17. januar 2018 kl. 13:30 af Rasmus Estrup

Syv AaB-talenter i kamp for ungdomslandshold

16. januar 2018 kl. 16:43 af Rasmus Estrup

AaB var velrepræsenteret på de danske ungdomslandshold, der tirsdag var i aktion på træningslejren i Cypern. Både U/16-landsholdet, U/17-landsholdet og U/19-landsholdet duellerede med de cypriotiske ungdomslandshold, og samtlige AaB-talenter på træningslejren fik spilletid.

U/16-landsholdet var første hold i aktion, og AaB's Casper Gedsted Hansen (nr. 10 på foto) var med fra start. Han havde også indflydelse på kampens første scoring, da der blev begået et straffespark imod AaB-spilleren. Et straffespark der førte til en dansk 1-0-scoring.

Kampen endte 3-3, og Casper Gedsted Hansen, der spillede sin tredje U/16-landskamp for Danmark, blev skiftet ud efter 63 minutter.

På U/17-landsholdet var både Thomas Albert Christiansen, Mathias Ross Jensen og Jeppe Pedersen i startopstillingen. Sidstnævnte bar sågar anførerbindet. Mens Mathias Ross Jensen spillede hele kampen i sin fjerde landskamp, blev Thomas Albert Christiansen og Jeppe Pedersen skiftet ud efter 57 minutter, hvor danskerne var foran 2-1.

Opgøret endte med en dansk sejr på 3-2, og mod slutningen af opgøret blev endnu en AaB'er, Malthe Højholt, skiftet ind til sin første ungdomslandskamp. Det var i øvrigt Jeppe Pedersens 17. ungdomslandskamp og Thomas Albert Christiansens 16. ungdomslandskamp.

Tirsdagens tredje ungdomslandskamp stod mellem det danske U/19-landshold og Cyperns U/19-landshold. Her vandt Danmark med 1-0. For at få så mange spillere i kamp som muligt skiftede Danmark ud på samtlige pladser i pausen. Lukas Klitten, der var i startopstillingen spillede derfor første halvleg, mens Anders Bærtelsen blev skiftet ind og spillede hele anden halvleg.

Det var 19. ungdomslandskamp for Anders Bærtelsen og niende ungdomslandskamp for Lukas Klitten.

De tre danske ungdomslandshold møder alle Cypern igen på torsdag.

Pohl fik fuld spilletid i dansk nederlag

15. januar 2018 kl. 16:01 af Rasmus Estrup

Det kombinerede danske ligalandshold og U/21-landshold spillede mandag eftermiddag sin anden og sidste kamp under landsholdssamlingen i Abu Dhabi, da danskerne tabte 3-2 til Jordan. Ligesom i første kamp mod Sverige var AaB-angriber Jannik Pohl i startopstillingen.

Selvom Danmark startede dominerende, kunne Jordan bringe sig foran 1-0 efter 24 minutter, da Maharma Abdul Hadi afsluttede en omstilling ved elegant at lægge bolden ind langs den ene stolpe bag målmand Jesper Hansen.

Kort før pausen tvang Jannik Pohl en god redning ud af den jordanske målmand, da AaB-angriberen kompetent afsluttede et par meter uden for feltet.

Anden halvleg var knap gået i gang, før Jens Martin Gammelby udlignede for Danmark efter en tværpasning.

Få minutter senere fandt Jannik Pohl også vej til Jordans mål, da han sikkert eksekverede et fladt indlæg. Men målet blev fejlagtigt annulleret for offside.

Derfor var det i stedet Jordan, der i 57. minut kunne score til 2-1. Hamza Al Dardour blev spillet fri, og han chippede flot 2-1-scoringen i mål.

Syv minutter før tid blev det også 3-1 til Jordan, da Jesper Hansen blev fanget på mellemhånd efter en dårlig clearing, og Mahmoud Al Mardi lagde sikkert bolden over den danske målmand og ind i nettet.

Efter 85 minutter reducerede Mikkel Duelund til slutresultatet 3-2, da han sparkede kuglen op i nærmeste målhjørne.

Mens Jakob Ahlmann og Jacob Rinne allerede er vendt hjem til AaB's anlæg på Hornevej, vender Jannik Pohl snuden mod Danmark tirsdag.