AaB tager afsked med Meilinger

12. januar 2018 kl. 16:00 af Brian Andersen

26-årige Marco Meilinger fik sin fodboldopdragelse i FC Red Bull Salzburg, men skiftede i sommeren 2016 til AaB efter to sæsoner hos en anden østrigsk topklub FK Austria Wien.

Nu fortsættes karrieren igen i hjemlandet hos SCR Altach.

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- Marco fik en forrygende begyndelse i AaB og havde også en generelt set godkendt første sæson, hvorimod han i indeværende sæson har haft svært ved at tilkæmpe sig spilletid.

- Når han samtidig befinder sig i sin bedste fodboldalder, så har situationen ikke været holdbar for hverken Marco eller AaB, og derfor har vi i enighed ophævet kontrakten, konstaterer Allan Gaarde.

- Marco er en fantastisk fyr, som vi har været glade for at have i truppen, og vi ønsker ham al mulig held og lykke med at få kickstartet sin fodboldkarriere på ny, siger Allan Gaarde.

Marco Meilinger tager med blandede følelser afsked med AaB:

- Jeg har glad for at være i AaB og Aalborg, hvor jeg øjeblikkeligt følte mig velkommen.

- Det var nemt at falde til både i klubben og i byen, og jeg havde også en god første sæson med flere højdepunkter, men desværre kiksede vi på sidste spilledag i grundspillet vores målsætning om en plads blandt de seks bedste klubber, siger Marco Meilinger.

- Alt i alt har AaB været en god oplevelse for mig, men nu ser jeg frem til en ny og spændende udfordring i Altach. Jeg vil gerne takke alle i AaB for vores tid sammen og ønsker klubben alt det bedste fremover. En særlig tak skal lyde til opbakningen fra fansene, der altid har behandlet mig godt, lyder det afslutningsvis fra Marco Meilinger.

Marco Meilinger opnåede 32 officielle kampe og tre scoringer for AaB.

Tags på denne nyhed

Første testkamp mod Randers FC i morgen

12. januar 2018 kl. 13:42 af Rasmus Estrup

Efter en uge på træningsbanen med masser af boldspil og fysisk træning, er AaB nu klar til årets første testkamp, der spilles lørdag kl. 13.00 på udebane mod Randers FC.

- Spillerne ser frem til at komme i kamp, og jeg glæder mig til at se de spillere, vi nu har til rådighed, i aktion. Jeg synes, vi har set godt ud til træning, og spillerne har forberedt sig godt. Men vi kan selvfølgelig ikke forvente, at vi er der, hvor vi skal være om en måned, siger cheftræner Morten Wieghorst.

- Omvendt skal kampen ikke kun bruges på at lægge på fysisk. Fysisk forsøger vi at dosere belastningen så meget, at vi presser dem mest muligt uden at gå over grænsen. Men selvfølgelig skal vi også bruge kampen til at lægge på taktisk og teknisk, siger cheftræneren.

Han får i lørdagens kamp en ekstra pause at gøre brug af, da kampen deles op i tre halvlege á 30 minutter.

- Det giver os muligheder for at give yderligere dessiner, og det giver spillerne en ekstra pause, hvilket er fint her i starten. Vi har jo kun været i gang i en uge, så jeg forventer, at alle spillere blot er på banen i cirka 45-50 minutter, bortset fra vores målmand, udtaler Morten Wieghorst, der i målet har Michael Lansing tilbage efter et skadesplaget efterår.

AaB’s trup til testkampen mod Randers FC er som følger:

2 Patrick Kristensen, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 8 Rasmus Würtz, 10 Edison Flores, 14 Pavol Safranko, 16 Magnus Christensen, 18 Rasmus Thellufsen, 19 Marco Ramkilde, 21 Kasper Risgård, 22 Michael Lansing, 23 Filip Lesniak, 24 Nikolaj Lyngø, 25 Frederik Børsting, 26 Robert Kakeeto, 27 Oliver Abildgaard, 28 Yann Rolim, 32 Kasper Pedersen, samt U/19-ligaspillerne Wessam Abou Ali, Mathias Johannesen og Oliver Klitten.

Jacob Rinne, Jakob Ahlmann og Jannik Pohl er afsted på ligalandsholdssamlinger og vender tilbage til truppen i næste uge, mens Bardhec Bytyqi og Nikolaj Lyngø sidder ude med lidt problemer i henholdsvis anklen og lysken.

Lørdagens testkamp spilles på kunstgræsbanen ved BioNutria Park Randers, Viborgvej 92A, 8920 Randers. Der er gratis adgang, men har man ikke mulighed for at overvære kampen, kan man følge med på AaB’s officielle Twitter-konto, hvor der vil være liveopdateringer.

Tags på denne nyhed

Få AaB-tyren hjem i stuen

12. januar 2018 kl. 09:08

Den flotte mini-tyr måler 25x14 centimeter og er en tro kopi af AaB-tyren, der står foran Aalborg Portland Park. Tyren vil helt sikkert pynte i hjemmet hos enhver AaB-fan.

Samtidig er der også en ny flot AaB-fodbold fra Select på hylderne i webshoppen, sammen med en rød AaB-keyhanger.

Tags på denne nyhed

Rinne vandt over Pohl og Ahlmann

11. januar 2018 kl. 19:42 af Rasmus Estrup

Danske Jannik Pohl og svenske Jacob Rinne var begge i startopstillingen, da et kombineret dansk U/21- og ligalandshold mødte det svenske ligalandshold i Abu Dhabi torsdag aften.

Midt i anden halvleg blev Jakob Ahlmann skiftet ind i kampen. En kamp svenskerne vandt 1-0 takket være et mål i allersidste sekund af Gustaf Nilsson.

Kampens første afslutning stod den tidligere AaB-spiller Lasse Nielsen for, da han kom til afslutning efter hjørnespark og sparkede forbi Jacob Rinnes mål. 

Den første rigtig store chance fik den svenske Brøndby-spiller Johan Larsson, der headede på den danske stolpe efter et kvarter. 

Halvlegen ud var Danmark mest chanceskabende, men det blev aldrig helt farligt over for Jacob Rinne, der sikkert kunne holde buret rent indtil pausen. 

10 minutter efter pausen blev AaB-angriber Jannik Pohl skiftet ud til fordel for SønderjyskE's Mikael Uhre. 

Efter 65 minutter fik Sverige en ny stor mulighed, da Frederik Rønnow fejlede en clearing, og Jordan Larsson fik mulighed for at overliste målmanden. Det lykkedes, men Kian Hansen reddede bolden på stregen. 

Fire minutter senere blev AaB's Jakob Ahlmann skiftet ind i stedet for Mads "Mini" Pedersen. Venstrebacken fik dermed 21 minutters spil plus tre minutters tillægstid. 

I tredje tillægsminut lykkedes det svenskerne at score kampens eneste mål. Jordan Larsson kanonerede læderet på undersiden af den danske overligger, hvorefter kuglen sprang ud til en helt fri Gustaf Nilsson, der scorede det svenske sejrsmål. 

Dermed lykkedes det Jacob Rinne at holde nullet og svenskerne at snuppe en sejr på 1-0. 

Opgøret var det svenske ligalandsholds anden og sidste i denne landsholdssamling, mens danskerne spiller igen på mandag mod Jordan. 

Friis ser frem til underholdende KMD Cup

11. januar 2018 kl. 11:34 af Rasmus Estrup

Når KMD Cup fløjtes i gang i Brøndby Hallen fredag aften kl. 19.00, åbner AaB turneringen mod Boldklubben Frem. Og nordjyderne ser frem til igen at prøve kræfter med indendørs fodbold.

- Primært handler det jo om, at KMD Cup skal være sjov og underholdende, og jeg tror alle fodboldspillere, der har en nogenlunde teknik, synes, at det er sjovt at spille indendørs, og det bliver det også fredag aften, siger assistenttræner Jacob Friis.

Han kommer til at dirigere tropperne fra sidelinjen fredag aften, mens assistenttrænerkollega Thomas Augustinussen er registreret som spiller.

- Jeg er ikke så bekymret for at have ham med. Jeg kan jo heldigvis bare holde ham på bænken, hvis jeg føler, at det er nødvendigt, siger Jacob Friis.

Ved AaB’s seneste deltagelse i et indendørsstævne i Brøndby i 2014 nåede Hele Nordjyllands Hold til finalen, hvor det blev til et nederlag til hjemmeholdet Brøndby I.F. Denne gang er planen at gå hele vejen.

- Vi har valgt nogle spillere, som vi ved er teknisk dygtige. Vi tager af sted for at få en god tur, og når vi er der, kan vi lige så godt vinde hele turneringen, og det tror jeg på, vi kan med dette hold, siger Jacob Friis.

AaB’s trup består udover assistenttræner Thomas Augustinussen af følgende spillere:

Rasmus Thellufsen, Patrick Kristensen, Yann Rolim, Bardhec Bytyqi samt U/19-ligaspillerne Wessam Abou Ali, Oliver Klitten, Mathias Johannesen og Rasmus Prangsgaard.

AaB er i pulje med AGF og Boldklubben Frem. De to bedste fra puljen kvalificerer sig til semifinalerne i KMD Cup. Hele turneringen spilles i løbet af fredag aften og kan ses på TV3+ fra kl. 18.30.

Skal du til Brøndby for at se KMD Cup, kan du læse praktisk information her.

 

Tags på denne nyhed