AaB vinder hårdt tilkæmpet testsejr

3. februar 2018 kl. 17:12 af Brian Andersen

Sejren i dagens generalprøve for forårspremieren i Silkeborg om en uge må siges at være hårdt tilkæmpet, idet gæsterne fra Thisted FC via aggressivitet og optimisme gjorde en glimrende figur og også tilspillede sig adskillige muligheder undervejs.

AaB havde generelt set et spilovertag, men Thisted FC holdt konsekvent to mand fremme ved midterlinjen, mens resten af spillerne – når AaB var i boldbesiddelse – var placeret på kanten af eget straffesparksfelt, og den noget usædvanlige taktik gjorde faktisk udeholdet særdeles farlige i kontrafasen.

Yann Rolim og tilbagevendte Kasper Kusk forsøgte sig, inden AaB-keeper Jacob Rinne i det ottende minut måtte reagere hurtigt, da et afrettet skudforsøg var på vej i mål.

I den bidende februarkulde havde Yann Rolim og Kasper Kusk igen nærgående afslutninger, før Jacob Rinne og Patrick Kristensen efter 29 minutter i fælleskab fik afværget en stor dobbeltchance til Thisted FC.

Straks efter havde Jannik Pohl en god mulighed, der i den modsatte ende blev reddet af gæsternes bageste skanse, og blot et par minutter senere kom føringsmålet, da et indadskruet indlæg fra Kasper Kusk havde retning mod Jakob Blåbjerg, som fik presset Glenn Rask til at heade læderet i eget net.

Resten af halvlegen havde AaB sin nok bedste periode i opgøret, og fem minutter før pausen burde Jannik Pohl have fordoblet føringen, da Yann Rolim med en fremragende pasning sendte AaB-angriberen alene igennem, men Thisted-keeperen fik reddet, da Pohl forsøgte at afdrible ham.

Kasper Kusk havde første halvlegs sidste farlige forsøg, mens Patrick Kristensen tre minutter efter pausen måtte redde på egen mållinje for anden gang i kampen.

Efter 53 minutter kunne de mange fremmødte tilskuere på Hornevej se en signaturafslutning fra Kasper Kusk gå tæt forbi fjerneste målhjørne, mens Thisted FC i det 73. minut kunne have udlignet, hvis ikke Jacob Rinne havde stået i vejen på en god mulighed.

Fem minutter før tid fik AaB i stedet cementeret sejren, da Kasper Kusks hjørnesparksbold blev vundet i luften af Kasper Pedersen, hvorefter bolden dumpede ned til Pavol Safranko, der vendte rundt på en tallerken og resolut hamrede kuglen fladt i netmaskerne til 2-0. Det var Pavol Safrankos tredje scoring i de fem testkampe, AaB har spillet.

Om en uge er det alvor på Jysk Park mod Silkeborg I.F.

Matchfacts – testkamp
AaB-Thisted FC  2-0 (1-0)
32. min 1-0 selvmål Glenn Rask, 85. min 2-0 Pavol Safranko.

AaB (4-5-1): Jacob Rinne, Patrick Kristensen (64: Kristoffer Pallesen), Jores Okore, Kasper Pedersen, Jakob Blåbjerg, Kasper Kusk, Filip Lesniak, Rasmus Würtz (76: Magnus Christensen), Oliver Abildgaard (64: Pavol Safranko), Yann Rolim (64: Rasmus Thellufsen), Jannik Pohl (76: Wessam Abou Ali).

Opstillingen mod Thisted FC

3. februar 2018 kl. 13:16 af Rasmus Estrup

Kl. 14.15 spiller AaB vinterens sidste testkamp mod Thisted FC på kunststofbanen på Hornevej. Cheftræner Morten Wieghorst har valgt at stille op med følgende startopstilling:

Jacob Rinne
Patrick Kristensen, Jores Okore, Kasper Pedersen, Jakob Blåbjerg
Kasper Kusk, Oliver Abildgaard, Rasmus Würtz, Filip Lesniak, Yann Rolim
Jannik Pohl

Det er selvfølgelig gratis at overvære kampen, hvis man ønsker. Kampen kan også følges på Twitter, hvor der vil være livetweets fra AaB's officielle Twitterkonto. Senere vil der på aabsport.dk blive udgivet et referat og et sammendrag af kampen inklusiv reaktioner.

AaB TV: Kasper Kusk er vendt hjem

2. februar 2018 kl. 18:08

AaB foran sidste test mod Thisted FC

2. februar 2018 kl. 13:45 af Rasmus Estrup

I morgen kl. 14.15 tager AaB imod 1. divisionsklubben Thisted FC på kunstgræsbanen på Hornevej. Kampen er AaB's femte og sidste test, inden Alka Superligaen genoptages med udekampen mod Silkeborg I.F. lørdag d. 10 februar.

Hidtil har Hele Nordjyllands Hold vundet tre af fire testkampe, og Morten Wieghorst håber, at holdet fortsætter udviklingen fra forrige testkamp mod tjekkiske Sparta Prag.

- Vi leverede en god præstation i vores seneste test i Spanien mod en stærk modstander, og jeg synes, at vi har vist fremgang både med og uden bolden. Jeg håber, vi bygger videre på det niveau, vi viste mod Sparta Prag, siger cheftræner Morten Wieghorst, der er fint tilfreds med, at testkampen foregår på kunstgræs - samme underlag som i forårspremieren i Silkeborg.

- Vi skal lige vænne os til underlaget igen, for nu kommer vi lige fra rigtig gode græsbaner i Spanien. Men nu har vi heldigvis kampen i morgen og så hele næste uge til at forberede os på kunstgræs, siger cheftræneren.

- Det er ikke sikkert, at vores startopstilling bliver præcis ligesom på lørdag, da der stadig er kamp om pladserne. Men Kasper Kusk starter i hvert fald mod Thisted FC, så vi kan få hjulpet ham i gang på holdet med det samme, siger Morten Wieghorst.

Mens Kasper Risgård, Edison Flores, Marco Ramkilde og Jakob Ahlmann spares, vil samtlige øvrige spillere i truppen være med kampklar i morgen.

Billetsalg til forårets kampe i gang

2. februar 2018 kl. 09:38

De fire opgør der resterer på Aalborg Portland Park i sæsonens grundspil i Alka Superligaen er:

AaB-Brøndby I.F. – søndag 18. februar kl. 18.00

AaB-FC Nordsjælland – søndag 25. februar kl. 14.00

AaB-AC Horsens – mandag 5. marts kl. 19.00

AaB-Randers FC – søndag 11. marts kl. 14.00

Husk også, at du stadig kan nå at købe et halvsæsonkort og sikre dig adgang til alle AaB’s hjemmekampe i hele foråret, inklusiv samtlige kampe i Alka Superligaens slutspil og eventuelle kampe i DBU Pokalen.