AaB klar til sidste testkamp inden sæsonstart

6. juli 2018 kl. 13:25 af Rasmus Estrup

Sommerens fjerde og sidste testkamp spilles i morgen, når AaB tager imod Silkeborg I.F. på Aalborg Portland Park kl. 14.00. Der er fri entré til kampen, hvor A. Enggaard Tribunen vil være åben for alle interesserede

AaB har i de tre forrige testkampe både fået et nederlag til Viborg F.F., en remis mod Hobro I.K. og senest en sejr over Randers FC. 

- I visse faser af spillet tog vi et trin op i vores niveau mod Randers FC. Især i den første time. I morgen vil vi arbejde videre med spillet på bolden og vi har fokus på at skabe chancer og score mål ved at finde balancen mellem det opbyggende spil og hurtigt, fremadrettet spil, siger cheftræner Morten Wieghorst. 

- Fysisk er vi længere fremme, end vi var i vores seneste kamp, og vi har forsøgt at dosere træningsmængden, så spillerne i næste uge er fysisk klar til sæsonstarten mod SønderjyskE, siger cheftræneren, der har udtaget følgende 19 spillere til testkampen mod Silkeborg I.F. i morgen:

1 Jacob Rinne, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 8 Rasmus Würtz, 9 Jannik Pohl, 14 Pavol Safranko, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Rasmus Thellufsen, 21 Kasper Risgård, 22 Michael Lansing, 23 Filip Lesniak, 24 Nikolaj Lyngø, 26 Robert Kakeeto, 27 Oliver Abildgaard, 30 Wessam Abou Ali og 33 Bardhec Bytyqi. 

Edison Flores har fortsat ferie efter VM-slutrunden med Peru, mens Patrick Kristensen, Marco Ramkilde, Frederik Børsting og Kasper Pedersen er ukampdygtige. 

Tags på denne nyhed

Historisk aftale i dansk klubfodbold

5. juli 2018 kl. 11:32 af Rasmus Estrup
Samarbejdet i dansk fodbold er nu sikret minimum de næste 13 sæsoner. Klubberne i Superligaen og NordicBet Liga har forpligtet sig til hinanden i en historisk aftale, der gælder helt frem til 2031. De relevante rettigheder samles i et fælles selskab, som sikrer solidaritet og investeringer i fremtiden for dansk fodbold.
 
- Jeg er stolt over, at klubberne har valgt at lave den her aftale, som får afgørende indflydelse for dansk fodbolds fremtid. Klubberne har så at sige ”taget klubtrøjen af” og valgt at se på, hvad der er bedst for dansk klubfodbold samlet set, lyder det fra direktør i Divisionsforeningen Claus Thomsen.
 
Udover den langsigtede investering i det fremtidige samarbejde er klubberne også blevet enige om at skære Superligaen ned til 12 hold fra sæsonen 2020-21. 2019-20 bliver en overgangssæson med tre nedrykkere og kun en oprykker fra den næstbedste række. NordicBet Liga fortsætter med at have 12 hold.
 
Aftalen betyder også, at den næstbedste række i fremtiden får allokeret væsentlig flere midler fra de fælles aftaler til gavn for det fodboldmæssige, men også for at højne standarden af stadion og baner.
 
Når Superligaen går over til 12 hold bliver det fortsat med et slutspil. Efter 22 runders grundspil spiller top 6 et mesterskabsspil helt som i dag, mens nummer 7-12 tilsvarende mødes ude og hjemme i et kvalifikationsspil. Nummer 11 og 12 rykker ned, mens vinderen af kvalifikationsspillet skal møde nr. 3, 4 eller 5 i mesterskabsspillet om den sidste plads i Europa.
 
En markant ting i den nye aftale er, at klubberne er enige med de to eksisterende rettighedshavere Nordic Entertainment Group (tidligere MTG) og Discovery Networks Danmark om at søge at forlænge samarbejdet om Superligaen og NordicBet Liga frem til sommeren 2024. Det forudsætter godkendelse af relevante danske myndigheder. En forlængelse af aftalerne vil give grundlag for, at alle klubber og partnere bedre kan investere i udviklingen af dansk klubfodbold på og uden for banen til glæde for fans, tilskuere og seere.
 
Anmodningen om justering af antallet af hold og turneringsformatet i Superligaen fra de to rækker skal vedtages af Divisionsforeningens bestyrelse for at være på plads.
Tags på denne nyhed

AaB TV: Medaljer til U/19 og U/17

5. juli 2018 kl. 08:45 af Rasmus Estrup

Den forgangne sæson bragte metal til AaB Talent. I U/19 Ligaen snuppede AaB andenpladsen og sølvmedaljer, mens det i U/17 Ligaen blev til tredjepladsen og bronzemedaljer. 

Og det er til trods for, at spillerudvikling er vigtigere i AaB Talent, end tabellen er. 

Hør nærmere om det i dette indslag fra AaB TV, hvor U/19-ligatræner Lasse Stensgaard og U/17-ligatræner David Olsen evaluerer den forgangne sæson og kigger frem mod næste sæson i U/19 Ligaen og U/17 Ligaen. 

Tags på denne nyhed

Børnebilletter for 10 kr. mod FC Midtjylland

4. juli 2018 kl. 10:08

Alle sommerferieramte børn kan komme billigt til ind den første hjemmekamp på Aalborg Portland Park mod de forsvarende mestre fra FC Midtjylland fredag 20. juli.

Ved indgangen får alle børn også et gratis autografkort, og AaB-spillerne vil umiddelbart efter kampen komme rundt til banderne og skrive autografer.

Billetter til hjemmebanekampene mod FC Nordsjælland søndag 12. august kl. 14.00 og Esbjerg fB 27. august kl. 19.00 er ligeledes sat til salg.

Tags på denne nyhed

Søg Hele Nordjyllands Håndsrækning inden torsdag

4. juli 2018 kl. 08:15 af Brian Andersen

Hele Nordjyllands Håndsrækning er AaB’s pris, der siden 2015 er doneret halvårligt op ubeskåret til gode formål i Region Nordjylland, og siden 2017 har Spar Nord Fonden valgt at bakke op om initiativet, så parterne sammen donerer to kroner pr. fremmødt tilskuer til Superligahjemmekampe på Aalborg Portland Park.

Hele Nordjyllands Håndsrækning kan tilfalde foreninger, et værested, et behandlingscenter eller noget helt fjerde. Kun fantasien sætter grænser, men der skal dog være tale om et formål, der hverken har kommerciel eller politisk karakter. Udover at donationen skal gå til en god sag, skal modtageren også have postadresse i Region Nordjylland.

Nu skal der findes en modtager af Hele Nordjyllands Håndsrækning for efteråret 2018, og ønsker du at søge, eller kender du en forening, organisation eller et andet formål, der kunne have fordel af at søge Hele Nordjyllands Håndsrækning, så er det nu, muligheden er åben. Klik på knappen herunder for at gå til ansøgningsskemaet.

Ansøgningsfristen for Hele Nordjyllands Håndsrækning for efteråret 2018 er 5. juli.

Et udvalg bestående af formand for AaB Support Club Lars Simoni, AaB-anfører Rasmus Würtz, bankdirektør i Spar Nord John Lundsgaard, presse- og kommunikationschef i AaB Brian Andersen og teamleder hos Foreningen Grønlandske Børn Jeppe Bülow Sørensen vil blandt de indkomne ansøgninger udvælge tre af disse, som herefter kommer til afstemning her på aabsport.dk.

Modtageren af Hele Nordjyllands Håndsrækning for efteråret 2018 forventes offentliggjort 19. juli med efterårets første hjemmekamp i Superligaen dagen efter mod FC Midtjylland.

Tidligere modtagere af Hele Nordjyllands Håndsrækning:

Foreningen Grønlandske Børn – forår 2018 – 85.908 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Børn i sorg – sorggrupperne i Aars – efterår 2017 – 109.850 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Veteran Oasen – velgørenhedstrøje 2017 – 90.000 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)

Kildehuset Fountainhouse – forår 2017 – 31. 249 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Broen Aalborg – efterår 2016 – 69.093 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Hjerterummet og Cykel20 - forår 2016 - 57.357 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

The Back To Life Project - efterår 2015 - 66.410 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Headspace Aalborg - forår 2015 - 54.337 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Facit for velgørenhedstrøjen 2018 opgøres ved årets udgang og her går donationen denne gang til AaB Support Club.

Tags på denne nyhed
'