af 150 mennesker – langt de fleste for at få et måltid varmt mad for 20 kr.
Andre kommer måske for at få et bad eller noget rent tøj, hvilket også er muligt på Café Parasollen.
På Café Parasollen bliver der lagt vægt på at være et omsorgssted for alle de mennesker der kommer til døren – et behov der er blevet markant større de seneste år.
En donation fra Hele Nordjyllands Håndsrækning vil blive brugt som en hjælp til fortsat at kunne udføre disse omsorgsopgaver.

Ønskeland; Ønskeland i Brovst er en nonprofit-organisation, der er etableret for at give sårbare børn, unge og deres familier en håndsrækning i form af et ophold eller et længerevarende forløb.
Ønskeland styrker børn og unge med udgangspunkt i værdierne: bevægelse, sund kost, mental styrketræning og natur. For at kunne hjælpe flest muligt til et aktivt og sundt liv opretter Ønskeland lejre, hvorfra der arbejdes ud fra værdierne.
En donation fra Hele Nordjyllands Håndsrækning vil blive brugt til udvikling og afholdelse af førnævnte lejre for børn, unge og deres familier.

Afstemning:
Siden søndag har det vanen tro været op til brugerne på aabsport.dk at vælge den endelige modtager, og har du endnu ikke stemt, er det nu du skal til tasterne, for afstemningen slutter i dag, onsdag den 18. juli, kl. 23.59.

Modtageren af Hele Nordjyllands Håndsrækning for efteråret 2018 offentliggøres torsdag den 19. juli.

Dagen efter – fredag den 20. juli kl. 19.00 – spiller AaB sin første hjemmekamp i sæsonen, når FC Midtjylland kommer på besøg på Aalborg Portland Park. 

Tidligere modtagere af Hele Nordjyllands Håndsrækning:

Foreningen Grønlandske Børn – forår 2018 – 85.908 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Børn i sorg – sorggrupperne i Aars – efterår 2017 – 109.850 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Veteran Oasen – velgørenhedstrøje 2017 – 90.000 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)

Kildehuset Fountainhouse – forår 2017 – 31.249 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Broen Aalborg – efterår 2016 – 69.093 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Hjerterummet og Cykel20 - forår 2016 - 57.357 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

The Back To Life Project - efterår 2015 - 66.410 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Headspace Aalborg - forår 2015 - 54.337 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Tags på denne nyhed