AaB TV: Sammendrag af AaB-Shonan Bellmare

26. januar 2018 kl. 21:21 af Rasmus Estrup

Sent AaB-comeback sikrer tredje testsejr

26. januar 2018 kl. 19:16 af Brian Andersen

Sejren kom i hus efter en glimrende anden halvleg som afløser for en skidt første halvleg, hvor AaB egentlig var heldige med kun at være bagud 2-0, men billedet ændrede sig efter pausen, hvor ikke mindst indskiftede Edison Flores  gjorde en forskel rent spillemæssigt, mens unge Wessam Abou Ali afgjorde affæren med to sikre afslutninger efter oplæg fra en tredje indskiftet spiller, Yann Rolim.

Som nævnt var der ikke meget, der fungerede i første halvdel af kampen, og Shonan Bellmare misbrugte allerede i det tredje minut en stor chance, før Toshiki Ishikawa minuttet senere fra kanten af straffesparksfeltet med en firsttimer udnyttede tøvende forsvarsspil af AaB.

AaB så enormt tunge ud i indledningen, hvorimod japanerne omvendt var hurtigt spillende og aggressive, og føringen til Shonan Bellmare blev fordoblet allerede i det 14. minut, da Ryunosuke Noda nærmest tacklede bolden i mål.

Umiddelbart lidt tvivlsomt fik AaB midtvejs i halvlegen annuleret en hovedstødsscoring af Oliver Abildgaard, da dommeren vurderede, at oplægger Kristoffer Pallesen i sit gennembrud havde begået frispark, men herudover var det stadig Shonan Bellmare, der var i teten.

Ryunosuke Noda nåede således at brænde et stort tilbud i det 33. minut, og selvom AaB dominerede fra anden halvlegs indledning, så var det japanerne, der i det 56. minut også fik anden halvlegs første chance, men hovedstødsmuligheden blev forspildt.

Man skulle hen til det 61. minut, før AaB’s første store tilbud kom, da Edison Flores eminent løftede læderet ind foran mål til en helt fri Pavol Safranko, men desværre mistimede slovakken fuldstændig sit hovedstød, hvorfor bolden gik forbi mål.

Efter 83 minutter havde Pavol Safranko imidlertid større held, da han fra få meter kunne eksekvere Kasper Risgård og Frederik Børstings nydelige forarbejde, og udligningen til 2-2 kom fire minutter senere, da Wessam Abou Ali usvigeligt sikkert behandlede Yann Rolims smukke pasning efter fortjeneste.

Og billedet gentog sig i kampens sidste minut, da Yann Rolim igen fandt Wessam Abou Ali med en perfekt aflevering, og på ny var Wessam Abou Ali kølig i den afgørende sekvens, hvorfor 3-2 sejren var en realitet.

Nu venter igen en række træningspas inden opholdets sidste testkamp på onsdag mod tjekkiske Spar Prag. Et opgør der afvikles i Marbella på Dama de Noche Football Center.

Matchfacts – testkamp på Ayala Polo Club, San Roque
AaB-Shonan Bellmare  3-2 (0-2)
4. min 0-1 Toshiki Ishikawa, 14. min 0-2 Ryunosuke Noda, 83. min 1-2 Pavol Safranko, 87. min 2-2 Wessam Abou Ali, 90. min 3-2 Wessam Abou Ali.

AaB (4-5-1): Jacob Rinne, Kristoffer Pallesen, Jores Okore (67: Patrick Kristensen), Kasper Pedersen, Jakob Blåbjerg, Pavol Safranko (84: Wessam Abou Ali), Magnus Christensen (67: Kasper Risgård), Rasmus Würtz (67: Filip Lesniak), Oliver Abildgaard (46: Edison Flores), Rasmus Thellufsen (46: Yann Rolim), Jannik Pohl (75: Frederik Børsting).

AaB’s opstilling mod Shonan Bellmare

26. januar 2018 kl. 13:10 af Brian Andersen

AaB’s 11 mand i startformationen bliver som følger:

Jacob Rinne

Kristoffer Pallesen – Jores Okore – Kasper Pedersen – Jakob Blåbjerg

Pavol Safranko – Magnus Christensen – Rasmus Würtz – Oliver Abildgaard – Rasmus Thellufsen

Jannik Pohl

Med undtagelse af de i Aalborg tilbageblevne Jakob Ahlmann og Marco Ramkilde er alle øvrige spillere til rådighed.

Opgøret sættes i gang kl. 16.00 på Ayala Polo Club i San Roque, og livetweets kan følges på AaB’s officielle Twitterkonto, ligesom der efterfølgende kan ses sammendrag og reaktioner på alle AaB’s  medieplatforme.

AaB A/S politianmeldt for overtrædelse af Markedsmisbrugs-forordningen

26. januar 2018 kl. 12:57 af Brian Andersen

Finanstilsynet sammenfatter sagen således:

AaB har gennem et halvt år været i dialog med Finanstilsynet, og AaB har brugt betydelige interne og eksterne ressourcer på sagen.

Det er AaB’s og klubbens juridiske rådgiveres klare opfattelse at AaB nøje har fulgt de retningslinjer for spillertransfers, som Finanstilsynet har kommunikeret til børsnoterede fodboldklubber i 2012, og at der på den baggrund ikke er sket en overtrædelse af Markedsmisbrugsforordningen.

Finanstilsynet har efter AaB’s og klubbens juridiske rådgiveres vurdering anlagt en ny fortolkning af børsnoterede udstederes forpligtelser i forbindelse med spillertransfers, som AaB på ingen måde kunne have været bekendt med i forbindelse med salget af Christian Bassogog. AaB vurderer, at Finanstilsynets fortolkning er i strid med Markedsmisbrugsforordningen.

AaB erkender, at der er konstateret mindre og ubetydelige formelle mangler ved AaB’s insiderlister. Disse mangler har dokumenteret ikke haft nogen betydning i denne sag.

AaB vil nu samarbejde med politiet med henblik på at få berigtiget forholdet.

AaB foran tredjesidste test

25. januar 2018 kl. 18:52 af Brian Andersen

Efter sejre i årets første to testkampe mod henholdsvis Randers FC (1-0) og IFK Göteborg (3-1) ser cheftræner Morten Wieghorst frem til den første duel under træningsopholdet i San Roque i Sydspanien – blot otte-ti kilometer fra Gibraltar:

- Vi har allerede haft en række gode træningspas hernede, og nu bliver det spændende at møde en modstander med et helt anderledes udtryk, end vi er vant til.

- Jeg forventer, at vi kommer til at stå over for nogle atletiske spillere med stor løbekapacitet, og selvom vi har kigget lidt video af dem, så kan vi ikke være helt sikre på, hvordan de formationsmæssigt stiller op, og det er kun god læring for os alle – både trænere og spillere, påpeger Morten Wieghorst.

- For vores eget vedkommende handler kampen i morgen om, at vi til stadighed forbedrer os i alle spillets faser: vi skal have styr på de forskellige pressituationer, vi skal blive endnu dygtigere til at skabe chancer, og vi skal være svære at spille igennem, opremser Morten Wieghorst som nogle af parametrene inden morgendagens opgør på det perfekte græstæppe i Ayala Polo Club, hvor AaB’s daglige træning er henlagt til.

Ved torsdagens træningspas stod kun anfører Rasmus Würtz og Nikolaj Lyngø delvist over, mens alle andre inklusive den islandske gæstespiller Felix Örn Fridriksson og U/19 Ligatvillingerne Oliver og Lukas Klitten deltog.

Fredagens kamp mod Shonan Bellmare har kickoff kl. 16.00.